Berdych a Plíšková nepojedou do Ria kvůli obavám z viru zika

16. 7. 2016, 17:19
Aktuality 427
Tomáš Berdych se nezúčastní olympijských her v Riu de Janeiro. Osmý hráč světa dnes oznámil v tiskové zprávě, že důvodem zrušení jeho startu v Brazílii jsou obavy z viru zika. Ze stejného důvodu do Brazílie nepoletí ani Karolína Plíšková. Česká výprava tak během jednoho dne přišla o dva členy a aktuálně má 105 sportovců.
Tomáš Berdych

Třicetiletý Tomáš Berdych oznámil svou neúčast v Riu dnes odpoledne a stal se tak prvním českým sportovcem, který se z olympiády omluvil. "Bylo to pro mě těžké rozhodnutí po dlouhé a složité diskuzi s blízkými," napsal dvojnásobný vítěz Davisova poháru, který měl jet na své čtvrté hry pod pěti kruhy.

Poprvé se spekulovalo o Berdychově neúčasti v Riu před startem Wimbledonu. "Mám olympiádu pořád v programu, ale musím se na to podívat a promyslet to. Potřebuju zjistit, jak se věci mají, a pak udělat to nejlepší rozhodnutí," říkal britským médiím a pro česká doplnil: "Nevím, kde se spekulace o mé možné neúčasti vzaly. Do Ria samozřejmě jedu a na olympijské hry se těším," ujišťoval.

V Riu plánoval Berdych hrát dvouhru, ale s Radkem Štěpánkem i čtyřhru, v které měli medailové ambice, a uvažovalo se také o mixu s Karolínou Plíškovou. Nyní je otázkou, jestli se český pár do smíšené čtyřhry dostane a jak budou složeny dvojice do čtyřhry. Druhý pár pro soutěž v deblu zatím tvoří Lukáš Rosol a Jiří Veselý.

Pro Štěpánka znamená neúčast Berdycha v Riu velkou ránu, jelikož hodně toužil zaútočit na cenný kov. "Radek vzal informaci na vědomí a čeká, jaké informace získají v pondělí odpovědní pracovníci tenisového svazu o možnosti změn v nominaci," řekl ČTK Karel Tejkal, mluvčí daviscupového týmu.

Do Ria nepoletí ani Plíšková
Stejně jako Berdych se dnes rozhodla také Karolína Plíšková, která měla hrát v Riu dvouhru, ale také čtyřhru s Lucií Šafářovou. "Omlouvám se ze stejných důvodů jako Tomáš Berdych. Taktéž sdílím obavy z možných důsledků nakažení virem zika," uvedla v prohlášení pro ČTK, proč se vzdala olympijské premiéry.

Berdych a Plíšková jsou prvními českými sportovci, kteří se omluvili z olympiády. Jejich neúčast na hrách pod pěti kruhy už byla oficiálně nahlášena Českému olympijskému výboru i Mezinárodní tenisové federaci (ITF).

Další čeští tenisté v čele s dvojnásobnou wimbledonskou vítězkou Petrou Kvitovou by měli v Riu startovat. "Byl jsem v kontaktu se všemi dalšími účastníky tenisové výpravy a všichni mi potvrdili, že se olympiády zúčastní," řekl ČTK Petr Pála, vedoucí české tenisové výpravy v Riu.

Ve dvouhrách by tak měli hrát Kvitová, Lucie Šafářová, Barbora Strýcová, Jiří Veselý a Lukáš Rosol. Do čtyřher jsou aktuálně nahlášené páry Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká a Rosol s Veselým.

Po odhlášení Berdycha a Plíškové se rozpadly očekávané páry Berdycha s Radkem Štěpánkem, kteří se netajili medailovými ambicemi, a Plíškové s Šafářovou. "Intenzivně zjišťujeme možnosti změn nominací," uvedl Pála. Je možné, že Šafářová vytvoří dvojici se Strýcovou, obě už si i vyzvedly olympijskou výbavu.

"Nechápu, proč rozhodnutí sportovců přišlo teď, když se o riziku nákazy virem zika hovoří stále méně a méně," uvedl dvojnásobný olympijský vítěz Doktor v tiskové zprávě pro ČTK. "Podle našich informací nehrozí v Riu extrémní riziko nákazy virem zika. Všechny nominované sportovce i členy doprovodu ujišťuji, že děláme naprosté maximum pro to, abychom minimalizovali nebezpečí nákazy," dodal.

Berdych s Plíškovou nejsou prvními tenisty, kteří na olympiádu nepojedou kvůli obavám z viru Zika. Ze strachu o zdraví nepoletí do Brazílie ani wimbledonský finalista Milos Raonic a světová pětka Simona Halepová. Do Ria ze stejného důvodu nepojedou nejlepší čtyři golfisté světa v čele s Australanem Jasonem Dayem.

ČTK

Komentáře

427
Přidat komentář
brixner
Hele, proč nejdeš svoje moudra trousit na nějaký cigošský server, třeba romea nebo jak se to sosátko společných peněz vlastně jmenuje?
Cigánské špíny jsem v životě potkal už docela hodně a řeknu ti jedno - ani jeden/jedna, opakuji ANI JEDEN ZA TO NESTÁL!!
Vsadím se, že špinavej parazit budeš i ty.
Reagovat
svetova.dvojka
na urážky,vulgarismy a komentáře motivované rasismem, nereaguji..., buď Hatefree. Já jsem zase poznal špatné lidi z majority a nikde to neventiluju...
Reagovat
brixner
Tohle není nic o rasizmu, jak si s chutí berete do vašich špinavých tlam! Tohle je holá realita - lidi vs. podlidi, nic víc! Mě osobně je z těch druhých na blití! Jestli umíš aspoň trošku přemýšlet, tak to udělej, ty "jiná raso"
Vím, že ti to je jedno...diskuze s tebou končím. Jdu ten zbytečný adrenalin vypustit jinam, než na blbé diskuzi, kde se docela třesu nad bezmocí z toho, že živím podobnou špinavou "rasu", jako můžeš být i ty.
Reagovat
misa
To je jen provokatér ;-)
Reagovat
George_Renel
http://oh.idnes.cz/katerina-kudejova-rozhovor-vodni-slalom-ffw-/rio-2016.aspx?c=A160716_003058_olympiada-rio-2016_tp
Osobně jsem strávil nějaký čas v milionovém brazilském městě Campinas v roce 2001. Mí místní obchodní partneři mi doslova zakázali vycházet samotnému z hotelu. Ono od PC se to vidí jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, lidi a média se chytli jen toho viru zika, ale jsou tam i další rizika.
Reagovat
misa
Jaká? Jak se liší od běžných turnajů?
Reagovat
smazaný uživatel
Projdi se večer nebo v noci po Riu a po Londýně a možná pocítíš ten rozdíl :D
Reagovat
misa
Rád bych tě upozornil, že v Jižní Americe se koná několik turnajů ATP a WTA. Dále jsem od řady tenistů slyšel, že při turnajích jsou jen na kurtu nebo hotelu, ven stejně nechodí. Proč by měli chodit do nějakých chudinských čtvrtí? Oba dobře víme, že je to jen výmluva, nechce se jim tam jet z důvodu absence bodů a peněz.
Reagovat
svetova.dvojka
Tomáš Verner cestoval i do KLDR a ničeho se nebál..., máš recht, ten turnaj se hráčům mimo silnou čtyřku nechodí do krámu, protože za něho nejsou žádné love.
Reagovat
smazaný uživatel
Očividně jsi tam nebyl. Mimo to Tomáš se na turnajích v jižní Americe objevuje opravdu pravidelně...
Reagovat
misa
http://isport.blesk.cz/clanek/muj-isport-blogy-redaktori-martin-hasek/274982/berdychovo-olympijske-ne-omluva-vsak-prisla-ve-spatnou-chvili.html

Tady máš uvedeno, že všichni čeští sportovci dostali dlouho dopředu podrobné informace o rizicích. Mohli se rozhodnout dříve, proč se nechali nominovat?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to už je zas debata o něčem jiném, o tom, kdy omluva přišla, ne z jakého důvodu.
Reagovat
George_Renel
Brazilská realita je trošku jiná, bylo by to na dlouho debatu. Jen v krátkosti. Když jsem vylezl v Sao Paolo z letadla a sedl do auta a jel těch cca 60km, viděl jsem snad 10km dlouhou favelu-lepenkovou vesnici. Řeka=plovoucí stoka pomalu se pohybujících plastových lahví. Přejetému rozmašírovanému chlapovi se auta vyhýbala a nic se nedělo-prý je to normální. Večerní střelba je běžným koloritem.
Byl jsem také v Rusku, a taky hrůza. Ale až tak velká ne. Bylo to pro mě překvapení. Když jsem navštívil Izrael, byla to proti těm zkušenostem oáza klidu. To jsou mé osobní zkušenosti, které mi nikdo nevymluví. Protože jsem tam BYL. Zrovna tak jako ta kanoistka.
Reagovat
George_Renel
Peněz? Berdych má vyděláno tak na další 3 generace. Jsou věci, co si za peníze nekoupíš.
Reagovat
George_Renel
Patřilo výše...
Reagovat
smazaný uživatel
Mluvíš o něčem, kam se tenisti stejně nedostanou.
Reagovat
George_Renel
Tenisti možná ne, ale ta druhá strana třeba ano....
A o tom to je. A v tom bordelu se nemoci, bakterie, viry líhnou jaksi lehčeji. A ty se prostě přes ostrahu dostanou.
Ale končím na toto téma, nemá to cenu. Já prostě respektuji individuální rozhodnutí. Třeba teprve po W. měl čas se pořádně soustředit a poradit s rodinou, mohlo se leccos změnit.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak.
Reagovat
misa
No jo, nejhorší je zemřít strachem. Euroatlantická civilizace k tomu směřuje mílovými kroky.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Přede dvěma lety se tam konalo MS ve fotbale a nikdo se neodhlašoval..
Reagovat
misa
Zajímavé zážitky :) Podobně popisovali tenisté návštěvu Indie během loňského Davis Cupu.
Reagovat
Permonik
A to's zcela jistě viděl jen zlomek toho, co se tam zákonitě musí dít za hrůzy. Lidská bída, utrpení, a z toho vyplývající bezohlednost, odlidštění, boj o holý život. A to doslova BOJ.
Reagovat
Frick
Kde tam je o viru?
Reagovat
George_Renel
Zrovna pevné zdraví a běžnou diagnózu si dle jejího vyjádření nedovezla.... Ono prát do sebe extra antibiotika není to pravé ořechové, a nezáleží na tom jak se vir jmenuje.
Reagovat
Frick
http://oh.idnes.cz/zika-mahe-drysdale-veslovani-vymluvy-d8k-/rio-2016.aspx?c=A160717_132605_olympiada-rio-2016_ten

Hezky z nich udělal kretény. Navíc ještě sportovec "od vody"....
Reagovat
smazaný uživatel
názor proti názoru, záleží, který si zmedializuješ.
Reagovat
misa
Máš tam čísla, proboha!
Reagovat
smazaný uživatel
ověřená?
Reagovat
misa
To si najdi. Nemám důvod nevěřit novozélandskému olympijskému vítězi.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nemám důvod nevěřit mu v jeho disciplíně. Nevěřím, že by se zabýval i pravděpodobností.
Reagovat
misa
Sportovci dostávají od svých olympijských výborů informace.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
pockerface
Já proti jejich rozhodnutí nic nemám. Je to jejich věc, jen nechápu to strašný pranýřování Tomáše a Karolína je všem tak nějak šumák, tak tady na TP kritikové nad ní mávnou rukou, ale Tomáš je černá ovce. Tak řekl, že se bojí no a co? Mohl taky říct, že je zraněný a nikdo by nic nenamítal. On to řekl přímo a pomalu by mu někteří tady stavěli šibenici,
Reagovat
smazaný uživatel
LOH vůbec neměly být v takové díře na prvním místě. Pochopitelné, že tam nechtějí jet.
Reagovat
svetova.dvojka
Česko není o nic menší díra...
Reagovat
smazaný uživatel
Však já o Česku nic neříkal. Ale co se týče hygieny, tak jsme na tom nepopiratelně lépe.
Reagovat
svetova.dvojka
Hygiena je tam úplně v pohodě..., brazilští muži jsou nejvíc sexy na světě, podle ankety u žen takže asi tak..., zatímco ta česká prasata s lahváčem v ruce chodící na rasistické protiromské demonstrace, o ty by si nikdo neopřel ani kolo...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jasně, proto maj furt hygienické problémy a celá léta odborníci apelují, aby s tim Brazilci něco dělali.
Reagovat
smazaný uživatel
Brazílie má dostatek problémů, je to až absurdní, že ve čtyřech letech si zde uspořádají mistrovství světa ve fotbale a ještě olympiádu.
Reagovat
svetova.dvojka
Kde jinde dát MS ve fotbale než do Brazílie nejfotbalovější zemi světa...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak.
Reagovat
smazaný uživatel
svetova.dvojka: nenamáhej se, mám zapnutý filtr na podobnou verbež :D
Reagovat
svetova.dvojka
no já nevím ,ale ta kolumbíjská kráska z Děčína Alejandra González, říkala, že když přijela do Evropy tak jí to tady všechno smrdělo i muži, oni se tam koupou v parfémech v jižní Americe, to že tam mají komáry za to nemůžou...
Reagovat
misa
Hlavně ve Venezuele :)
Reagovat
svetova.dvojka
soudruh Chávez to tam vedl dobře, než mu kapitalisté podrazili nohy, Hugo Chávez představitel socialismu 21.století, marxistický intelektuál moje láska..., podařilo se mu znárodnit většinu nádnárodních a zahraničních podniků, které předal do rukou domácím rolníkům a dělníkům a tak to má správně být, není možné ,aby nějací cizáci,rádoby podnikatelé a zbohatlíci rozhodovali o tom , jak se bude mít pracující lid. soudruh Chávez představitel socialismus 21.století, celý národ ho milovat.
Reagovat
misa
Škoda, že tu není soudruh FulnekUltras, s tím by sis rozumněl. Bohužel je na nějaké inspekční cestě, asi v KLDR :)
Reagovat
misa
... akorát, že tam lidem dochází potraviny a elektřina už funguje jen občas. V ropné velmoci!
Reagovat
smazaný uživatel
A vzhled lidí nemá co dělat s celkovou hygienou oblasti.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně že se teď válí s manželkou na pláži na dovolený. Sám po svatbě řekl, že do kolotoče turnajů si nedokáže představit mít děti a jezdit po světě. Je to namyšlený k....s velkým K. Tímto zdravím a uznávám Radka Štěpánka-srdcaře za českého lva. Hoši v Třinci, držím Vám palce. Vy se dřete za naši vlast a někdo kdo by mohl odehrát třeba jen jeden zápas si ........, je na dovolené. Kdyby to vyšlo, tak určitě zase nastoupí, proč ne, když někdo by ten postup vydřel.
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpánek a srdcař? Ty bys mě rozesmál.
Reagovat
smazaný uživatel
A proč?
Reagovat
smazaný uživatel
Protože poměrně dlouhou dobu DC bojkotoval?
Reagovat
smazaný uživatel
A pak se nevrátil a nebojoval jako lev třeba za stavu 2:2 proti Almagrovi?
Reagovat
smazaný uživatel
To ho ale neomlouvá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoji etiku jsem nestudoval.
Reagovat
pockerface
Nebylo náhodou pár roků, kdy Radek nereprezentoval, protože v DC týmu panovali neshody a ani Radek ani druhá strana nechtěli ustoupit? Radek jeden čas byl uražený a repre odmítal.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, tak nějak to bylo. Něco jako australská tenisový svaz a jejich nejlepší tenisté.
Reagovat
patriks
by Karolína Plíšková a Tomáš Berdych neměli spíš reprezentovat Monako, kam se odstěhovali ?
Reagovat
misa
Velká škoda, že se tato velevážená exhibice nekoná v prosincové Brazíli. Mohli bychom s hořkosladkými pocity sledovat, jak by se Plíšková s Berdychem předháněli v tom, který z nich bude na místě konání dřív :)

Kvitová s Šafářovou byly loni vážně nemocné, nikdo ale od nich žádné obavy ohledně zdraví neslyšel a na olympiádu se těší. Pro mě to ale není překvapení, protože tady se o zdravotní obavy rozhodně nejedná. Absentující Češi se neodvážili uvést pravý důvod. Jiní zahraniční hráči tak učinili už před měsíci (Isner, Thiem, atd.), s čímž nemám žádný problém, taky si myslím, že tenis na olympiádu nepatří. Neschovávali se za fráze a oznámili své rozhodnutí včas.

Čeští tenisté se ale nechali nominovat, dokonce se domluvily debly s jejich účastí. Doufám, že si zahraje Lucka Šafářová s Bárou, která o čtyřhru původně velmi stála.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu názory, že tenis na olympiádu nepatří. z mého pohledu, je to naprostý amatérismus. Tento sport se hraje více než 100 let, a olymiáda je oslava všech sportovců, kteří hrají vrcholový sport. Navíc je to 1x za 4 roky, takže by měli být dvojnásob motivovani.
Reagovat
misa
Dlouhou dobu tam nebyl. Navíc sám vidíš, že mnoho tenistů tu akci nebere vážně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis byl do roku 1968 jako amatérský. Poté se profesionalizoval. Po 20 letech, tedy v roce 1988 byl přidán na OH. Nevím koho zahrnuješ pod slovo mnoho, ale podle tvé úvahy, u nás jsou to 2 tenisté. Zatím jsem zaregistroval další tenisty-Halep, Raonic a nejspíš i Isner. To nepovažuji, že by to byl zas tak velký bojkot. Je to něco, jako, když se na GS podle žebříčku nezúčastní 1-2 nasazení tenisté z nějakých důvodů.
Reagovat
misa
Halepová, Plíšková
Raonic, Berdych, Thiem, Kyrgios, Isner, Lopez, Tomic ... možná i další

Chápu ty, co odřekli kvůli náročnému programu. Prohrát v prvním kole nebo skončit na 4. místě vyjde nastejno: žádné body, žádné peníze ani medaile. Hrát bez bodů je od ATP a WTA trapné a jasný naschvál směrem k ITF.
Reagovat
smazaný uživatel
Já chápu, o co ti jde, ale sportovci nemusejí udávat ten opravdový důvod. Nikdo jim nemůže nic vyčítat, pokud nejedou z obavy o své zdraví (btw. tenisti rozhodně nejsou jediní, spousta golfistů i jiní, takže na tom něco být může), tak to uvedou jako oficiální důvod, Tomáš jako jeden z důvodů. Taky jsem nosil do školy "rodinné důvody" a byla to hloupost, ale nikdo proti tomu nemůže nic říct. Tohle není rozhovor mezi kamarádem-kamarádem, kde čekáš upřímnost, prostě oficialita.
Reagovat
tommr
asi není náhoda, že do Ria neletí právě Tomáš a Karolína. Kvůli IPTL se můžou přetrhnout, ale na OH se jim nechce. Ty výmluvy na virus jsou směšný - v Asii jim hrozí mnohem větší nebezpečí nějaký nákazy než v Riu kde se dělá pro bezpečnost sportovců maximum ... :(
Reagovat
pockerface
Jo a ani nevíme jestli Tomáš nemá nějaké jiné podrobnější informace. Na mlžení nebo bagatelizování ze strany médií, ale i různých sportovních svazů tudíž i MOV jsme už zvyklý. Když bouchl Černobyl, tak se taky mlžilo, tak proč by se nemlžilo dnes a zvlášť, když šlo do RIA několik desítek milionu USD, aby postavili nová sportoviště a prostě za miliony USD připravili pro lidi 3 týdenní šou. To přece nemůžou dopustit, aby tam nejeli sportovci kvůli Zice, tak se mlží a mlží.
Reagovat
smazaný uživatel
Srovnávat Černobyl a Rio je dost mimo.
Reagovat
pockerface
To byl příklad toho,že se mlžilo za totáče a mlží se i za demokracie. Já myslel, že zrovna ty to srovnání pochopíš. Tudíž z toho vyplývá, že je to pořád stejné.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten příklad je naprosto nesmyslný. Jak mlžili a mlží Sověti/Rusové, to je úplně jiný level, s demokracií naprosto nesrovnatelné.
Reagovat
pockerface
Mlžili hlavně naši soudruzi, kdy ti pár dní nic neřekli. Lidi se v ten den váleli vesele na koupalištích, a že se něco děje se dozvěděli až o pár týdnů později a nesrovnávám jen Rusáky, ale dnes si celý mediální svět vypouští do éteru jen to co se hodí. Pravda vyjde najevo o pár dní déle, ale to nevadí, protože mezitím odvedli pozornost od daného problému k nějakému jinému. Prostě vyvolat paniku, zblbnout lidi a hlavně ať nikdo do ničeho pořádně nevidí.
Reagovat
Hector.Salamanca
iqe plus 1. To srovnání naprosto nedává smysl. Argumentovat Černobylem jako příkladem toho, že dnešní média mlží, je vážně poměrně mimo mísu
Reagovat
pockerface
A víte co? Mně je tahle diskuze u pr**le. Tomáš a Karolína jsou svéprávní lidé, je to je jich život, jejich kariéra a ti co tu Tomáše a Karolínu pranýřují, tak si je nechte předvést na Václavák a tam je veřejně upalte, ty w*le to je keců kolem toho.
Reagovat
pockerface
Tomáš byl první, který měl odvahu to odpískat. Karolína už možná nechtěla na začátku roku, když pořád otálela s tím zda by chtěla nebo nechtěla hrát smíšenou čtyřhru s Tomem.Ale neměla na to říci na plnou hubu, že Ria nechce. A Tomáš jí udělal službu, za prvé nebyla první a za druhé nebudou si na ní ukazovat, že to jako jediná vzdala. No a Tomáš je ten průkopník a teď bych se nedivil, kdyby se začali odhlašovat i jiní naši sportovci.
Reagovat
blixa
Ona taky ta "smíšenka" byla jediná jakási šance na medaili. Debl s Luckou asi moc hrát nechtěla a v singlu je šance mizivá. Takže proč podstupovat zbytečná rizika.
Reagovat
misa
Musí se taky šetřit na daleký postup do 2. kola US Open. To jí sebere spoustu sil.
Reagovat
smazaný uživatel
Před dvěma dny tady byla práva, že z tenistů na OH nepojedou Raonic a Halep. Takže české duo se k nim přidalo. Tomáš i Karolína nějakou měrou přispěli k zisku DC a Fed cupu. Že mají strach z okolních podmínek, je jejich rozhodnutí. Ty medaile, tam stejně někdo vyhraje, a podle výkonu obou tenistů z poslední doby, by to stačilo tak max. mezi posledních 8-16 v pavouku.
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte narýchlo dohodnúť rozlúčkový zápas a prenajať si nejakú jaskyňu.

Ale rýchlo Béďo...

Už, ti sadá na čelo!!

http://i.cbc.ca/1.3673987.1468270636!/fileImage/httpImage/image.jpg_gen/derivatives/16x9_620/607136815kt00358-portugal-v.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Vzácná shoda názorů :-D
Hrdinové!
PS: O frickovi nemluvě...
Reagovat
skott
To už je takový kolorit, že nejvíc se rozčilují lidi, kteří sedí doma na gauči a žádné riziko jim nehrozí. Přeci jenom nejlíp se radí cizím lidem a ještě nejlépe prostřednictvím internetu. Zajímalo kolik těchto chytráků, by dnes samo jelo do Brazílie, Istanbulu, Nice apod. nebo tam alespoň s klidem poslalo třeba své děti či blízké příbuzné.
Zdraví má každý jen jedno a pakliže hrozí zvýšené nebezpečí (ať ho něktěří jakkoliv bagatelizují) je v takovém případě jen na samotných sportovcích, jak ho vyhodnotí. Zajímalo by mě koncekonců, co by třeba takový Martin Doktor Berdychovi říkal, kdyby se v Riu skutečně virem nakazil. Zda-li by jako vedoucí výpravy skutečně alespoň přijal zodpovědnost. Moc tomu něvěřím.

I když virus zika možná není tak akutní nebezpečí jako před pár měsíci, na sportovcích i z jiných odvětví je vidět, že se zkrátka bojí a jinak se dělá rozhodnutí, když se Vás to přímo týká nebo jen budete sedět u televize. Krom tenistů se odhlásilo už 22 golfistů a golfistek, několik basketbalistů, nebo cyklistů, účast v Riu odmítli i jako komentátorky Carly Paterson nebo Lindsey Vonn + sposuta dalších hvězd které dále účast zvažují včetně hvězd jako Jess Ennis-Hill nebo Pau Gasol. Jiní zase děljí opatření (zmražení sperma), aby měli jistotu, že budou mít jednou zdravé potomky.
Tensité zkátka jen mají narozdíl od jiných sportovců pro které jsou OH vrchol a možnost se na roky zabezpečit snadnější možnost volby. Jinak je jisté, že by lavina odhlášek i z menších sportů byla mnohonásobně vyšší!
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji za tvůj inteligentní komentář, číst to ostatní je děs.
Reagovat
misa
Mnozí běžní lidé podstupují větší riziko než sportovní hvězdy. Třeba pracují v rizikovém prostředí, oproti nim za legrační platy. To si ale někteří odmítají připustit.
Reagovat
blixa
A není to každého svobodné rozhodnutí, co chce riskovat a za jaké peníze ? Ty nic neriskuješ, tak si svoje dementní komentáře strč do prdele !
Reagovat
misa
Reagovat takhle na slušný komentář dokáže jen totální hovado blixova formátu.
Reagovat
blixa
To není jen tenhle komentář, ale i ty předchozí, např. ten nazvaný ITPL. Prostě ses projevil jako naprostej kretén, kterej využije první příležitosti, jak si plivnout na jeho "neoblíbence".
Reagovat
misa
Chápu, že za normalizace jste byli zvyklí označovat lidi s jiným názorem za kretény, různě jim znepřijemňovat život, atd. V SSSR je dokonce posílali do léčeben. Tvé reakce na různé lidi s odlišným názorem jsou místy děsivé, skoro nejhorší ze všech tady píšících.
Reagovat
blixa
Jistě, komouše jsem vždy označoval jako kretény, ne-li hůř. Těžko jsem jim ale mohl znepříjemňovat život, to dělali oni mě. Zato dneska mě baví blbečci, co se projevují jako naprostí kreténi, ale zuřivě se hájí svým "alternativním názorem", na který prý mají právo :D Jistě, mají, ale pak se nemůžou divit, že jsou označeni jako naprostí kreténi. Na tohle mám zase právo já ;-)
Reagovat
misa
Zvykl jsem si, že po revoluci se v republice vynořily desetitisíce bojovníků s komunisty. Těžko říct, proč ten režim potom trval nejdéle ve střední Evropě :-)

Tak jsme strávili pár plodných chvil s konstruktivní výměnou názorů a můžeme se zase rozejít k našim oblíbeným tenistkám ;-)
Reagovat
blixa
Jojo, to bude nejlepší. Ale není od věci si občas upřímně pohovořit ;-) :D
Reagovat
misa
Diskuzní fóra slouží zejména k neškodnému vybití agresivity :)
Reagovat
misa
Každý člověk riskuje použitím dopravy mnohem víc než nějakou zikou.
Reagovat
smazaný uživatel
Riziko dopravy jsou ochotni připustit, protože tady v podstatě není jiná možnost, museli by chodit pěšky i přes oceán. Ale tady mají nepopiratelnou volbu, divím se, že ti to musím říkat.
Reagovat
tommr
tu volbu ale měli uplatnit už mnohem dřív a neměli by se tak trapně vymlouvat ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud to už věděli.
Reagovat
tommr
ted ti nerozumím. Chceš tím snad naznačit, že se o viru zika dozvěděli až ted?
Reagovat
misa
Možná jsou tak informačně zanedbaní, to nás při naší omezenosti zatím nenapadlo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Že se mohli rozhodnout až teď, nezdá se mi to jako nemožná varianta. Ne každý řeší věci tak dopředu, lidé jsou různí.
Reagovat
misa
O nemoci se ví dopředu dlouhé měsíce. V zimním období je riziko mnohem menší než jindy, všechno věděli dlouho dopředu. Mohli se tak rozhodnout ještě před oznámením nominace a složením párů pro čtyřhru.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohli a nebo si mohli nechat prostor na to, nechat si věci otevřené co nejdéle to půjde. Pokud vím, nominace se dá ještě upravit, takže tím nikoho nepoškodí. A nemyslím si, že by třeba Tomáš nedal Radkovi vědět, že si to rozmýšlí.
Reagovat
misa
Do 18. července by ještě měla jít upravit.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad se tam tedy Radek dostane.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
tommr
jsi ubožák, kterej místo chybějících argumentů dehonestuje názorový oponenty takže ani nemá cenu se s tebou o něčem bavit ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ty označíš Tomáše za trapného, slacker za sraba.
Zajímavé, jak reagujete na rozhodnutí hráče, který je 6 let v top 10, opakovaně pomáhal k úspěchu týmu v DC...
Ale pořád mám radši tvoje pesimistické komenty :-) a tabulky než slackerovy útoky.
Reagovat
a.magerova
Před čtyřmi lety se na olympijské trávě v Londýně vrátila smíšená čtyřhra do programu Her a Andy Roddick prohlásil: "Závodil bych i v plivání na dálku, když za to můžu mít olympijskou medaili."

http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/260421/berdych-vabi-krasku-pliskovou-chce-s-ni-olympijskou-medaili-z-ria.html
Reagovat
smazaný uživatel
Mně ani tak nevadí, že Tomáš a Kája do Ria nejedou, být na jejich místě, tak se rozhodnu stejně. Ale proč to neřekli dřív , když se dělala nominace do debla?
Reagovat
smazaný uživatel
Co tady furt resite účast neúčast na olympiádě Tomáše.vy jste jak tupci.rozhodl se a basta.to že nehraje Davis Cup no a?vždy nahrál dost není nejmladší a soustředí se na turnaje.mura djoko atd taky nehrají tak do prdele zklapnete a fandete v jiných turnajích.najednou to každý řeší a když Tomáš hraje turnaj tak to je tady samé negativum Běžte do říci hlupáci!
Reagovat
Lunej..
preju brzké ráno, jedu smer Třinec domluvit Jirkovi, jak porazit Tsongu:) zamávám vám:)
Reagovat
George_Renel
To sis přivstala. doufám že vezeš čokoládového panáčka a nějaké špendlíky :-))).
Reagovat
Lunej..
No tak cesta trvá přes 3 hodiny a spojů z Prahy ráno moc nejede. Vezu si velkou hul, znáš to, škoda rány, která padne vedle. Panáčka bych snědla:)
Reagovat
Kozoroh
V třinecké Werk aréně se možná potkáme :-)
Reagovat
Miselin
Ani nevím, co napsat. Neúčast na DC jsem chápal, právě kvůli nadcházejícím OH a Berdychově reprezentaci nejen v singlu, ale i v deblu se Šťepánkem. Ale teď mě to úplně mate. Ale ne mate, naprosto mě to sere! Má to říci rovnou, už jsem pro DC udělal dost (a má pravdu) a nebudu dál hrát!
Reagovat
Frick
Že kdyby se náhodou nakazil (0,01-0,05%), tak by musel používat pak 2 měsíce gumu?
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, tak nějak to je.
Reagovat
Frick
No, tak to je "trága". Jsem myslel, že by se doživotně musel vzdát možnosti být otcem, pokud by nechtěl mrzáka.

Pak ale fakt nechápu tu Karolínu. Jako kdyby se náhodou nakazila a pak náhodou otěhotněla, tak by podstoupila mini-interupci?
Reagovat
rusedski
Je to prostě směšný...do Paříže, kde za každým rohem moh bejt muslimák s bombou, tam se nebál nikdo, letět na IPTL do Indie, plný špíny a nemocí, ještě navíc po náročný sezóně, to taky nebyl problém, a teď se bojej komára, kde je šance nula nula nic, že jim může způsobit nějakej závažnější problém:D
Reagovat
Chandler
Dobrovolně se vzdávám deblové medaile z LOH.

- Tomáš Berdych (2016)
Reagovat
pockerface
Docela bych i chápal, kdyby to odpískala Lucka Š., protože ta už jeden záhadný virus nebo co to bylo chytla a do dnes z toho má zdravotní trable. A při její smůle bych se nedivil kdyby Lucku tam ten komár poštípal. Ale Lucka si možná řekla, že po tom co si všechno vytrpěla jí nějaký virus Zika nemůže rozhodit :-).
Reagovat
Frick
http://www.tenisportal.cz/zpravy/berdych-do-ria-jedu-18556/

"Nevím, kde se ty spekulace o mé možné neúčasti vzaly. Do Ria samozřejmě jedu a na olympijské hry se těším," vzkázal Berdych z Londýna.

Jestli se takto vyjadřil před pár týdny, tak je to vážně chuj.
Reagovat
turista
Je to rozumné rozhodnutí neriskovat zdraví kvůli pitomé olympiádě. Škoda pouze, že nepomohl proti Francii v DC. Mohli jsme mít další mísu. Tak kéž by Berďa vyhrál US Open.
Reagovat
Frick
Doprčic práce. Před 3 tejdnama média spekulujou o tom, že tam zvažuje (ne)účast z důvodu viru Zika, on to jasně dementuje a najednou řekne něco jinýho?

Udělal ze sebe kašpara a lháře.
Reagovat
blixa
Jen blbec nedokáže změnit názor, pokud se změní vnější podmínky. Myslím že rozhodly události v Nice a v Turecku. Vzhledem k "politické korektnosti" se to ale svede na ziku.
Reagovat
misa
V Nice nebo Turecku se koná olympiáda?
Reagovat
tommr
co mají události v Nice a v Turecku společnýho s OH a virem zika? A vnější podmínky se skutečně změnily, ale výrazně směrem k lepšímu (viz třeba vyjádření Doktora) takže ta Berdychova náhlá otočka působí víc než trapně ...
Reagovat
misa
Asi tak. V Sýrii a Iráku umírají tisíce, desetitisíce, statisíce, ale tenisté vesele jezdí do blízkého Kataru a Dubaje :) V Indii jsou místy katastrofální hygienické podmínky, ale exhibice jsou super.
Reagovat
tommr
jj když se zatřese měšcem tak Tomáš pojede na exhibici kamkoli ...
Reagovat
EllNino
jestli zítra nevyužije losu v kvaldě, tak už si tu hlavní soutěž na ATP nezahraje asi nikdy :D
Reagovat
Jabadu
Zcela vážně:
Přeletí komár Atlantik?
Nepřeletí.
Přeletí ho zašitej v kufru v letadle?
Přeletí.
Je to jen otázka času ...
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně postačí, až přeletí zpět česká olympijská výprava, komár nebude muset :-D
Reagovat
Jabadu
... a ... a nebo tak.
:-)
Reagovat
Jabadu
H r d l i č k a! ... nu ... grrrrr ... E-e? ... Počkej, ty hajzle!"
:-)
Reagovat
aligo
škoda, že to neřekla dřív, bára mohla hrát čtyřhru s Luckou....
Reagovat
lars
to by melo jit zmenit
Reagovat
svetova.dvojka
Dobrou noc , zítra postup mušketýrů...
Reagovat
turista
Bohužel.
Reagovat
Frick
To už jí může pomalu začít mrzet to, že měla ty zdr. problémy...
Reagovat
Frick
není menší než že s nima spadne letadlo?
Reagovat
Jabadu
Asi tak.
Ten pocit, že letíš přes Atlantik reprezentovat svou zem a uprostřed Atlantiku na zádi něco bouchne ...
:-)
Reagovat
marekv
tady neco konkretnejsiho, ono zase to presprilisne bagatelizovat taky neni dvakrat dobry. Hlavne to jednoduchy prenaseni, proste stipanec a hotovo.
http://special.novinky.cz/zika/
Reagovat
Frick
To s tou absencí bodování neskutečně pos.rali...

Já bych dal 1200 za zlato.
Reagovat
Frick
Ještě bych si dokázal představit přecitlivělou (rozuměj hysterikckou) Sátorku, ale u Karolíny "mám to na háku" mne to fakt šokuje. Bez legrace aby se člověk fakt bál toho, že ji snad ten Hrdlička chce zbouchnout.

Nebo se bojí fyzický únavy z Ria-Cinci-NH, která by mohla vyústit v další výbuch na US Open?

Ale tak má hrát fér hru a říct to dřív!
Reagovat
marekv
''mám to na háku''...to je strašnej nesmysl.

Jinak po důkladném přečtení Berdychova textu zjistíme, že je zika jeden z hlavních důvodů. Tedy jou i další důvody. Nepochybně je to i bezpečnost.Prostě dát do takovéto země Olympiádu je prostě úplně špatně.

Souhlasím však s tím, že to měli říct mnohem dřív, ne teď. Asi je dorazily ty údálosti v Nice.
Reagovat
Frick
Prostě nepůsobí Kája jako někdo, kdo by byl ze všeho tak pos...

A ať si laskavě uvědomí, že další tisíce sportovců tam jedou a miliony lidí tam žijou...
Reagovat
blixa
Protože je to tak jak říkám, tenis na olympiádě je nesmysl. Proto při rizicích, která bezesporu jsou to celkem snadno pustí. Pro spoustu sportovců je to ale vrchol kariéry, takže ty rizika podstoupí.
Reagovat
lars
neni to nesmysl, ale meli dostat za OH body
Reagovat
marekv
K tomu Hrdličkovi...jako ať si chodí kdo chce s kým chce, ale u holek typu Káji mě to prostě překvapuje. Kája je krásná. Kája je úspěšná. Kája už samozřejmě vydělává velký peníze. Proč si nenajde nějakýho úžasnýho chlapa a místo toho tohohle vochmetáka...ale tak je ve věku, kdy to tak řešit ještě nemusí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No Karolína je všechno jen ne tak krásná jak z ní všichni dělají.....to opravdu nechápu.....
Reagovat
blixa
No dobrá, tak už víme že máš mizernej vkus. Co ještě dalšího nám chceš sdělit ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mizernej vkus....prostě je vzhledově podprůměrná :)
Reagovat
blixa
Viz výše, co tam máš dalšího ? ;-)
Reagovat
misa
Není špatná, akorát pro mě už příliš vysoká :)
Reagovat
marekv
ne, ne, nějakou vyzdvihovanou sexbombu z ní nechci dělat, ale tak zas je to ''kus ženský'', to zas jo :-)
mimochodem v reálu mi vždy přijde hezčí než v TV nebo na fotkách.
Reagovat
blixa
Tyhle holky mají problém. Normální chlapi si na ně většinou netroufnou. Profesionální vometáci bez problémů.
Reagovat
a.magerova
No.... zde z jednoho lednového rozhovoru Karolíny (Hrdlička je opravdu jiný než ostatní):

Na co by vás chlap mohl sbalit?
"Se mnou to je fakt těžký, asi jsem náročná. Potřebuju někoho, kdo mě zaujme, kdo je něčím jiný, zajímavý. Tuctový chlap by asi nezabodoval. A teď nemyslím nějaké sportovní úspěchy, spíš chování a samozřejmě i ten vzhled, nebudu se tvářit, že to není důležité. Prostě by měl být jiný než ostatní."
Reagovat
marekv
jinak mráčky už jsou na obloze
http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/406423/hrdlicka-se-s-pliskovou-usmiruje-na-dovolene-opilecke-stridani-holek-zapomenuto.html
Reagovat
a.magerova
Aaaale o dva dny později už je zas prý vše jinak... teda píše bulvár... :-))

http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/406901/dostala-pliskova-prsten-od-zaletnika-hrdlicky-moderator-vzal-tenistku-na-usmirovaci-dovolenou.html
Reagovat
marekv
jj, to tam pisou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bezpečná olympiáda v 21. století je mýtus. Vždy tam bude hrozba. Pokud by jsi chtěl aspoň z 90% bezpečnou olympiádu, tak to musíš dát do Antarktidy leda. Co se týče bezpečnosti, strach bych na takových velkých akcích neměl. Tyhle akce jsou ultra hlídané a pro teroristy je důležitý moment překvapení, viz poslední útoky ve Francii. Na Euru se nic nestalo, terorista udeřil o pár dní později v místě, kde to nikdo nečekal asi. Ten virus zika je asi horší. Nemám o tom zprávy, ale respektuji rozhodnutí hráčů, kteří chtějí založit rodinu.

Na druhou stranu přichází to v podivnou dobu a před týdnem ty řeči o tom, že na olympiádu určitě pojede, si mohl odpustit. V každém případě takovou negativní atmosféru před olympiádou snad nepamatuju a ani se na ni nijak netěším.
Reagovat
Frick
Člověku to připadá, jako kdyby se teď na něco přišlo, ale naopak - v Brazílii je "zimní" obodbí a výskyt komárů se snižuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo RG, byl Wimbledon, na to se teď soustředili. Teď bude olympiáda tak řeší olympiádu.
Reagovat
a.magerova
Ale.... není to OH důchodců, ale mladých sportovců, předpokládám, že skoro všichni v budoucnu plánují založit rodiny... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vir zika je v těle šest měsíců, pak šmitec. Takže třeba pro Karol Plíškovou by to asi nemusel být takový problém, ne? Aspoň jsem teda myslel, kdoví s čím vyrukuje. :) Leda teda nechtěné těhotenství, no.
Reagovat
a.magerova
Já ani nevěřím tomu, že Ester Berdychová chce být do roka a do dne matkou... kdyby Zika řádil v Dubaji či dějištích IPTL, nemyslím si, že by to byl až takový problém.... ;-)
Reagovat
a.magerova
Djokovič a Federer už jsou i otci a Murrayho manželka Kim je těhotná. Berdychovi zatím na potomka nemyslí: "To je u nás ještě hodně daleko. Já si to za sebe nedokážu moc představit, že bych měl celý tenhle cestovní cirkus podstupovat s dětmi. Není to potřeba, není to teď vůbec téma," řekl Berdych. Má před sebou pár let kariéry stejně jako třiadvacetiletá Ester. "Vždy je to o tom, že musíte vidět sám sebe, svoji kariéru, ale když už jste rodina, tak i variantu toho druhého," řekl Berdych.
Reagovat
smazaný uživatel
"Do Ria určitě poletím," řekl Berdych :-D
Reagovat
rusedski
Tomu snad nevěří ani malý děcko, že tam Karolín
Reagovat
rusedski
Jsem to omylem odklep...že tam Karolína nejede kvůli Zice. O tom viru se ví snad půl roku a ona si vzpomene dva týdny před olympiádou a asi dvě hodiny po tom, co to oznámí Berďa. Prostě se jí tam nechtělo, ale rozhoupala se až když viděla, že to zapíchnul i Tomáš. Přijde mi to malinko dětinský ve stylu:"Maminko, Jiříček dneska nejde do školky, že taky nemusím?" :)
Reagovat
Frick
Asi tak nějak.
Reagovat
Frick
Gratulace Hrdličkovi k druhému potomkovi!
Reagovat
svetova.dvojka
Ten chlap je kanec...
Reagovat
Jabadu
Že by babyboom ve WTA?
Ale Karolína přece nemůže být tak blb ..
Jo taková Petra - ta na to jde chytře.
Aby se nic nestalo - dává si od chlapů pauzu.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, to je hned :)

Takový Otík by mohl vyprávět.

https://www.youtube.com/watch?v=Z8UyViIpaL0
Reagovat
Patri.k
Stejně je to o penězích v Riu by si nic nevydělali, tak se vymlouvají na vir Zika. Tohle je opravdu hrozně vytáčí. Mám sto chutí přestat sledovat tenis. Tím myslím jako celoročně.
Reagovat
smazaný uživatel
tak proč píšeš na tenisový portál, když nemáš chuť sledovat tenis? :-P
Reagovat
Patri.k
Protože tu chuť jsem dostal až teď, co jsem si přečetl článek chorý mozečku.
Reagovat
brixner
Tak pá, zlato :-)
Z takových řečí by mi jeblo!
Reagovat
turista
Proboha vždyť tenis je na olympiádě zcela na vedlejší koleji ve stínu mnoha jiných sportů. Tam nejvíc dominuje lehká atletika.
Reagovat
misa
Proč přestat sledovat tenis kvůli odřeknutí bezvýznamných hráčů?
Reagovat
svetova.dvojka
A to jste třeba věděli, že kapitánem Československého týmu na MS 1992 v hokeji byl Tomáš Jelínek hokejista s částečně romských původem... borec největší.
Reagovat
brixner
Čau romáku!
Brzy mi z tebe jebne, more :-))
Reagovat
Meceon
Tome...chytit můžeš něco kdekoliv...at jde o virus zika nebo o virus ester...škoda tě
Reagovat
svetova.dvojka
Je fakt, že Ester je moc štíhla, když už nějakou tak pořádnou..., nějaký romsko-jihoamerický typ velké kozy a pořádně tělo. , Ester i pro mě který bere skoro všechno působí dost asexuálně.
Reagovat
Meceon
to myslíš něco mezi serenou a věrou bílou?
Reagovat
svetova.dvojka
černošku bych taky chtěl zkusit, ale kde jí tady vzít... že :-)
Reagovat
brixner
No já myslím, že leccos leckde načórovat není problém, né?
Ty tutově taky čóruješ, no né?
Sice tvrdíš opak, ale...
No dobře...ale aspoň občas nějakou tu čórku podnikneš, né?
Proč si nedáš nick třebáááá...svetova corka.sro?
Reagovat
svetova.dvojka
Já nemám zapotřebí krást,mám se dobře, ne každý Rom je zloděj a ne každý gádžo je svatoušek, to je dobré si pamatovat...
Reagovat
kada.tom
Tenistka Karolína Plíšková se stejně jako Tomáš Berdych rozhodla, že vynechá olympiádu v Riu de Janeiro kvůli obavám z viru zika.

zdroj: idnes.cz
Reagovat
svetova.dvojka
no vidíš, nakonec poletí do Ria místní diskutéři reprezentovat, kolik vlastníš tenisových raket ?
Reagovat
kada.tom
ani jednu :-D
Reagovat
Jabadu
Já mám tři (Head). Ten nápad vlastně vůbec není špatný. Já ti je klidně půjčím a budeš reprezentovat TP. A na tričko se lvíčkem si můžeš namalovat ten dekl od kaná ... tu čakru.
Jsi přece "světová dvojka", ne kurwa?!!
:-)
Reagovat
svetova.dvojka
Já mám svoje jednu starší Volki a jednu novější Wilson koupené všechno v Intersportu orginální značkové, při dobrém losu můžeme jít daleko.
Reagovat
Jabadu
Ha! Usvědčil jsem tě!!
Viděls už někdy českého cikána (nebo i Roma), který hraje tenis a ještě si ty rakety koupil?!
Jsi opravdu zábavný. Staniž se chráněncem "Kvitova ultras".
:D:D:D
Reagovat
svetova.dvojka
Viděl třeba sebe..., ale uznávám je to spíše vyjímka.
Reagovat
svetova.dvojka
Romové jsou vynikají ve fotbale, Andrea Pirlo,Ricardo Quaresma, Ande Pieerre Gignac,Norbert Balog, Marius Lakatuš kdysi dávno... atd... a hlavně v bojových sportech, u nás v kraji máme romské mistry do 18 let, jak v thajském boxu, tak v teakwondu.
Reagovat
Jabadu
Na tom není nic zvláštního. Jako "papíráci" mají ideální fyzické předpoklady v nižších váhách.
Velkou konkurenci ovšem představují zejména asijské země, kde to vychází z národních sportů a je to státem štědře dotováno - Mongolsko, Kazachstán, Bulharsko, Arménie, Kyrgyzstán ...
Prostě se ti parchanti odmalička umí prát, no.
:-)
Reagovat
svetova.dvojka
Znal si romského boxera Plachetku, reprezentoval v Atlantě 96 na OH, ten co zavraždil svou bílou manželku,protože mu zakazovala vídat děti. To byl borec, romské pojetí boxu, speciální kategorie, škoda že jeho gádžovská žena mu zničila život.
Reagovat
Jabadu
No, já bych řekl, že mu život zničil chlast.
Ale jak už jsem psal - fyzické předpoklady v nižších váhových kategoriích měli ideální.
Já jsem dělal zápas (řeckořímský). Dokonce jsem se dostal do vrcholového střediska jako junior.
Ale byli tam lepší, to uznávám.
Reagovat
svetova.dvojka
Jo to je taky krásný sport, to na vás musely ženské hodně letět, musel jste být pořádně udělaný...
Reagovat
Jabadu
Celkem to šlo. :-)
Cvičím celý život a paradoxně budu tvrdit, že teď mám možná lepší fyzičku, než v 17 letech.
Jasně, že mám větší sílu (také mám o 20 kg víc), ale ohebnost už ne. :)))
Ale díky tréninku udělám na jedné ruce víc kliků než tehdy.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ta si to ale zavařila! :-)
Reagovat
bIbec
znamená to, že Bára tak bude moci hrát čtyřhru?
Reagovat
Jabadu
Asi ano. S Luckou.
:-)
Reagovat
bIbec
a snad mixa s Vese1kou!
Reagovat
svetova.dvojka
kráska a zvíře ?
Reagovat
kada.tom
tak ... nabízí se to, že asi bude hrát s Luckou, no :-) ... teda pokud se odhlášky z Ria zastaví, no
Reagovat
Davor1
Ferrer s Ramosom prvý set z 5-3
Reagovat
Davor1
z 5-3
Reagovat
Davor1
prečo mi tu nechce pridať zvyšok vety doprdele? :D
Reagovat
Davor1
už je tu aj článok, tak to hodím tam.
Reagovat
svetova.dvojka
Teď trochu filozofie... ,víte proč se v Brazílii nikdy neuchytil komunismus ?
Reagovat
Jabadu
Protože jsi to Dilmě Rousseffové (Strana pracujících) nedoporučil?
:-)
Reagovat
svetova.dvojka
tak že by přece jen, o této dámě jsem zatím neslyšel děkuji, je vidět, že má smysl sem občas zajít, že sem chodí vzdělaní Češi.
Reagovat
svetova.dvojka
Ono taky tenis je sportem pravicových intelektuálů, vznikl v Anglii jako sport pro vyšší společenskou vrstvu.
Reagovat
Jabadu
Já věděl, že nezklameš. S tebou bude ještě velká zábava, "světová skupino".
:-)
Reagovat
blixa
Že by byla se zpitomělejma bolševikama nějaká zvláštní zábava ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nema smysl riskovat poskozeni potomku
Reagovat
rusedski
Tomáš prostě krásně vy*ebal s Davis Cupem, nejdřív ho odmítne kvůli náročnému programu (tedy i kvůli Riu), což všichni tak nějak chápali, a pak když už je DC passé, tak si najednou vzpomene, že v Brazílii je Zika a radši tam teda nepojede...kdyby odpískal Rio dřív, určitě by ho Navrátil a spol. přemlouvali víc...takhle se ze všeho hezky vyvlékl :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tomas odehral za Davis Cup nejvic zapasu v historii s Kodesem, tak se hod do klidu. Nemuze za to, ze nema nasledovniky....podivej se na Kordu, ten se usadil na Floride
Reagovat
Kytka
Je to správné rozhodnutí, chce mít potomky, nechce riskovat. Život je delší než kariéra vrcholového sportovce. A určitě to pro něj bylo těžké, protože za čtyři roky už na žádné medaile mít nebude. Sice v Riu tvrdí, že to mají pod kontrolou, ale jak chtějí komárovi zabránit, aby se nerozletěl např. na tenisové kurty? Byla to poslední šance na medaili, které se vzdal. A pokud jde o DC, tam toho odvedl měrou vrchovatou. Určitě víc než Ivan Lendl. Tak ho nekritizuji ani za jedno z těchto rozhodnutí.
Reagovat
Kytka
Pro Toma by i bronzová visela moc vysoko. Tak je to jedno. Z tohoto hlediska.
Reagovat
turista
To je blbost. Olympijské medaile v tenisu se dají uhaluzit zatímco vítězství na turnajích GS ne.
Reagovat
turista
Ale to je v pořádku, že nechce riskovat zdraví. Proti Francii však pomoci měl. Kodeš pokud byl fit tak nikdy DC nevypustil. DC je strašný zápřah, ale té Francii jsme to doma darovat neměli. A Berďa je v DC nenahraditelný. Pokud Tomáš získá ve Washingtonu nebo v Torontu či na US Open titul tak jeho neúčast v DC proti Francii nějaký smysl získá. Ovšem po celou jeho kariéru pokud Tomáš někde vyhrál titul tak mu v tom jeho dřívější poctivá reprezentace Česka v DC nezabránila. Navíc se stali s Radkem 2x národními hrdiny.
Reagovat
svetova.dvojka
Tak ale pokud vím, ta každý zlatý medailista dostane od českého olym. výboru odměnu 1 milión korun, jako k tomu bylo v Soči, to jsou i pro Berďu slušné prachy, za to by měla Ester jedny diamantové náušnice...
Reagovat
Jabadu
Ty máš asi na mysli briliantové náušnice.
A za ty prachy by měla sotva jednu!
:-)
Reagovat
svetova.dvojka
jojo děkuji za opravu...
Reagovat
vrabejka
Zase kecy a výmluvy. Berdychovi na Čr už přestálo záležet. Odmítl tak poslední šanci na zisk medajle. Jeho boj. Spíš mě to mrzí hlavně kvůli Štěpcovi.
Reagovat
peggy
Pan Berdych hraje tam kde jsou prachy,ma narocnou manzelku!Jeho stat jej nezajima,bydli v Monacu.
Reagovat
svetova.dvojka
Berdych ani Čech není, vždyť se narodil ve Valašském Meziříčí , on je členem valašského etnika, Valaši přišli do Čech z Rumunska v dávných dobách, na české wiki jsou o tom poměrně přesné informace.
Reagovat
blixa
Ty seš strašnej rasista ....
Reagovat
smazaný uživatel
Medaily by stejne neziskal, at jedou mladosi
Reagovat
Kytka
Jo ti tak možná uhrát první kolo a šlus.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak myslím, že na těchle omluvenkách ať už v DC nebo OH se podle mě dá nejlépe ilustrovat, proč není nic nevšedního, když lidé fandí ne na základě národnosti hráče, ale podle toho, jak je mu daná osobnost sympatická. Proč by třeba Rakušan měl automaticky fandit Thiemovi, který nepojede na olympiádu, kde může reprezentovat svou zemi, když tam nejsou body? Proč má Slovák fandit Kližanovi, když místo reprezentace své země v Davis Cupu, kde se rozhoduje o postupu do baráže o elitní skupinu, odjede na pětistovkový turnaj do Hamburku?
Reagovat
smazaný uživatel
Ta odpověď by mě docela zajímala. Ale velká část zdejších lidí a zvířat má své zahraniční oblíbence, tak spíš někteří jednotlivci by mohli vystoupit s tím, proč je špatně nefandit podle národnosti.
Reagovat
turista
Doufám že nesympatický Kližan dostane ve finále v Hamburku od Cuevase pořádnou čočku.
Reagovat
svetova.dvojka
Víte jak vznikl podle romských legend Rom a bílý gádžo, Bůh si uplácal panáky s hlíny a dal je do pece, když byli hotoví , tak je vytáhl a tak vznikli Romové, poté uplácal další panáky z hlíny a dal je do pece, ale cosi se záhadného stalo a tak ty panáky nepochopitelně vytáhl o něco dříve než měl a tak vznikl bílý gádžo, gádžo je tedy ve své podstatě nedodělaný Rom... :-)
Reagovat
horska.kraslice
Mám pocit, že světové.dvojce nedávno někdo ukradl nick.
Reagovat
tommr
nejdřív odmítne hrát DC, protože je příliš unavenej, pak odřekne OH, protože se bojí nákazy i když ještě nedávno tvrdil, že určitě pojede. Ty jeho důvody jsou směšný - at řekne rovnou že ho DC a OH nezajímají, protože za to nejsou žádný prachy a body do žebříčku ... :(
Reagovat
svetova.dvojka
ATP to podělala trochu, měla OH postavit na úroveň Grandslamů, 2000 bodů pro zlatého medailistu a na vrch 3 milióny dolarů...
Reagovat
turista
Na co mají tenisté vůbec bojovat o nějaké olympijské medaile. Je to proti logice tenisových turnajů, kde je od nepaměti důležitý pouze vítěz a někde daleko v pozadí poražený finalista.
Reagovat
smazaný uživatel
Nakonec svůj nezájem o DC prokázal už tolikrát - třeba když ho s Radkem dvakrát vyhrál nebo když jako jeden z máala top tenistů dlouho stabilně reprezentoval.
Reagovat
kada.tom
asi tak, Tomáš v rámci reprezentace nemusí nikomu nic dokazovat - v DC hraje, když je to opravdu potřeba, dřív pomáhal tměř pořád, ale s věkem je jasný, že to omezí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Presne podivej se na jine hrace top 10, jak casto hraji DC. Napr Fedex a nadal
Reagovat
a.magerova
Federer 70 zápasů v DC¨
Berdych 67 zápasů v DC
Murray 44 zápasů v DC
Djokovič 42 zápasů v DC
Nadal 31 zápasů v DC
Reagovat
smazaný uživatel
Srdnatý reprezentant Býček o víc jak polovinu zápasů míň než arogantní Švýcar, který ani neví, jak vypadá vlajka jeho rodné země. LOL
Reagovat
svetova.dvojka
No jo ale Federer byl v reprezentaci od roku 2000, kdyby hrál poctivě, tak by musel mít, už víc jak 300 odehraných zápasů...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky z toho mám takový pocit a dost mě to mrzí.
Reagovat
smazaný uživatel
Trapný komentář...
Reagovat
svetova.dvojka
Tady se často psalo, že tenisté mim top 4 nemají prakticky žádnou šanci na medaili na OH, což je pravda, tak ale nechápu, proč si tam nejedou užít, já kdybych byl nějaký 60.hráč světa a měl možnost jet do Ria, tak to okamžitě beru, sexovat se snědými ženami, lehce se tam dá sehnat tráva,kokain, odpočinek na pláži atd..., co víc si může člověk přát, někteří tenisté jsou vážně blbí jako tága...
Reagovat
Jabadu
To mě celkem překvapuje, že zrovna ty si stěžuješ na nedostatek sexu se "snědými" ženami.
:-)
Reagovat
svetova.dvojka
Já žiju ve měste, kde moc Romů není, jedině tak holky levicově orientované z majority. Uvidím, možná udělám nějaký výlet...
Reagovat
Jabadu
Abys nebyl zklamanej ... Ona taková hastroška s mastnou palicí a lenonkami - to je tvá sázka na červenou třináctku. Tutovka!
:-)
Reagovat
a.magerova
Prý kdo neměl zrzavou a Cikánku, neví co je život.... asi se budu muset zamyslet.... :-)))
Reagovat
svetova.dvojka
To se divím, že jste ještě neměla v posteli potetovaného Bohem obdarovaného urostlého Roma.
Reagovat
a.magerova
Je to pseudorom, ten o nich nemá ani ponětí, jen tu záměrně prudí... :-/
Reagovat
Jabadu
To všichni víme. Kdyby to opravdu byl Rom, pak s takovým písemným projevem by s ním byl 2x denně rozhovor na ČT.
Zatím se ví o jednom, který umí trochu číst. Dokonce i "pracoval" v ČT, ale zřejmě ho to dostatečně neuspokojovalo, tak se vrátil k tomu co umí nejlépe - dělat cenzora.
:-)
Reagovat
svetova.dvojka
Taky mu gádžové vyhrožovali likvidací, kvůli tomu, že si ze své pozice hlavního admina dovolil smazat ,vulgární,nechutné a rasistické komentáře české spodiny co si říká "slušní občané" A jinak nevím co je to pseudoRom..., romství musí mít člověk v krvi...
Reagovat
Jabadu
Ty asi myslíš "kraxnu". Jo, ten to pěkně odskákal.
Ale jinak - což ovšem ty nemůžeš vědět - největší nebezpečí mu hrozí od cikánů.
Mnozí ho považují za psance, který se spřáhl s gádži proti nim.
To je holá skutečnost.
:-)
Reagovat
a.magerova
Rom - je politicky korektní pojmenování Cikána.... opravdový Cikáni si Romové neříkají NIKDY !!!
Je třeba sem tam mezi ně zajít... :-P
Reagovat
svetova.dvojka
Hloupost , Romové používali označení Rom už na začátku 20.století, Rom znamená člověk nebo lidská bytost, francoužští Romové jsou tzv. Manuši což v jazyce blízkém indickému znamená člověk. Rom je oficiální označení našeho etnika ustanovené na historicky prvním romském sjezdu v Londýně v roce 1971, jehož se účastnila veškerá romská inteligence z Evropy, toto je potřeba respektovat a taky se do daří, v médiích , ve zprávách v TV ,vždy se mluví o Romech.
Reagovat
svetova.dvojka
Jinak víte co je pro majoritu nejhorší zjištění, že Chánov je nejčistší sídliště na Severu Čech...
Reagovat
Jabadu
Hmm ... povídej. To si necháme vyprávět.
:-)
Reagovat
svetova.dvojka
https://www.novinky.cz/zena/styl/407357-chanov-novy-nater-stare-problemy.html
Sídliště jako ze žurnálu...ať žije nový Chánov.
Reagovat
Jabadu
Ty a četl tys ten článek celej?
:D:D
Reagovat
svetova.dvojka
Souhlasím s panem Nebesářem, Chánov je démonizovaný. Romové si tam vypěstují i vlastní anglický trávník.
Reagovat
smazaný uživatel
Chánov je málo progresivní. Nejlepší je Luník IX. Tam se naučili žít bez oken i bez hygieny.
Reagovat
a.magerova
Jj....

https://hlavuhore.files.wordpress.com/2008/11/chanov_6285-rj.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě se mají co učit od svých slovenských bratrů. http://zpravy.idnes.cz/foto.aspx?r=zahranicni&foto1=WLK48c4ba_lunik_IX.jpg
Reagovat
a.magerova
Jj... Luník, to je vyšší level... :-/

http://img.reflex.cz/img/3/full/2589128_.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
před týdnem jsem se tam pro zajímavost na chvíli zastavil. Ale fakt jen na chvíli, ten pocit, když tam vjedeš, je docela tísnivý. :))
Reagovat
svetova.dvojka
Jenže ty osle, Luník 9 je dílem slovenský politiků,zlodějů a nenechavců z majority, kteří rozkradli peníze které EU posílala v řádech desítek miliónů Eur na pomoc Romům v Košících a kde to je vidět, Romové tam stále žijí v takové bídě, holt bude potřeba jinak čerpat dotace, aby ty peníze šli přímo do rukou Romů a neměla na ně možnost sáhnout bílá ruka bílého zloděje.
Reagovat
a.magerova
Jakože fááákt?
A byls sám nebo vás bylo víc, protože já jak jsem dobrodruh, tak na toto bych teda odvahu opravdu neměla... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Sám bych si netroufl. Bylo nás víc. :) Já si plánoval, jak si pěkně vystoupím z vozu a podívám se blíž a pokojně si to odfotím, ale realita byla jiná. Začali se lidi celkem srocovat, tak jsme radši hned jeli. Asi by bylo lepší tam zajet někdy, když jsou mrazy a když jsou zalezlí, takto v létě jich byly plné ulice (hlavně u kontejnerů teda :D) Úplně jiný svět, no.
Reagovat
a.magerova
Jj není nad zkušenost vlastních očí a nosu.... přesně jak píšeš - ÚPLNĚ JINÝ SVĚT... ale dělaj si ho takový sami, takže je nelituji.... já znám hodně pracujících a pořádkumilovných Cikánů a na ty nedám dopustit !!!
Reagovat
turista
Olympiáda se dá uhaluzit. GS turnaje a tisícovky ne.
Reagovat
svetova.dvojka
Faktem je , že Tomáš by se musel Esterky držet na krok, kdyby se náhodou dostala dál od hotelu, než by bylo bývalo zdrávo, ,mohlo se by stát, že by jí spatřila skupinka snědým samců a Ester by si pak užila skupinový sex...
Reagovat
misa
Tvl, tady je magorů jak máku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na fb má Tomáš mnohem víc pozitivních reakcí, než tady, ona ta anonymita taky dělá svoje. Je celkem jedno, co uvádí jako oficiální důvod neúčasti, stejně tyhle oficiální řeči bývají ve stylu školních omluvenek "byl u lékaře", prostě to, proti čemu nejde moc říct (i když očividně jde). Tenis pro mě není olympijský sport, takže to beru jako by se odhlásil z nějaké 250, alespoň bude mít více času na oddech a na přípravu na klasické tenisové turnaje. Český fanoušek mu promine, je to jeho život a sport i sportovní reprezentace národa jsou jen zábava, i když pro mnohé je to asi smysl života? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem to na FB radši nekomentovala. Bych musela být sprostá.
Reagovat
svetova.dvojka
Mluvte prosím spisovně říká se vulgární.
Reagovat
adalv87
prosím tě netrapči tady!
Reagovat
smazaný uživatel
1. Na internetu obvykle nemluvím, ale píšu.
2. Slovo "sprostý" není nespisovné.
Reagovat
smazaný uživatel
Já chápu tvoje rozčarování, čarodějko :-) taky nerozumím tomu, proč před měsícem ty spekulace tak rázně vyvrátil, a teď tohle. Ale jinak ho respektuji v tom rozhodnutí nejet.
Reagovat
misa
jj, hlavně po prohrách tenistů je vidět, jak slušní ti facebookáři jsou :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak k těm nepatřím.
Reagovat
misa
To je dobře :)
Reagovat
turista
Souhlasím s Anakin 1. Tenis na olympiádě je fakt blbost.
Reagovat
svetova.dvojka
Miloš Mečíř si došel pro zlato s Soulu 1988 a říkal, že je to pro něho víc, než kdyby vyhrál Wimbledon, on taky měl namířeno k titulu ve Wimbledonu v roce 88, v semifinále vedl 2:0 na sety nad Stefanem Edbergem..., Mečíř mu tuhle prohru právě vrátil na OH taktéž v semifinále. Ale to byl ještě ten správný člověk vychovaný za socialismu.
Reagovat
a.magerova
Andy Murray řekl po zisku zlata v Londýně, že by ji s Rogerem za Wimbledon vyměnil okamžitě.
Reagovat
svetova.dvojka
kapitalista co k tomu jiného říci.
Reagovat
smazaný uživatel
Spýtaj sa ho to dnes, keď má z Wimbledonu uz dva triumfy..
Reagovat
a.magerova
Dnes je ta otázka bezpředmětná.... důležité bylo, zeptat se ho tehdá.... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Tak GS má a vzdy bude mat najvyssiu hodnotu, bez debaty..

A mozno, ze by Andy mal radsej 4GS miesto toho zlata, kto vie..
Reagovat
Frantz
Zeptej se elegouna, jestli by vyměnil jeden Wimblas za zlato z OH :-D
Reagovat
a.magerova
Nemusím se ptát... NEVYMĚNIL !!!
Reagovat
Frantz
Aha, jsem nemohl vědět, že mu právě vylezlas z trenclí..
Reagovat
a.magerova
No... jsi provokatér, ale přehlídnu to.... nevyměnil by, protože jich má "jen" sedm čili stejně jako Sampras.... měl-li by jich osm, tak by taky neměnil, protože by byl jediný s osmi Wimbly.... kdyby jich měl devět, tak by taky neměnil, protože by jich měl stejně jako Rafa FO.... kdyby jich měl deset, tak by taky neměnil, protože by byl jediný, kdo jich má dvojciferně... takže jediná možnost, kdy by Roger měnil Wimbledon za zlato z OH je v případě jedenácti vyhraných Wiimbledonů... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
No tak jasně. Murray byl, pokud vím, příznivce vystoupení Skotska z VB, tudíž pro něj zlato, které vybojoval pro VB bylo, asi jako kdyby Berdych vyhrál zlato pro Rakousko - Uhersko.
Reagovat
PetaM
Dělej si co chceš chlape! Žij svůj život podlé své mysli, ne podle mysli ostatních. Jiní svůj život nesnáší, proto do něj kecají druhým. Potřebují zkazit další. ;)
Reagovat
misa
Hm, tak to jsou skoro všichni sportovní fanoušci, učitelé, politici, lékaři, trenéři ... atd. atd. Takže vlastně skoro všichni lidé nesnášejí svůj život :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, naprostý souhlas! Nemám Berdycha rád, ale to že odřekl OH, no co je ku*** co komu do toho?
Reagovat
Davor1
Ja to vidím tak, že ten vírus je akurát perfektná zámienka a alibi pre hráčov, ktorí nemajú na Olympiádu nejakú extra motiváciu a vďaka tomu sa z toho môžu celkom pohodlne vyzuť.
Vôbec neide o to, že by zlatá olympíjska medaila nebola dostatočným lákadlom, práve naopak, podľa mňa je to ďaleko väčšia motivácia ako peniaze či body na bežných turnajoch. Problém je ten, že tá motivácia sa týka akurát Djokoviča a Murrayho, z menšej časti ešte Federera, Nadala a Wawrinku, ktorí na jej zisk môžu aj reálne pomýšľať. Ale pre druhú vlnu hráčov začínajúcu Berdychom a Raoničom (a ďalší hráči druhej-tretej desiatky) už OH nie sú príliš zaujímavé, keďže medaila pre nich visí príliš vysoko a na druhej strane nie je žiadny rozdiel medzi neúčasťou a vypadnutím vo štvrťfinále, keďže bodový a finančný efekt je v týchto prípadoch ten istý. Tenis nie je ako atletika, kde stačí jeden podarený výkon k medaile, turnajový systém outsiderom veľkú šancu nedáva a preto Olympiáda niektorých hráčov neláka. Ak by sa v Brazílii konal Grandslam, tak som si istý, že Zika by zrazu nikomu až tak nevadila. Ja to ale nemám Berdychovi, Raoničovi ani Isnerovi a ďalším za zlé, byť v ich situácii, tak asi uvažujem podobne... :/
Reagovat
a.magerova
Mě by zajímala situace, kdyby se v Brazílii hrála IPTL... ;-)
Reagovat
misa
Skončit v prvním kole nebo na 4. místě vyjde nastejno. ATP a WTA jen ukazují, jak olympiádu neberou vážně. Nepřímo tak hráčům naznačují, aby tam ani nejezdili. Přitom minulé Hry se bodovaly...
Reagovat
Mayo
Murray a Býk uz takú motiváciu mat asi nebudú ako Federer napr.
Reagovat
Hector21
pokračuje...

komedianti z MOV a jejich báječný výběr místa konání celou frašku jen načal

příště bych doporučil v rámci zapojení všech kontinentů subsaharskou Afriku - sportoviště pro plážový volejbal tam je už teď a velké a Sáblíková může jezdit na velbloudech a nehádat se s unií o kritéria

MOV běžte se bodnout
Reagovat
svetova.dvojka
Brazílie se naopak velmi hodí na pořádaní OH, je to multikulturní,multietnická země a o tom celá olympíjská myšlenka JE, o různorodosti,rozmanitosti, střetávání kultur a sportovců ze všech koutů světa s odlišným stylem soupeření.Nemůže být pro toto lepší stát než Brazílie.
I když chápu, že bílý nevycválaný Čech, na to má asi jiný názor...
Reagovat
smazaný uživatel
Hloupost vzhledem k tomu, na jaké úrovni je dnes globalizace. Spíš by ten popis seděl na internet.
Reagovat
svetova.dvojka
V Česku je globalizace na mizerného úrovni, jediným kulturním zpestřením jsou tady Romové a i ti se tu často setkávají se slovními útoky či přímo s nevraživostí. Já jako Rom, to moc dobře vím. Přitom máme tak krásnou kulturu,folklór a tradice.
Reagovat
janek_da
Václavák je snad dostatečně zglobalizovaný i pro tebe. Hlavně v noci.
Reagovat
svetova.dvojka
nějaké Afro no..., je potřeba více lidí s romskou kulturou i ty tzv. bílé Cíkány, což jsou gádžové kteří převzali romský styl života.
Reagovat
Davor1
Súčasní cigáni majú akurát tak jedinú tradíciu, a to zneužívať sociálny systém a parazitovať na pracujúcej majorite, ktorá ich chtiac-nechtiac musí živiť. A tou kultúrou myslíš neustále zábavy a "bašavely" okamžite nasledujúce po obdržaní dávok a potom 3 týždne prežívania v hesle jeden deň hojno, druhý ho*no?
Nehovorím, že všetci sú takí, mám kolegu cigána, ktorý je na rovnakej úrovni ako ostatní bieli vo firme, ale to je jeden prípad zo sto a tých zvyšných 99 bohužiaľ patrí do vyššie popísanej kategórie...
Reagovat
a.magerova
Oni berou různé dávky 3x za měsíc, takže žádný trojtýdenní bezpeněžní půst jim nehrozí, ale je pravda, že žijí pro dnešek a na zítřek nemyslí...
Reagovat
smazaný uživatel
Hamburk klesl na úroveń challengeru nebo co. Teď se dívám na pavouk a loni v listopadu v Bratislavě měl podobnou úroveň. :D
Reagovat
svetova.dvojka
v Hamburku exceloval Federer za časů kdy byl Hamburk tisícovkou, v roce 2007, Federer na antuce v Hamburku znemožnil Rafu Nadala porazil ho 2:6,6:2,6:0... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Klizan moze zajtra vyhrat druhú 500ku v sezóne. Čím by ziskal o dve 500ky viac ako napriklad Federer :)
Reagovat
smazaný uživatel
500ky a 250ky počítají jenom ti, kteří na víc nemají. :-P Jasně, pro Kližka a celý slovenský tenis za poslední desetiletí největších vrchol. :)
Reagovat
smazaný uživatel
250ky počíta aj Federer napríklad, práve v tejto kategórii získal najviac ocenení..:)

Slovenský tenis mal vrcholov viac, ale vtedy si tenis este nesledoval ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel mu stále chybí těch 17 GS.
Reagovat
janek_da
tady něco pro tebe
https://www.facebook.com/191285054596826/videos/247387262319938/
Reagovat
a.magerova
"Vzhledem k tomu, že jsem nedávno založil rodinu..."

To bude mít Tom co Ester vysvětlovat, protože ta nedávno řekla, že děti až tak za 5 let.... a která je ta šťastná matka, nebo TO udělá jako CR7 ?! :-)))
Reagovat
MorusRubra
Tak třeba změnila názor. Pokud by třeba dítě plánovali, tak zika zůstává ve spermatu nejméně 6 měsíců a je pohlavně přenosná.
Reagovat
smazaný uživatel
Nehody se stávají :)
Reagovat
kada.tom
Teď tu Tomáše skoro všichni kritizujou, až za měsíc, dva oznámí s Ester, že čekají dítě, tak to bude samý "už to chápu", "beru zpátky" ...
Reagovat
smazaný uživatel
No jen aby, začíná tu být nenáviděnější než Rosol :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já se tak trochu obávám, že to neoznámí, ale kéž by.
Reagovat
lars
a spoleha , ze ostatni teniste z top 10 hrajici na OH2016 se nakazi nejakym virem v Brazilii a nebudou moci hrat na GS :)
Reagovat
slacker
srabe
Reagovat
Lunej..
Škoda, že Tomáš nejede, ale je to jeho rozhodnutí a nemusí se nikomu zpovídat. U mě teda určitě neskončil. :)
Reagovat
kada.tom
přesně tak, ani u mě, rád mu budu dál přát :-)
Reagovat
Kozoroh
A co Radkovi? Vždyť ho v podstatě podrazil, Radek nemá s kým hrát...
Reagovat
kada.tom
myslím, že Štěpánek určitě něco věděl od Tomáše, tohle by nebyl úplně Tomášův styl, hele ... :-)

ale samozřejmě možný je všechno
Reagovat
Mayo
riadna komédia :D olympijský turnaj podradný trošku no
Reagovat
svetova.dvojka
nesmysl, Djokovič,Murray,Federer,Nadal,Wawrinka i Nišikori jedou, turnaj jako víno, kdo je zvědavý na Berdycha, pochybuji, že ho v Brazílii na tenisportálu vůbec znají...
Reagovat
Mayo
to hej ale u mňa LOH je hocičo len ne tenis, a taký futbal už vôbec
Reagovat
adalv87
zatím ty pako jedou!co taková Halepová a Raonic!hlavně že tebe tu všichni znají,běž si cvrnkat kuličky a nemel tlamou
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nějak mi z toho prohlášení přijde, že by Ester mohla být těhotná...mrzí mě ta čtyřhra s Radkem, ale co se dá dělat, ani ne po měsíci náhlá změna názoru, pokud skutečně čekají rodinu, bylo by to dost čerstvé a v tom případě je jeho rozhodnutí pochopitelné :-)
Reagovat
misa
Takže Ester ho samotného nikam nepustí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by byla Ester těhotná, může ji nakazit a tím by bylo ohrožené jejich dítě. Jak jsem psala níž i pro mě by to byl jediný pochopitelný důvod, proč tak náhle změnil názor.
Reagovat
smazaný uživatel
"Jedná se čistě o moje osobní důvody, přesto cítím kvůli svým podporovatelům a fanouškům potřebu uvést alespoň jeden ze závažných faktů, který mě k tomuto kroku vedl. Jde o rozšířením viru zika v zemi, kde se olympiáda koná."

Jeden z důvodů.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu důvod této tvojí reakce.
Reagovat
smazaný uživatel
No že může mít i jiné důvody, než obava z viru zika, ten akorát rozvedl více.
Reagovat
misa
Existují kondomy, navíc si mohl domů přivést hezké olympijské :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kondomy sice existují, ale nejsou stoprocentní, můžou prasknout apod. V případě těhotenství bych nejednala jinak.
Reagovat
misa
Teď se mi nechce hledat, jestli vědci vůbec potvrdili nebezpečí tohoto viru pro vývoj plodu, nebo se jedná o fámu. Snad jsem něco četl o tom, že za znetvořené děti můžou jiné problémy v této části rozvojového světa.
Reagovat
smazaný uživatel
To, že virus zika způsobuje nevratné neurologické poškození plodu, fáma nebude.
Reagovat
misa
Byl bych ti vděčný, kdybys tvrzení doložila nějakým zdrojem. Tím nemyslím článek na Idnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Ministerstvo zdravotnictví České republiky je dostačující?

http://www.mzcr.cz/Verejne/dokumenty/informace-o-nakaze-virem-zika-aktualizace-k-25-1-2016_11353_5.html
Reagovat
smazaný uživatel
Donutil jsi mě teda přečíst pár odborných článků a je to docela zajímavé. Některé ti i dávají za pravdu v tom, že virus Zika pouze oslabuje organismus a samotné poškození plodu způsobují jiné nemoci, které se tak snáz dostanou do těla matky. Každopádně skoro v každém tom článku čtu varování, aby se ženy těhotné nebo plánující rodinu oblastem s výskytem viru Zika vyhýbaly, protože ta spojitost je tam pravděpodobná.
Reagovat
misa
No, jednoznačná spojitost asi není prokázaná. Proč se ale nebojí tenistky (kromě Simony)?
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda. Jednoznačně to nikde potvrzeno není. Všude píšou, že probíhají výzkumy, jelikož větší epidemie jsou opravdu poměrně čerstvou záležitostí. Na to, proč se nebojí tenistky, ti opravdu nedokážu odpovědět. To byses musel zeptat jich. Ale v nějakém pořadu (který fakt teda nedohledám, protože už nevím, co to bylo) jsem slyšela, že snad virus v těle zdravého dospělého člověka setrvává maximálně 2 měsíce a pak si s ním tělo poradí, takže teoreticky pokud neplánují hned po LOH otěhotnět, tak můžou být v klidu. Ale jak píšu, tahle informace je bez záruky :)
Reagovat
blixa
Jasná věc. Ester se dočetla jak se tam hromadně souloží, tak má utrum ;-)
Reagovat
adalv87
asi to tak bude :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Po ďalšej vlne odstúpení sa organizátori rozhodnú, ze poslední štyria účastníci Nadal, Federer, Djokovic a Murray budú nasadení priamo do SF a turnaj sa uskutoční play-off systémom, na tri víťazné...
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
Kozoroh
Super, tak to má No1e zlatou placku v kapse! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale kde, Nolemu turnajový systém vyhovuje, v dlhodobom horizonte by sa kvalita prejavila ;)
Reagovat
a.magerova
Prostě všichni čtyři účastníci si rozdělí medaile takto:
- jedna zlatá
- jedna stříbrná
- dvě bronzové

A není důvod se tady na TP hádat... :-)))
Reagovat
misa
Myslím, že tímto krokem u běžných fanoušků skončil. Davis Cup odmítl, na olympiádu nejede. Černošek určitě taky nejásá, už jednou mu říkal, že Češi ho berou hlavně díky výsledkům v DC a reprezentaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by! O takové běžné fanoušky snad nemusí mít ani zájem. Jinak je to opravdu fascinující, jak se člověk napasuje do role fanouška a sebevědomě si nárokuje, že může řídit a soudit kroky sportovce. Faktem je, že by tu po jeho prohře na olympiádě, která by dřív nebo později stejně přišla, bylo těmito fanoušky zase napliváno, takže to vyjde nastejno.
Reagovat
misa
Berdych je mi celkem ukradený už mnoho let. Akorát je směšné, že pár týdnů nazpátek potvrdí účast a dnes je vše jinak.
Reagovat
adalv87
tak proč to komentuješ???nejsi trochu mimo?
Reagovat
misa
Vadí mi výmluvy tenistů. Zatím odřekla jediná žena, přitom by pro ně měla být zika mnohem rizikovější než pro muže. Ženy asi raději reprezentují než muži, jsou méně egoistické.

Pokud bych hrál tenis, tak bych na OH taky nejel. Ale řekl bych rovnou, že tenis není tradiční olympijský sport a nezapadá mi do programu před US Open. Vymluva na nějakou nemoc je směšná, rozhodně se nejedná o ebolu nebo něco podobného.
Reagovat
patriks
co my víme, třeba je těhotný
Reagovat
kada.tom
A já to jeho rozhodnutí respektuju. Nechce, tak nejede. Štěpánek se nezblázní ... (:-D)
Myslím, že další tenisté či tenistky přibudou ...
Reagovat
misa
Jak bude reagovat, až se dozví, že Berďulinka nejede? Vždyť přece nezná žádného tenistu, který by se olympiády zřekl :)
Reagovat
Fandina
Je to jeho věc. Ať si každý dělá co chce.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Kozoroh
Je to jednoduché, propadl panice.
Reagovat
smazaný uživatel
a který by i vysvětloval tu náhlou změnu názoru, je, že je Ester čerstvě těhotná, k čemuž by mohla odkazovat ona zmínka o rodině.
Reagovat
svetova.dvojka
Určitě bych do Brazílie jel, škoda, že nejsem členem České výpravy, v Brazílii si můžete užít s krásnou snědou ženskou za pár korun a k tomu brazilský rum, to je něco...
Reagovat
smazaný uživatel
sex s krásnou snědou ženou bude určitě prima....jen blbé, že se člověk nemusí dožít dalších OH :D
Reagovat
svetova.dvojka
tenisový turnaj v Riu začíná 6.srpna 2016, takže už za 3 týdny, turnaj na který se hráči připravovali 4 roky...
Reagovat
gocii
kdo se na něj připravoval??
Reagovat
smazaný uživatel
A co je tenistům do olympiády?
Reagovat
adalv87
a co do ní je tobě???
Reagovat
smazaný uživatel
kolik ti je, já tam nejedu ani to nehodlám moc sledovat, když tě to zajímá :D stačí takhle?
Reagovat
Patri.k
proč lezeš na tenisportal, když tě tenis nezajimá?
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD olympiáda = tenis?
Reagovat
Patri.k
ty jsi fakt idi-ot, skoč do zdi... to fakt nemá cenu, musíš mít smutnej život, když se takhle chováš
Reagovat
smazaný uživatel
Nepřispíváš do špatného vlákna? :-) Protože nevím, co jsem udělal, že mě zasypáváš těmi stereotypními komentáři, které se vůbec netýkají podstaty věci.
Reagovat
adalv87
protože tě tenis jak je vidět nezajímá a komentuješ ho,ale já vím, cvrnkání kuliček tam není,tak proto píšeš sem
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tohle není olympijský web! Jinak tu akorát plevelíš se svými schizofrenními komentáři, copak tím sleduješ...
Reagovat
adalv87
ty jseš fakt pako první třídy
Reagovat
adalv87
nejsi jediný :-) taky ji mám u zadnice,díval bych se pouze na tenis,ale ten už je ted pasé
Reagovat
smazaný uživatel
Proč potom nejel na Davis Cup? :)
Reagovat
adalv87
odpočinek po Wimblu a příprava na Masters v Torontu
Reagovat
smazaný uživatel
Komedie fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoro to vypadá, že kromě BIG 4 jedou na olympiádu všichni za trest. Zajímavý přístup.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, ten turnaj bude dobré sledovat někdy od SF až.
Reagovat
smazaný uživatel
No oni ti hráči mimo BIG 4 zas nemají tak velkou šanci tu medaili získat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Před třemi lety to platilo. Ale letos je ta šance celkem velká. Kor, když se hraje na dva vítězné.
Reagovat
Kozoroh
Virus zika je podle mě nafouknutá bublina jako předtím SARS, ptačí a prasečí chřipka nebo ebola. V jejím širokém medializování má určitě prsty WHO.
Reagovat
adalv87
panečku tady někdo hodně čte na internetu
Reagovat
smazaný uživatel
ale tak něco na tom bude.....
Reagovat
Patri.k
Vždyť je to pravda, je to nafouklá bublina... ty znáš jediného mladého muže, kterému by virus Zika ublížil?
Reagovat
adalv87
ty nevíš kolik je v jižní Americe mrtvích???tak si něco nejdřív o tom přečti,a jak říkam nejede ani Raonic ani Halepová,hlavně že sláč Nedal se sele
Reagovat
misa
Mrtvích asi 0.
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
adalv87
myslel jsem nakažených samozřejmě :-)
Reagovat
Kozoroh
Panečku tady někomu unikají širší souvislosti. Zika nebyla první ani poslední nákazou, která byla zmedializována, o které se opakovalo, že z ní bude světová pandemie a nakonec se ukázalo, že WHO strašilo.
Reagovat
adalv87
OH jsou jeden velký omyl v tomto roce!
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně jako místo konání.
Reagovat
adalv87
Já myslím místo,nechal bych je,ale přesunul do Evropy,kde sportoviště jsou.a nebyl by to problém,ale to by se muselo zakázat reprezentovat S a J Ameriku
Reagovat
misa
Rozhodl jsem se, že kvůli všemožným nemocem a zhoršené bezpečnostní situaci ve světě už nebudu vycházet z domu. Zbytek života strávím u PC!
Reagovat
Mayo
na tp.cz?
Reagovat
misa
Internet je naštěstí skoro nevyčerpatelný, takže jen tp ne. A když nepůjde připojení, můžu sledovat nějaké filmy :)
Reagovat
a.magerova
http://zpravy.idnes.cz/policie-ukoncila-patrani-po-obetech-vybuch-asi-zavinil-byvaly-dozorce-1eh-/krimi.aspx?c=A130218_215627_ostrava-zpravy_jog
Reagovat
misa
Asi se přihlásím do programu na výzkum eutanázie :)
Reagovat
a.magerova
Nebo spoléhat na to: Co sudičky přály nám.... a přes to nejede vlak... :-)))
Reagovat
mkubis17
to musí mít štěpec radost:)
Reagovat
blixa
To posral chlapec.
Reagovat
Patri.k
Tak tohle mě dostalo, musel bych být sprostý, takže radši nic...
Reagovat
smazaný uživatel
Hrozná šaškárna jak se toho každej bojí :/ Jsem slyšel, že tam jsou dávno daleko horší virusy které nejsou akorát tolik medializované....
Reagovat
Patri.k
Přesně tak, ten virus je v podstatě naprosto neškodnej, pokud ta osoba není těhotná, nehledě na to, že ten virus už je stejně na ústupu a šance se nakazit je minimální...
Reagovat
misa
Navíc v Brazílii je zima a komárů asi minimum.
Reagovat
Patri.k
Hrozně mě tím vytočil a to mě skoro nikdy nic nevytočí
Reagovat
smazaný uživatel
On tě tím vytočil, a co ti je do toho, jestli tam letí, nebo ne, to moc nechápu :-)
Reagovat
Patri.k
Asi ti uniká smysl sportu, sport je tu pro lidi... instalatér ať si dělá co chce, ale když už je člověk jednou veřejnou osobou... kdyby se takhle chovali všichni sportovci brzy by přišel tenis o sponzory a diváky a pak by měl po ptákách....
Reagovat
misa
Kdyby se takhle vymlouvali hokejistě během Stanley Cupu, tak je fanoušci zavrhnou do konce jejich kariéry. Tam se občas hraje i s nějakou zlomeninou.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se vám hodí to generalizovat a ještě odvádět k úplně jiné situaci, to mě pobavilo, řešit situaci odmítnutí olympiády tenistou na příkladu hokejisty a Stanley cupu :D
Reagovat
misa
Jsou to zbabělci. Měl říct rovnou, že ho OH nezajímá.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby se všichni tenisté rozhodli nejet na olympiádu, tenis by přišel o sponzory i o diváky? :-O Vrcholem tenisu je grandslamový turnaj, který se koná 4x do roka, ne olympiáda. Ta je pro atlety.
Reagovat
turista
Přesně tak.
Reagovat
blixa
A pro plavce. Dva hlavní sporty OH.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě tím hlavně strašně zklamal. Po jeho nedávném vyjádření, že nechápe, kde se berou spekulace, že by tam nejel, že samozřejmě pojede a že se těší, mě ani nenapadlo, že by mohl kecat.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist