Benešová pokračuje vítězně i v belgickém Tourhutu

3. 4. 2008, 22:26
Aktuality 0
Česká tenistka Iveta Benešová pokračuje v dobrých výkonech. Po nevídaném výkonu na antukovém turnaji v italské Letině se jí daří i v hale v belgickém Tourhutu. Dnes si poradila s Ukrajinkou Lyubtsovovouu a postoupila do čtvrtfinále. V něm je i další Češka Eva Hrdinová. Na mužském challengeru v italské Neapoli už vypadl Jiří Vaněk.
Iveta Benešová pokračuje vítězně i v belgickém Tourhutu

Iveta Benešová minulý týden zazářila na antukovém turnaji ITF v Latině, když za celý týden neprohrála ani set. A daří se jí i na následném halovém podniku v belgickém Tourhutu, kde se hraje o celkovou dotaci 75.000 dolarů. V úvodním zápase s Italkou Robertou Vinciovou se sice v prvním setu na Benešové projevila únava, ale dokázala se do utkání vrátit a postoupit do 2. kola. V něm si dnes poradila hladce 6-1 6-4 s Ukrajinkou Lyubtsovou a může se připravovat na zítřejší čtvrtfinále s Francouzkou Stephanií Foretzovou.

Mezi nejlepšími osmi je i další Češka - Eva Hrdinová. Ta letos zkoušela štěstí v kvalifikacích na turnaje WTA, ale ani jednou se nedostala do hlavní soutěže a tak se minulý týden objevila stejně jako Benešová v Latině. Hrdinová vypadla v 2. kole, ale v Belgii po výhře nad Rumunkou Michalacheovou dnes porazila i domácí Tamarynu Hendlerovou hladce 6-0 6-3 a je letos poprvé ve čtvrtfinále. V zítřejším boji o semifinále si zahraje s Holanďankou Nicolou Thyssenovou, jež jako Lucky Looser vyřadila turnajovou jedničku Cohenovou-Alorovou z Francie.

Vaněk se v Neapoli do čtvrtfinále nedostal
Jiří Vaněk stejně jako před týdnem v italské Barlettě vypadl i na challengeru v Neapoli v druhém kole. Dnes podlehl Jun Woong-Sunovi z Tchaj-wanu 2-6 4-6 a vrací se k špatným výkonům z úvodu sezony, kdy prohrál 9 z 10 zápasů.

Čtvrteční výsledky českých tenistů na turnajích nižší kategorie:

ITF Tourhut:
Benešová (4-ČR) - Lyubtsovová (Ukr) 6-1 6-4
Hrdinová (ČR) - Hendlerová (W-Bel) 6-0 6-3

challenger Neapol:
Jun Woong-Sun (Tchaj-wan) - Vaněk (ČR) 6-2 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist