Berdych s Hájkem ovládli čtyřhru v Dauhá

3. 1. 2014, 16:38
Aktuality 24
Ve dvouhře sice odstartoval letošní sezonu prohrou s Chorvatem Karlovičem, v deblu si ale Tomáš Berdych v Dauhá spravil chuť. Český reprezentant odjíždí spolu s Janem Hájkem jako vítězové čtyřhry, v jejímž finále dnes porazili největší favority turnaje, pár Peya/Soares.
Tomáš Berdych a Jan Hájek

Tomáš Berdych a Jan Hájek ztratili na cestě do finále jediný set a v přímém souboji o titul potvrdili svou výbornou formu. Čeští daviscupoví reprezentanti dnes porazili 6-2 a 6-4 deblové specialisty a turnajové jedničky Alexandra Peyu a Brazilce Bruna Soarese.

Berdych, který v Dauhá vypadl v prvním kole dvouhry a čtyřhru hraje na okruhu ATP zřídka, získal druhý deblový titul v kariéře. První si připsal před šesti lety v Rotterdamu s Rusem Dmitrijem Tursunovem. Pak ještě v roce 2010 hrál neúspěšně finále s tradičním daviscupovým partnerem Radkem Štěpánkem ve Washingtonu.

Hájek se dočkal vůbec prvního turnajového triumfu, dosud byl pouze jednou ve finále v roce 2007 v Mnichově společně s Jaroslavem Levinským. "Hrát s Tomášem je mimořádné, protože je jedním z nejlepších hráčů světa. Výhru si užívám. Je to skvělý začátek sezony," řekl Hájek v rozhovoru na kurtu.

"Cítím se velmi dobře. Tohle je můj první titul.  Ve finále jsem jednou byl, ale prohráli jsme. Hrát s Tomášem bylo něco speciálního, protože jsme dobří přátelé a teď jsme si spolu zahráli. Byl to skvělý týden," užíval si olomoucký rodák Hájek chvíle radosti.

"Budeme první na světě, alespoň po prvním týdnu," smál se Berdych. "Byl to opravdu skvělý týden a myslím, že jsme si ho oba užili. Pro nás oba je i nadále prioritou dvouhra, ale tohle je skvělá příležitost, jak vyhrát pár zápasů a případně i titul," dodal.

Výsledky - Dauhá (tvrdý povrch, dotace 1.195.500 dolarů):
Čtyřhra - finále:
Berdych/Hájek (ČR) - Peya/Soares (1-Rak./Braz.) 6-2 6-4
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

24
Přidat komentář
Sonja
Brit už trénuje na AO:
https://pbs.twimg.com/media/BdJa7UYCcAElRqq.png
A raketa mu ladí s kraťasema, to tomasinho jistě ocení:-DD
Reagovat
Sonja
Deblový pár prý utvoří Dustin Brown a Gael Monfils...sympatičtější pár aby člověk pohledal:-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis a Murray
Reagovat
Sonja
No ale to by si museli nechat narůst ty svý rezavý květáky...byli by k nerozeznání.
Reagovat
tommr
bojujou v něm Lucka Hradecká s Michaellou Krajicek proti přemožitelkám Andrey Hlaváčkový a Lucky Šafářový. Lucka s Michaellou sice špatně začaly, ale už začínají soupeřky přehrávat ... :)
Reagovat
Fandina
Berdo a Háječku. Pokud to půjde, tak doporučuji znovu hrát a přeji další a další výhry. Super!
Reagovat
a.magerova
Reagovat
tommr
vždyt Tomáš s Honzou ve finále porazili po velmi dobrým výkonu momentálně druhej nejlepší pár světa Peya+Soares. Tomáš tak aspon částečně napravil zaváhání ze singlu a znovu potvrdil, že je vynikající deblista a že je velká škoda, že toho debla nehraje častěji. Možná, že by nebylo na škodu kdyby si Tomáš zkusil debla i na AO - bud s znovu s Honzou nebo s Radkem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
to bylo strachu.. ;-) Ja si ale nemyslim, ze by Berda menil zabehnuty rezim a pridaval si nejak programove ctyrhry, z vice duvodu..
Reagovat
smazaný uživatel
jeee, zapomnela jsem gratulaci.. :-)
Reagovat
tommr
no já si taky nemyslím, že Tomáš do toho debla na GS půjde. Je to ale velká škoda, protože v deblu by - na rozdíl od singlu - měl na GS titul velice reálnou šanci ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace, velká škoda, že jsem to neviděla a tak jsem chtěla. :( Tak má Tomáš letos zatím jeden titul, doufám, že to nebude tak chudé jako minulý rok :)
Reagovat
smazaný uživatel
deblovy GS si ale muze vystrihnout i pozdeji, ted se musi opravdu koncentrovat na singly, toho casu uz moc neni.. ale doufam, ze se do nove sezony uz dobre nakopl a nemysli na nejake skarede obry.. :-))
Reagovat
Nancy_z
Škaredé obry, to je moc hezký přirovnání :-D
Reagovat
tommr
když ale bude Tomáš s tím deblem příliš dlouho otálet tak pak nebude mít s kým ho hrát - Štěpec taky nebude hrát věčně ... :)
Reagovat
Karl
Jooo, je to doma, gratulace. Hlavně tedanHáječkovi, pro kterého je to první turnajový vavřín. Hráli jste fakt skvěle, zasloužíte si to. Zítra Lucka s Míšou a Klárka s Mončou, pojď. :-)
Reagovat
tommr
když se nedaří v singlu tak aspon že to vychází v deblu. Zítra by holky mohly přidat aspon jeden titul ... :)
Reagovat
Karl
Alespoň dva, vždyť musejí být v obou případech favoritky. Lucka s Míšou hrají od 00:00 a Klárka s Mončou od 8:30. Sám budu sledovat jen finále na Novém Zélandu. Jsem na jejich spolupráci velmi zvědavý, tak doufám, že mě za to ponocování odmění a nepůjdu spát naštvaný a smutný zároveň. :D :-))
Reagovat
tommr
taky bych si přál, aby z toho byly dva tituly, ale bral bych i ten jeden ... :)
Jinak hrací časy jsou v rámci možností skvělý a tak budu moc sledovat obě finále. Doufám, že budou solidní streamy ... :)
Reagovat
Karl
Jelikož se ani jeden ze zápasu nekryje s nějakou dvouhrou, očekávám, že je budeme moci sledovat na slovak sportu. :-))
Reagovat
tommr
bylo by to sice hezký, ale moc tomu nevěřím - SlovakSport přece vysílá jen z Brisbane ... :)
Reagovat
tommr
tak Lucku s Michaellou na Slovak Sportu nakonec přece jen vysílají. Měl jsi pravdu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Čau, Slovak Sport vám jede normálně přes set top box? Nám dříve taky fungoval, ale předevčírem vypadl, tak abych věděla jestli mám přetočit anténu. Dík
Reagovat
Karl
Ahoj, mám Slovak sport 1 a jede mi normálně, přes satelit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist