Berdych je v Miami ve čtvrtfinále, vyzve v něm Federera

28. 3. 2017, 21:48
Aktuality 66
ATP MIAMI - Tomáš Berdych si na Masters v Miami poradil ve dvou setech s Francouzem Adrianem Mannarinem a pátý rok po sobě nebude chybět ve čtvrtfinále. Letos v něm může vyzve Rogera Federera, s nímž prohrál už 14 setů v řadě.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych letos v Miami neztratil ještě ani set. Po ruském mladíkovi Rubljovovi a zkušeném Lucemburčanovi Müllerovi zvládl roli favorita i proti Adrianu Mannarinovi. Francouze porazil 6-3 7-5 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4-0.

Jednatřicetiletý český tenista do zápasu vstoupil výborně, když získal úvodní tři gamy. Po druhém brejku vedl 6-3 a 3-2, pak ale poprvé přišel o podání a zápas si trochu zkomplikoval. Ovšem ne na dlouho. Za stavu 5-5 se mu povedl třetí brejk, který potvrdil a duel využitím prvního mečbolu ukončil.

Čtrnáctý hráč světa Berdych v Miami obhájil loňské v čtvrtfinále, v němž je pátý rok po sobě a posedmé za posledních osm sezon. Čtyřikrát byl ještě dál, jeho maximem je finále z roku 2010.

Ve čtvrtečním čtvrtfinále Berdych narazí na rozjetého Rogera Federera, na něhož nemá v poslední době moc dobrých vzpomínek. S o čtyři roky starším Švýcarem totiž nevyhrál už 14 setů v řadě, naposledy ho zdolal před čtyřmi lety.

Pětatřicetiletý Švýcar si v osmifinále poradil po dvou hodinách boje 7-6 7-6 se Španělem Robertem Bautistou, se kterým neztratil set ani v šestém vzájemném střetnutí.

Federer se letos vrátil po půlroční pauze a ze sedmnácti zápasů prohrál jediný - v Dubaji po nevyužití pěti mečbolů s Rusem Donským. Jinak jen vyhrává; v lednu na Australian Open oslavil 18. grandslamový titul a před týdnem v Indian Wells získal 25. titul z turnajů Masters 1000. Nyní neprohrál už 16 setů v řadě.

Lépe na tom v této fázi sezony nikdy nebyl. "Jestli hraju nejlépe, co jsem kdy hrál? Možná po útočné stránce, i celkově jsem se myslím v některých věcech zlepšil. Tenis se vyvíjí a já se musím přizpůsobit. Řekl bych, že jsem lepší hráč než před deseti lety," uvedl Federer.

Aktuálně šestý hráč světa Federer startuje v Miami teprve podruhé za posledních pět let. Nejlepších výsledků dosáhl v sezonách 2005 a 2006, kdy v Key Biscayne triumfoval.

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.375.695 dolarů
úterní výsledky (28. 03. 2017)
• Dvouhra - osmifinále •
Berdych (10-ČR) - Mannarino (Fr.) 6-3 7-5
A. Zverev (16-Něm.) - Wawrinka (1-Švýc.) 4-6 6-2 6-1
Nišikori (2-Jap.) - Delbonis (Arg.) 6-3 4-6 6-3
Federer (4-Švýc.) - Bautista (14-Šp.) 7-6(5) 7-6(4)
Nadal (5-Šp.) - Mahut (Fr.) 6-4 7-6(4)
Kyrgios (12-Austr.) - Goffin (8-Belg.) 7-6(5) 6-3
Sock (13-USA) - Donaldson (USA) 6-2 6-1
Fognini (It.) - Young (USA) 6-0 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

66
Přidat komentář
Fandina
v článku říká, že je lepší hráč než před deseti lety. Takže se máme ještě na co těšit, když se Roger tak cítí, tak toho ještě hodně vyhraje. Držím palce. A jinak, nemyslím si, že ho Berďa porazí, ale když ano, zlobit se vůbec nebudu. Je mi jedno, který to bude.
Reagovat
steve79
Roger dalsi skvely vykon. Je dobre, ze ma den volno a muze odpocivat.
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa si podmanil už třetí jednoručák v Miami, mohl by pokořit ve finále čtvrtý. :))
Reagovat
Pe3k
Mohl by, ale ted ho ceka ponozka s jeho nebezpecnym fearhandem a pak ninja Gej.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jojo, se Sockou čmuchám potíže. U Keie pořád čekám, že konečně předvede nějaké tornádo a pořád nic. Dnes s Fouňou to může být divoké. :) Ani jednoho nečeká lehký zápas. Ačkoliv doufám, že do semíčka postoupí všichni favoriti.
Reagovat
Krisboy
Ponožka bude těžkej soupeř, moc Rafounovi nevěřím.
Reagovat
turista
No Ponožka je těžký soupeř. Rafa to rve celou kariéru silou, ale je velmi inteligentní a pohotový takže něco asi vymyslí. Například Djokera se snaží pravidelně lákat na síť aby tam Novak udělal nějakou chybu a také od baseliny se snaží Djokerovi nedat příležitost k Novakovu oblíbenému bekhendu podél boční čáry.
Reagovat
tito
Nolemu rozehrával hodně na kříž, máš pravdu.
Reagovat
Krisboy
Tak nakonec ho Rafa pěkně spláchnul...
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
turista
Pokud myslíš Fedexe tak na toho už nemá Rafa potřebný arzenál po tom co RF změnil bekhend. Musel by na něj vymyslet nějakou překvapivou novou variantu hry, kterou by mu RF zbaštil a prohrál, třeba víc stopballů, které Rafa rád a dobře používá. Přes Rogerův bekhend to nepůjde.
Reagovat
tito
To je ukvapený komentář po 3 vzájemných zápasech. Roger hraje aktuálně svou top, Rafa má do ní stále daleko. A myslím si, že to zlepšení bekhendu (které nepochybně je) je umocněno Rafovo menší razancí a rotací z forehandu. Podstatnější ale je rozdíl v servisu. Roger získává své s lehkostí, Rafa se při každém svém podání hodně nadře. Ale včera ( oproti zápasu s Kohlim ) už v obojím byl o dost agresivnější. Já bych nepředbíhal. Mimochodem jsem docela zvědavý na konfrontaci Rogera s Novakem, kdo koho bude přehrávat z bekhendu.
Reagovat
turista
No tak Novak přehraje z bekhendu všechny soupeře včetně Rogera a většinou i Stana. Téměř tak dobrý obouručný bekhend jako Djoker mají akorát Andy a Kei Nišikori, jinak nikdo.
Reagovat
janek_da
Roger byl od půlky druhého setu celkem zpocený. Jedna výměna byla (díky autistovi) skvělá.
Jak teď nad tím uvažuju, tak by měly být hlasovací kategorie změněny na "výměna měsíce" a "haluz měsíce", aby se odlišily ty výměny, kdy oba herají parádní tenis a kdy jenom jeden, ale nakonec vyhraje hráč v totální defenzívě.
Reagovat
smazaný uživatel
Věřím pokud Roger nezahraje absolutně bezchybný tenis tak bude mít s Tomem problémy.uz bautistou to nebylo stoprocentní něco cuju v kostech asi budeme mít překvapení Tome go go neboli ala fandina pojď pojď pojď:-)
Reagovat
Labi
Bautista odehrál dobrý zápas, údery měly razanci a bylo na něm vidět jak moc chce a lítalo mu to k lajnám, sám jsem spíše překvapený že to Federer dotáhl nakonec ve 2 setech. Jinými slovy nemyslím si, že Berdych odehraje tak dobrý zápas jako Bautista v kombinaci s tím, že by Roger zase musel hrát pod možnosti
Reagovat
spaniel
Prd. Roger ho rozbije jak cikan hracku!
Reagovat
Kozoroh
Federer nebude muset excelovat a stejně vyhraje ve dvou setech. Berdych nehraje optimálně a doposud v Miami procházel přes nenasazené hráče. Fedex je ale jiná úroveň. Časy, kdy Berďa na švýcarského Maestra uměl, jsou pryč.
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhou stranu pokud se to podaří Tomáš si zvedne sebevědomí a už tento týden neprohraje.:-) poslední roky berdu sráží porážky hráčů top ten i proto nikdy nic nedotáhne.
Reagovat
tito
Na ten zápas se těším. Hodně bych to TB přál.
Reagovat
Stan_Borowitz
Chápu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl bych věřit že Berdych už fedexe porazí.... Už jen proto že fedex nemůže ve svém věku hrát bez výkyvu.a za tu dřinu co Tomáš do tenisu věnuje mu to všichni přejme Roger má úspěchů až moc.jste Češi ? Jste!
Reagovat
Labi
Fedex si získává mnoho fanoušků bez ohledu na národnost osobitým herním style, co se týče Tomáše, ano přál bych mu pro jednou výhru nad Rogerem bohužel v jeho případě by ta výhra neměla moc smysl jelikož nikdy nedotáhne dobře rozehraný turnaj do konce.
Reagovat
peRFect
Na Rogerovi je vidět, že si uvědomil, že prostě nemusí. Na pohled to vypadá, že ostatní se tam dřou (což je fakt) a on si jde zahrát, jako my po práce. Hraje prostě s čistou hlavou, čemuž určitě pomohl i ten skvělý BH, a tak je celkový herní projev mnohem lepší. Na druhou stranu, kde při tomhle uvědomění bere motivaci, to je mi záhadou. Pokud mu jeho letošní, bezpochyby fantastické,výkony vydrží, tak je to na nominaci sportovce roku, možná dekády i déle. Tak velkolepý návrat po tak dlouhé pauze a v tomto věku? Neskutečné. Na antuku by se měl z 80, možna 100% vykašlat a pošetřit síly na trávu a hard.
Reagovat
turista
Proč by se měl vykašlat na antuku? Naopak RF s touhle formou a s výborným BH na ní nemůže tratit naopak získat.
Reagovat
Pe3k
Jasne ziskat toho muze na antuce teoreticky hodne, ale za jakou cenu? Lepsi by bylo posetrit sily a formu na po RG cast sezony kde ma Rozer nejlepsi sance. Nikdo nevi jak dlouho soucasna situace vydrzi, takze tezko soudit co je nejlepsi. Fedex ma team schopnych lidi tak snad to naplanovali ku prospechu veci.
Reagovat
Kozoroh
Osoby jako ty, co ostatní přispěvatele na fórech jako je toto komandují, aby fandili Čechům, sledují sport okrajově. Zajímají se o něj jen tehdy, když hrají Češi. Což o to, je to jejich věc, ale ať svůj zúžený pohled necpou ostatním, páč to pak vyvolává třenice a nedorozumění.
Proti Berďovi nic nemám, ale nezaujal mě svou hrou tak jak Novak. Proto fandím Srbovi a nikoliv Čechovi.
Reagovat
Fandina
Saša Zverev včera zlikvidoval Isnera, dneska Wawroše, mladík jede!!!
Reagovat
smazaný uživatel
tak 4:6,6:2,6:1 a 6:7,7:6,7:6 rozhodne neni totez! John odehral oproti mizerii v posledni dobe skvely zapas a v zavetecnem TB se zlikvidoval v podstate sam.. :-( Bylo to pro me drasajici, ale pekne a o par micich, lajnach (predevsim holt o zaveru.) John zase nasel uhly, utocil, sharpoval.. ;-) Sasa mel velkou kliku a navic 1111 je uz proste pomalejsi, chybi krucky, mice dostavaji znatelny obloucek a souper vic casu. Mladasovi to "spadlo do klina"! ;-) Tak jo, asi zalouzene, nooo. Ovsem teatralni pasaze (novy dramaticky umelec???) zlaty 1111 a jeho sympaticke vystupovani, uznani soupere u site... ja bych Sasikovi zklamanim servala ty retezy.. :-)))
Reagovat
Fandina
Wawroše se Sašou jsem neviděla, ale faktem je, že s Isnerem to mohlo dopadnout opačně, ze začátku jsem se dívala a Saša pořád dotahoval.
Reagovat
Fandina
A jinak sojko, zase tak úplný herec Saša není proti Isnerovi, zřejmě máš sojčí pohled, někdy se také tváří ne zcela k obdivování. :-))
Reagovat
turista
No Izzy má v poslední době dost smůlu. Hraje solidní tenis a bohužel v polovinách turnajů těsně prohrává.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já bych ho na nich rovnou uškrtil.
Reagovat
anajka
Ubojované, ale je to tam.
peFRect
Reagovat
smazaný uživatel
musim opravit na peRFect, aby nekdo nezaslouzene neslizl smetanku.. i kdyz peFRect to nekdy trochu bylo.. ;-)
Reagovat
anajka
Dík. To bola tá nočná hodina, už som ledva videla. :)
Reagovat
spaniel
prEFekt
Reagovat
anajka
Noo, čakala som rýchlejší a jednoduchší zápas pre Rogera.
A Stano, čo tam stvára?
Reagovat
spaniel
Videl jsem jen 3 gemy ve tretim, ale bez pohybu a 2 metrove auty. Komentatori rikali, ze na nej dolehla unava z IW. Plus Zverev dobry vykon asi. Roger taky dnes bez stavy, stridal skvele momenty s horsimi, spousta chyb a 1.servis pod 50%. K tomu dobry vykon Aguta, nenechal se zatlacit, hral hodne vepredu, dost razantne a dobre branil. Navic trefoval lajnu za lajnou, i z obrannych pozic. Roger z toho byl celkem frustrovany. Nastesti TB letos zvlada. V podstate repete zapasu s Johnsonem z IW, tak snad to dopadne stejne.
Reagovat
spaniel
Tvl, Agut trefuje v každé výměně tak dvě lajny.
Reagovat
Tuttovka
Roger byl ve všech statistikách jednoznačně lepší, ale nakonec to bylo až v tiebreaku, tak to snad v druhém zvládne lépe :).
Reagovat
spaniel
Uff, druhý poprosím bez drama.
Reagovat
spaniel
RBA je dobrý hráč. Na Španěle je hodně agresivní, má slušné údery, je bojovník a strašně málo kazí.
Reagovat
Marduch
byt ho Gigin hejtuje kudy chodi.
Reagovat
spaniel
Ja s tim taky gigina popichuju :)
Reagovat
Lunej..
Teda lajnovi Rogerovi pekne nadrzuji:)
Reagovat
mahycek
Jednou, za pár let, Tom postoupil a možná se postaví proti Rogerovi. A zrovna ho porazí. Ale, to si nepřeju. Samozřejmě, že Tom je horší hráč,(co toho taky vyhrál. že), ale mám obbavu, že Berďa uspěje. Pokud, tedy Roger přejde přes Bautistu. Ten, je nebezpečný i na hardu.
Reagovat
smazaný uživatel
Si už ako jeden nemenovaný miestny Nadalov fanúšik, ktorý pred každým jeho zápasom píše, ako to bude určite Rafov koniec. Správny FFF vie, že Fedex Berdycha zadupe do zeme.
Reagovat
Torn
Zase hovna od negramotů :D
Reagovat
janek_da
Tak Rafa dneska bez kanáru, taky gratulace. I když mu to teda moc nepřeju.
Reagovat
Lunej..
Ja taky ne, ale byl favoritem. Mikulas hral pekne, bohuzel v TB se vyhazel. Ale zase prinutil hrat Rafu u site:)
Reagovat
Ereinion
Neměl být ten postup do čtvrtfinále něco jako sci-fi podle tohoto serveru?
Reagovat
tommr
po Tomášových trápeních na předešlých turnajích je to rozhodně příjemný překvapení ... :)
Reagovat
janek_da
Gratulace pane Berdych
Reagovat
Lunej..
Asi urcite narazi, to by Princezna musela predvest zivotni vykon.

A Mikulasi bojuj.:)
Reagovat
Lunej..
Na Mikulase se krasne kouka, hraje chytre i kdyz ne kazdy nabeh k siti je uspesny.
Reagovat
Lunej..
Jéžiš co to bylo? Jasný winner a Mikulas to tak zvora.
Reagovat
janek_da
to je ta jeho chytrá hra
Reagovat
Lunej..
Běž spát, kazis mi monolog:D
Reagovat
Lunej..
Má štěstí, že mu tak šlape podání.
Reagovat
janek_da
tak hlavně aby nakonec neodešlo
Reagovat
Lunej..
Kšá huš.
Reagovat
janek_da
a tak dobře hrál, než jsi mě úplně zbytečně odehnala :(
Reagovat
Lunej..
Tvoje chyba, jsi tady sycoval. Nemluvim s tebou:P
Reagovat
janek_da
dobra, dobra, budem si jenom psát vzkazy. Případně přes posílat prostředníka
Reagovat
lars
Autista ten zapas s Federerem da, kdyz neda zadny aut :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist