Benešová postupuje bez boje, Kirilenková se odhlásila

19. 10. 2011, 15:58
Aktuality 12
Iveta Benešová si po roce zahraje ve čtvrtfinále turnaje WTA. Pomohlo jí k tomu odstoupení její soupeřky Marie Kirilenkové, která dnes k zápasu nenastoupila kvůli zraněnému kotníku. V boji o semifinále může Benešová narazit na turnajovou jedničku Azarenkovou.
Iveta Benešová

Právě v Lucemburku se Ivetě Benešové podařilo před rokem naposledy projít mezi nejlepší osmičku na turnaji WTA. V letošní sezoně česká tenistka tak daleko ještě nedošla. O první čtvrtfinále se dnes měla utkat s Marií Kirilenkovou z Ruska, jak ale organizátoři oznámili, turnajové sedmičce Kirilenkové nedovolí nastoupit zraněný kotník.

O semifinále si může česká hráčka zahrát s nasazenou jedničku Viktorii Azarenkovou z Běloruska, která vstoupila do soutěže vítězstvím nad Barborou Záhlavovou-Strýcovou. Světová trojka porazila českou tenistku 6-2 6-4.

Zatímco první set ztratila Záhlavová-Strýcová za 35 minut, ve druhé sadě favorizovanou soupeřku trápila téměř hodinu. Nakonec Azarenkové podlehla i ve druhém vzájemném duelu. Bělorusku nyní čeká Italka Alberta Briantiová. 

Sedmá nasazená Kirilenková neodehrála v soutěži ani jeden celý zápas. V prvním kole jí utkání ve třetím setu za stavu 0:3 vzdala Španělka Carla Suárezová.

Maria Kirilenková není jedinou favoritkou, která se dnes s podnikem v Lucemburku rozloučila. Svůj první zápas na turnaji nezvládla čtvrtá nasazená Flavia Pennettaová, která nestačila na Lotyšku Anastasii Sevastovovou. Italka, která před týdnem v Linci odstoupila ve druhém kole, vzdorovala soupeřce z druhé stovky světového žebříčku pouhých 67 minut a prohrála hladce 3-6 2-6.

Své utkání nezvládla ani 29. tenistka světa Angelique Kerberová. Němka v duelu s nizozemskou kvalifikantkou Bibiane Schoofsovou dlouho potvrzovala roli favoritky a vedla už 6-2 a 2-0. Od té doby však Kerberová uhrála jediný game a s turnajem se rozloučila porážkou 6-2 2-6 a 1-6.

Výsledky - Lucemburk (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Kirilenková (7-Rus.) bez boje, Azarenková (1-Běl.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:2, 6:4. Sevastovová (Lot.) - Pennettaová (4-It.) 6:3, 6:2, Schoofsová (Niz.) - Kerberová (Něm.) 2:6, 6:2, 6:1, Halepová (Rum.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:4, 7:5.

Dvouhra - 2. kolo:
Niculescuová (Rum.) - Medinaová (Šp.) 7:6 (7:5), 3:6, 6:1, Görgesová (6-Něm.) - Paszeková (Rak.) 6:4, 6:2  

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hradecká/Makarovová (2-ČR/Rus.) - Parmentierová/Sfarová (Fr./Tun.) 7:5, 6:3.

 

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Díval jsem se asi čtvrt hodiny na zápas Viky se Strýcovou. Pro Viku bylo hodně důležité, že dokázala rychle odpovědět na ztrátu svého podání. Pak už ten první set probíhal hladce. Druhý set jsem neviděl, takže nemůžu hodnotit, ale určitě byl vyrovnanější. V některých momentech bylo vidět, že se Vika ještě potřebuje dostat do tempa... Věřím, že v dalších zápasech bude Vika ještě lepší. :) Ana taky vyhrála, takže spokojenost. Ale trochu mě mrzí, že zrovna v 1. kole musela hrát s Virginií. Po tom, čím si letos Virginia prošla, jí přeju jenom to nejlepší. Pro mě je to nejsympatičtější francouzská tenistka.
Reagovat
skott
sympaticka francouzska tenistka, to k sobe nepasuje.Alespon ne v dnesni dobe:)
Nevidel jsem zapas, ale otazka je, jestli bude chtit Azarenka vydrzet v Lucemburku az do konce.Loni ji to v Moskve moc nepomohlo pred TM.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč ne? Já myslím, že na národnosti vůbec nezáleží. V každé zemi se najde někdo sympatický, ať už v tenise nebo v něčem jiném... Virginia letos prožila fakt něco strašného. Prostě ji obdivuju, víc netřeba dodávat. Co se týče Viky, tak nepochybuju o tom, že chce Lucemburk vyhrát (jako každý turnaj). Po odstoupení Mashy K. má hodně příznivý los. Ale samozřejmě záleží hlavně na zdraví a zranit se (nebo si obnovit zranění) před TM by bylo hodně nešťastné.
Reagovat
skott
Nejde o narodnost, ani nejsem z tech, co by zobecnovali nebo se vubec ohaneli nejakou sympaticnosti.Ale po konci hracek jako Dechy, Mauresmo, Tati, je to proste tak, ze vsechny francouzsky jsou nadute husy, vcetne Razzano.To ze se ji prihodilo, na co narazis, je smula/tragedie, ale nezamaskuje jeji chovani za celou karieru.
No, Azarenky touhu hrat kazdy turnaj naplno, komentovat radeji nebudu:)
Reagovat
skott
Francouzky
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, co udělala Virginia tak špatného během své kariéry. Tatiana i Nathalie mi byly hodně sympatické, Mauresmo tolik ne. Mně přijdou všechny Francouzky v pohodě, akorát Bartoli mi moc nesedí... Nevidím důvod, proč by Vika nehrála každý turnaj naplno. Samozřejmě mi někdo může vypsat všechny její skreče, ale co já vím, tak hodně skrečí musela Vika udělat za docela dobrého skóre... Kdyby Vika mohla pokračovat, tak hraje dál.
Reagovat
VlS
Taky si nemyslím, že by Vika nějaké turnaje vypouštěla záměrně a pokud skrečne, protože jí něco bolí nebo jí není dobře, tak to není žádná ostuda. Kdyby to dělala zbytečně a mimořádně často, tak by asi v žebříčku nebyla tam kde je.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, jak je to tedy se Serenou a její účastí na Masters? Někdo tady asi před 2 týdny psal, že mohou pořadatelé WTA Championships udělit 1 divokou kartu, ale teď se všude píše, že jedinou šanci na poslední místo na Masters mají Radwanska nebo Bartoli???
Reagovat
smazaný uživatel
žádná WC nelze udělit.
Reagovat
skott
Teoreticky divokou kartu WTA udelit muze, ale vzhledem k tomu, ze to dosud nikdy neudelala (ani kdyz napr. Clijsters vyhrala po navratu pred dvema lety US Open), tak se tak nestane.Neni k tomu letos zadny duvod.
A pochybuju, ze Serena v souacasne dobe vubec trenuje:-)
Reagovat
VlS
Pravidla jasně říkají, že se kvalifikuje prvních sedm a WTA může udělit jednu divokou kartu (žádné pravidlo pro udělení WC není uvedeno na rozdíl od ATP, kde to je pro vítěze GS, kteří nejsou mezi prvními osmi, ale jsou ve dvacítce). Pokud nebude WC udělena, patří osmé místo osmé hráčce v žebříčku ve stavu k pondělí po posledním turnaji po odečtení bodů za masters a Bali z předchozího roku. Nic specifického pro Serenu nehovořilo, myslím, že spíš by byla na pořadu Kim, kdyby byla schopná hrát a měla o to zájem, protože vyhrála letos jeden GS (AO). Nicméně nic nenasvědčuje udělení WC a asi je jasné, že to bude buď Aga, nebo Bartoli, pokud Kremlin vyhraje. Aga už může jen čekat, protože před chvilkou prohrála s Luckou a žádné body na Kremlinu nezíská.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda tenhle zápas mohl být ozdobou. A ne kvůli tenisu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist