Bencicová v Adelaide zastavila domácí Sandersovou a po více než roce postoupila do semifinále

25. 2. 2021, 12:27
Aktuality 10
WTA ADELAIDE - Belinda Bencicová v australském Adelaide zastavila domácí kvalifikantku Storm Sandersovou, která si poprvé v kariéře zahrála čtvrtfinále na hlavním okruhu, a přerušila sérii tří porážek ve čtvrtfinálových bojích. Ve svém prvním semifinále od předloňského Turnaje mistryň se nasazená dvojka utká s 16letou Cori Gauffovou. Druhé semifinále obstarají Iga Šwiateková s Jil Teichmannovou.
Belinda Bencicová (© AFP)

Belinda Bencicová kvůli zranění ruky hraje teprve svůj čtvrtý turnaj po loňské koronavirové pauze a v Adelaide zatím využívá velmi příznivého losu. Po Misaki Doiové neztratila set ani s domácí Storm Sandersovou, debutantku ve čtvrtfinále podniků WTA za hodinu a půl porazila 6-2 6-4.

Jak proti Doiové, tak Sandersové vypadá skóre jednoznačně, ovšem švýcarská favoritka se v obou utkáních trápila na podání. Japonce nabídla celkem 12 brejkbolů, z nichž deset odvrátila, dnes proti Sandersové zlikvidovala osm z devíti hrozeb.

Třiadvacetiletá Bencicová dnešním vítězstvím přerušila sérii tří čtvrtfinálových nezdarů a čeká ji první semifinále od předloňského Turnaje mistryň. O své celkově 11. finále se utká s Cori Gauffovou.

Gauffová v Adelaide včetně kvalifikace vyhrála už pět zápasů a počtvrté v řadě uspěla po třísetovém boji, z toho potřetí po obratu. Šestnáctiletá Američanka dnes zdolala 2-6 6-4 6-4 krajanku Shelby Rogersovou, přestože ve druhém i třetím setu prohrávala 2-4, a zaútočí na své druhé kariérní finále.

Devatenáctiletá Iga Šwiateková i své třetí kariérní čtvrtfinále na hlavním okruhu zvládla. Úřadující vítězka French Open vedla už 6-2 3-0, když jí kvůli problémům se zády vzdala Danielle Collinsová, přemožitelka obhájkyně titulu a světové jedničky Ashleigh Bartyové. O své třetí finále bude polská teenagerka bojovat s Jil Teichmannovou.

O čtyři roky starší Švýcarka po odvrácení dvou mečbolů v tříhodinové bitvě udolala 6-4 6-7(8) 7-5 Anastasiji Sevastovovou a bude usilovat o svou čtvrtou finálovou účast.

• WTA 500 ADELAIDE •
Austrálie, tv. povrch, 535.530 dolarů
čtvrteční výsledky (25. 2. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bencicová (2-Švýc.) - Sandersová (Austr.) 6-2 6-4
Šwiateková (5-Pol.) - Collinsová (USA) 6-2 3-0 / skreč
Teichmannová (Švýc.) - Sevastovová (Lot.) 6-4 6-7(8) 7-5
Gauffová (USA) - Rogersová (USA) 2-6 6-4 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

10
Přidat komentář
dadaft
Taky solidní mač, zatím hodně vyrovnaný, Belindu jsem ještě letos neviděl a hraje líp, než jsem čekal podle zpráv...
Reagovat
dadaft
Bel má set, Coco se docela nečekaně v tajbrejku úplně sesypala a prostě to vyházela....... to se ani u žen zas tak moc nevidí.
Reagovat
dadaft
Dobrý, intenzivní zápas, Iga předvedla svou sílu a i když Teichmann byla napružená, chtěla hrát, prostě ji chyběla kvalita a nebyla schopná se trvale držet na levelu, na kterém by potřebovala hrát, aby měla šanci...

Jinak angličtina Igy opravdu velice solidní, včetně intonace.
Reagovat
dadaft
Kruto krutá palba, extrémně nátlakový, razantní zápas, kdy se na nic nečeká a jedna i druhá chce okamžitě po uvedení míčku do hry soupeřku rozstřílet na kaši...

Ize je tenhle styl vlastní, je ve svém živlu, Jil nic jiného nezbývá, na to, aby s Igou rozehrávala delší výměny a chystala si pozice protě nemá...........................

První set je minulost, Iga skoro nechybuje, na Jil je tahle intenzita zkrátka moc a chyby občas dělá -- jediná šance pro ni je asi, že je začne dělat i Swiatek...

Dobrej mač zatím.
Reagovat
dadaft
máme tady brejk i ve druhém a i když v dalším zápase budu fandit Bel, myslím, že se nám schyluje k teen age finále.

ani nevím, kdy naposled něco takového bylo, někdy když hrála dobře Ostapenko ???
Reagovat
EllNino
Potapova - Danilovic Moskva 2018 :)
Reagovat
dadaft
komentátor teď říkal Ostapenko - Kasatkina, Charleston 2017, ale máš pravdu
Reagovat
dadaft
Složení semifinále solidní, zápasy by měly mít dobrou úroveň.

Líbí se mi na tom čtyřobrázku v článku ten skluz Igy na betonu, dnes jich předvedla požehnaně, neznám jinou hráčku, která by to takhle uměla. Dost šílená záležitost, je vidět, že má Djokera nakoukaného...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Clijsters to uměla převelice dobře :)
Reagovat
dadaft
Ano ano, to byla známá drifterka :)), ale z aktivních profesionálek je teď Iga v tomhle jednička.
Zajímavé, že dnes v semi skluzy nedělá ........... v tomhle je neuvěřitelně flexibilní a nehraje nikdy jen tak na planý efekt...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist