Berdych s přehledem postoupil, Hájek v Dubaji dohrál

26. 2. 2013, 16:49
Aktuality 98
Hladkým dvousetovým vítězstvím vykročil Tomáš Berdych v Dubaji za obhajobou loňského čtvrtfinále. Český tenista neměl se svým prvním soupeřem Rajeevem Ramem příliš práce a po výhře 6-1 6-3 postoupil do dalšího kola. Do něj se nedostal Jan Hájek, který podlehl ruskému tenistovi Dmitriji Tursunovovi 6-4 1-6 a 2-6.
Tomáš Berdych

Napínavějších chvil v duelu mezi Tomášem Berdychem a Rajeevem Ramem se dnes diváci v Dubaji dočkali jen při podání soupeře českého tenisty. Berdych ztratil v každém setu při svém servisu pouhé tři výměny a dobře si vedl také na příjmu. Dva rychlé brejky pro něj v úvodní sadě znamenaly vedení 5-0, které si bezpečně pohlídal, a žádné drama pak nepřipustil ani ve druhém setu. V něm za stavu 2-2 znovu sebral Ramovi podání a dalším brejkem v deváté hře zpečetil své hladké vítězství.

Dalším soupeřem šestého hráče světa bude Němec Tobias Kamke. S německým tenistou, kterému v pořadí ATP patří 90. příčka, se finalista předchozího turnaje v Marseille zatím utkal jen jednou a v roce 2010 v Basileji s ním prohrál ve dvou setech.

O postup do druhého kola dnes v Dubaji bojoval také Jan Hájek, na rozdíl od Berdycha ale neúspěšně. Proti Dmitriji Tursunovovi si dlouho nevedl špatně, v prvním setu sice jeho soupeř snížil ztrátu z 1-5 na 4-5, ale sada nakonec přeci jen patřila českému hráči. Z postupu se ale Hájek neradoval: v dalších dvou setech uhrál proti favoritovi pouhé tři gamy a z turnaje vypadl. Nedokázal tak napodobit předchozí úspěšné vystoupení v Montpellier, kde si poprvé od loňského června zahrál čtvrtfinále. V letošní sezoně tak vypadl v prvním kole na třech ze čtyř turnajů elitního okruhu.

Novak DjokovičDjokovič postoupil bez problémů, Del Potro odvracel mečboly
Svůj první zápas v Dubaji už má za sebou také papírově největší favorit turnaje Novak Djokovič. Světovou jedničku čekal na úvod jeho kamarád Viktor Troicki, který se slavnějším krajanem prohrál 12 zápasů v řadě. A lépe si nevedl ani dnes. V prvním setu uhrál Troicki jediný game; ve druhé sadě pak sice dohnal ztrátu a srovnal na 4-4, Djokovič mu ale vzápětí znovu prolomil servis a zvítězil přesvědčivě 6-1 6-4.

"Měl jsem teď tři nebo čtyři týdny bez tenisu, takže jsem se extrémně soustředil, abych odstartoval dobře," řekl po utkání Djokovič, který dohromady s loňskou sezonou vyhrál už čtrnáct zápasů za sebou. V dalším kole Srba čeká Španěl Bautista.

Výrazně víc se na postup do druhého kola nadřel Argentinec Juan-Martín del Potro. V duelu se zkušeným Marcosem Baghdatisem prohrál první sadu, a přestože poslal zápas do třetího setu, v něm byl blíž vítězství znovu jeho soupeř. Baghdatis, který přišel o vedení 4-1, měl při Del Potrově podání v desátém gamu dokonce tři mečboly, ale Argentinec prokázal pevné nervy a vynutil si zkrácenou hru. V ní si vypracoval dva mečboly a hned ten první proměnil.

"Marcos si taky zasloužil vyhrát, ale při mně stálo štěstí a v důležitých momentech jsem hrál líp. V tie-breaku jsem hrál solidně," komentoval třísetovou bitvu těsně po utkání Del Potro.

Zatímco rodák z Tandilu brzké vyřazení odvrátil, dva nasazení hráči si vedli hůř a vypadli. Janko Tipsarevič nastoupil proti Nikolaji Davyděnkovi s cílem ukončit sérii porážek, která se táhne od Australian Open. Jen první dvě hry zápasu trvaly půl hodiny: v první Davyděnko odvrátil sedm brejkbolů, v další sám šestý brejkbol proměnil a zbytek setu už jasně ovládl.

Devátý hráč světa Tipsarevič se po 'kanáru' zvedl a dostal se do vedení 4-1, ale ani v Dubaji se mu nepodařilo černou šňůru ukončit. Srb, který kvůli nespecifikovaným zraněním vynechá dubnové čtvrtfinále Davis Cupu ve Spojených státech, prohrál šest ze sedmi posledních her a s turnajem se rozloučil.

"Hráli jsme dlouho, samá shoda, výhoda, shoda... Byl jsem fakt unavený. Po dvou hrách jsem si říkal, že zápas teprve začíná a já už jsem unavený," vrátil se k úvodním dvěma hrám Davyděnko, kterého v dalším kole čeká Rumun Hanescu.

Zatímco Tipsarevič v Dubaji nevyužil možnost ukončit šňůru porážek, Jo-Wilfred Tsonga přišel o svou vítěznou sérii. Postaral se o to jeho krajan Michael Llodra, který vítěze turnaje v Marseille porazil ve dvou setech.

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2 miliony dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (3-ČR) - Ram (USA) 6:1, 6:3, Tursunov (Rus.) - Hájek (ČR) 4:6, 6:1, 6:2, Djokovič (1-Srb.) - Troicki (Srb.) 6:1, 6:4, Del Potro (4-Arg.) - Baghdatis (Kypr) 4:6, 6:4, 7:6 (7:4), Llodra (Davyděnko (Rus.) - Tipsarevič (6-Srb.) 6:0, 7:5, Hanescu (Rum.) - Tomic (Austr.) 3:2 skreč, Kamke (Něm.) - Kukuškin (Kaz.) 4:6, 6:4, 6:4, Granollers - Montaňés (oba Šp.) 6:3, 6:1.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

98
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a postoupil Tursunov který na Berdycha minulý týden uhrál 3 hry. O SF proti Federerovi nemám obavy.
Reagovat
tommr
ale výkonem moc nepřesvědčil. Moc mu nešlo podání a dělal spoustu chyb. Bylo vidět, že mu hra Kamkeho vyloženě nesedí ... :)
Pokud postoupí Llodra tak bude muset Tomáš ve čtvrtfinále trochu přidat. To co stačilo na průměrnýho Němce by na nebezpečnýho Llodru bylo určitě málo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu fouká a na Berdycha se jako obvykle nehodí dívat :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně co tam zase berdych předvedl za extempore směrem k hlavní rozhodčí...to už začíná nejednoho iritovat. Přiznám se, že sice nevím, o co přesně šlo, ale...hrůza.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky nevím o co šlo, ale sleduji to denně u spousty jiných hráčů. Je to tenis, jeden z nejdiskutabilnějších sportů co se týče pravidel.
Reagovat
smazaný uživatel
Dle mého mu rozhodčí vytýkala délku prodlevy mezi výměnami. Berdych kontroval tím, že nemohl být rychlejší kvůli sběračům.
Reagovat
tommr
jj rozhodčí Tomáše napomínala kvůli zdržování - podle mě trochu moc přísně - Tomáš rozhodně nepatří mezi ty kdo zbytečně zdržujou ... :)
Reagovat
VlS
Ty, Gigine, co s tím Jankem? Kolja nemoh trefit kurt a on to stejně prohrál. Mi to teda připadalo, že si hoši vsadili proti sobě a nestihli si o tom splknout.
Reagovat
smazaný uživatel
si myslim, ze je za tim Dostojevskij! ;-) Dmitrij, Nikolaj... Asociace a nasledna nesoustredenost... huuuu, taky bych neprendala mic pres sako.. :-))
Reagovat
gigin
VlS: :))) A vedle s tím Mrhačem - taky :)))
sojka: :)))))))))))))))))))
Reagovat
Fandina
Já myslím, že se Jankela spíš věnuje televizním šou a podobným aktivitám ... třeba usoudil, že se tam víc hodí ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Co to má Djoker na sobě za pyžamo? :D
Reagovat
gigin
Ááááá náš místní Gianni Versace!! Náhodou to má fajne, cype!! :)))
Reagovat
VlS
No co, je normálně v práci, tak má montérky, no bóře :-)
Reagovat
VlS
..bóže ........ ovšem
Reagovat
smazaný uživatel
Bych dal tomu designerovi doživotní zákaz a někam ho zavřel. VIS trefně, pěkné monterky, už mu chybí jenom nářadí a může se pustit do opravy aut :D
Reagovat
Fandina
Ale neeeeeeee monterky se říká i obleku pokud ho dotyčný potřebuje v zaměstnání a nesouvisí to s tím jaký má design ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Cože? Monterky se říká se říká jako kterémukolvi oděvu potřebnému k práci jo? O tom slyším prvně teda.

A ať je to jak chce, ten outfit je hrůzostrašný prostě. Jako věršina uniqla.
Reagovat
gigin
Mi se to líbí. Kromě té zvláštní modré na USO, je to náhodou super.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to přijde jako 5. jakost normálně, materiálově i vzhledem, když porovnán Nike s Adidasem s tímhle, tak to je jak F1 a trabant. Nehledě na ty směšné kombinace, když už odhlédnu od desginu, nemůže prostě kromě černé a bílé snad mít gatě ve stejné barvě jako triko, protože to pak vypadá jak pyžamo.
Reagovat
Fandina
tomasinho ... ano monterky se říká každému pracovnímu oblečení, mezi oblekáři určitě, od nich jsem to slyšela nejednou.

Co se týká Noleho oblečení, tak mě se také líbí a je mnohem lepší než to co nosí Andy a neber to osobně, je to příměr Adidas vůči Uniqle atd.
Reagovat
Fandina
A dodatek Nike je mezi tenisovým oblečením nejlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
A mezi netenisovým H&M:-))))

Jinak nevím, proč se tu furt řeší Noleho pyžamka, to sis ještě nezvykl, tomasinho?? Dej mu svátek, hlavní je, aby se v tom cítil dobře:-))
Reagovat
gigin
Tak určitě má Djokovič lepší střih, než Můra. Ty vaše kraťase, v tom bych nešel vysypat ani smetí. A Andy hraje taky kolikrát ve stejných barvách vršku i spodku... Tak už mne neser!!! :)))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, v černé nebo bílé, v životě neměl šedé nebo modrofialové pyžamko :D

A že zrovna Nole si má s kraťasama co vyskakovat, když je má sice delší než Andy, ale za to upnuté, že si je pomalu musí tahat jak Rafa. Kraťasy mají hrozné oba. Trika má neporovnatelěn lepší Adidas, ať už fakt designově nebo materiálem. A to neříkám kvůli Andymu, jeho oblečení Fred Perry se mi taky nelíbilo a kritizoval jsem ho.

Takže i kdyby v tom nastupoval pánbůh, kvitovat to fakt nemůžu. A zvyknotu si holt taky ne. Takové módní faux pas mi trhá oči, to také nezměním.
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš jsi myslela, aby se lépe cítilo jeho konto ne? :D Jiný důvod k tomuhle fakt nemá, u ST jsem mu věřil to, že tu značku nosily jeho idoly, u tohohle ale fakt ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole má kraťasy výborné! Odnikud si je tahat nemusí, padnou mu jak ulité:-))
Proč by k tomu nemohl mít jiný důvod? Třeba se chce prostě odlišit, Nike a Adidas nosí každej druhej... O jeho důvodech víme kulový, můžem si jen domýšlet:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Andy to taky vždy neměl jen černé nebo bílé:
http://farm9.staticflickr.com/8285/7726840492_150a921fb4_z.jpg
A dokonce ani Roger ne:
http://graphics8.nytimes.com/images/2008/08/28/fashion/federer.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_Q4yWF972AoY/THZ4PoayZsI/AAAAAAAAC2g/N0lXk_WsCro/s1600/02.jpg
!!!:-D
Ale kromě toho hnědého, což je doopravdy šílený, se mi to nezdá špatné:-) Jen Noleho pyžamka se řeší.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ta Andyho modrá už je hodně tmavá, že se to blíží černé. To hnědé je šílené, stejně jako tohle šedé.

A Nole má kraťasy šílené, jak krýátké legíny, hrozné, podobně jako Andy nebo podobně jako teď Berdych. Ti dva mají krátké, Nole zase dlouhé a malé přes prdel.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem věděla, že z toho uděláš černou:-D:-D...ale černá to není. Ani bílá. Takže pyžamko:-)))))
Fakt nechápu, co máš na Noleho kraťasech. Nejsou mu malé ani neplandaj, tak to má bejt:-) A navíc je na to hezkej pohled:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, hlásí se Zlínský kraj,tak to je dobrá náhoda :-)
Reagovat
gigin
Hmmmm... tak to bude ještě zajímavé :)))) asi teda.. :DD
Jinak věcná. Aby tě tu zbytečně nejebali, tak nezačínej pokaždé nové vlákno. Klikni na to reagovat (na který příspěvek chceš odpovědět, reagovat a tak), napiš něco hezkého a pak dej odeslat. Ono se to pak objeví tam, kde kecáme, v tom vlákně. Někteří na to jsou choulostiví. Přijde Broz a jsme všeci v řiti. Aj s malú dohodú :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Co to tady je za slitky? Žádná mezera mezi čárkou a slovem! Malé písmeno v nicku pro tentokrát odpustím.
Reagovat
smazaný uživatel
Bude ještě sranda :-D snad aspon jedna spřízněná duše...moc díky za info,polepším se, určitě tu nebudu prudit každý den, ale když už,tak at to aspon dělám správně :-D ono cpát se někam kde už to má své pravidla je těžké..Ani nevím co mě to napadlo, tak 3 měsíce tuhle stránku znám, čtu si, ale až včera jsem to zkusila,takže prostě tak to dopadlo :-D
Reagovat
smazaný uživatel
slitky? tak to asi špatně vidíte,ne? Píšu zcela normálně, s mezerama,háčkama i čárkama, a nikde není napsané, že by nick měl začínat velkým písmenem,ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Nic, v poho. Vítej na fóru.
Reagovat
gigin
janekda: :))))
polach16: Však my nikam nikoho neházíme :-O
sibrinka: V klidu, to se vystříbří ;)
Reagovat
smazaný uživatel
já už raději mlčím :-D nějak se tady neorientuji, co je myšleno v dobrém či ve zlém...
Reagovat
Fandina
sibrinka ... v pohodě, ty mezery se píší vždycky po čárce, tečce ve větě a tomu říkají slitky, podle místního nicka jménem Broz, který to každému připomíná, jako by to nevím co znamenalo ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je ovšem mazec....
Reagovat
Fandina
oprava ... mezery se samozřejmě nepíší ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
poslední rytíři Jedi, ukaž těm dnešním pinkálistům, jak se hrával tenis v civilizovanějších časech...
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos jo?:-)))
Reagovat
VlS
Myslíš, že raděj "Alez" :-), já bych teda s Fandinou pojď, pojď, pojď a však on si to Michael určo přeloží, jestli bude o fandění stát :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No myslela jsem spíš "Allez", ale jinak souhlasím;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
to se ví, že "Vamos!" To víš, "Come on!" je už za zenitem...

Možná časem přejdu na "Ajde!", ale zatím tady mezi jazykovými experty pořád vládne "Vamos!".
Reagovat
smazaný uživatel
Prvni match OK... tezkej souper a dobrej kamos..Good lets go Nole
Reagovat
Nola
Come on Nole, idemooo!!!!!
Reagovat
gigin
gooooooooooooooooooooooooooool!! :))

Sorry všem :))
Reagovat
smazaný uživatel
jak sory všem!! :D TESLA PARDUBICE!! :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, tak. Říha je bůh :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, já jsem z Plzně, ale taky fandím Psg.. :-)..Dneska jsem.to u televize doslova protrp?l :D..Ale co pohár máme. . ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já se nevzdám :-D i když možná, vím, proč jsem do dnešní doby raději nikde nediskutovala :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nevzdávej:-))...To je taková oťukávačka nováčků:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi moc hodná :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak to vypadá, že si tom zahraje s Mikou a vzpomene si na US Open 2010 :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak první výhra Djokera je ,doma, a zítra od 18.00 nanovo, tak myslím si,že by to zase mohl být zahřívací zápas..i když člověk nikdy neví...
Reagovat
spaniel
To je ale vyplod.
Reagovat
smazaný uživatel
Vaší fantazie?
Reagovat
smazaný uživatel
Copak, spanieli?
Chudák holka, od tý doby, co sem začla přispívat, se jí ještě nepovedlo napsat něco, aby se to neobešlo bez poznámek...
Reagovat
gigin
Tvl, nech jí být.
Reagovat
smazaný uživatel
:-) :-) :-) My jsme dobří,žlutomodří, jojooo...a ted se uvidí zda-li i v play off jim to pošlape, snad jo...
Reagovat
gigin
Tys též ze Zlínského kraje?? :))) Tvl, tož to je znamení!! Djoko, Ševci :)))))
Reagovat
spaniel
Co??? Ja se chtel jen pridat k zastupu, myslim, ze uz ji doslo, ze je to takovy namornicky hobl na privitanou :)
Reagovat
smazaný uživatel
To by nemohol byť turnaj konečne bez prekvapení vždy dajake skreče vždy dajake odrby už sa neda podavať ten tenis fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos Kolja!

Harrison a Tomic špaténka, necíte, co je s Berniem, že skrečnul?
Reagovat
smazaný uživatel
Sledujete toho Llodru?? Začínám si radši přát do QF Berdychovu odvetu s Tsongou než s ním, když vidím jak na síti minulý týden trápil DelPotra a teď to zatím vypadá že Tsongu dá.

Tohle si pamatuju moc dobře. http://www.youtube.com/watch?v=W2d70b28y6E&playnext=1&list=PL8137A7D108C1EC22&feature=results_video
Reagovat
J.M.
A je to tam. I když čerstvý vítěz turnaje má často na začátku druhého hraného hned další týden problém. Ale Llodra je ve formě, i když myslím, že paradoxně proti Del Potrovi hrál o dost líp. Ale kde jinde by se mu ještě mělo dařit, než na rychlých površích... I tak na něj Tomáš má, pokud bude hrát dobře.
Reagovat
Fandina
Lodra vyhrál, to video je super, ale jinak dosavadní H2 je ve prospěch Toma, ale je fakt, že Llodra Tsongu přehrál přesvědčivě.

http://www.atpworldtour.com/Players/Head-To-Head.aspx?pId=BA47&oId=L428
Reagovat
smazaný uživatel
Bojím se, že na Toma padne únava až teď. Lodra ho svým nepříjemným stylem může v QF rozebrat. R.
Reagovat
Fandina
Hlavně aby Tom teď dal Kamkeho a pak se uvidí. Tome pojď!
Reagovat
tommr
a já se tak těšil na odvetu za Marseille ...
No nic - Llodra je taky zajímavej soupeř. Věřím, že ho Tomáš nepodcení a že si s ním poradí. Byla by škoda kdyby nedošlo na semifinále s Federerem ... :)
Reagovat
gigin
Harry jede...
Reagovat
tito
A víš, že jsem měl z toho zápasu obavy? Daniel už letos zlikvidoval hodně tiketů. Antukář, který měl za celý minulý rok na hardu bilanci 0/5. Letos 9/2... Ale pochopitelně byl Harry favoritem. Co se dá dělat.
Reagovat
gigin
hmmm :((
Ale Ernie zatím šlape. Vsadils na něj?? :))
Reagovat
gigin
Je to tam!! Go Ernie Go!!
Reagovat
tito
Nevsadil. Tedy na nikoho. Hektické dny a nebyl čas. Každopádně gratuluji. Máš to ale štěstí. Já si přidal Harryho před rokem a pořád nic. Ty Ernieho před dvěma týdny a už ti začíná dělat radost. Nojo, na Mutadema se dá spolehnout. :-)
Reagovat
gigin
Jj, Mutademus je spolehlivej jako Ernie. Nikdy nevíš, co bude :)))
Reagovat
Fandina
Ale vždyť Gulba přece vyhlásil útok na Top 20 a že přestává kouřit pít a podobně. A má se věřit lidem, co říkají, to je přece jasné ... úsměv
Reagovat
George_Renel
by si poslední dobou mohl změnit jméno na Tragicki.
Reagovat
smazaný uživatel
:-O...Ty seš fakt případ.
Reagovat
Bob
jdi se zahrabat ty Rusáku :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mně bylo jasné, že budeš takhle reagovat, jako by to snad nikdo kromě tebe nevěděl:-)...Ano, Troicki má ruské kořeny, přesto to není Rusák, ale hlavně o to vůbec nešlo, jde o tvoji rovnici "Rusák=tragický"...
Reagovat
Bob
Narodil se v Bělehradě, je to Srb. Ty můžeš mít třeba předky z Malty.
Reagovat
Bob
V pohodě, já občas nemusím Čechy.
Reagovat
smazaný uživatel
Všude jsou blbci, ale kvůli tomu nebudu nenávidět celý národ:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rusové jsou v pohodě, nesnáším amíky
Reagovat
gigin
Amíci jsou v podstatě Rusové. Akorát s kreditkama.
Reagovat
tommr
podle statistik se ale dá soudit, že Tomáš soupeře k ničemu nepustil a že mu šlo docela slušně podání ... :)
V dalším kole ho čeká Kamke což je relativně nepříjemnej soupeř se kterým jedinej dosavadní vzájemnej zápas poměrně jasně prohrál. Doufám, že se mu tentokrát povede odveta i s úrokama ... :)
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Fandina
super ... díky
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pěkný :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen ta dál, Tome;-)

Jinak Nole dnes v suchym (šedym) pyžamku, rozehrávka...Vik se v 2.setu na chvíli vzedmul, brejknul Noleho, aby pak při svém servisu udělal asi 4 UE :-D:-X Co s ním no...
Reagovat
gigin
co by, no.. Zabíjat ho nebudem. Potřebujem ho na DC proti USA, když tam teda Jankela nemíní hrát...
Reagovat
smazaný uživatel
Zabíjat ho nebudem, ale s touhle hrou, co předvádí, toho stejně v DC moc neuhraje:-(... a Nole to sám neutáhne, takže Srbija proti USA pravděpodobně padne.
Reagovat
tommr
což by byla po vypadnutí Španělska další skvělá zpráva pro naše hochy - obhajoba DC by pak začala nabývat docela reálný obrysy ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavně že budeš mít radost:-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist