Berdych byl znovu blízko vítězství nad Federerem, potřetí v řadě neuspěl

14. 8. 2010, 06:31
Aktuality 68
ATP TORONTO - Tomáš Berdych nejprve na skvěle hrajícího Rogera Federera nestačil, pak ale hru vyrovnal a ve třetím setu se dokonce dostal do vedení 5-2. Šanci porazit fenomenálního Švýcara potřetí během půl roku ale propásl. Do semifinále podniku série Masters 1000 v Torontu postoupil Federer, kterého čeká Srb Djokovič.
Tomáš Berdych a Roger Federer

Tomáš Berdych vypadl na turnaji série Masters 1000 v Torontu ve čtvrtfinále. Český hráč svedl velkou bitvu s Rogerem Federerem, v které ho dělili dva míče od postupu. V třetí sadě vedl Berdych už 5-2, ale zápas prohrál 3-6 7-5 6-7.

Federer dokázal Berdycha porazit podeváté v kariéře, ale poprvé v letošní sezoně. Berdych bývalého první hráče světa zdolal v Miami a poté rovněž ve čtvrtfinále grandslamového Wimbledonu.

Pátek v Torontu:

Murray zastavil rozjetého Nalbandiana, čeká ho Nadal

Z Federera na torontském betonu čišela od prvního míče zápasu touha Berdycha zdolat. Český hráč neudělal v zásadě nic špatně, ale hra vítěze šestnácti grandslamových titulů Federera neměla daleko k dokonalosti. Švýcar hrál na maximální riziko, dostával Čecha pod tlak a účinně se vydával pro body k síti. V prvním setu Federer prolomil Berdychovo slabší podání v šesté hře, což mu k zisku úvodní sady stačilo.

Ve druhém setu ale Berdych mnohem lépe servíroval a mohl při returnu vyvinout větší tlak na servis soupeře. Díky tomu si vypracoval postupně čtyři brejkboly, ale bez úspěchu a sám dva odvrátil. V jedenácté hře Berdych zariskoval a po vítězném forhendu měl setbol, který následně proměnil, jelikož Federer netrefil bekhend.

Ve třetí sadě bitva gradovala skvělými výměnami i obraty. Nejdříve Berdych odvrátil tři brejkboly, když prohrával 0-40. Povzbuzen diktoval tempo výměn, podruhé v utkání sebral Federerovi servis a vedl 5-2. Za stavu 5-3 podával Čech na výhru, ale Federer ho nepustil ani k jednomu mečbolu, i když za stavu 40-40 chyběly dva míče, aby český tenista slavil výhru. Naopak, Švýcar získal brejk zpět.

Při svém podání na výhru se za shody snažil Berdych podávat do forhendu soupeře, ale první servis dal vždy do autu. "Věřil jsem si, z forhendu má méně variant než z behkendu. Ale rozhodl vždy až můj druhý úder, který jsem zkazil, a to byla chyba," řekl Berdych.

O vítězi setu i utkáni rozhodl tie-break. Na začátku zkrácené hry pomohlo Federerovi štěstí v podobě "prasátka" a český hráč prohrával 0-4. Berdych sice vyrovnal na 5-5, ovšem první mečbol získal Federer a při něm dal Berdych úder do autu, což doložilo i jestřábí oko. Český hráč tak padl po dvou hodinách a čtyřiceti minut hry.

Porážky nesnáším, lituje Berdych
Berdych byl po utkání zklamaný, byť znovu Federera dostal do 'ouzkých'. "Jak můžu být šťastný, když zápas prohraju v tie-breaku třetího setu? Navíc jsem podával na vítězství... Jsem opravdu moc zklamaný. Je to ta nejhorší věc, když takhle prohrajete. Nemám rád žádnou porážku," litoval sedmý hráč světa. "Rozdíl byl minimální. Oba jsme dnes hráli kvalitní rychlý tenis," komentoval.

Za pravdu mu dává i většina statistik. Za celý zápas získal jen o čtyři fiftýny méně, vyrovnaná byla statistika es, úspěšnosti podání i proměněných brejkbolů. 

Naopak Federer hýřil úsměvy. "Pro mě je to velké vítězství. Je skvělé zastavit hráče jako je Berdych, kterému se teď daří. Taková výhra pomůže mému sebevědomí, nejen tento týden, ale i příští v Cincinnati a za 14 dní v New Yorku," komentoval. "Konečně bych zase mohl více vyhrávat," věří švýcarský tenista.

"Nechci prohrát žádný zápas, obzvlášť ne s jedním soupeřem dvakrát třikrát v řadě. Tomáš hrál znovu dobře, je velmi nebezpečný. Vyzrál a výkonnostně vyrostl. Je těžké ho zastavit," chválil Berdycha šestnáctinásobný grandslamový šampion, kterého v utkání podporovalo většina publika.

"Fanoušci byli úžasní. Mám velkou podporu po celém světě, ale tady to bylo úplně jiné. Bouřlivé a vzrušující," přiznal rodák z Basileje. "To je v pohodě. Člověk je rád, že přijde tolik lidí, kteří si chtějí zápas užít, tak je nechme, ať si ho užívají po svém," řekl Berdych, který měl v hledišti jistě dva své fanoušky - kouče Tomáše Krupu a deblistu Lukáše Dlouhého.

S postupem do čtvrtfinále by mohl být Berdych spokojen. "Nejsem typ hráče, který se před turnajem koukne na pavouka a řekne si: 'Měl bych hrát semifinále'. Porazil jsem tady hráče, které jsem měl, obhájil svoji pozici, ale každý zápas chci vyhrát, takže jsem zklamaný. Bude i chvilku trvat, než se z toho dostanu," konstatoval Berdych. 

Čas dát se dohromady má Berdych do pondělí, kdy začne další podnik série Masters v Cincinnati. V prvním kole má Berdych volno, ve druhém ho vyzve Viktor Hanescu z Rumunska, nebo Francouz Paul-Henri Mathie. V případném čtvrtfinále může hrát se Španělem Rafaelem Nadalem.

Federer proti Djokovičovi o post světové dvojky
V semifinále se utká s Novakem Djokovičem. Srbský tenista si hladce 6-2 6-3 poradil s Jeremym Chardym. Francouz měl v Torontu na svědomí vyřazení nasazených Baghdatise, Verdaska a Davyděnka, proti Djokovičovi však potvrdil, že na Srba zahrát neumí. Ve dvou setech prohrál i páté vzájemné střetnutí. 

Pokud Federer postoupí do finále, vrátí se na druhé místo žebříčku právě před Djokoviče. Švýcar ze 14 vzájemných duelů vyhrál devět, Srb ho však loni na podzim ve finále turnaje v Basileji připravil o titul z domácí půdy. Od té doby spolu ještě nehráli.

"Roger je velký šampion. A dnes to znovu ukázal, proč je stále jedním z nejlepších hráčů světa," má Djokovič ze svého soupeře respekt. "Bude to těžký zápas, ale v semifinále nikdy nevíte, co se může stát," dodal. 

Federer pod vedením nového kouče Paula Annaconeho usiluje o 17. titul z turnajů Masters. Mohl by tak vyrovnat Rafaela Nadala.

O druhé místo ve finále se utkají právě Nadal a Murray. Poprvé v historii turnaje tak do semifinále postoupili čtyři nejvýše nasazení tenisté.

Všichni semifinalisté už ve své sbírce minimálně jeden titul z Rogers Cupu mají. Federer triumfoval v letech 2004 a 2006 v Torontu, Nadal před pěti lety ovládl soutěž v Montrealu a o tři roky později v Torontu. Poslední dva ročníky konané v Montrealu vyhrál Djokovič a loni Murray.

- ATP MASTERS 1000 TORONTO (Kanada, tv. povrch, 2.430.000 dolarů) -
páteční výsledky (13. 08. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (3-Švýc.) - Berdych (7-ČR) 6-3 5-7 7-6(5)
Nadal (1-Šp.) - Kohlschreiber (Něm.) 3-6 6-3 6-4
Djokovič (2-Srb.) - Chardy (Fr.) 6-2 6-3
Murray (4-Brit.) - Nalbandian (Arg.) 6-2 6-2

Semifinálové dvojice:
Djokovič - Federer, Nadal - Murray.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Čermák/Mertiňák (ČR/SR) - Nestor/Zimonjič (1-Kan./Srb.) 6-3 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

68
Přidat komentář
smazaný uživatel
V prvom sete pochválil Feda a v druhom zasa Djokoviča, keď obrátil zápas. Čo sa týka toho Fedovho zrovnania v hlave. Fed je hráč, ktorý svojich súperov neničí. Jeho spôsob hry šetrí sily a telo. Hrá tak, aby vyhral. Podľa mňa, v druhom sete poľavil preto, lebo vedel, že Novak nemá svoj deň. Odísť z dvorca po hodine hry, to nie je terno ani pre divákov. Pravda je, že sa to Fedovi v minulosti parkrát vymklo z pod kontroly. Ale je to ok, však je to len šport ... nejde o život.
Reagovat
nando
Zkus do svých komentů občas zařadit trošku objektivity a respektu k soupeřům. Pochybuju totiž, že Roger vypustil druhý set, ptž si myslel, že Nole nemá svůj den. Já beru, že RF nehraje naplno proti slabším soupeřům (Falla,Bozoljac...), ale s těmito borci hraje určitě to, na co zrovna má. Pravda je taková, že už to není jako dřív a dneska je rád, když tyhle hráče vůbec porazí a nemůže myslet na nějaký šetření sil.
Reagovat
smazaný uživatel
Koľko zápasov Federera si videl? A k tej objektivite. Federerovi fandím, to však neznamená, že nie som objektívny a neviem uznať kvalitu iného hráča, Djoko medzi nich patrí. Nuž, keď si múdry ako rádio, rozanalyzuj mi prvý set 6:1 a začiatok druhého 2:O a tretiu hru druhého setu, keď už Fed mohol vyhrávať 3:0. Rád si tvoj názor prečítam.
Reagovat
nando
Ten zápas jsem neviděl, takže ho nemůžu rozebrat. Přesto pochybuju, že by v něm Roger nehrál naplno, ptž věděl, že Novaka stejně porazí. Pokud to tak je, je to ten největší amatérismus. Rozeberu zápasy, které jsem viděl, a sice ty s Berdychem. Před x lety na něj Berďa neměl, a to byly ty zápasy, kde RF nehrál naplno a vyhrál. Letos ho Berdych 2x porazil a teď málem znovu, a to je taky důkaz, že prostě Roger už není tím, kým býval. Uznávám ho za to, co dokázal v minulosti, ale momentálně není výjimečným tenistou. A podle mě má jeden velký problém - neumí prohrávat! Prostě mi vadí, že když RF prohraje, hned se za tím hledá to, že to vypustil nebo že se soustředí na GS nebo že je zraněný. Výmluvy, výmluvy, výmluvy!
Reagovat
Vojtiik
jakoze taky fandim federerovi ale pokud si ten zapas videl a neco takoveho si napsal tak bys mel si jet popovidat s chocholouskem... djokovi prislo par balonu, zacal hrat lepe a federer uplne prestal trefovat zakladni udery, pasivni, kratke balony, backhand nulovy... a tohle rozhodne neplanoval, je rad ze vyhral, proti temto hracum nejde hrat na pul plynu a setrit se ... i kdyz hraje na plny plyn proti top hracum tak muze lehce prohrat takze psat ze hral na pul plynu kvuli divakum aby nesli brzo domu nebo ze setril sily v semi masters proti djokovicovi je ultra kec...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som ho videl! Neberiem ti tvoj a vojtiikovi názor, ale na svojom trvám, že "hrál na pul plynu". Vo výkone poľavil a samozrejme dovolil, aby sa Djoko ako tak zmátožil. Zápas nemal až takú kvalitu. Úvodné dva kolá a s Berdychom tam šiel naplno, ale s Berdychom prehrával 5:2 v treťom sete, napriek tomu vyhral.
Nie je ako býval ? A kto je ako býval pred rokom alebo dvomi? Djoko ? Murray? Nadal? Špička je širšia a prehry hráčov k tomu patria. Stále noví hráči sa chcu predrať hore, tak to má byť a tak to bolo vždy.
Reagovat
steve79
No tak dnešní zápas moc tenisové krásy nepřinesl to je pravda. Vyhrál štastnější. Federer by si to měl srovnat v hlavě. Ve druhém setu vede dva nula a potom začne z ničeho nic kazit. Jinak nevíte jak se jmenuje ten komentáro Nova sport? Co ten dneska předávěděl to bylo neuvěřitelný. Neustále oba dva tenisty kritizoval a skoro vůbec je za nic nepochválil. TY jeho kecy, že by neměl postoupit ani jeden, at si nechá pro sebe. Zasloužil by nafackovat, neuvěřitelně mě vytáčel:D.
Reagovat
smazaný uživatel
Vojtěch Bidrman to komentoval
Reagovat
nando
Utkání jsem neviděl, ale tak podle zdejších komentářů soudím, že zápas nic moc, tak proč by je měl chválit? Jen proto, že jsou to Federer a Djokovič? Jestli hráli špatně, tak ať jsou zkritizovaný. Podle mě je teda určitě nejhorší komentátor tenisu Pouva, to je opravdu tragéd !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Až žasnu, kolik času je někdo ochotný strávit vloženým tady příspěvku do diskuze, v podstatě je to pořád dokola, hrál dobře, za stavu ... podával na set, KDYBY ............

To vás to vážně baví ? Nebo nemáte co dělat, jděte radši do lesa na houby, zrovna prý rostou .......... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Člověk se tu spoustu věcí dozví, víceméně jsou často tyhle komentáře formou diskuze, která má lepší úroveň než ta pravá Diskuze na tomhle fóru. Když pominu úchylku Mappeda či vyšinutí Barneyho. To, že Ty raději chodíš na houby je věc pěkná, ale nemusíš nám ji vnucovat. Nás tenis a diskutování o něm baví, teda alespoň mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá že když Tomáš bude mít štěstí a přejde přes Čiliče, tak zase skončí ve ČF na Nadalovi:(
Reagovat
nando
Nechápu, proč by měl mít Berďa štěstí, aby postoupil přes Čiliče? Čilič na něj momentálně nemá, neříkám, že ho nemůže porazit, ale jednoznačnej favorit by byl v tomhle utkání Tom. A pokud někde na Rafu má, tak právě na amerických betonech.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych má velmi špatný podání. Nevěřím mu... Podání dává pořád do sítě nebo do autu. Je to zlé... Horší v tomto není sand žádný jiný tenista....
Reagovat
Mercury
to soudíš podle jednoho utkání? na Wimbledon ses díval nebo si stál někde u lopaty? tam bylo Berdychovo podání základem jeho cesty do finále..
Reagovat
smazaný uživatel
tak pozor! Berdycha sleduju pravidelně. Už dlouho! narozdíl od tebe! On má s podáním problémy velmi často! Něříkám že mu to stává v každým gamu ale alespon jednou za set se mu stane že není schopen trefit první servis!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jednou za set se to snad stane každému ne? Třeba včera v prvním setu se mu servis nedařil, ale nedá se říct, že by mu nešel celý zápas, takový duel jsem už dlouho neviděl, snad zápas s Mallisem se tomu přiblížil. Ale jde vidět, že se do toho pomaličku zase dostává a navazuje na výkony z Paříže či All England Clubu. Včera i ta mezihra od druhého setu měla hlavu a patu, samozřejmě opřena o první serve. Nedělej z Tomáše Patty Schnyder.
Reagovat
smazaný uživatel
Klíčový je fakt, že dokáže zapnout na tom servise a zlepšit hru- i v tom je teď jeho síla. Když se mu to povedlo proti Rogerovi, který hrál fakt moc dobře, tak nevidím důvod proč by měl mít problémy s Čiličem, který v pohodě určitě není a navíc je dost závislý na počasí. Jinak ten los v Cincinatti nepotěšil ani mě. Roger má ve větvi Kolju a Tom Nadala, super no.
Reagovat
smazaný uživatel
jednou za set se mu stane že v některém gamu nedá ani jednou první podání.
Reagovat
smazaný uživatel
ach jo štěpánek chytne v první kole Trockiho.... tak to bude zase konec v první kolem :-(
Reagovat
smazaný uživatel
"potřetí v řadě neuspěl" to má dva významy.... a je mezi nimi velký rozdíl....
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda. Ale myslím, že kdo sleduje tenis, což snad všichni tady, to pochopí.
Reagovat
Mercury
"Když už o tom tak mluvím, tak Rožér Federer rozhodně není takový, jak jsi myslíš."

Můžeš mi vysvětlit co má znamenat tvé spojení "jak jsi myslíš"?

Děkuji, asi mě to ve škole učili špatně.
Reagovat
smazaný uživatel
Barney, asi netušíš, že před a po oslovení píšeme čárku. Na počátku věty pak píšeme vždy velké počáteční písmeno, což je základní látka začátku druhé či konce první třídy. Pak bych chtěl ještě dodat, že sis spletl 2. osobu čísla jednotného sponového slovesa být se zájmenem osobním/zvratným si.

A teď se přesunme k interpunkci a pravopisu velkých a malých písmen............

Po zpodstatnělém přídavném jménu svatých nepíšeme velké počáteční písmeno. Je pravda, že ve vlastních jménech pojmenovávající například známé postavy z Bible, píšeme velké počáteční písmeno (např. Pán Bůh, Spasitel), avšak toto není rozhodně případ toho, co jsi napsal.

Pak jsem chtěl ještě dodat, že poté, co jsi psal o ''deseti svatých'', tak jsi měl dát před vlastní jméno Tomáš buď tečku, nebo když tak středník(;), ale rozhodně ne čárku. Před poslední větu, konkrétně větu vedlejší podmínkovou, jsi měl dát tečku.
Reagovat
Mercury
haha vy dva.. :D seberte se a táhněte společně k čertu
Reagovat
smazaný uživatel
Po citoslovci jsi měl dát čárku, jestli to náhodou nevíš, a na začátku věty se píše velké počáteční písmeno.
Reagovat
smazaný uživatel
prestan opisovat z Havranka-Jedlicky a jednej. Nauc se to sve casovani osobnich zajmen a pak nam je vycasuj, ve vsech casech, zacni budoucim, prosim :-) Budes prvni na svete, kdyz to dokazes. Hodne stesti!
Reagovat
smazaný uživatel
škoda Tome, měl si ho na lopatkách! Egoista se svým pověstným kýblem lucku opět nezklamal (10 Svatých), Tomáš to měl v klidu dopodávat, ale zalekl se třetího vítězství nad arogantem v řadě a za půl roku, jestli chce vyhrávat velké turnaje, tohle se mu stávat nemůže....
Reagovat
smazaný uživatel
Ničeho se nezalekl, Roger byl v tom gemu jasně lepší. Kdyby se zalekl šlo by to poznat, ale Roger ho přehrával už v těch dvou gemech na jeho servisu, jež předcházely servisu do zápasu. Štěstí si vybral přiměřeně v určitých momentech zápasu, nyní se mi vybavuje snad jen ta teč pásky na 0:1 v TB. Prostě Roger hrál dobře, oba hráli dobře, jeden z nich vyhrát musel.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli jsi aspoň jednou v životě držel tenisovou raketu, tak víš, že tenis není pouze o štěstí. Je sice pravda, že každý hraje hraje jinak; někdo hraje údery s vysokou razancí, někdo hraje servisovovolejovým stylem, někdo vsází na kraťasy jako Novak Djokovič, avšak ani jeden z tenistů nevyhrává pouze díky štěstí.

Když už o tom tak mluvím, tak Rožér Federer rozhodně není takový, jak jsi myslíš. Kdyby vyhrával pouze díky štěstí, tak by rozhodně nebyl nejlepší tenista všech dob.
Reagovat
Stan_Borowitz
Vždyť taky není :-)... Jeden z nejlepších, to ano, ale nejlepší, to asi ne...
Reagovat
smazaný uživatel
a kdy ho mel na lopatkach? Fedex byl po vetsinu zapasu lepsi, neudelat 2 dvojchyby na konci druhyho setu, tak se treti ani nehral:)
Reagovat
smazaný uživatel
mel ho na lopatkach tretiho setu...vedl 5:2...diskutovat o tom jestli se toho zalekl je slozite, zapas sem nevidel ale dival sem se na sestrih zapasu tady na tenisportalu a kdyby dal ten relativne jednoduchy micek za stavu 5:3 a 40:40 tak by mel matchball a mohlo by to dopadnout pro Toma...
Reagovat
smazaný uživatel
to sice mohlo, ale na "kdyby" se tenis nehraje, Roger necelil jedinymu matchpointu, protoze mu to proste nedovolil
Reagovat
smazaný uživatel
Fedex je zpatky:), takhle hrat jsem ho hodne dlouho nevidel. Je videt, ze ma motivaci a chce hrat. Doufam, ze uvidime finale Nadal vs Fedex, at je zase na co koukat:)
Reagovat
smazaný uživatel
A taky doufám, že Fedex konečně vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám, že uvidíme finále Murray - Novak =)
Reagovat
smazaný uživatel
jooo tak to ja taky:)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, to by mi byl i výsledek finále celkem jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Po odstoupení Roddicka a vyřazení Toma už zbyl jen jediný tenista, jemuž přeju a to Novak, ale pro mě bude zajímavější, když uvidím ve finále Murray, finále si už oba zaslouží po delší době. Navíc Rogera rád nemám a Rafu taky nijak zvlášť. Navíc finále Roger - Rafa je už ohraná písnička, byť se potkali naposledy v Madridu, tak tolik jejich finále už bylo k vidění, že už mě to nezajímá. Obávám se však, že nastane a spoustě lidí se uleví.
Reagovat
Mercury
Ono to má i pro fanoušky pořád největší náboj. Už je to svým způsobem značka - souboje Federer - Nadal. A přestože ne vždy naplní ty zápasy očekávání, vůbec se nedivím, že to většinu tenisových fans láká. Jsou to dvě největší postavy současného tenisu a o náboj je vždy postaráno. Já osobně nechci hlavně ve finále vidět Murrayho s jeho ultranudným tenisem, Novak, Rafa a Roger by mi tam nevadili.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já se přiznám, že osobně Berdycha moc nemusím, je to už delší dobu a i když změnil své chování, nemůžu k němu najít nějak cestu. Tu jsem si našel k Murraymu, který je po Novakovi teďka asi pro mě číslo 2. A no Roddicka mám taky hodně rád, přeju mu ještě nějaký ten grandslam. Dvojici R+R taky v lásce nijak nemám. Ale kdybych si měl z těch dvou vybrat, tak Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná ultranudným, ale ultraúčinným, když je v pohodě. Je třeba na to nazírat i z jiných pohledů. Možná proto, že na to nazírám z jiného pohledu, tak mi jeho tenis až tak nudný nepřijde, prostě hraje to co potřebuje a co soupeř všeobecně nemá rád. Pokud by však bylo finále Murray - Roger asi má Roger titul v kapse. Náboj má pro ty, kdo fandí alespoň jednomu z nich.
Reagovat
smazaný uživatel
No, ani torontské publikum očividně Toma rádo nemá, nebo spíš má rádo Rogera, holt 16ti násobný grandslamový šampion no. Já mu vždy budu fandit a přát, po Andym je pro mě Tomáš jasná záležitost. U něj mě mrzí každá prohra, stejně jako ta z uplynulé noci. Na druhé straně s výkonem můžu být spokojen. Murray potřebuje ke své hře aby vše bylo stoprocentní, je moc pohodlný, hodně věcí ho dokáže vyvést z míry. Zcela v pohodě na kurtu nebyl už delší dobu a je to škoda, má na to být na betonu nejlepší. A-Rod už žádný grandslam nevyhraje.
Reagovat
Mercury
S tím Murraym máš svým způsobem pravdu, je to skutečně o úhlu pohledu. Já v žádném případě nepopírám jeho tenisové kvality a schopnost hrát skutečně efektivní tenis bez větších chyb. Ovšem chybí mi tam (až na výjimky) větší dravost, agresivita a chut zakončovat výměny, přebírat v nich iniciativu. Myslím si, že tohle je jedna z věcí, které mu pořád chybí k tomu, aby mohl uspět na GS turnaji a porazit na tři sety hráče absolutní špičky. Defenzivní schopnosti, předvídání hry a rychlost - to jsou jeho velké přednosti. Pokud však nezačne hrát atraktivnější tenis ve smyslu více útočení/méně vyčkávání bude mít dle mého soudu nejen problém někdy GS turnaj vyhrát, ale i zbavit se v mých očích nálepky nudného pinkálisty.
Reagovat
smazaný uživatel
Takový přechod chce svůj čas, zase lepší když hraje to co umí a co mu přineslo určité úspěchy a vyneslo ho na vrchol než hrát to co neumí až tak. Koneckonců útočení je přednost vícero hráčů, ale hrát výborný taktický a defenzivní tenis už není tak obvyklé. Ale minulý rok jsem u něj viděl už i ty prvky ofenzivnosti, dokáže zakončit výměnu, ale mnohem častěji se drží zpátky, nemám mu to za zlé, protože vím, že to k němu sedí nejlépe. A je to spojeno s jeho přednostmi. Neúspěch na grandslamu je psychického rázu.
Reagovat
Mercury
Tak samozřejmě, že "přes noc" nikdo svůj styl jen tak nezmění. To po něm ani nechci. Jak jsi řekl - at hraje co umí, to je jasné. Spíš bych u něj rád viděl dlouhodobější tendenci směřující k větší dravosti v těch výměnách, prostě zapojit do jinak úspěšného stylu hry nové prvky. Tak jako Berdych začal chodit víc na sít, nebo se Roddick výrazně zlepšil co do variability úderů v mezihře. Murray má obrovský potenciál a má na to konkurovat v budoucnu Nadalovi, Djokovicovi či Del Potro v boji o místa nejvyšší. Ale jakkoliv jsou jeho nezdary na velkých turnajích z velké části způsobené psychikou, není to podle mě jediný faktor. Stačí vzpomenout na dvě GS finále proti Rogerovi - zkušenosti samozřejmě hráli pro Švýcara, ale Andy se se svojí pasivní hrou vůbec nedostal do hry. A v tento moment by mu snaha o vítězné míče i z těžších pozic mohla také hodně pomoct. Aspon si to myslím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aby pak nedopadl jako Verdasco ;) ofenzivní hráč co se nebojí zahrát winner z žádné pozice a k tomu ještě narušená psychika. Já jsem spokojený a vím, že Andrew je ten hráč co ke stoprocentnímu výkonu potřebuje nejen formu ale i naprosto psychickou pohodu, nic ho nesmí rozhodit, což je těžké. Ono kdyby ofenzivnost stála za problémem tak by si myslím neměl problémy jen ve finále či semifinále grandslamů. ;) Myslím, že by měl problém zkombinovat obojí, ale třeba se toho dočkáme. Federerovi jeho hra nevyhovuje, ale těží právě z té psychické výhody a zkušeností. Neoblíbenost neplyne ale jen z herního stylu, on by se asi musel změnit celý aby se zalíbil více fanouškům tenisu.
Reagovat
Mercury
Pořád je to mladý hráč, věřím, že jednou GS vavřín získá. Ale ještě ho čeká poměrně dlouhá cesta, aby na velkých turnajích porážel hráče typu Nadala a Federera. Tyto zápasy jsou samozřejmě o hlavě více než kterékoliv jiné. Mimochodem jsem dost zvědavý na jeho dnešní match s Rafou, jak to vidíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že Andrew vyhrál loni nejvíce titulů na okruhu, dva Masters, tak je problém zatím stále jen na GS, ty mu vlezou více do hlavy pochopitelně a psychicky selže. Velká cesta je i před Novakem, i když GS už získal, to samé před JMDP. I Tomem. ;) Jsem rád, že ho můžu do této skupiny už pomalu nesměle řadit. Andrew zahrál dobrý Wimbledon, ale na betonu hraje tak na půl plynu, někdy ani to ne. Nalba mu to dosti ulehčil, byla znát únava a taky ho užíral i ten styl Murrayho. Na druhé straně Rafa nehrál s Andersonem žádnou hitparádu, včerejší duel jsem neviděl, ale prý byl ve třetím setu jasně lepší. Já bych to viděl na over, ale myslím, že psychická odolnost rozhodne, takže asi bohužel Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc hezke. Roger nam zprvu dal i zavzpominat na lepsi casy... Z pohledu Berdi tu byly uz herni momenty probrany, snad jen - ja vidim jako klicovy uder zapasu zkazeny volej u site v gamu, kdy Tomas podaval na vitezstvi. Ale stejne, klobouk dolu, Tomas psychicky neskutecne vyrostl, nepovalil ho ani ten kotel lidi fandici souperi. Slusny vykon! Tak me to vystavilo, ze na Noleho mi uz nezbyly sily :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Až na drobný výpadek skvělá Fedexova hra, ale jestli bude chtít porazit Djokoviče, tak si podobný výpadek už nemůže dovolit.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě nyní jsem zklamaný z toho výsledku, ale skutečně super podívaná. Nic nechybělo, hlavně teda dramatická část. Tomáš znovu prokázal jak vyrostl. Nic ho nemohlo rozhodit, dostat z koncentrace. Ani publikum, které bylo jasně nakloněno Rogerovi, ani hádky s rozhodčím či nastřílení dvou DF v gemu. Pak taky bylo famózní, co předvedl na servise, když by měl být jasně psychicky dole v 11. gemu třetího setu a taky množství brejkbolů, které odvrátil...přičemž mnohdy prohrával 15:40 nebo 0:40. Těžko mu něco vytýkat, když podával na zápas. Roger byl v ten gem lepší a Tom tahal za kratší provaz, nevypracoval si jediný mečbol. Už od stavu 4:1 bylo zřejmé, že se Roger opět dostává do pohody. Průběh a kvalita zápasu nemohla dát spát snad nikomu. V TB se taky nedá moc vytknout, naopak smeknout, první míček byl docela náhodný, po skvělém servisu přišel utrápený return s tečí pásky-to jsem málem vyletěl z kůže. Opět šlo vidět, co s hráčem dělá servis, po prvním setu se naplnily obavy, že Tom nebude mít šanci, ale pak hrál skvěle-díky servisu. Mezihra byla na hodně velké úrovni. No super až na ten výsledek. Na druhé straně, kdy se nám naposledy podařilo vidět v semifinále Big Four? =) Teď fandit Novakovi a Andrew ;) A koukám ještě, že Roger Béďu pochválil, že by chválil jen po výhře? ;) =D Pro fanoušky Rogera: Myšleno v nadsázce.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš měl smůlu, Féďa štěstí, to tak ve sportu je, hezkej zápas. Na Tomovi je vidět, že se po pauze po tom velkém úspěchu zase dostává do formy, to je paráda! SOUPEŘI AŤ SE TŘESOU NA US!!
Reagovat
Stan_Borowitz
předvedl zase jeden ze svých neuvěřitelných výpadků, kdy za stavu 5:6 ve druhém setu udělal snad dvě dvojchyby, vedl 40:15 a stejně ten game, a tím i set, ztratil. Po tomhle jsem šel raději spát...
Reagovat
smazaný uživatel
Elektrika vypadla, ale bylo to ajtak super :-) Congrats Rogi, ale teraz to musí, musíí, proste musíííí prohrát... nic sa nedá robit :P :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale bude to určitě taky zajímavá podívaná :))
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkná podívaná, škoda, že s takovým koncem. Přesto mi nedá nepoznamenat poznatky ze hry Federera, který set a půl byl lepším hráčem, ale co to, co předváděl byla katastrofa, buď hrál tak posraně, že mu pak Berdych dal winner nebo zas kazil jak žáček. Rozhodnout už mohl ve třetím za stavu 1:1 a 0:40 při podání Berdycha, ale na brejkbol on returnuje druhý servis chopen přímo na kříz, kde je jasné, že mu souper zabije. S takovou ho Novak, který včera returnoval skvělý Chardyho servis, porazí a já v to i doufám.Ale jinač pochvala oběma. Taktéž Chardy zaslouží pochvalu za to, kam se dostal, ale i přes časté chyby nedokázal nic uhrát a bylo vidět, že Djokovič je jasně nad jeho síly. S tak tragickým backhandem, jaký Chardy má, nemůže uspět. Djokovič kupil až moc chyb možná, ale jinak dá se říct solidní výkon.
Reagovat
smazaný uživatel
Krásný zápas, ale velká škoda toho konce. Berdych byl velice blízko semifinále, což by pravděpodobně znamenalo postup přes Djokoviče a tím pádem finále, kde by podle mě tentokrát případně mohl porazit i Nadala...Ale to jsou jen kdyby. Každopádně vůbec nelituji, že mě nepříjemný tón mého budíku v noci vyrušil ze spánku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejhezčí zápas sezony.
Reagovat
a.magerova
Ale co mě nervů stál se nedá ani popsat. Musím pochválit Tomáše, jak se ve druhém setu zvedl a ve třetím hrál výborně a musím vyslovit výtku na adresu Rogera, mít 11 BP a proměnit jen jeden je opravdu trestuhodné!!! Nakonec TO ale dopadlo podle mých představ, takže dík za ten adrenalin :-))
Reagovat
steve79
No byl to vynikající zápas.Já bych si ho dovolil nazvat předčasné finále. V první sadě nebylo co řešit. Ve druhé sadě to bylo velmi vyrovnané. Fedex měl breakball, ale nevyužil ho. Jinak se těším na zápas s Djokovicem, nevím to jistě, ale myslí si, že to bude zápas o druhé místo na žebříčku.
Reagovat
smazaný uživatel
Opet mi to odskocilo predcasne, takze pokracuji.Na uvod sla z Rogera az hruza, hral soustredene a Tom jen behal.To urcite chtel na neho vletnout a ukazat mu, ze dnes bude mit navrh on.V druhem setu se Tom zlepsil na podani a bylo to vyrovnane, Dokonce mel 2 podani Rogera po sobe vzdy 2breaky, ale Roger byl v odvraceni neomylny.Za stavu 4.4 pro podani Toma, mel 3 breaky Roger,Tom to zvladl, Za stavu 6.5 měl po uzasne riskantni vymene prvni setball,ktery take promenil. Zacinal 3.set,Pri svem druhem podani mel opet stav 0:4O,ale zase to zvladl. Dalsi Rogerovo podani breakl, pak cistou hrou potvrdil. V tu chvili byla jeho hra uzasna. Tak se to opakovalo jeste 1X az do stavu 5?2 pro Toma. Chvili jsem si uzivala ten slastny pocit, ze to vyjde i potreti,Pak sel podavat, byl velky boj. Dostal se do shody a odvracel tri breakbally, Na svou vyhodu a mecball se nedostal, V ty chvile asi byl ten tlak na neho prilis veliky, 2x zkazil i svuj oblibeny a jisty uder forhand po lajne. 4.breakball jiz Roger promenil.TB zacinal Tom. Roger mel hned break prasatkem kratce za sit. Pak jeste Tom ztratil jedno podani, Stav 4.0,ale jeste bojoval, Roger postupne udelal taky dve chyby.Za stavu 5,5 mel Roger jeste jedno podani a mel prvni matchball.Pak podaval Tom a po delsi vymeně mic skoncil za zadni lajnou. Proste tesneji to skoncit nemohlo. Super utkani plne winru i zbytecnych chyb,ale na obou stranach. Roger byl ten stastnejsi. Budou jeste prilezitosti k odvete. kdy mu budu prat,at dokraci az do vitezneho konce,Za takoveho stavu,preji celkove vitezstvi Rogerovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Jednoznacne zase jeden super zapas,plny zvratu a dramaticky do posledniho uderu. N
Reagovat
nando
No jako po tom, co jsem si tady přečetl, mě opravdu hodně štve, že jsem to neviděl. Sice Berďa prohrál, ale bitva to byla asi pěkná. Holt ho nemůže porážet pořád, věřím že na US Open mu to vrátí.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mě to štve. Berďovi bych fandila do posledního míče :-( Já jsem vydržela nespat, dívala jsem se a v prvním setu nám bouřka vypla proud :-/
Reagovat
smazaný uživatel
:D Smůla nom, to ním bouřka nci neudělal, a sledoval jsem pak i Novaka a spát jsem šel o půl šesté, když už svítalo :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Takže já viděla prd v noci a ted ve dne nevidím ani to sluníčko :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist