Benešová Azarenkovou nepotrápila, po roce končí opět ve 4. kole

22. 1. 2012, 05:27
Aktuality 19
AUSTRALIAN OPEN ženy - Iveta Benešová se v osmifinále Australian Open o senzaci nepostarala a svůj životní grandslamový výsledek nepřekonala.Česká tenistka končí na raketě stále suverénní Viktorie Azarenkové, jež v Melbourne útočí nejen na první grandslamový titul, ale i post světové jedničky.
Iveta Benešová

Před rokem si Iveta Benešová v Melbourne zahrála poprvé v grandslamovém osmifinále a letos své maximum vyrovnala. Byť hrála v dobré formě i psychické pohodě, jednu z adeptek na titul a post světové jedničky zastavit nedokázala. S třetí hráčkou světa Viktorií Azarenkovou prohrála dvakrát 2-6 a ani ve čtvrtém vzájemném střetnutí s ní tak neuhrála víc jak pět her.

Iveta BenešováOsmadvacetiletá Benešová soupeřku vystrašila až v závěru duelu. Za stavu 2-6 1-6 a 0-40 odvrátila postupně šest mečbolů a poprvé dokázala favoritku zatlačit do úzkých. Jenže za celý zápas dvaadvacetileté Bělorusce nesebrala jediné podání na lepší výsledek pomýšlet nemohla.

Nakonec levou rukou hrající Benešová před zraky svého přítele Jürgena Melzera z Rakouska i fedcupového kapitána Petra Pály kapitulovala po sedmasedmdesáti minutách. Poměr vítězných míčků a nevynucených chyb měla česká tenistka 16-26, Azarenková 19-17.

"Bezprostředně po zápase bych si přála, aby byl výsledek jiný, ale s odstupem času jsem s výkonem spokojená. Jen mi nějak nešlo proměňovat šance, které v jednotlivých gamech byly, takže výsledek je takový, jaký je," litovala Benešová.

"S vystoupením v Austrálii jsem spokojená a doufám, že mi pohoda vydrží, ale musí se dál pracovat. Nic nepřijde automaticky," řekla Benešová, kterou nyní čeká Fed Cup a duel v Německu. "Mám radost z návratu do týmu a docela mi to zapadá i do programu." 

Mostecká rodačka ale z Melbourne ještě neodltétá. Zůstává ve hře ještě ve smíšené čtyřhře, ve které by ráda po boku Melzera zopakovala loňský titul z Wimbledonu. Dnes úspěšně zvládli první kolo

Viktoria AzarenkováAzarenková, jež byla na grandslamu nejdál loni v semifinále Wimbledonu, letos po triumfu v Sydney vyhrála už 9. utkání v řadě a v Melbourne ztratila ve čtyřech zápasech pouhých 12 gamů. Je tak horkou aspirantkou na premiérové finále i grandslamový titul. Navíc teoreticky pouhým postupem do semifinále by se mohla stát světovou jedničkou, a to aniž by někdy hrála ve finále. Vzhledem k formě soupeřek - Kvitové, Šarapovové i Wozniacké však bude k posunu do čela stačit pouze titul z Australian Open. 

Azarerenkové v Melbourne nevadí ani fakt, že pořadatelé nasadili už třetí z jejich čtyř zápasů hned na začátek programu, kdy je hlediště poloprázdné. Už po prvním kole si posteskla: "Začínaly jsme hned ráno a nikde nebylo otevřeno, abych si koupila tradiční ranní kávu. Byla jsem fakt dost naštvaná. Snažila jsem se udržet oči otevřené i bez ní, ale moc to nešlo." Přednost v atraktivních časech dostávají Clijstersová, Na Li či Wozniacká.

"Myslím, že je to fér, když se dává větší pozornost hráčům, kteří dlouho nehráli. Hodně lidí je zvědavých, v jaké formě jsou. Samozřejmě, Serena a Kim jsou jednimi z největších jmen současného tenisu. Mě na tom nezáleží, soustředím se jen na svou hru," říká Azarenková po postupu do svého šestého grandslamového čtvrtfinále.

Agnieszka RadwaňskáVe čtvrtfinále se tenistka z Minsku utká s Agnieszkou Radwaňskou. Polka dnes zametla dvakrát 6-1 s Němkou Julií Görgesovou a popáté (potřetí v Melbourne) postoupila do grandslamového čtvrtfinále. Dál se ale ještě nikdy nedostala a o překonání svého maxima bude usilovat proti Azarenkové, která je zatím její letošní jedinou přemožitelkou - minulý týden s Běloruskou prohrála v semifinále v Sydney.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
nedělní výsledky žen (22. 01. 2012)

Dvouhra - osmifinále:
Azarenková (3-Běl.) - Benešová (ČR) 6-2 6-2
A. Radfwaňská (7-Pol.) - Görgesová (Něm.) 6-1 6-1

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Benešová/Melzer (Rak.) - Llagosteraová/Marach (Šp./Rak.) 6-1 7-6(6)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Utkání jen ukázalo nepříjemnou skutečnost, že česká, ženská tenisová reprezentace má v současnosti jen jednu hráčku světové úrovně, a tou je Petra Kvitová. Ale ani Petra není stroj,v Německu se klidně může stát, že jedno utkání prohraje a je otázkou, zda v tom případě se najde v singlu někdo,kdo udělá aspon' ten druhý,potřebný. Jistěže, i prohrát v Německu můžeme, ale v tom případě očekávám od dalších našich hráček důstojný a bojovný výkon. A ne odfláknutý, jako předvedly v singlech v Belgii,resp. Rusku Strýcová a Šafářová. Výkon Šafářové v Moskvě byl přímo hanebný, i ruský tisk ji označil,za slabý článek české sestavy.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak...V Německu můžeme klidně prohrát ikdyž Kvitová obě dvouhry vyhraje.Němky jsou podstatně líp na žebříčku,než bude naše dvojka a debl to je loterie.Je to sport a tak je třeba brát.A že máme jen jednu hráčku absolutní světové špičky?Kolik zemí se jí může pochlubit?Kolik jich má sedm hráček ve světové padesátce?Na to kolik máme obyvatel,jsme tenisová velmoc...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi si nerozumíme, to co píšeš, je samozřejmě pravda. Já bych jen chtěl zdůraznit, že jsem měl z utkání v Belgii a v Rusku dojem,že v singlech naplno bojuje jen Petra. Nejde přece o to, že Bára a Lucka Šafářová oba své zápasy prohrály, ale jde o to, jakým způsobem je prohrály.
Reagovat
smazaný uživatel
Ranní káva, kapuca na hlavě, Rihanna v uších a jde se na věc! :)
Reagovat
vendulkabendulka
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím jestli to byl nebo nebyl úmysl.. Ale zase tenhle prohoz udělal v zápase tak 5x a pokáždý bodoval a teď najednou při stavu 0:30 to napálí do Tomáše.. Těžké posoudit.
Reagovat
smazaný uživatel
Zase mám o důvod víc proč nefandím Berdychovi... Toto jsem teda ještě neviděl. Jak si může být tak sto procentě jistý že ho chtěl Nico určitě trefit?
Reagovat
vendulkabendulka
Bylo to do ruky, muselo to hodne bolet, imho to bylo umyslne a mohl ho tim zranit. Ale to Tomase podle me neomlouva, ruku mu proste podat mel. Byt na jeho miste tak to pri nejblizsi prilezitosti verejne vysvetlim, jinak bude mit publikum porad proti sobe a to neni dobre.
Reagovat
smazaný uživatel
tak jakože Berdych to nemusel dělat,to sem snad ješte nikdy neviděl a k tomu na grandslamu,sem jeho fanoušek ale toto se prostě nedělá...
Reagovat
Karolko2
souhlas,tohle bylo hodně zbytečné,on nikdy nebude šampion a v zápase s Nadelem už teď má diváky proti sobě.Kdyby si nepodaly ruce ženský....,ale chlapi....
Reagovat
gocii
vy s tim berdychem děláte jak kdyby to bylo poprvé v tenisu, serena na grandslamu taky nepodala ruku heninove a nikdo to nevytahuje. Prostě mu tu ruku nepodal, mohl to udělat neudělal to, potom tam vysvětlil proč a je to vy ze všeho naděláte, ale kdyby vás napálil někdo takhle zblízka tak už vidim jak ste vysmátí v tak vypjatym zápase
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych hra dobrý. Teď se ještě naučit chovat a bude to OK.
Reagovat
hatatytla
uff ten závěr berdycha nebyl hezkej, celej stadion ho vybučel za nepodání ruky Almagrovi. On ho předtím napálil u sítě, nepodání ruky ve chlapech je hodně neobvyklý. Berdych zrudnul a celej se ošíval.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že Tomáš si z toho, že ho vypískali těžkou hlavu nedělá, já bych mu tu ruku taky nepodala kdyby mě takhle napálil, ještě že Tom stačil uhnout jinak by to dostal někam do krku a to by bylo hodně nepříjemný.
Reagovat
vendulkabendulka
Uplne to zkazilo dojem z celeho pekneho zapasu. Myslim, ze tyhle zabomysi valky do sportu nepatri, tu pracku mu podat mohl, snad by mu neupadla.
Ten moment kvuli kteremu se to stalo jsem ale nevidela, pocitam ze to brzy bude na youtube.
Jinak publikum jej slusne vybucelo, prakticky nebyl pri rozhovoru slyset. Smutne.
Reagovat
VlS
To nepodání ruky byla od Tomáše chyba a on to už ví, ale zápasy se odehrávají a končí v emocích a ty někdy přinesou blbé rozhodnutí. Almagro napálil míček z pár metrů do Tomáše tak, že se míček od Toma, ne od rakety odrazil přes síť spátky a Almagro ho ještě odehrál (pro jistotu), když Tomáš ležel na zemi a pak se šel omlouvat. Prostě to do Tomáše napálil vědomě a naschvál. Mezi chlapy je to na přes ....., ale ruku mu Tom podat měl.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas.
Reagovat
Heather_Fedex
Aussie kim opravdu jede- zda se, ze jsem ji drobatko podcenila, stejne jako serenu. Kim moc blahopreji k vitezstvi. A sice, kdyby se nahodou setkala s vikou, tak to bude mit taky tezke, protoze aza na ni umi zahrat. kdyz se clovek zamysli, tak viki je v podstate jedina, kt. dokaze zahrat na kim, serenu,masu a petu totez.
Reagovat
smazaný uživatel
Jede? Vždyť v tom tiebreaku byla marná a může děkovat Na Li, že jí to tak darovala. Po tom dropshotu za stavu 5-6 v tiebreaku by 9x z 10 příadů Li zahrála winner, no nepodívala se a trefila přímo Kim. Pak na dvacet minut odešela a už to nestáhla. Nic světoborného to od Kim nebylo, ale to asi taky i díky tomu zranění.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist