Berdych nezaváhal a přes Gulbise postoupil do 3. kola

5. 8. 2009, 08:37
Aktuality 8
ATP WASHINGTON - Tenista Tomáš Berdych vyhrál svůj první zápas na podniku v americkém Washingtonu, když porazil Lotyše Gulbise ve dvou setech. Překvapivě dohrála turnajová šestka Marin Čilič, na kterého si vyšlápl Ind Devvarman.
Tomáš Berdych

Osmý nasazený Tomáš Berdych se ve druhém kole trochu trápil při svém podání, ale odvrátil dvanáct ze třinácti brejkbolů a nakonec za hodinu a půl porazil Ernestsa Gulbise z Lotyšska ve dvou setech 6-2 7-6. Jeho příštím soupeřem bude buď turnajová devítka Mardy Fish z USA, nebo německý hráč Philipp Petzschner.

Gulbis tak již přesně rok čeká na den, ve kterém se mu podaří překonat nástrahy druhého kola. Naposledy se mu to povedlo loni v Cincinnati, kde se bude hrát podnik Masters 1000 za 14 dní.

O první překvapení turnaje se postaral indický tenista Somdev Devvarman. Hráč z kvalifikace vyřadil šestého nasazeného a soupeře český tenistů v zářijovém semifinále Davisova poháru Marina Čiliče z Chorvatska 7-5 6-4. "Tohle je životní výhra. Porazit hráče světové patnáctky, který má namířeno do desítky, je skvělé," zářil Ind.

Devvarman si letos v úvodu sezony senzačně zahrál ve finále domácího klání v Čennaí. O titul ho připravil až právě Čilič. Od té chvíle však čtyřiadvacetiletý Ind odehrál na okruhu ATP jediný zápas. Devvarman, jenž studoval ve Spojených státech ve Virginii a v letech 2006 a 2007 vyhrál zámořskou univerzitní soutěž, si o čtvrtfinále zahraje s Karlovičem, nebo Schüttlerem. Ani jeden Inda letos v Čennaí nezastavil, Němec vinou zranění.

První seznámení s povrchem, na kterém loni triumfoval, má za sebou druhý nasazený Juan Martin Del Potro. Chvíli mu trvalo, než si na přechod zvykl, ale nakonec Yen-Hsun Lua z Tchaj-wanu porazil 4-6 6-3 6-2. "Byl to těžký zápas, můj první na tvrdém povrchu," omlouval své rozkoukávání Del Potro. "Větší tlak jsem na sebe ale necítil," odpověděl na otázku týkající se faktu, že hraje na prvním turnaji, kde obhajuje titul.

Vítěz turnaje si z hlavního města Spojených států odveze 300.000 dolarů. Podnik kategorie ATP 500 je dotován částkou 1,402 milionu dolarů.

- ATP 500 WASHINGTON (USA, tv. povrch, 1.402.000 dolarů) -
úterní výsledky (04. 08. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Schüttler (Něm.) - Mayer (Arg.) 6-1 3-6 7-6(5)
Ferrero (Šp.) - Lapentti (Ekv.) 6-4 6-7(5) 6-0
Becker (Něm.) - Ginepri (USA) 7-6(3) 6-7(1) 7-6(4)
De Chaunac (Fr.) - Istomin (Uzb.) 6-3 7-6(7)

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (8-ČR) - Gulbis (Lot.) 6-2 7-6(6)
Del Potro (2-Arg.) - Lu Yen-hsun (Tchaj.) 4-6 6-3 6-2
Devvarman (Ind.) - Čilič (6-Chorv.) 7-5 6-4
Haas (10-Něm.) - Dancevic (Kan.) 6-1 4-6 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Damm/Lindstedt (ČR/Švéd.) - Kubot/Marach (Pol./Rak.) 7-5 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevím, jak může být tak skvělý hráč, jako Tommy Haas až na dvaadvacátém místě v žebríčku. Se svými letošními výkony si zaslouží tak 9.místo, někdy je ten systém tenisových žebříčků opravdu nespravedlivý a neopodstatněný. Zajímalo by mě, jak by dopadl v současnosti zápas Haas-Simon.:-):-)
Reagovat
weak
greate, ty se zacinas stavat pomalu zdejsim maskotem, co prispevek, to duvod k zabagrovani se dva metry pod zem... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mé názory jsou diskutabilní a mnoha lidem se líbit nemusí. Jen tvrdím, že pravda není vždy jednostranná. Na každém šprochu pravdy trochu.
Reagovat
smazaný uživatel
:),pamatuju si jednoho,myslim Erik...nejak, to byl....rikaval,tvrdil...Gulbis bude svetovou jednickou..
Reagovat
vojta91
Gulbis je pro me v teto sezone zatim nejvetsi zklamani po lonske sezony v niz mel vyborne vysledky, jsem ocekaval ze potvrdi svuj talent a bude se posouvat smerem nahoru..
Reagovat
weak
tak to dost často chodí - mladý talentovaný hráč (v případě Gulbise s nálepkou "made by Niki Pilič") prorazí do té nejvyšší třídy, nemá co ztratit, vyhrává a posouvá se pořád vzhůru až třeba k hranici první padesátky... Což je vynikající ranking, můře rázem hrát všechny velké turnaje bez kvalifikací, není pod tlakem a v podstatě mu všechno vychází... Následuje ale sezona další, do které vstupuje úplně v jiné pozici - už se od něj čekají výsledky, musí rázem obhajovat body, které v tu dobu vloni uhrál a rázem je to všechno mnohem těžší, navíc pokud se přestane trochu dařit... přesně tohle se kdysi stalo Jarkko Nieminenovi, ře měl super sezonu, další rok dost spadl a až se teprve ustálil, stal se z něj zkušený hráč a dlouhodobě začal patřit mezi elitu...

GULBISE jsem viděl poprvě před lety v Průhonicích, tehdy byl asi 600 na světě, hrál tam kvaldu (porazil krajana Jusku)... hrozně se mi líbíl, byl to takový chlapeček chrastítko - samá noha samá ruka, ale už tenkrát měl servis ke dvěma stům a vynikající forehand... Líbilo se mi i jak se choval na kurtě, klidný a vyrovnaný... Letos jsem jej ale viděl v Mnichově a už bylo vidět, že časy se změnily - Ernests stále nadával, lámal rakety, asi mu to lehce stouplo do hlavy... :-)
ale tenis umí skvěle a myslím, že je jen otázkou času, bude-li zdravý, že bude stabilně patřit mezi elitu... zda někdy nakoukne i do extratřídy, to ukáže čas, ale to bude muset zapracovat na psychice - je jako z divokých vajec, nejraději by každý balon zabíjel a když se mu přestane dařit, nic nezmění a zápas vystřílí do plotu...
Reagovat
dabelsobul
To si napsal vystizne :)
Reagovat
smazaný uživatel
weak to napsal vlastně přesně. Gulbis je momentálně taková síla bez kontroly, splašenej, často styl - jeden nádherná lajna na tři mega auty.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist