Berdych si po debaklu musí na první letošní finále počkat

16. 7. 2011, 14:35
Aktuality 42
WTA BASTAD - Tomáš Berdych na první letošní finále čeká i po turnaji v Bastadu. Český tenista se se švédskou antukou loučí v semifinále, v němž utrpěl těžký debakl s domácím Robinem Söderlingem. Ten si o titul zahraje se Španělem Ferrerem.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych se v Bastadu dostal popáté v sezoně do semifinále, v němž dnes proti domácímu Robinu Söderlingovi bojoval o první finále od loňského Wimbledonu, Český tenista ale souboj světové osmičky s pátým hráčem světa nezvládl a podlehl drtivým rozdílem 1-6 0-6.

Byť Berdych v úvodních dvou zápasech proti papírově slabším soupeřům ani jednou nepřišel o podání, dnes si ho neudržel hned pětkrát. A když nevyužil žádný ze čtyř brejkbolů, po 70 minutách se z kurtu poroučel s potupným 'kanárem'.

Pětadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí si tak pohoršil bilanci s o rok starším sokem z Tibra na čtyři výhry a již devět porážek

"Moc často se nestává, aby zápas s tak dobrým hráčem, jako je Berdych, probíhal takhle. Ale hrál jsem opravdu, ale opravdu velmi dobře," citovala Söderlinga agentura AP. "Máme podobný styl, oba útočíme. Dneska jsem chtěl být já ten, kdo přijde na kurt a ovládne zápas," dodal.

Söderling, vítěz turnaje z roku 2009, se ve finále utká v duelu dvou nejvýše nasazených se Španělem Davidem Ferrerem, se kterým má celkovou bilanci 9-4 a na bastadské antuce 2-1.

Devětadvacetiletý Ferrer, který už v Švédsku v minulosti také triumfoval (2007), si dnes po setech 6-1 6-3 poradil s obhájcem titulu Nicolasem Almagrem rovněž ze Španělska, jehož tak na okruhu ATP porazil i v osmém vzájemném střetnutí.

- WTA 250 BASTAD (Švédsko, antuka, 450.000 eur) -
sobotní výsledky (16. 07. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Söderling (1-Švéd.) - Berdych (3-ČR) 6-1 6-0
Ferrer (2-Šp.) - Almagro (4-Šp.) 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

42
Přidat komentář
darek.vrana
Stane se. Dokonce i Nadal nedavno uhral 1 game na Juzneho. Navic vsechny posledni debakly utrpel Berdych prave se Soderlingem (1-6 1-6 a 2-6 2-6), takze to asi neni zrovna jeho oblibeny souper..
Reagovat
Stan_Borowitz
a Ferrer dostal toho kanára taky, takže bych to tak nedramatizoval. Hlavně aby se z toho poučil...
Reagovat
Jiri
Ac jsem TB fanda, tak musim rict, ze momentalne je to (proti hracum top 30) velka bida korunovana timto vykonem. Porad ale verim, ze to na americkych betonech prolomi
Reagovat
gerd
Tady jde o to zda mu Lucy furt bude prát pokakané trenýrky.Nebo nosí "Pampers"?Co k jeho "výkonům"dodat?Nic!Protože Berdych nemíní ze sebou dělat zhola nic!Je přesná ukázka promrhaného talentu,nic víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Po delší době (více než týdnu) nový příspěvek na blogu:
http://matej-tenis.blogspot.com/2011/07/seznamte-se-s-dianou-sumovou.html

Představuje mladou, talentovanou hráčku Dianu Šumovou, která letos na pěti ITF turnajích uhrála už 18 bodů do žebříčku WTA (zhruba 870. - 880. místo) a hraje po mém soudu celkem atraktivní, útočný tenis. Viděl jsem ji na Sparta Prague Open, kde v kvalifikaci porazila zkušenou Evu Hrdinovou (toho času 379.) 6:4, 3:6, 6:2 a vítězství si poctivě "vydřela" svou agresivní hrou.

PS: chystám sérii článků na téma přechod z juniorů do "dfospěláckého" tenisu; je to fascinující téma. ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
To je opravdu zajímavé téma. Viděl jsem se zrovna v pátek s Jirkou Veselým, když u nás se zastavil a rozdával medaile za úspěšnou sezónu našim žákům. Jirku ten přechod čeká napřesrok, tak jsem moc zvědav. Bohužel ale v poslední době hraje podobně pasivně jako Berdych, no a výsledky se dostavily...
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, je to velmi zajímavé téma. Já se teda budu soustředit hlavně na ženy / juniorky; u žen to zpravidla opravdu bývá tak, že ty nejlepší juniorky se slušně prosadí i mezi "dospělými".

Třeba rok 2002, top 10 juniorek na konci roku:

2002
1-Barbora Strycova (CZE)
2-Vera Douchevina (RUS)
3-Maria Kirilenko (RUS)
4-Anna-Lena Groenefeld (GER)
5-Myriam Casanova (SUI)
6-Petra Cetkovska (CZE)
7-Maria Sharapova (RUS)
8-Jarmila Gajdosova (SVK)
9-Lucie Safarova (CZE)
10-Tatiana Golovin (FRA)

:-))
Reagovat
Stan_Borowitz
To je fakt dobrej "coversion rate"...
Reagovat
frufru77
Co furt řešíme ??? Ten tragéd je snad svéprávný, "vidí" své výsledky, ví, že hraje pod psa a vnímá skutečnost, že všichni hráči z 1. desítky (už vůbec nemluvě o prvních třech), jíž je "členem"!!! si z něj dělají trhací kalendář !!! Ať změní trenéra, zaměstná psychoterapeuta (proč ne, to není žádná ostuda), prostě něco UDĚLÁ (i tatínkova holčička "Wozňaky" pochopila, že potřebuje změnu, a to je co říct)... ! Vždyť snad už bude porážet jen takové srágory jako Gabašviliho, Kavčiče, Volandriho, Gulbise, Bemelmanse atd.... Momentálně dělá Tomík českému tenisu leda ostudu, klidně mě za tento názor ukamenujte...
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je všechno důsledek změny tenisového stylu. Vždyť přece každý musí vidět, že Tomáš hraje úplně proti svému přirozenému tenisovému stylu s kterým vstupoval do velkého tenisu. To byl sám úder na lajnu, obrovské riziko, spousty winerů, ale i chyb. Ale to je jeho přirozený styl. A jestli bude hrát systémem Wozniacká, tak se možná bude držet někde tam nahoře, ale nevyhraje nikdy nic. A navíc to samozřejmě odskáče na psychice.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak. už tolik neutočí nesnaží se zabíjet míče z každé pozice jako dřív
Reagovat
smazaný uživatel
No ... ale jak jsem pochopil z příspěvků těch, kdo zápas viděli, Tomáš dělal dnes dost chyb i při tom svém "pasivnějším" stylu. Kdyby takhle hrála Wozniacká, taky by toho moc nevyhrála. ;-)

Jinak je pravda, že Tomáš v leckterých zápasech hraje až překvapivě "obranně"; jestli je to taktika, tak nechápu, jak si může myslet, že tohle je styl hry, s kterým dosáhne výraznější úspěchů. To by se totiž musel pohybovat asi tak tisíkrát lépe, než se pohybuje. Při jeho postavě a pohybu musí podle mě naopak soupeře tlačit od prvního úderu.

Na druhou stranu, Krupa si před Wimbledonem stěžoval, že Tomáš hraje málo agresivně (a podle všeho by mj. chtěl, aby Tomáš chodil víc na síť), takže si na rozdíl od vás nejsem až tak jistej, že to, co Tomáš předvádí na kurtu, je skutečně hra, kterou mu Krupa "naordinoval". :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, abych se přiznal, tak jsem v šoku a jestli Krupa konečně nepochopí, že to takhle nepůjde, tak by měl Berďa pochopit, že to nepůjde s Krupou.
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, teď za stavu 3:2 vedla Petra 30:15 při servisu Mediny-Garrigues a po delší sérii bekhendových výměn (Anabel jí hraje zásadně do bekhendu, forhendu se vyhýbá, cot jde) se konečně dostala k forhendu, zkusila trefit winner, ale poslala jej asi dva metry do autu.

Poté jsme mohli z jejích úst zaslechnout pěkný výkřik: "Pííííčo, vole!" :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
to vazne???
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, že vážně. Přece sem nebudu psát nějaký nactiutrhačský nesmysly. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak za to by se nemusela stydět ani Bára Strýcová :-)
Reagovat
BooOoo
hlavně, že je v úplném úvodu článku napsáno WTA BASTAD ... WTA BASTAD - Tomáš Berdych na první letošní finále čeká i po turnaji v Bastadu. Český tenista se se švédskou antukou loučí v semifinále, v němž utrpěl těžký debakl s domácím Robinem Söderlingem. Ten si o titul zahraje se Španělem Ferrerem.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdychovi chybí kvalita. Výkonnostně patří na 30-40. místo žebříčku.
Reagovat
smazaný uživatel
Onehdy jsi tvrdil, že je 27. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
27. a 30. není takový rozdíl.
Reagovat
smazaný uživatel
prosím Tě - co myslíš tím kvalita?
Reagovat
smazaný uživatel
výkonnost hodná hráče z elitní 15tky
Reagovat
smazaný uživatel
Taky sem nestihnul kouknout na ten zápas... a pak sem jenom nevěřícně čuměl na výsledek :) Ale pořád si myslím, že je to výbroný hráč. Snad se mu zase začne víc dařit! Já mu pořád věřím a fandit budu dál. Psychika je prostě svině :), jinak nevím čím jiným by to mohlo být (zranění asi těžko)!
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi z toho tak smutno a nabízí se tu jistá paralela s Caroline Wozniacki, podobně jako ona se mu podařili dva grandslamy SF FO a F Wimbledon proti F US Open a SF AO a svému žebříčkovému postavení vděčí jen za to že objíždí samé menší turnaje, má suverénně nejvíce zápasů na menších turnajích než celá desítka, ba i dvacítka a na kontě má díky tomu 5 semifinálových duelů, což nemá kromě první 6 nikdo z první dvacítky plus podobná defenzivní hra, zaplať Pán Bůh v mužském tenise jsou přece jen velké osobnosti a tak mají před antitenistou Berdyčem velký náskok, což se v době bezvládí u žen říct nedá
Reagovat
BooOoo
prosím vás, nevíte někdo, kde je možné sledovat semifinále čtyřhry v Bad Gasteinu, kde hrají české hráčky Birnerová/Hradecká ?
Reagovat
smazaný uživatel
Co na to říct. Prostě den blbec. Stává se :(
Reagovat
smazaný uživatel
A kolik těch "dnů blbců" jak už letos měl? Je to looser, nezlobte se na mě! Prohrát s Robinem v Švédsku ostuda není, ale prohrát rozdílem pěti tříd, to už ano! To byl jako souboj pátého a osmého hráče světa? Možná tak 208. Ne ne, nad Tomášem já už lámu hůl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedním slovem ostuda.... Tomáše se neustále zastávám ale tohle je už vážně moc... nezlob(te) se na mě viděl jsem jen první set pak sem dal radši přednost "nudné" Tour de France... nedalo se na to kokat toto se 8. hráči světa vážně stávat nemělo a můžu být jakýkoliv fanoušek...Myslím že jediná dobrá rada je : Krupa ven!!!
Reagovat
smazaný uživatel
nikdy nevíš, jestli neměl třeba zdravotní potíže (žaludeční apod), jak se vyspal atd... mám pocit, že už i před zápasem byl na švéda nesmírně nízký kurz, až jsem se podivil. Každopádně ten zápas silně nezvládl a hrál hodně špatně, to samozřejmě nelze popírat. Věřím ale, že příští zápasy bude hrát zase dobře
Reagovat
Jersey
kdyby měl žaludeční potíže tak buď ani nenastoupí nebo to skrečne než aby ze sebe udělal v zápase vola s kanárem, já ho mám rád jako hráče,ale taky se ho nemůžu pořád zastávat a hledat výmluvy proč asi prohrál,prostě hraje už na h*vno, kdyby se vrátil k tomu stylu který preferoval minulý rok tak bychom tady tenhle rok nerozebíraly jeho tristní výsledky
Reagovat
smazaný uživatel
naopak ty trdlo kurz byl velmi vysoký. 1,48 byl valuebet jaký svět už dlouho neviděl.
Reagovat
petrulinka
Před chvíli jsem dojela domů, tak se hned letím kouknout na výsledek a nestačím se divit. Teď si říkám, ještě, že jsem se nedívala.
Reagovat
Jersey
berďo s tímhle nee na turnaj mistrů ale na future
Reagovat
smazaný uživatel
Proste vse spatne. V ramci celeho zapasu toho dobreho pomalu, delal errory i z forhandu, trestuhodne outy z jasnych voleju. Mala uspesnost prvniho podani, mala razance uderu, v delsich vymenach temer vzdy udelal chybu. No proste bylo to utrpeni na to koukat, Robin si s nim delal co potreboval.Takze sebevedomi Toma na bodu mrazu. Proste chce to zmenu ve stylu hry. Co stacilo vloni, je letos malo. Co tak zkusit stesti s nekym jinym?Takovy je zivot. vloni ho Krupa vytahl do svetove desitky, letos s nim stagnuje. Zmenil ho na defenzivniho hrace s opatrnym servisem a takto sanci nema na vetsi tenisove skalpy.
Reagovat
vendulkabendulka
Nemyslim ze zmenu, proste se jenom vratit k tomu agresivnejsimu pojeti, ktere predvadel loni. Ale ono mu spis chybi sebevedomi, rekla bych. Skoda.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak takovéto skóre jsem opravdu nečekal. :-)) Viděl to někdo? Jak to vypadalo? :-)
Reagovat
Pe3k
No co k tomu dodat? Nadávat mu nebudu, ale jeho výkon zcela jistě není hodný, osmého nejlepší hráče planety. Snad se sebere na amerických betonech.
Reagovat
smazaný uživatel
Také doufám, že se pozbírá, pořád je to náš nejlepší tenista ...
Už je mi blbé to pořád opakovat, ale prostě MUSÍ VYMĚNIT TRENÉRA.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáši, děláš si ze mě srandu?!
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle mu neodpustím, taková potupná prohra, láýmu nad ním hůl, štve mě a už mu nefandím :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Takové fanoušky Tomáš ani nepotřebuje.Mne to také štve, přála jsem si, aby došel do finále,ale proti soupeři, který hraje navíc doma se těžko prosazuje.A navíc hrál špatně.Příspěvek se mi líbí od Jaroslava16. Místo ,aby nadával, tak rozebere hru...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist