Berdych přehrál Murrayho a čeká ho semifinále proti Djokovičovi!

20. 4. 2012, 13:37
Aktuality 173
ATP MONTE CARLO - Tomáš Berdych si po 5 letech zahraje v semifinále antukového turnaje Masters 1000 v Monte Carlu. Český tenista dnes herně i výsledkově přehrál čtvrtého hráče světa Andyho Murrayho a s Djokovičem si zahraje o druhé letošní finále.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych trénoval na antuce už na Davis Cup proti Srbsku a v samotném duelu neztratil žádný z devíti odehraných setů. Formu i sebevědomí si přivezl také do Monte Carla, kde i přes drobné komplikace postoupil již do závěrečných víkendových bojů. Český tenista nejprve ve úvodním zápase porazil Chorvata Čiliče i přesto, že zahodil sedm setbolů, přišel o vedení 5-1 a prohrál pět her v řadě, a včera po prvním prohraném setu otočil souboj s Japoncem Nišikorim.

A úspěšný obrat Berdych předvedl i v dnešním čtvrtfinále proti světové čtyřce Andymu Murraymu. Šestadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí měl od úvodu zápasu mírně navrch, jenže v prvním setu neproměnil žádný ze sedmi brejkbolů, zahodil i čtyři setboly a nakonec i tak po trochu smolném tie-breaku prohrával 0-1.

Český hráč využil nakonec až celkově 10. brejkbol, a když o dva roky mladšího Brita ve druhé sadě brejknul ještě jednou, po dlouhé přetahované v první sadě bleskově vyrovnal na 1-1. Ve třetím dějství se Berdych ujal vedení 1-0 a šel podávat, v té chvíli ale na okamžik ztratil koncentraci, soupeři nabídl první brejkbol a svůj brejk nepotvrdil. Jenže Murraymu se na podání i nadále nedařilo, aktivně hrající Čech zaslouženě získával více fiftýnů ve svůj prospěch a nakonec za 2 hodiny a 48 minut vyhrál 6-7 6-2 6-3.

"Hrál velmi dobře, diktoval tempo hry a umisťoval údery," řekl po zápase Murray, který hrál v tomto týdnu na antuce první soutěžní zápasy v sezoně. "Vždycky mi chvíli trvá, než si na tenhle povrch zvyknu. Nepřijde to hned, musím zlepšit hodně věcí," přidal.

Berdych Murrayho přestřílel vítěznými údery 50-20, přitom udělal jen o 11 nevynucených chyb více než soupeř (40). Český daviscupový reprezentant bodoval především na síti, na které uhrál 28 míčků z 36 náběhů. Bilanci vzájemných zápasů proti Murraymu si dnes vylepšil na 4 výhry a 2 porážky.

"Byl to náš další těžký, vyrovnaný a výborný zápas," řekl Berdych v rozhovoru pro Sky Sports. "Těžko říci, co rozhodlo. Snažil jsem se hrát svou hru, být agresivní, a když mi tohle funguje, můžu porazit kohokoli. Vítězství nad Andym mi dodává hodně sebevědomí do dalšího zápasu."

"Tomáš byl celou dobu lepší a nerozhodil ho ani prohraný první set a nevyužité velké šance," řekl ČTK Berdychův trenér Tomáš Krupa, kterému po zápase gratuloval Ivan Lendl, kouč Murrayho. "Porážku nesl v klidu a sportovně," uvedl Krupa.

V Monte Carlu už si Berdych v semifinále zahrál v roce 2007, kdy prohrál s - nyní již sedminásobným šampionem - Rafaelem Nadalem. Letos si vítěz únorového turnaje v Rotterdamu zahraje o druhé finále v této sezoně a pokud se do něj dostane, v žebříčku ATP si polepší na 6. místo před Davida Ferrera. 

Berdycha ale bude v sobotu čekat světová jednička Novak Djokovič, se kterým se dosud utkal devětkrát a jen jednou dokázal srbského favorita porazit. Nyní však český tenista hraje v dobré formě, naopak Djokovič je k poražení. Včera se totiž dozvěděl o úmrtí svého dědečka a poslední dva zápasy od něj nebyly ideální. 

Včera Djokovič otočil zápas proti Dolgopolovovi a dnes si i přes čtyři ztracené servisy poradil po setech 6-4 6-2 s Robinem Haasem. Srbský tenista prohrál podání hned v úvodním gamu, vývoj ale otočil na 4-1. Holandského soupeře pak 'nechal' vyrovnat, aby získal poslední dvě hry úvodní sady. Během ní spáchal 20 nevynucených chyb a zahrál jen 9 vítězných úderů. 

Bělehradský rodák po celkem šesti vyhraných gamech v řadě vedl 6-4 a 4-0, ale i když v závěru ještě dvakrát přišel o podání, vážné komplikace nepřipustil. 

Djokovič v nepříliš pohledném utkání zahrál nakonec 19 winnerů a udělal 26 chyb, Haase předvedl pouze 10 vítězných úderů a 29 zbytečných chyb.

Už 41. utkání v řadě na antuce v Monte Carlu vyhrál Rafael Nadal. Sedminásobný obhájce titulu si i v osmém vzájemném utkání poradil se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou a ani dnes neztratil set. Španěl vyhrál 7-5 6-4 a může se chystat na sobotní semifinále proti Gillesu Simonovi. Ten si stejným výsledkem poradil s krajanem Jo-Wilfriedem Tsongou.

- ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO -
(Monako, antuka, 2.744.255 eur)
páteční výsledky (20. 04. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (6-ČR) - Murray (3-Brit.) 6-7(4) 6-2 6-3
Djokovič (1-Srb.) - Haase (Niz.) 6-4 6-2 
Nadal (2-Šp.) - Wawrinka (Švýc.) 7-5 6-4 
Simon (9-Fr.) - Tsonga (4-Fr.) 7-5 6-4

Semifinálové dvojice:
Berdych - Djokovič, Nadal - Simon.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Paes/Štěpánek (5-Ind./ČR) 6-2 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

173
Přidat komentář
Sonja
No hurá:-)))
Reagovat
VlS
Škoda Tomíku, ale pěknej zápas i turnaj.
Reagovat
gigin
zápas hodně ovlivněný tím větrem .. :-( Novak remcal celý zápas, Tomík z toho taky nebyl happy. Jsem rád za výsledek.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nevyšlo noo... Ale Tomáš se nemá za so stydět :-) Ve 3. setu mi přišlo, že Tom už neměl z čeho brát, ale SF na 1000 je hdoně dobrý výsledek, tak jen tak dál :-)
Reagovat
gigin
furt cosi pič..je, už toho naštěstí nechal .. IDEMOOOOO !!!
Reagovat
Stan_Borowitz
hraje v podstatě za neregulérních podmínek...
Reagovat
gigin
ano, i Tomík teď brblal u sudího ...
Reagovat
smazaný uživatel
YES. 6:4 v prvním setu, jen tak dál. Údery paráda,ještě kdyby fungovalo 1. podání víc než nějakých 40% tak by Noleho podle mě uplně přejel
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych po druhém brejku vede 5:4 a v posledních 3 gemech je výrazně lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Berda soustredenej a dobrej, tak snad prvni set da! Podpora divaku - nebo se mi to jen zda? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Podpora diváků? Že by proto, že Tomáš je v Monte Carlu déle rezident než Nole?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak má 1. set ale dal by asi půl království za 1. servis. A ty dvojchyby... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nervuju se s Petrou, takze jen takovy letmy "Prelet nad MC" .... :-))
Reagovat
pepin
Prosím trošku opatrně, aby nám to náš Gigin zkousnul.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to mam obracene, nervuju se s Tomem, ale seknul se mi pc, tak se nervuju spis s nim :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Ema: :-)

Pepin: ... gigin vi, ze i sojka muze byt pes.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ema: .... ale ted uz :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Teprve ted se mi to znovu rozjelo..a hm, a Tom koukam asi ztrati druhy set :-(
Tak to PAK budou teprve nervy :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Mužete mi prosím říct, na jakém programu budou toto utkání vysílat, nova sport má v programu trénink F1 ,takže opravdu nevím kde...
Reagovat
TheRoyalBlue
Nova Sport kvôli tomuto zápasu zmenila program, takže to bude vysielať live.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji moc
Reagovat
VlS
Lucka - Fran - Lucka
Petra - Sara - Petra
Tom - Nole - Tom
Rafa - Giles - Giles

A máš to tam Gigine
Reagovat
gigin
tipuj raději jenom ty baby .. :-)))
Reagovat
tito
jsem stejného názoru :-) Jaký sety, jaký zdržování. Zajímavé bude až naše finále!!!
Reagovat
gigin
nedělní řežba !! :-)
Reagovat
pepin
To tedy dost riskuješ na Gigina. Ale souhlasím s Tebou. Hlavně u bab. Jinak Toma by měl dávat i Sport 1.
Reagovat
gigin
Napiš pořádnou tipovačku !!! Už tě o to včera žádala místní DÁMA, teď te poprosí znovu moje maličkost. Mimochodem, kde je Vlk? Zaskočila mu karkulka, nebo zůstal v křesle toho zubaře ?? Kde si ty cype ???
Reagovat
smazaný uživatel
Tesim sa na dnesny sporty day: Djoker,Rafa,7.zapas finale extraligy+El clasico :))

V prvom semi budem zrejme na strane Djokovica..Ak ho chce Rafa porazit,musi sa s nim v prvom rade stretnut..Nema zmysel sa mu vyhybat,cim skor sa stretnu,tym skor moze prist vyhra..Jednoduche..Nole si jednotku do Wimbledonu s najvacsou pravdepodobnostou udrzi,takze akekolvek kalkulacie su zbytocne..Prajem si finale Nole vs. Rafa..
Reagovat
VlS
Ten Ggin je fakt blázen, když si myslí, že je menší blázen než Sojka, Fandina a já, na to bude úpotřeba aspoň půl roku v tichu a chladu bez kompu, tenisu a slivovice :-D
Reagovat
gigin
když si to tak dnes čtu, asi máš pravdu. Nejhorší na tom je, že jsem byl absolutně střízlivý ..
Reagovat
smazaný uživatel
myslim spis, ze nam giginek mazane, ale strizlive pridelil cas na dohnani ztraty. ;-)
Jinak dneska honicka... prepinat principialne sice muzu, ale nestacim zas vybalancovat vlnovou delku a ze zapasu stejne nic nemam. :-( Budu se soustredit jen na Billyho Kida s reznikem z Fulneku, kterym verim a na Berdu, tady lehka pochybnost teda.. :-) V ostatnich holkach mam kontraproduktivni gulas, protoze nevnimam repre, ale jmena. Snad jen u Sam a Jarky jsem se potkala. No a Rafa dnes vodit za rucicku nepotrebuje.. :-)
Reagovat
gigin
Tvůj tip Nole x Tomík ?? Já - Djoko ve třech .. nebo raději ve dvou.. takto ano - ve dvou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ve trech. :-( Ale svetylko nadeje zhasina posledni! :-) Berda vyspel, ma sebevedomi, vysledky a nejakou podivnou zalibu v TB i otockach posledni dobou...
Reagovat
gigin
já vím, včera hrál fakt parádně a přijde mi, že je v laufu. Ale já jsem si vzal k srdci příspěvek Stana Borowitze. Novak se teď zatne a pojede. Proto můj tip nakonec, že v těch dvou.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem lina hledat, co rikal Stan, ale trochu vazneji, byl to nakonec vzdycky tenis, co me zvedlo, kdyz jsem zakopla nebo do me nekdo strcil.....
Reagovat
gigin
rozumím ... jsi moc fajn ..
Reagovat
gigin
gigin, pes, Emma: 3 měsíce
Vls, ty, Fandina: půl roku
Reagovat
Fandina
podám si odvolání
Reagovat
smazaný uživatel
Do toho, Fandino...go go go :-))
Reagovat
Fandina
díky za podporu ... ale možná spíš než odvolání využijem toho Johna místo prostěradel, jak jsi psal ... přece jenom úřady jsou úřady, odvoláváš se pořád a nic z toho
Reagovat
smazaný uživatel
Prostěradla jsou sice romantika, ale John je jistější :-).
Reagovat
Fandina
ale zase nejí jisté jestli by John mohl :-)
Reagovat
gigin
To ano, ale on než se tam dokolíbá, tak už budem mít půlku odbrblanou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě dorazí..(se sojkou na rameni) :-)
Reagovat
Fandina
tak Johna raději ne ... dorazil by zhruba po Wimblu a to se nám nehodí ... úsměv
Reagovat
gigin
dobrou noc :-)
Reagovat
Fandina
dobrou ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
dobrou ... pac
Reagovat
gigin
sekl ses o 7 minut !! :-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Přiletěla z toho pívního festivalu trošku dřív no :-).
Reagovat
gigin
a krků mrak !! :-)))
Reagovat
VlS
Tak jak to čtu, tak za tebou Gigine nepůjdeme, ne ne ne. My tam budem zavření všichni naráz :-D
Reagovat
gigin
:-))) Jsi rád, že s nama kamarádíš, že ??
Reagovat
Fandina
VlS ... myslíš, že je to tak vážné?????????
Reagovat
smazaný uživatel
... urcite je to uz NA POVAZENOU! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
vubec to tady nezije, kde je poradna tipovacka? :-)
Reagovat
Fandina
tak to je v pytli ... :((((( .... co budeme dělat????????
Reagovat
Fandina
tipovačku přednese VlS ......
Reagovat
smazaný uživatel
Rozdáme si kazajky :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
.. to se me netyka, me nikdo nechyti.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-))))
Reagovat
Fandina
přece to nebudeme zřízencům usnadňovat pejsku
Reagovat
Fandina
ani Isner ?????? ten dostane všude
Reagovat
smazaný uživatel
Po Johnovi slezeme dolů..místo svázaných prostěradel :-).
Reagovat
smazaný uživatel
a kdo rika, ze bych pred nim utikala?.. :-)
Reagovat
Fandina
to je pravda ... to sem nedomyslela ...
Reagovat
tommr
Tomáš bude hrát semifinále v Monte Carlu, ženský semifinále FC proti Itálii a do semifinále se na challengerech dostali po dlouhý době i Hájek a Minář ... :)
Jen škoda, že zápas Tomáše začíná už ve 13:15 a bude tak kolidovat s FC - bude to zřejmě vyžadovat neustálý přepínání ... :)
Reagovat
gigin
a na Supertennisu dávají FC Rusko x Srbija. Takže přepínat, přepínat, přepínat. A střídavě řvat ajde, pojď, ajde, vamos ... počítám, že zítra mne nemine odvoz do šaškárny ...
Reagovat
smazaný uživatel
A vis, co jsem ti psala kdysi? Neres a neprepinej :-))) aspon nehrozi ten odvoz :-)
Reagovat
gigin
:-)))))))))) Na to jsem nepomyslel, ale samozřejmě si na to po tvém připomenutí vzpomínám !! Nečteš, nevíš .. a ty jsi to pohotově doplnila :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nezivis, neprepinej :-)))))))) dobra hlaska :-)
Reagovat
smazaný uživatel
gigin: já mám "šaškárnu" kousek od boudy, třeba tě sem dovezou :-). Ale neboj, budu ti tajně nosit Tennis Arenu :-)).

Ema: :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
holky budou dávat v telce...a zbytek zkouknem na PC - moc přepínání nebude...a i kdyby, tak nám to nesmí vadit - musíme být rádi, že jsou všichni takhle daleko:-)
jinak i klukům z challengerů gratuluji...
Reagovat
Fandina
domluveno ... něco v telce ... něco na kompu a přepínat není nutno, jen otáčet hlavou ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Otačet hlavou...jako na tenise..:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak:-) ...když je grandslam tak mám zapnutou telku a ještě až tři compy abych to stíhal:-) musím být v obraze ne? :-)
Reagovat
gigin
Ema: :-))))
pes: nemusíš tajně !! Přijď normálně veřejně, i se sojkou. Já bych řekl, že jste moji kámoši a že si spolu vypisujeme na netu. Určitě by to urychlilo mé propuštění .. :-)
Reagovat
tommr
na Rusko-Srbsko jsem úplně zapomněl - za jinejch okolností bych se na to taky rád podíval, ale zítra se to prostě všechno nedá zvládnout ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pak jim tam ještě řekni, že Tipsar vaří pivo v Trutnově a po vizitě budeš venku :-)))

http://www.youtube.com/watch?v=j4UpBVN-qE8
Reagovat
Fandina
to je dobré, tři compy ... no my máme jednu velkou telku, kde můžu sledovat satelit i ČT4 najednou ... ale to jsem tu nepsala, protože tam vlastně taky nepřepínám ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
jojo, starej dobrej PIP :-) ...ten nemám:-(
Reagovat
gigin
:-))) stále kvoká !! Jo jasně, když je Budvar budu trvat na tom, že je i Tipsar !! Jo a kdybyste mne nemohli identifikovat, vemte si určitě na pomoc Vlse ....
Reagovat
Fandina
no to máš pravdu, jako když sedím na tenise ... ale jen blízko kurtu, že ...... například teď jak se hraje v Ostravě, tak když jsem tam byla na DC, tak jsem nahoře neotáčela nic ... dívala jsem se zdálky dolů a stačily mi na to oči ... úsměv
Reagovat
gigin
Fandina: :-)))))
tommr: a ještě k tomu všemu tady vypisovat ty naše rozumy :-))))
Reagovat
Fandina
no na ty rozumy tady jsou vždycky dobrý pauzy mezi hrou ... úsměv
Reagovat
tommr
já už jsem pro takovýhle případy taky zařízenej a na stole mám vedle PC i TV. Tím přepínáním bylo myšleno spíš přepínání pozornosti v hlavě při několika souběžně sledovanejch zápasech z jednoho na druhej ... :)
Reagovat
gigin
Já to píšu vždycky, když si chystá servis Nole nebo Rafa :-))))
Reagovat
Fandina
já vím, ono to sledování dvou věcí taky není ono ... takhle běžná hra ano, ale někdy člověku ulítne třeba nějaký moment ... nepřiznaný bod a tak, když se člověk zrovna soustředí na to druhé ... úsměv
Reagovat
Fandina
a já když pauzíruje Tom nebo Roger ... úsměv
Reagovat
tommr
když si chystá servis Nadal tak se dá k tomu psaní ještě pohodlně stihnout udělat si i to kafe ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nojoo, tak tys psala, že máš výšku, takže jsi pořád v nadhledu a nemusíš otáčet..:-)).
Reagovat
Fandina
výšku jo ale ne přes kurt ...... úsměv
Reagovat
Fandina
mě to nedošlo ....... s těmi dvaceti údery Noleho a přípravou Rafy na servis .... ))))))))
Reagovat
gigin
v pohodě :-)))) ... blažený úsměv ...
Reagovat
Fandina
když odpočítávám Noleho údery o zem, tak podle toho usuzuji, jak je pro něj závažná situace ... úsměv
Reagovat
gigin
Já přesně vím, kdy dobouchá a nadhodí si. Úplně přesně. Je tam jeden pohyb, který mi to prozradí :-)))
Reagovat
Fandina
jo a před tím trochu prodlouží pauzu a pak se mírně zastaví, mě baví ho při tom sledovat ... úsměv
Reagovat
gigin
:-)) a ještě si všimni druhé ruky, té v které drží raketu. On s ní tak jakoby pohne dozadu .. jak toto nastane, tak do 3 bouchnutí nadhazuje !!! Já su fakt Chocholoušééék !!! :-)))
Reagovat
Fandina
ale ne, tohle na Nolem miluji taky a nemyslím si o sobě, že bych měla být z Noleho poslaná vedle pejskovi boudy ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To je presny, ale uz toho nech, porad se musim smat :-)))))))
Reagovat
VlS
prohrál se Simonem 5:7 a 4:6 (a to ve druhém vedl 4:1). To jsou věci ..
Reagovat
gigin
zajímavé .. Ten Simon snad nedělá chyby nebo co .. Jsem zvědavý, moc zvědavý na zítřek teda ...
Reagovat
VlS
Jestli Tom zahraje přibližně jako dneska, tak to Nole nebude mít jednoduché a klidně může Tomáš i vyhrát, ale to uvidíme zítra. No, zítra ti pomáhat ve fandění nebudu, a ty mě asi taky ne, ale pak si o tom pěkně splknem.
Reagovat
gigin
já to tak beru :-) Tomík byl dneska fakt luxusní. Novak nic moc nepředvedl. Zítra to beru jako výzvu a jsem fakt hodně zvědavý. Tipovat si netroufám. Jak pravíš, klidně Tomík může vyhrát. Ani by mne to moc nepřekvapilo. Já ale věřím :-))
Reagovat
pepin
Tak Ti tedy gratuluji, jste tam, ale máš pravdu, že pokud by Tomáš zopakoval výkon z dneška, budete to mít těžké. Ale taky víme, že hraješ to co ti soupeř dovolí. A at chceme nebo ne, Dj. je jiný kalibr. Takže zítra na "Meče". Večer uvidíme.
Reagovat
gigin
jak říká brach tito, bude to řežba !!! :-))
Reagovat
steve79
No tak Nadal vyhrál podle očekávání, ale neměl to tak jednoduchý jak se očekávalo. Wawrinka hrál docela dobře, kdyby se vyvaroval těch chyb za stavu 5:5 v první sadě, tak jsme se ted ještě mohli dívat na velmi pěkný tenis. Je vidět, že Rafa je určittě nejlepší antukář v dějinách. Na jeho hru na antuce se krásně dívá, podobně jako na Federerovi na trávě na trvrdým povrchu.
Reagovat
dadaft
Murray - Benneteau, TO byl pěkný tenis.
Reagovat
dadaft
Djokovič - Haase, Nadal - Wawrinka - nuda, nuda, nuda.

ani nevíte holky, jak se na vás těším...
Reagovat
smazaný uživatel
Novak už hraje profesorsky, podobně jako Roger..., tréninkovým tempem a když zapne, je vymalováno!
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu že takovej cvalík Wawrinka dokáže hrát tak dobře.
Reagovat
Fandina
Tak nevím, že má tak účinnou ruku, nebo co. Nemá nové rakety. Takhle super jsem ho ještě neviděla hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Baghdatis taky není zrovna nejštíhlejší.
Reagovat
smazaný uživatel
Marcos dost zhubl, vyrazne v posledni dobe. Rafa si skvele pohlidal zaver setu :-)

Fandina- on Stan zahrat dobre umi, jen jaksi na Rogera ne ;-)
Reagovat
Pe3k
Rafa si konec setu pohlídal po haluzi, když dal dvě prasátka...A jestli myslíš, že Stan neumí na Federera tak si o5 dost mimo, protože jej porazil a Nadalovi oproti tomu nedal ještě ani 1 set!
Reagovat
smazaný uživatel
Je to pravda no. I když je daleko hubenější než dřív. Nějaké to kilo dolu by určitě pomohlo.
Reagovat
smazaný uživatel
tak a je to jasný...Tomáš dostane Djoku...
určitě na něj má a jestli bude hrát jako dnes, tak mu dávám velké šance...
Reagovat
Fandina
fandíme fandíme fandíme ... Tomovi vždy
Reagovat
smazaný uživatel
Murrayho som považoval za favorita, ale podal absolútne bezkrvný výkon...Zrejme bude mať veľký problém obhájiť body z minuloročnej antukovej sezóny...+ Rafa dnes proti skvelému antukárovi Warinkovi..Očakávam veľmi náročný súboj, ťažší súper, než ktorýkoľvek v semifinále..
Reagovat
spaniel
Souhlas, mně se Murray nelíbil už proti Benneteauovi. Kdyby se nezranil, tak by dost možná vyhrál, ty kraťasy byly neskutečné.
Reagovat
smazaný uživatel
Copak vy nikdo nepracujete, že máte čas se v boží dopoledne dívat na tenis? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
musis pracovat tam, kde mas moznost jen delat ze pracujes - tj zamyslene se divat do monitoru aby vypadalo ze pracujes , a misto toho se divat na tenis a psat do vsemoznych for..., aaaaa samozrejme musis met nacviceny bleskurychly a bezchybny alt+tab :D
Reagovat
smazaný uživatel
ani nevis,jak rad bych byl uz v praci...
Reagovat
Fandina
Taky to tak dělám. Pracuji z domova na internetu, tak sem podle možností mohu vlítnout a taky jak to vyjde, sleduji tenis ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
u nas by mi to proslo leda kdyby hral Berda finale Olympiady, to by snad meli pochopeni. :-)
Reagovat
Fandina
Tak ono jde také o to, že musíš nějakou práci odvést a za to pobrat peníze, takže není divu, že ti někdo nedovolí dělat v pracovní době něco jiného, si tedy aspoň myslím. Já dělám z domova, tak je na mě, jak si to rozvrhnu ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jeden z nejlepsich zapasu Tomase co jsem videl. Krasny priklad jak disciplina a pracovitost drti talentovaneho ale mentalne nestabilniho Murrayho. Je pravda ze Tomas hral na hrane riziku ale myslim si ze to klidne muze pretavit do standardu sve hry. Ovsem zitra to bude tezsi ale nelomeny No1e muze mit problemy pokud ho dnes Haase alespon trochu nepotrapi
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš, to jsou mi zase kecy. Proč teď zmiňuješ, že je mentálně nestabilní? Byl prostě horší, Berdych lepší, proto to takhle skončilo. Murray je mentálně nestabilní jen proti hráčům nad sebou a to hlavně na grandslamech. Už je to fakt trapně omílané klišé.
Reagovat
rib
Ježiš, ty toho Tomáše nějak nemáš rád... Já fandím oběma, ale když hrají proti sobě, Tomášovi fandím víc :-)
Reagovat
rib
to předtím patřilo TOMASINHOvi
Reagovat
smazaný uživatel
Rikam to protoze to tak citim. Z reci tela je to videt a taky se myslim ze je to Andyho dlouhodoby problem. Nejak se mi zda ze zapomnel dospet a tak zustava pozadu. Kdyby maminka byla furt v hledisti tak je urcite pod prvnich dest
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim.murry neprohral,protoze by byl mentalne nestabilni.byl proste o kousek horsi a povrch mu asi tak uplne nevyhovoval.
Reagovat
Fandina
souhlasím, jsou to profíci, vždy jdou vyhrát a vyhraje ten tenisově lepší
Reagovat
smazaný uživatel
No bože, to jsou teda žvásty. Kdyby byl až takový nedospělý mamánek, tak v životě není čtvrtý hráč v žebříčku a neudělá 4 SF grandslamů v jedné sezoně. Tři hráči jsou prostě nad ním, ať už herně, nebo právě hlavně psychicky. Kdyby kdyby, navíc nebýt Judy, v životě by se nedostal tam, kde je. A taky bych chtěl být takový labil, abych byl čtvrtý na světě a vyhrál přes 20 titulů a většinou prohrával jen s hráči nade mnou.

rib: Jako mrzutý trošku jsem, ale tak trošku jsem to i čekal. A není to tím, že Berdycha mco nemusím. Prostě hrál daleko lépe a vyhrál. Reagoval jsem spíš na ty kecy o labilitě.
Reagovat
darek.vrana
Prý disciplína a pracovitost versus talent... Ha ha ha. Tak nevím, myslím že víc talentu možná pobral Berdych, ale spíš ta pracovitost a disciplína mu možná chybí...
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych že je talentovanější než Murray? Teda větší kravinu sem hodně dlouho neslyšel.
Reagovat
smazaný uživatel
Velka gratulace Tomasovi.Hral opravdu velky zapas.Jen skoda tech mnoha nevynucenych chyb a nevyuzitych brejku,ale jeho hra je postavena na riziku.Kazdopadne si myslim,ze v MC dost tezi z vydareneho DC.Myslim si,ze proti Djokovicovi bude mit v semifinale urcite sanci,jen bude muset vyuzit sebemensi sanci,coz se u nej trosku bojim.Budu mu ale fandit a prat postup na poradi cislo 6:)
Reagovat
gigin
pojď !!! V klidu !! Co to tam ta šílená baba na něho pokřikuje ?? :-o
Reagovat
smazaný uživatel
ta je vid? :)) Zitra drzme spolu
Reagovat
Pe3k
Viděl sem první set a ten teda měl Tomáš vyhrát. Gratulace Tomovi.
Reagovat
tommr
kéž by takhle koncentrovaně hrál i proti slabším soupeřům ... :)

Jinak dnešní vítězství Tomášovi hodně pomůže i bodově. Za semifinále si připíše dalších 180 bodů a upevní si tak sedmý místo, protože jeho největší konkurenti v MC bud vůbec nehráli (Isner, Fish, Del Potro) nebo brzo vypadli (Tipsarevic, Almagro). Zároven se přiblíží na dosah Ferrerovi - na šestý místo po dnešku ztrácí už jen 80 bodů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Výborný výkon od Bédi..
Rozhodně mu budu fandit proti Djokovi..
Reagovat
relax1
Od doby co má Berďa novou přítelkyni, tak je to úplně jiný Tom. Srší z něj pohoda, klid. Jasně, že někdy hrou připomene toho "starého dobrého Berďu", ale už je to podstatně o něčem jiném. Takže Tome už to neměň!
Reagovat
Fandina
on také s novou přítelkyní nemá žádné tenisové starosti, je rád, že je s ním ... a když třeba předtím Lucka nehrála jak si přála, neměl z toho taky radost asi ne? Tak přeji všem jen radosti a posílám úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
že by to bylo jako ve filmu Wimbledon? Dámu a on nandá někomu jinému? samozřejmě vtip - to by to musela být pořád Šafářka:-)
Ale je fakt, že Ester je kus a Tomáš se chce asi vytáhnout, jak to umí...tak hlavně at se vytahuje co nejdéle:-)
Reagovat
tommr
obecně souhlasím, že na něj má nová přítelkyně dobrej vliv - o tom nemůže bejt sporu ... :)
Jen bych si ale dovolil upozornit, že dneska mu v MC nefandila Ester ale rodiče ... :)
Reagovat
Fandina
tak se třeba chtěl hecnout před nimi, ne? Ale hecování nestačí, musí tenis umět a vyhrát a to předved .... super Tomáši
Reagovat
tommr
možná, že by bylo nejlepší kdyby se Ester a jeho rodiče nějak domluvili a podporovali ho střídavě na všech turnajích - to by pak byly výsledky ... :)
Reagovat
Fandina
ať to tak dělají ... joooooooooooooooo
Reagovat
smazaný uživatel
Takový povolený doping :-)
Reagovat
Fandina
Andy na něj dneska neměl ... gratulace
Reagovat
smazaný uživatel
Já překvapený ani nejsem a jako nějakou bombu to taky neberu. Murray prostě na antuce bude proti Berdychovi vždy outsider, už tak s ním má zápornou plus prostě na antuce je špatný. Loni uhrál první pořádné antukové výsledky a to spíše proto, že měl štěstí na losy a těžší soupeři se mu na všech antukových masters či Roland Garros vyhnuli.

Nemá prot antuku takřka žádná dispozice, jeho hra na antuce nefunguje, je málo razantní a soupeř tak má po kratších míčích či míčích s vyšším odskokem více času na to oběhnotu si bekhend. Viděl jsem jen 3. set, ale byla to od Murrayho prostě bída, zároveň Berdych výborně, chodil mu servis, hrál agresivně z obou stran. Pokud chce Murray top hráče na antuce porážet, musí hrát aktivněji, proto kvůli aktivnější taktice loni sehrál i na antuce vyrovnané zápasy s Djokovičem a Nadalem. Ti mu ale oba sedí herně více než Berdych.
Reagovat
rib
no to jsi tu Tomášovu výhru pěkně shodil... Já to viděla celé a tak jsem přesvědčená, že Tomáš dnes tvořil hru o hezký kousek více než Andy a to bylo to, co mu pomohlo k vítězství
Reagovat
VlS
Podle mě Tomáš Andyho přehrával ve dvou aspektech, na returnu hlavně proti druhému servisu spousta bodů hned na první ránu a aktivitou a odvahou. Na síti byl Tomáš hodně často, Andy skoro vůbec. Moc pěknej výkon, nenechal se ničím rozhodit a krásně se soustředil na hru.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nci jsem neshodil hrál výborně, byl aktivnější a zaslouženě vyhrál. Murray prostě ale nehrál dobře, ne teda to, co umí.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc nejde jen o tenhle zápas, ale o celkové dispozice pro hru na antuce. A ty má lepší Berdych, proto taky Murrayho 2x na antuce porazil.
Reagovat
VlS
A viděl jsi Andyho zápas s Viktorem? Tam hrál Andy neskutečně dobře a doběhal i to, co snad doběhat nešlo. Tom mu to prostě nedovolil agresivitou hry. Já bych z Andyho nedělal chudáčka. Je fakt, že mu Berďova hra asi moc nesedí, ale to k tenisu patří.
Reagovat
Fandina
Tomáš 50 winners 40 unforced errors
Andy 20 winners 29 ue
Reagovat
smazaný uživatel
Nedělám z něj chudáčka, jen prostě hráče, který na antuce nikdy nebude top. Proti Viktorovi hrál super, ale Troicki je oproti Tomášovi fakt tragéd. Psal jsem jen o tom, že na antuce je Tomáš lepší než on a to je dlouhodobý jev, navíc dneska hrál hodně dobrý zápas a Andy špatný.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokolona Tomášovi za odvedený výkon - super hra!
A ted menší shrnutí:
1. set: Tomáš je lepší ve všech směrech - suverén na podání, výborný forhend a ve hře od základní čáry také překvapivě převyšuje Murryho
Andy si jen v důležitých chvílích zavolal pomoc - při všech sedmi brejkbolech (z toho 4 setboly) létala helikoptéra a v tiebrejku zase krtci podkopávali antuku - velké štěstí!
2. set: viz první set, jen bez toho štěstí:-)
3. set: viz druhý set, jen s malým zaškobrtnutím v druhém gamu

Výborný zápas z Tomášovo strany - Andy nevěděl jak na něj - jen na ty "kratasy" si musí dávat pozor...platily na něj od Cilič, Nišikoriho a v prvním setu i od Murrayho
Reagovat
smazaný uživatel
Překvapivě na antuce převyšuje Murrayho? Vždyť ten měl velké trable už si s Benneteauem, kdyb se nezranil, kdo ví, jak by to dopadlo.
Reagovat
tommr
k tomu prvnímu setu - Murray ani žádný štěstí nepotřeboval - všechno za něj obstaral Tomáš, kterej byl při těch brejkbolech zjevně nervozní a zbytečně kazil. Od druhýho setu se už Tomáš trochu uklidnil a pak už to byla jednoznačná záležitost ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím, ale ta nervozita mohla být i zapříčiněná tím, že při přeletu helikoptéry byly několikavteřinové prodlevy mezi míčky a nevozita za těch pár vteřin vyletí strmě nahoru:-)
Ale jinak jednoznačný - jen když se kouknu na summary: winnery 50 ku 20 a UE 40 ku 29 z Tomovi strany - jasná záležitost a to nepočítám kolit toho dnes Tom zvládl na síti...:-)
Reagovat
tommr
markantní byl i rozdíl v počtu brejkbolů. Tomáš jich měl dneska 16 (ale proměnil jen 5) zatímco Andy pouze jeden jedinej (ten ale proměnil) ... :)
Reagovat
Nancy_z
Super zápas, Murray se k ničemu nedostal, protože Tomáš byl ten, kdo tvořil hru. Paráda dívat se na tak skvělý a koncentrovaný výkon. Teď ještě aby mu to vycházelo i proti Novakovi ;-)
Reagovat
Madrileno
Vyborne - jeste rachnout Noleho v semi a pak finale s Rafou, to bude svatek pro cesky tenis. Gratulace :-)
Reagovat
Vojtiik
Rafa dneska poletí se Stasem:)
Reagovat
Madrileno
To by byla pecka, doufam, ze ne ;-)
Reagovat
rib
Musím říct, že už dlouho jsem neviděla Tomáše hrát tak dobře, makat naplno, v naprosté koncetrovanosti... Tu výhru si naplno vymakal, takže Tome - do toho, byla to nádhera!
Reagovat
pepin
Naprostá pravda a souhlas, měl totiž vyhrát již první set, kde byl také lepší, jen ty neproměněné brejky. Ale hlavně, že to dobře dopadlo. A ted vzhůru na gigina oblíbence. Pokud ovšem vyhraje.
Reagovat
gigin
Ještě tam není !! Jinak Berďovi gratulace. Hrál parádně !! Uznávám, smekám !!
Reagovat
rib
jj, u těch neproměněných breaků jsem se chvilku lekla, že se Tomáš bude v rozhodujících chvílích uchylovat k opatrné hře (která u něj obvykle moc nikam nevede), ale zvládl se rychle oklepat :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist