Berdych je blízko Turnaji mistrů. Hodně napoví Šanghaj

11. 10. 2010, 15:52
Aktuality 12
Čtyřicet dnů zbývá do začátku Turnaje mistrů a naděje Tomáše Berdycha na účast mezi osmičkou vyvolených je stále velká. Wimbledonský finalista je v žebříčku pro Londýn, kde se turnaj uskuteční, na šestém místě.
Tomáš Berdych

V pořadí pro Turnaj mistrů má Berdych na kontě 3.535 bodů a má náskok 435 bodů na devátého Španěla Fernanda Verdaska, kterému aktuálně patří první nepostupové místo. Osmý je David Ferrer.

Hodně o složení Turnaje mistrů napoví předposlední akce série Masters, která se hraje tento týden v Šanghaji a v pavouku jsou všichni hráči, kteří mají šanci do finále roku postoupit. Už dnes v závodech o vstupenku na Turnaj mistrů ztratil Verdasco, který v Šanghaji hned v prvním kole prohrál s Nizozemcem De Bakkerem.

Berdych měl v prvním kole volný los, v druhém ho čeká Španěl Tommy Robredo, v případném třetím kole by mohl narazit na turnajovou desítku Andyho Roddicka.

Berdych se může stát prvním českým tenistou po osmi letech, který se kvalifikuje na Turnaj mistrů. Jeho atmosféru už okusil před třemi lety, kdy byl ale do Šanghaje povolán jako náhradník a nehrál. Náhradnické místo zaujal předloni i Radek Štěpánek, jenž nakonec hrál, ale oba zápasy ztratil. Naposledy si Turnaj mistrů za výkony v sezoně zahrál Jiří Novák v roce 2002, ale nepostoupil ze skupiny.

Jistotu účasti v letošním ročníku Turnaje mistrů má trojice hráčů - Španěl Rafael Nadal, Švýcar Roger Federer a Srb Novak Djokovič. Blízko jsou Brit Andy Murray a Švéd Robin Söderling.

Žebříček pro Turnaj mistrů se skládá z výsledků daného roku. Započítávají se do něj všechny grandslamy, osm nejlepších výkonů na turnajích série Masters, čtyř na akcích kategorie do 500 bodů a dvou kategorie do 250 bodů. V Londýně se bude hrát 21. až 28. listopadu.

Žebříček pro Turnaj mistrů 2010:

Kvalifikovaní:
1. Nadal (Šp.) 11.360
2. Federer (Švýc.) 6025
3. Djokovič (Srb.) 5165

Aktuální pořadí do 8. místa:
4. Murray (Brit.) 4135
5. Söderling (Švéd.) 4020
6. Berdych (ČR) 3575
7. Roddick (USA) 3260
8. Ferrer (Šp.) 3235

Hráči, kteří mají šanci: 9. Verdasco (Šp.) 3140, 10. Južnyj (Rus.) 2795, 11. Melzer (Rak.) 2220, 12. Čilič (Chorv.) 2140, 13. Almagro (Šp.) 2120, 14. Tsonga (Fr.) 2075, 15. Fish (USA) 1991.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nabízíme Vám sázkové poradenství s velmi vysokou úspěšností! Desetitísícové měsíční výdělky. OK tip za pouhých 30Kč. Na 100% pravdivý archiv tipů. Najdete nás na adrese www.profibet.cz
Reagovat
smazaný uživatel
nedivil bych se, kdyby tomasko vyhral cely turnaj. predpoklady rozhodne ma, mluvimeli o turnaji mistru za 20 dni.
Reagovat
smazaný uživatel
nekdo za neho mosi porazit ale Nadala, na toho nema...Na zbytek ma, ale zalezi, jestli zahraje dobre
Reagovat
smazaný uživatel
Trošku se ti pomýlil kalendář, za 20 dní je turnaj mistrů sotva. Pozici by si měl udržet, i když bych tam strašně rád viděl Južného. Ale uvidíme, tradičně se rozhodne až v Paříži. Jedinou hrozbou bude fakt Južnyj, Verdasco se momentálně na moc nezmůže. Dneska zas jak říká weak vystřílel zápas do plachty.
Reagovat
smazaný uživatel
Berďa se tam dostane ale měl by kliku kdyby něco vyhrál od Verdaska mu podle mě nic nehrozí ten se trápí stejně jako on horší je to s fererem a južnym ti teď oba maj formu jak prase.
Reagovat
smazaný uživatel
nakonec ho předběhne Južný, Ferrer i Verdasko
Reagovat
smazaný uživatel
spíš vidím hrozbu od Roddicka než Verdasca-ten co dnes předvedl proti Bakkerovi,nemá obdobu
Reagovat
misoSK
bude to este zaujimave, Ferrer ma formu, Juznyj tiez, Roddick sa pomaly zda sa opat nasiel...Berdych sa trapi podobne ako Verdasco...vela napovie zajtrajsi zapas Berdych s Robredom, ktory vidim tak 60 na 40 pre Spaniela
Reagovat
smazaný uživatel
no to jsem zvedav na ty tvoje kalkulace do budoucna... zatim tvoje posledni vesteti bylo ze se Stepec potka s Llodrou v Tokyu a predpokladam ze obdobne ti vyjde i tento tip s Berdychem:)
Reagovat
smazaný uživatel
stěr :D
Reagovat
smazaný uživatel
co to meleš? lžeš!!! o štěpánkovi v tokyu sem nic nepsal! ani nevím že tam llodra hrál ty chytrolíne! lhářu hnusnej.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tenisportal.cz/zpravy/stepanek-udolal-fallu-v-tokiu-postupuje-6739/pridat-komentar/#add

já že lžu no??!!.... inu koukni na ten odkaz, pak se rozmysli a pak terpv piš. Lžeš TY, já ne:)... a díky opravdu jsi my vylepšil ráno tak dlouho jsem se nenasmál co sou libi za blbeci:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist