Berdych s Nadalem držel krok, v semifinále je Španěl

19. 3. 2010, 07:59
Aktuality 24
ATP INDIAN WELLS - Letos si v Indian Wells ostudu neutrhl. Tomáš Berdych vypadl až ve čtvrtfinále po boji s obhájcem titulu Nadalem, kterému podlehl už pošesté v řadě. Španělský tenista si o finále zahraje s Chorvatem Ljubičičem.
Rafael Nadal

Tomáš Berdych prohrál ve čtvrtfinále turnaje v Indian Wells se Španělem Rafaelem Nadalem 4-6 6-7. Porážku z prosincového finále Davisova poháru v Barceloně mu tak neoplatil a už v šestém vzájemném souboji v řadě nezískal ani set. 

S třetím hráčem světového žebříčku ale sehrál vyrovnanou partii a donutil Nadala o semifinále bojovat na plný plyn. 

Berdych měl pomalejší rozjezd, když hned v první hře ztratil podání a v páté po sedmi shodách odvrátil tři brejkboly. Přestože vyrovnal na 4-4, poslední slovo v úvodním dějství měl Nadal a vyhrál 6-4. 

Ve druhém setu se čtyřiadvacetiletému Berdychovi znovu povedl rebrejk a donutil Nadala odehrát první tie-break na turnaji. Český tenista si povedeným 'kraťasem' vytvořil náskok, který však nebyl schopný dlouho udržet a po dvou hodinách a jedenácti minutách prohrál.  

"Byl to dobrý zápas. Hrál jsem výborně, hlavně v prvním setu. Úvodních osm nebo devět her se hrálo na fantastické úrovni. Pak začalo trochu foukat a podmínky už byly náročnější. Ale i tak jsme pokračovali ve skvělém tenisu a pro mě je to dobrá zpráva pro semifinále," řekl Nadal.



Český daviscupový reprezentant sice vypadl potřetí za sebou ve čtvrtfinále turnaje ATP, nicméně tentokrát může být spokojený, neboť podnik v kalifornském Indian Wells má téměř grandslamové parametry. Díky tomu za postup mezi nejlepších osm Berdych získal 75.500 dolarů a 180 bodů do žebříčku. 25. hráč světa si v pořadí ATP by zhruba o pět příček polepší, neboť loni na tomto turnaji vypadl už ve druhém kole.

Třiadvacetiletý rodák z Mallorky pokračuje v úspěšném návratu na kurty po lednovém zranění v Melbourne a na cestě ke svému třetímu triumfu v Indian Wells je už mezi posledními čtyřmi. "Snažím se hrát jak nejlépe umím, a myslím, že se mi to daří, ne?", ptal se novinářů Nadal, který svůj poslední titul získal loni v květnu na antukévém Masters 1000 v Římě. 

Jeho příštím soupeřem bude Chorvat Ivan Ljubičič, který v předvečer svých 31. narozenin porazil Argentince Juana Monaka 4-6 6-2 6-1.

"Nezáleží na tom kolik vám je, vše je o motivaci," uvedl Ljubičič, který se do semifinále podniku Masters dostal poprvé po třech letech. "Zase si teď věřím jako na začátku kariéry a raduji se z každého dobrého výsledku."

Ljubičič, jenž ještě titul z žádného turnaje Masters 1000 nezískal, s Nadalem posledních pět duelů prohrál.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA - Kalifornie, tv. povrch, 3.645.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (18. 03. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (3-Šp.)- Berdych (19-ČR) 6-4 7-6(4)
Ljubičič (20 - Chorv.) - Monaco (21-Arg.) 4-6 6-2 6-1

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Nestor/Zimonjič (1-Kan./Srb.) - Čermák/Mertiňák (5-ČR/Slove.) bez boje

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
a.magerova
Hele Tomáš je frajer, že nedal kůži zadarmo, Rafa je frajer, že vyhrál.
Tím bych to uzavřela bez jakýchkoli nadávek na kohokoli !!!
Reagovat
smazaný uživatel
no jo, ty aby si dycky všechny nepochválila... Tomáš by byl frajer kdyby vyhrál! A rafa kdyby prohrál... - nemusí přece pořád vyhrávat!
Reagovat
smazaný uživatel
nechapem ak sa ten trapak nadal mohol dsotat tak daleko
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal bude vo finale vdaka najlahsiemu zrebu aky moze byt, resp. forme hracov top 10. Skoda nestrati tolko bodov co som dufal. S Ljubicicom to vidim na dva sety predsa len Ljubicic uz dalej nepojde. Murray mu pravdepodobne oplati minulorocnu prehru vo finale aspon v to dufam hoci nemam rad ani jednoho z nich.
Reagovat
Matti
Je vidět, že jsi neviděl žádný jeho zápas. Za své výkony si to zaslouží. Pomaličku polehoučku se dostává do formy. Hraje lépe než na Australian open. Můj subjektivní pocit.
Reagovat
smazaný uživatel
tvůj bezmocný vztek, je pro mě tou nejkrásnější odměnou, elegoune :DDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Neprislo my, ze by byl pavou nevyrovnany. Nada, Novak, Davidenko, Cilic, Verdasco vs Federer, Murray, Rodick, Tsonga, Soderling. Samozrejme to ovlivnilo zraneni Davidenka, ale jinak vyrovnane. Pockam si jak dopadne druha pulka ctvrtfinale.
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som Nadala v Indian wells, nikde som nepisal predsa ze hra slabo vidiim ze hra slusne, lenze faktom je ze top hraci uplne tento turnaj zlyhali- pisal som o forme top 10- tam ratam Verdasca ktory bol ako 10na na turnaji. Proste Roger nic, Novak sa trapil uz dlho, Tsonga tazko povedat bol v druhej polke so Soderlingom, Davydenko zranenie, Del potro nestartoval atd. Proste keby seci hrali poriadne Nadal nedojde do finale tak to bolo myslene. Koniec koncov verim ze Ljubicica da v 2 setoch cize viem ze nehra zle ale myslim si ze Murray si drzi vykonnost od Australie a vyhra tento turnaj snad Roddick ho moze dat v semifinale ale nie NAdal to je moj nazor. Nejsom eleganovec Barney. Moji najoblubenejsi hraci su viaceri a to Roger, Novak, Davydenko. Skoro kazdy dobry tenista akurat nefandim Nadalovi a Murraymu pricom u Nadala chcem nech vypadne iba kvoli bodom keby neobhajoval nic tak my je fuk kam zajde ale je sanca ze vela bodov strati aj pocas antukovej sezony a chcem ho videt od 5-8 miesta nech je zaujimave keby na RG hral Roger-RAfa QF.
Reagovat
smazaný uživatel
na klauna zbytočne reagovať nemusíš, ten obviní zo zaujatosti každého, kto nemá na stene doma plagát zvadlej kytky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
"Proste keby seci hrali poriadne Nadal nedojde do finale tak to bolo myslene"

no to máš tak, kdyby Nadal hrál pořádně (tedy jeho super forma), tak je porazí zase všechny on. ;D, Protože u nikoho z nich nedošlo během poslední doby k nějakému výraznému posunu, POUZE s vyjímkou Del Potra na hardu. Na 5. - 8. místo žebříčku v této sestavě, která na ATP je, tento hráč v žádném případě nepatří, tam ho může dostat jenom zranění a pokud by tam přeci jen klesnul, tak v těch pavoucích na turnajích bude dělat akorát bordel. Doufám, že mě nikdy neoblíbenost hráče nezaslepí v úsudku o jeho sportovních kvalitách, kdybych totiž začal tvrdit, že můj neoblíbený Federer patří do druhé pětky top ten, tak se od internetu odstřihnu raději sám ;).
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel som formu Nadala v poslednych mesiacoch a formu ostatnych hracov v poslednych mesiaoch. Proste odkedy sa NAdal vratil po zraneni ma problem porazat hracov top 10 neviem ci ma negativnu bilanciu nechcem sa hadat ale myslim si ze hej. Ja si myslim ze na 5-8 miesto patri, na harde urcite. Federer, Murray, Davydenko, Del Potro su lepsi za posledne mesiace urcite a Soderling ci Djokovic su otazny zalezi aku maju formu. Koniec koncov bolo to vidno na harde na turnaji majstrov kde Nadal neuhral ani set. Proste Nadal pre mna nie je momentalne hrac ktory by mal mat stale svoju stvrtinu pavuka lebo je 3, pripadne 4. Ak sa dostane aspon na taku uroven kde bol dajme tomu 2007 ked este nebol suveren ako 2008-po RG 2009 ale lepsi ako ostatni a skoro ako Federer tak potom uznam ze je 2ka alebo 1cka.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud ti přijde, že mu na jakémkoliv povrchu náleží 5.- 8.místo, je na čase asi zvážit komentování jiné hry než tenis. Nic ve zlým, ale jestli tvrdíš, že se má vrátit na úroveň hry v roce 2007, tedy před změnou podání, zlepšení se na síti atd., tak to vypovídá jenom o tom, že toho hráče absolutně nemáš nastudovanýho a plácáš. Prostě po pauzách to tak bejvá (po chřipce porážka Fedexe Bagdym), ostatně Fedex měl v sezónach 2008 a 2009 statistiku taky nevalnou s top hráči. A jenom tě upozorňuju na to, že Rafova aktuální forma vůbec není tak špatná jak tvrdíš a vypadá to, že stále stoupá, takže pokud nepřijde nějaké zraněníčko nebo únavička, tak dojde na slova Fedexe a ARoda, že se brzo vrátí v plný síle, ostatně už dnes by dal Djoka, možná i Fedexe po pauze, jak hrál s Bagdym...

A letos v Abudhabi - vyhrál vše, lepší výsledek než Roger... Douhá - FI -prohrál s Davy, Fedex s nim prohrál v semi, takže zase lepší výsledek než Roger... v AO to ukončil skrečí a nic jinýho nehrál, tak o čem to mluvíš? Prostě jedna porážka, jedna skreč od prosince 09, jaký závěry z toho chceš vyvodit??? Jo jako někdy na podzim po natrženým břišním svalu už se nestihl dostat do formy, to je fakt, jenomže, kde ty loňské sněhy jsou, to byla doba, kdy ještě Djoker něco hrál a to už taky není momentálně pravda. A proto, že to letos Djokerovi nejde, tak ho mam pasovat do druhý desítky nebo kam? Tenis se počítá ročně, všem stejně.

Ale jinak klidně, jestli mu dle tebe AKTUÁLNĚ "nepatří" 1/4 pavouka na turnajích, tak to bych pak fakt chtěl vidět ty protáhlý obličeje Novaka nebo Rogera s jejich AKTUÁLNÍ formou, kdyby ho vyfásli do svý 1/4 ;)).. to by byla taškařice!
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre proste sa nezhodneme. Jasne ze poznam Nadala sledujem kazdy GS a Masters za posledny rok aj daco cca dovtedy tiez som sledoval ale nie tak dobre a moj nazor je ze Rafa proste prvu polku roku 2009 bol super vyhraval vsetko a prsote tu formu ktoru mal uz nemoze mat- lebo hraci stratili respekt proste to je daco co uz nebude ako bolo predtym plus taky dobry uz nebude lebo sam vie ze nemoze behat za kazdou loptickou kvoli zdraviu. Momentalne opakujem mam na mysli posledne mesiace dajme tomu pol roka alebo kolko nie tento kalendarny rok. Proste Nadal mi pripada ako priemerny hrac top 10. Ano Djokovic hra slabo teraz ved nikde som nepisal ze je super lenze Djokovic je znamy ze raz hra dobre raz zle typicky srb proste psychika ale u Nadala je to daco ine u neho je to zdravie a toto je vec vdaka ktorej nebude hrat tak dobre a nemal som na mysli styl jeho hry ale ze pred rokom 2008 este nebol najlepsi - co bol prakticky rok a pol v kuse potom ale bol lepsi ako ostatni- napr. Djokovica samotneho 3x ak si dobre pamatam porazil v zapasoch kde islo ovela o post svetovej 2ky. A teraz si nemyslim ze by dokazal porazit hracov top 10 pravidelne ako to robil pred tym. Myslim si ze za posledne mesiace proste nebol v top 4 Nadal ale boli lepsi hraci plus on si myslim tak ci tak vypadne do RG na to 5-8 miesto lebo vyhral skoro vsetko antukove co sa dalo - ano prehral v Madride finale s Rogerom po 4hodinovej bitke s Novakom RG uz neratam napisal som do RG obhajuje. NEverim ze vyhra vsetko co pred rokom- lebo zdaleka nema tu formu
Reagovat
QPR_Draxter14
Píše se o vyrovnaném zápase o čemž vypovídají i statistiky, ale v sestřihu jsem zaznamenal samé vítězné výměny pro Nadala a možná 3-4 Berdycha...zaujatost jak sviňa!
Reagovat
smazaný uživatel
:D Teď jsem to tady chtěla napsat!!Vyrovnaný zápas,ale že by tam hodili vítězné míče od Tome to ne!!..Myslím,že stav 6:4 a 7:6 vypovída něco o tom,že vítězné údery nebyly jen od Nadala,tak by sestřich měl i tak vypadat!Autoři těchto sestřichů by měli být trochu objektivní a ne jen sestřich propagujícího Nadala!...Ale i tak,Tome snad Ti forma bude nadále jen a jen vzrůstat,jelikož ty na to máš a my všichni to víme a věříme Ti!jen tak dál!Vzhůru, jen vzhůru!
Reagovat
QPR_Draxter14
K tomu Berdychovi - snad půjde nahoru, přeju mu to, ale musí zapracovat na pokoře...
Reagovat
Frantz
Daniellyn: a neni to nahodou tak,ze spis cesi maji potrebuju protezovat Berdycha? Koho by meli ukazovat jineho,nez viteze? A jestli o tom nevis,tak ten duel skoncil 2:0 na sety pro Nadala,co mi jako vyrovnany zapas 2x nepripada!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi asi ten zápas neviděl, viď??? Samozřejmě že mají v sestřihu ukazovat vítěze, ale ty vítězné výměny mají dát především v těch rozhodujících momentech. Tenhle zápas byl spíše o pár míčích, než aby měl Nadal rozhodující převahu. Bylo to vesměs vyrovnané, Berdych dělal trochu více nevynucených chyb než Nadal. Oba si dokázali vzájemně brát podaní. Přijde mi směšné, když si někde přečteš, že to skončilo 2:0 a řekneš, že zápas nemohl být vyrovnaný. Co když zápas skonční 2x 7:6 ??? V tiebreaku o tom rozhodne pouze jediný míč... na sety 2:0 ... řekneš, že to nebylo vyrovnané???
Reagovat
smazaný uživatel
je to pořád dokola to stejné - před zápasem "Nadal už není co býval, zhubnul, nemá sílu, kdesicosi"... a po zápase jen výmluvy a ukřivděné alibistické plky :D V prosincovém DC to bylo podle mnoha českých odborníků taky vyrovnané i když mu tam zpíval kanárek :DDDD Moudra typu: kdyby, tak by.., pár míčů atd. zápasy nevyhrávají, prostě chce to si připustit, že Nadal je proti Berdychovi jiná liga a to především po psychické stránce, kdo to nevidí je čech, popř. fanatický elegánovec, který to nechce vidět!
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak!
Reagovat
smazaný uživatel
Máš zajímavé černobílé vidění světa. Ovšemže je Nadal jiná liga, ovšemže Berdycha naprosto zaslouženě porazil, ovšemže má ve spoustě věcí navrch... Také mi přisli směšné nadhodnocení Berdychova výkonu v DC, ale fakt, že s ním Berdych opravdu v tomto zápase krok držel je naprosto nepopiratelný. Fanoušci to ocení... zanícení Nadalovci (podobně jako někteří elegánovci) budou nadále tvrdit, že je Rafa král, který každého poráží s drtivou převahou. Rovněž mi přijde zajímavá věta: 'kdo to nevidí je čech' :-))) říkáš to jako nadávku. Čím se, prosím tě, cítíš být ty??? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak ale ne vždy vypovídá vysledek 2:0 na sety za vše! někdy člověk hraje strašně a vyhreje třeba těch 2:0 na sety.. a jindy hraje superně a prohraje.. toto je hold tenis.. výsledek vždy nemluví za vše! zápas jsem viděla skoro velý a bylo to vyrovnané! tobě se to píše.. vidíš výsledek a už hrál blbě!
Reagovat
smazaný uživatel
Ze sestřihu to působí jako jasná záležitost pro Španěla - 6:0,6:0... No, možná i 6:1,6:1 - ať nežeru!
Reagovat
smazaný uživatel
ale já tady nikde nepsal, že Rafa Berdycha přejel! Ano, držel s ním krom, ALE vždy jen do té doby než se začal lámat chleba a o tom to celý prostě je!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist