Berdych se Štěpánkem vyhráli čtyřhru a tenisty dělí bod od finále

15. 9. 2012, 20:07
Aktuality 40
České tenisty dělí bod od postupu do finále Davisova poháru. Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem dnes porazili ve čtyřhře pár Carlos Berlocq, Eduardo Schwank 6-3 6-4 a 6-3 a dostali výběr kapitána Jaroslava Navrátila v semifinále soutěže v Buenos Aires do vedení nad Argentinou 2-1 na zápasy.
Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem

"Výsledek ukazuje snadný zápas, ale jednoduchý zas tolik nebyl. Soupeři sice hráli poprvé spolu, ale nebylo to lehké. My jsme od prvního míče ukázali, že jsme zkušený daviscupový pár," řekl Štěpánek v rozhovoru na kurtu.

Přidat třetí postupový bod může v první nedělní dvouhře Berdych, jehož soupeřem bude Juan Martín del Potro. Po nich nastoupí Štěpánek a Juan Mónaco. V pátečních dvouhrách prohrál Štěpánek s Del Potrem a Berdych porazil Mónaka.

První set čtyřhry se lámal ve druhé a třetí hře trvající téměř 35 minut. Úspěšnější byl nakonec český pár, který proměnil ve druhé hře až osmý brejkbol a po tuhém boji ve hře třetí brejk obhájil. V závěru setu ještě získem servisu soupeře potvrdili Berdych se Štěpánkem převahu v první sadě a zaslouženě dostali Českou republiku do vedení 1-0.

Do druhého setu vstoupili skvěle Argentinci, když získali na returnu první hru bez ztráty míčku. Následující čtyřy gamy ale patřili českému deblu a ve vedení byli opět Berdych se Štěpánkem. Domácí tenisté sice zdramatizovali vývoj druhé sady, když získali servis Štěpánka a snížili na 4-5, český pár však okamžitým rebrejkem získal i druhou sadu.

Precizně hrající česká dvojice se uklidnila dalším brejkem a vedením 3-0 ve třetí sadě. Štěpánek si konečně podržel podání a výhra se rychle přiblížila. Důležitý druhý bod v semifinále získali čeští hráči za dvě a půl hodiny a ušetřili síly na neděli.

"Jsem nadšený, že po čtyřhře vedeme, přesně takhle jsme si to představovali a v neděli nás čekají dva dlouhé a náročné zápasy," řekl kapitán Navrátil. "Ještě jsme nepostoupili, je to daleko a bude jedno, kdo přinese třetí bod. Proti Del Potrovi to budu mít určitě těžké, ale cítím se dobře. On bude pod tlakem," řekl Berdych.

Jedenáctou společnou výhrou v daviscupové čtyřhře se Berdych a Štěpánek (11-1) dotáhli v českých tabulkách na pár Vladimír Černík, Jaroslav Drobný (11-2).

Finále Davisova poháru si tenisté zahráli před třemi lety, kdy porazili Argentinu ve čtvrtfinále, ale v boji o titul pak prohráli se Španěly. Jediný titul získalo někdejší Československo v roce 1980 a tehdy vyhrálo semifinále v Argentině.

Výsledky - Davis Cup:

Argentina - ČR 1-2 po sobotní čtyřhře:

Del Potro - Štěpánek 6-4 6-4 6-2
Mónaco - Berdych 1-6 6-4 6-1 4-6 4-6
Berlocq/Schwank - Berdych/Štěpánek 3-6 4-6 3-6

Komentáře

40
Přidat komentář
Roger_Federer
:):), chápu že semifinále Davis cup kde hraje česká reprezentace tě moc nebere jako Srbku žijící v česku.:)..Myslím že kdyby měli hrát srbové s Nolem v čele určitě by si byla více "zvlhla" nadšením, že odstoupil Del Potro a otevírá se tak velká šance na finále..

Z pozdravem Dominik
Reagovat
Sonja
"zvlhlá" nadšením jsem vždycky akorát když mi napíšeš, jinak mě nic tolik nebere;-)
Reagovat
Jan
Bez Del Potra to vypadá hodně nadějně, i když vždycky se může stát cokoliv, na druhé straně, jak by to vypadalo, kdyby byli oba zdraví a hráli Del Potro i Nalbandian ?
Reagovat
tommr
kdyby jsou chyby ... :)
Pokud bych si ale měl zaspekulovat tak si troufám říct, že s Nalbandianem by nebyli Argentinci o nic silnější, protože Monaco je v poslední době o dost lepší. Del Potrova absence je naproti tomu pro Argentinu jasný oslabení ...
Reagovat
smazaný uživatel
http://s1.tenn isduel.com/r61626 mezi N a I je mezera
Reagovat
darek.vrana
Mrzí mě, že zase hodně lidí hledá negativa, a místo gratulace kritizují Štěpánka. Berdych byl dnes na kurtu nejlepší, ale sám by to rozhodně neuhrál. Štěpánek vůbec nehrál špatně. Sice mu extra nejde servis a někdy hraje nedůrazně, ale technicky hraje výborně a má na kurtu obrovský přehled. Plus zkušenosti a sebevědomí. Berdych s nikým jiným debla neumí tak dobře jako se Štěpcem, a to asi není náhoda. Jinak chci říct - po těch jejich úspěších v deblu všichni vždycky téměř jistě počítáme s bodem. Ale ten se nikdy sám neudělá. Je to neuvěřitelná bilance, co ti dva spolu mají. V podstatě jetě neprohráli. Jen ve finále ve Španělsku, kde to bylo spíš celkovou odevzdaností. Vždycky jsme měli špičkové deblisty, ale v DC to zas tak moc nikdy nefungovalo, ať už Suk, Damm nebo Dlouhý. Takže si toho važme, jak tihle dva spolu válej!
Reagovat
tommr
v prvních společnejch zápasech ve čtyřhře byl Štěpánek dokonce o něco lepší než Tomáš, pak se to vyrovnalo a v poslední době je už Tomáš výrazně lepší. Věk se nedá zastavit a na Radkovi se už jeho léta jasně projevujou ...

Tomáš umí zahrát debla i bez Radka a může vytvořit solidní pár s kýmkoli z našich dalších tenistů (Rosol, Hájek, Minář nebo Čermák). Pro ilustraci uvádím jeho DC bilanci v deblu: po dnešku je to 15 vítězství a jen jedna prohra. Z toho je 11 vítězství a jedna prohra s Radkem a zbývající 4 vítězství má s jinejma partnerama ...
Reagovat
darek.vrana
...ovšem s podstatně slabšími týmy. Nemyslím, že je výrazně lepší. Dneska lepší byl, ale v posledních zápasech to tak nebylo.
Reagovat
hatatytla
To se zase Argentinci museil poštěkat, jako v rose 2008. Del Potro dneska nebyl na lavičce, to vždycky o něčem vypovídá. Ikdyby hrál proti Berdychovy s jednou rukou, tak má daleko větší šanci než Berlocq. V Argentině je hotovo a ted se naskýta obrovská šance DC vyhrát. Proti Spanelsku asi bez Nadala budeme v hale na rychlém povrchu docela velcí favoriti.
Reagovat
horska.kraslice
Del Potro dnes na lavičce byl. A tvářil se vážně. Myslím, že už věděl, že zítra nenastoupí a že v případě prohry debla je to pro Argentinu zřejmě konečná.
Reagovat
darek.vrana
Za prvé Nadal možná hrát bude, a za druhé bych to tak s tím favorizováním nepřeháněl. Řekl bych, že by to bylo 50:50. Ferrer je dneska kvalitní na všech površích a hraje výborně i v hale. Almagro, Verdasco, Lopez, Granollers, to je výběr jako hrom a někdo z nich může chytit formu. A v deblu by to zrovna proti Španělům taky nebylo nic jistého. Myslím, že by byl klíčový zápas Berdycha s Ferrerem, a to by mohlo dopadnout jakkoliv.
Reagovat
hatatytla
Počítám, že se bude hrát na tom super rychlých povrchu jako proti Itálii. Ono i kdyby měli Nadala, tak všichni víme co předváděl po pauze v roce 2009, naprosto sterilní tenis. Berdych by si na něm smlsnul. David Ferrer letos fenomenální, ale Berdych by ho v hale udělat měl. Ostatní jmenovaní jsou letos nemožní a Almagro v hale nepoužitelný.
Reagovat
tommr
nic hotovýho ještě zdaleka není. Berlocq není žádnej padavka - je to hráč z top-50, na antuce umí a bude mít podporu domácích fanoušků. Tomáš sice bude jasnej favorit, ale to mu samo o sobě vítězství nezaručí. A pokud by ho Berlocq nedejbože nějak zaskočil, tak v pátým zápase bude naopak jasnej favorit Monaco ...
Reagovat
Jabadu
Tak Juan si dnes prohlédl Tomův servis , return a forehand, provedl rekognoskaci terénu a měl jasno.
Reagovat
smazaný uživatel
je rozhodnuto :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale ted zase bude jako favorit pod tlakem Berdych...nebude to jednoduché
Reagovat
Sonja
Achjo, zrovna na tenhle duel jsem se nejvíc těšila...
Reagovat
horska.kraslice
Berdych zřejmě vyhraje, ale na druhé straně přijdeme o atraktivní duel.
Reagovat
darek.vrana
To já jsem se na něj netěšil. Zrovna tihle dva když se potkají, to je nuda nuda nuda - bum prásk stereotyp, s Berlocqem to bude zajímavější:).
Reagovat
Sonja
Tak pro mě je rozhodně vždy zajímavější vyrovnanější duel- duel dvou špičkových hráčů, než duel, kdy je prakticky předem rozhodnuto...je to velká škoda a pochybuju, že Berlocq Berdycha nějak výrazně potrápí. Myslela jsem, že se zítra budu dívat, ale vzhledem k tomu, že Delpo nehraje, kašlu na to.
Reagovat
smazaný uživatel
zas sance, ze se Berda a DelPo potkaji na turnaji je mnohem vetsi, nez ze si Cesko opet zahraje o misu na salat. A ja bych to klukum prala, predevsim Stepcovi, vzhledem k blizicimu se konci kariery a tomu jeho tymovemu zaniceni.....
Reagovat
smazaný uživatel
štěpec bude hrát do 40ti ;))
Reagovat
smazaný uživatel
debla jo, :-) ale koho do singla, ze...
Reagovat
smazaný uživatel
pavláska :))
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes krása, akorát mám strach z toho zítřka. Kéž by bod udělal už Berdych, jinak nevím, nechci mu křivdit, ale myslím si, že Radek na Monaca na tři sety, navíc na antuce, nemá :(
Reagovat
smazaný uživatel
Leda tak, že by se Monaco sesypal psychicky. Už dneska při čtyřhře měl hlavu v dlaních
Reagovat
tommr
i když bych měl spíš napsat dobrá práce od Tomáše, protože ten všechny ostatní na kurtu převyšoval minimálně o třídu ...

Jen pro dokreslení uvádím počty ztracenejch podání za celej zápas: Tomáš Berdych neztratil servis ani jednou, Radek Štěpánek ho ztratil dvakrát, Berlocq a Schwank ztratili servis oba třikrát ...

Výhled na zítřek je po dnešní výhře samozřejmě mnohem veselejší, ale postup zdaleka jistej nemáme. Nejspíš se rozhodne už v zápase Berdych-Del Potro ve kterým vidím šance zhruba stejný pro obě strany. Kdo ten zápas vyhraje vyhraje i celý utkání. Radek podle mě na výhru nad Monacem na tomhle povrchu nemá a Rosola Navrátil nepostaví ...
Reagovat
smazaný uživatel
skoro se vším souhlasím, jen k tomu konci. Myslíš, že Rosol by měl větší šance než Štěpánek?
Reagovat
Jabadu
Asi ne. Ale Rosol by ho alespoň mohl zkusit rozstřílet - třískač je dobrej, ovšem Jarda k tomu asi nenajde odvahu. Přece jen, Radek toho pro Davis cup udělal hodně a už moc dlouho hrát nebude. Ale být Navrátilem, asi bych také nenašel sílu. Radek to ještě pořád válí. Ta jeho zlatá ruka ...
Reagovat
smazaný uživatel
mne trochu ten odpis Stepce rozciluje a glorifikace Rosolovy jedine famozni vyhry irituje. Neni potreba to prilis rozebirat, spis shrnout: SF DC, antuka a Argentina.... proboha. A to mam odvazne konstrukce velmi rada!
Reagovat
smazaný uživatel
s tebou souhlasím. Tommra jsem se radši zeptal, abych ho blbě nepochopil a nevytvářel nějaké zbytečné, negativní emoce. Doufejme, že to uhraje už Tomáš.
Reagovat
tommr
Štěpánek je ještě pořád jasně lepší hráč než Rosol, ale ani on ani Rosol na tomhle povrchu proti Monacovi nemají podle mýho názoru skoro žádnou šanci. Ten třetí bod musí prostě uhrát Tomáš ... :)
Reagovat
blixa
Rozhovor rozhodně zajímavej, Lendl je jeden z mála co nežvaní.
Reagovat
darek.vrana
Tak tak, má to v hlavě srovnaný. Žádný klišé, i na rozdíl od Nováka, kterýho mám ale taky rád. Sice ta forma u Lendla nic moc - "poádž" a ten přízvuk, ale inteligentní a pohotové odpovědi. Myslím, že Murraymu pomáhá opravdu hodně.
Reagovat
a.magerova
Moc zajímavý rozhovor Černého s Lendlem a Novákem.
Reagovat
Jabadu
Ten rozhovor byl super. Ota měl sice dost stupidní otázky, ale chápal jsem to. Tak by se zeptalo 90% lidí a 100% lidí by zajímaly odpovědi. (široký úsměv) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, já ty jeho stupidní otázky moc nechápala, ale budiž. Hlavně, když se zmínil o Kodešovi, a Wimbledonu, mohl si odpustit narážky. Co mě zaujalo, když Lendl říkal, že v Austrálii byl svého času povinný předmět tenis. A když přestal být povinný, tak už nemají tolik talentů.
Jeho přízvuk moc neřeším, nevím, jaký bych měla já po tak dlouhý době, ale hezky o Andym mluvil. Pak ještě říkal, že dnes je o moc těžší se prosadit, že za jejich hraní se první kola brala jako rozcvičení, ale dnes může každý porazit každýho, což je bohužel pravda. Fakt zajímavý rozhovor, hlavně Ivan přesně věděl, co říká :-)
Reagovat
smazaný uživatel
na Ivanovi je predevsim zajimavy, ze vzdycky vi, co dela.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je ještě zajímavější :-)
Reagovat
Jan
Dobře hoši, zápas nebyl jednoduchý, ale zítra to bude moc težké. U Štěpánka moc nepředpokládám, že by Monaca porazil, už dnes vypadal unaveně a Berdych s Del Potrem, uvidíme.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist