Beguová smetla Sasnovičovou a slaví druhý titul

27. 9. 2015, 08:36
Aktuality 5
WTA SOUL - Irina Beguová potvrdila na turnaji v Soulu roli nasazené jedničky. V dnešním finálovém střetnutí smetla rumunská tenistka překvapení turnaje Aliaksandru Sasnovičovou 6-3 6-1 a získala tak svůj druhý titul v kariéře.
Irina-Camelia Beguová (© Getty Images)

Irina Beguová vyhrála v roce 2012 turnaj v Taškentu, kde vybojovala svou první a dosud jedinou trofej na okruhu WTA. Minulý rok vyhrála Rumunka několik turnajů ITF a zahrála si finále turnaje v Moskvě, ve finále tam ale nestačila na domácí Pavljučenkovou a druhý titul tak nevybojovala.

Tento týden plnila Beguová roli nasazené jedničky na turnaji v Soulu, kde se se ztrátou jediného setu probojovala až do finále, v němž dnes narazila na překvapení turnaje Aliaksandru Sasnovičovou. Jednadvacetiletá Běloruska je aktuálně až 136. hráčkou světa a na okruhu WTA dosud nikdy nebyla ani ve čtvrtfinále. V Soulu však prožila svůj nejpovedenější týden v kariéře. Včetně kvalifikace vyhrála sedm zápasů v řadě, dokázala vyřadit čtyři papírové favoritky a poprvé v kariéře postoupila do finále turnaje WTA.

Úvodní set finálové střetnutí byl dost nervózní, celkem šestkrát si hráčky prolomily podání - Beguová přišla o servis dvakrát, Sasnovičová hned čtyřikrát. V deváté hře si nasazená jednička vypracovala na podání soupeřky tři setboly, první dva ještě nevyužila, potřetí už ale nezaváhala a úvodní dějství získala poměrem 6-3.

Ve druhé sadě už Beguová jasně dominovala. Na podání odvrátila za celý set všechny tři brejkboly, kterým čelila, a sama Bělorusku dvakrát brejkla. Za stavu 5-1 pak Rumunka proměnila svůj třetí mečbol a zvítězila tak 6-3 6-1.

"Myslím, že klíčem k vítězství bylo to, že jsem zůstala v klidu a snažila jsem se soupeřku dostávat pod tlak. Dobře jsem trefovala míče a celou dobu jsem hrála sebevědomě a chodila jsem do toho. Nebyla jsem lepší v každé hře, soupeřka měla také spoustu dobrých momentů, ale já jsem vyhrála ty důležité míče," řekla po utkání Beguová.

"Jsem šťastná, že jsem vyhrála svůj druhý titul na okruhu WTA. Snažím se na sobě pracovat a zdá se mi, že jsem se od toho prvního titulu dost zlepšila. Odehrála jsem spoustu zápasů a díky tomu nasbírala řadu cenných zkušeností, které jsou potřebné. Přijde mi, že jsem teď více konzistentní a cítím se na kurtu pohodlně," dodala Rumunka, jež se díky triumfu posune z 29. místa na 26. příčku, čímž tak o dvě místa vylepší své dosavadní maximum.

• WTA INTERNATIONAL SOUL •
Jižní Korea, tv. povrch, 500.000 dolarů
nedělní výsledky (27. 09. 2015)
• Dvouhra - finále •
Beguová (1-Rum.) - Sasnovičová (Běl.) 6-3 6-1
• Čtyřhra - finále •
Arruabarrenaová, Klepačová (1-Šp./Slovin.) - Bertensová, Larssonová (2-Niz./Švéd.) 2-6 6-3 10-6

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Snad bude mít formu i na únorový Fed Cup. :))
Reagovat
smazaný uživatel
No Begu bude určitě nebezpečná pokud bude hrát i Halep tak to vidím 50 na 50 .
Reagovat
tommr
pro naše hráčky by byla Begu nejspíš přijatelnější než Niculescu - to platí hlavně pro Lucku Šafářovou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Begu toho letos proti našim moc nepředvedla..
Reagovat
smazaný uživatel
Begu gratulka, konečne titul. Dlho čakala. Sasnovičovej uznanie. Priznám sa, že som ju doteraz nepoznala. Ak by to nešlo na SlovakSport, tak nesledujem. Duel celkom zaujímavý, ale nič moc.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist