Benešová postoupila do čtvrtfinále Prague Open

1. 5. 2008, 16:34
Aktuality 1
WTA PRAHA - Česká tenistka Iveta Benešová postoupila do čtvrtfinále turnaje ECM Prague Open. Na Štvanici dnes fedcupová reprezentantka ve třech setech porazila Akgul Amanmuradovovou z Uzbekistánu. O postup do semifinále se Benešová utká se čtvrtou nasazenou Katarinou Srebotnikovou ze Slovinska, s níž má ve dvou vzájemných zápasech zatím vyrovnanou bilanci.
Iveta Benešová (© pragueopen.cz)

Uzbecká tenistka měří 190 centimetrů, takže disponuje výborným podáním. V úvodním setu však Benešová záhy našla recept na return a dařilo se jí soupeřku rozběhat, což jí vyneslo hladkou výhru 6:2.

Vstup do druhé sady se však domácí tenistce stejně jako v prvním kole nevydařil a prohrávala už 1:5. Pak sice set zdramatizovala, ale ztratila ho v poměru 4:6. Ve třetí sadě Benešová dvakrát vzala soupeřce podání, a protože to své ztratila jen jednou, radovala se z postupu do dalších bojů.

Bez boje se dostala do čtvrtfinále nasazená jednička Vera Zvonarevová z Ruska. Její soupeřka pro druhé kolo Magdalena Rybáriková ze Slovenska si ve středu na tréninku poranila záda a k zápasu vůbec nenastoupila. Ve dvou setech zvládly své zápasy turnajová dvojka Šahar Peerová z Izraele a třetí nasazená Victoria Azarenková z Běloruska. Druhou jmenovanou ve čtvrtfinále čeká největší překvapení dosavadního průběhu turnaje, šestnáctiletá Češka Karolína Plíšková.

WTA Praha - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Benešová (ČR) - Amanmuradovová (Uzb) 6-2 4-6 6-3
Zvonarevová (1-Rus) - Rybáriková (SR) bez boje
Peerová (2-Izr) - Pironkovová (Bul) 7-5 6-2
Azarenková (3-Běl) - Pučeková (Běl) 6-2 6-2
Srebotniková (4-Slo) - Czinková (Maď) 6-0 6-2

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Craybasová/Krajiceková (4-USA/Niz.) - Hrdinová/Jansová (ČR/Pol.) 2-6 6-4 11-9

ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist