Berdych: Snad na cestě do finále nezabloudíme

5. 1. 2012, 17:19
Aktuality 3
Po dlouhých osmnácti letech jsou čeští tenisté blízko zisku Hopmanova poháru. Když Tomáš Berdych a Petra Kvitová zdolají zítra Dánsko, postoupí do sobotního finále, ve kterém by je čekala Francie. Nakročeno máme dobře, snad do finále dojdeme, doufá Berdych.
Tomáš Berdych

Český pár si účast na Hopman Cupu, exhibičním turnaji smíšených družstev, užívá a postup do finále by se tenistům líbil. "Ať přijedu kamkoli, tak vždycky mám chuť dojít co nejdál. Jak jsme si řekli na začátku, ta cena je hezká," řekl Berdych Radiožurnálu o poháru a míčcích posetých diamanty.

"Máme nakročeno dobře, tak snad nezabloudíme a dojdeme k tomu finále. Ale musíme jít krok za krokem a ten další je porazit Dány. To je celé," konstatoval šestadvacetiletý Berdych.

Wimbledonská vítězka Kvitová a Berdych ve skupině A porazili Bulharsko a USA, přičemž o svých triumfech rozhodli vždy již ve dvouhrách. Proti Dánsku to bude mít těžší Kvitová, kterou čeká v ostře sledovaném duelu světová jednička Caroline Wozniacká. Sedmička Berdych by měl zdolat až 236. hráče světa Frederika Nielsena, jehož dědeček Kurt Nielsen hrál finále Wimbledonu v letech 1953 a 1955.

Duel, který vysílá ČT4, rozehrají v 6:00 SEČ Kvitová s Wozniackou. "Na zápas se těším. Bude to ideální test na úvod sezony a pro fanoušky dobrá zábava," řekla Kvitová po výhře nad USA. Druhá hráčka světa Kvitová by mohla usednout na tenisový trůn v případě, že příští týden vyhraje turnaj v Sydney.

Wozniacká přiletěla do Perthu v pondělí a rovnou z letiště jela na zápas. Oba své souboje zvládla, i když proti Bulharce Cvetaně Pironkovové potřebovala tři sety. Nad Kvitovou vede 3:2 na zápasy, ale naposledy české hvězdě podlehla ve dvou setech na Turnaji mistryň, který Kvitová v Istanbulu vyhrála.

"Petra hraje výborně, má tvrdé údery," řekla Wozniacká v Perthu a doufala, že se oproti předchozím zápasům zlepší. "Na začátku sezony to je těžké a pokaždé je prostor hrát lépe. Musíte najít svůj rytmus. Jsem perfekcionistka a na tenisu je hrozné, že nikdy nejste perfektní a pořád to lze udělat lépe," řekla Wozniacká.

Pokud Berdych s Kvitovou postoupí, stanou se prvními českými finalisty v Perthu od roku 1994, kdy Jana Novotná s Petrem Kordou Hopmanův pohár vyhráli.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrajeme to celé, bez debat. Už jsem si na to i vsadil. Oba dva jsou v dobré formě takže by měli dát všechny singly.
Reagovat
Carloss
mně překvapuje ten vysokej kurs na Bartoli s Petrou. Tady by se fakt vyplatilo vsadit na Bartoli nějakou větší částku, zas tak jednoznačný to podle mě nebude. No a když Petra vyhraje, tak mě to bude těšit, a když prohraje, tak mě bude těšit výhra. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist