Berdych v deštivém Římě nevyužil mečboly a končí

28. 4. 2009, 22:17
Aktuality 8
Tenista Tomáš Berdych se rozloučil s turnajem série Masters už v prvním kole. Šestadvacátý hráč světa nevyužil v dnešním utkání proti Mishovi Zverevovi z Německa, jenž je v žebříčku o 50 míst níž, dva mečboly a prohrál 6-4 2-6 5-7. Úterní program narušil déšť, kvůli kterému se hrálo do pozdních nočních hodin.
Tomáš Berdych

Program v Římě výrazně narušil déšť a nevyhnul se ani Berdychovu zápasu. V rozhodujícím setu třiadvacetiletý český hráč prohrával už 1-4, nicméně dokázal vývoj otočit a za stavu 5-4 si vypracoval při svém podání dva mečboly. Ty však o dva roky mladší rodák z Moskvy Zverev odvrátil, sebral Berdychovi servis a dostal se do vedení 6-5.

V ten moment začalo v italské metropoli znovu pršet a pauza se protáhla na více než hodinu. V dohrávce si mohl Berdych vynutit tie-break, ale za pět minut prohrál pošesté v utkání své podání a tím i zápas.

V pavouku dvouhry tak v Římě z českých tenistů zůstal jen Radek Štěpánek, jenž rozehrál duel prvního kola s Francouzem Florentem Serrou. Zápas byl kvůli tmě přerušen za stavu 6-5 a 15-0 pro Serru při Štěpánkově podání.

Kvůli rozmarům počasí se v Římě alespoň na kurtech s osvětlením hrálo do pozdních nočních hodin. Svého zápasu se vůbec nedočkal Andy Murray, naopak obhájce titulu Novak Djokovič přesně o půlnoci postoupil přes Španěla Montanese. Srbský tenista získal úvodní sadu až v tie-breaku, ve druhé už ale utkání neprotahoval a soupeři nepovolil uhrát ani game.

Skvělý návrat do zápasu v úterý předvedl Španěl Tommy Robredo. S bývalou světovou jedničkou Safinem prohrával už 2-6 1-4 a 0-30, nakonec však ztrátu dvou brejků ve druhém setu dohnal a utkání otočil. "Byl to můj velký návrat. Podařilo se mi získat několik fiftýnů v řadě a to Marata zlomilo. Porazil jsem ho především psychicky, on to ve třetím setu vůbec nezvládl," všiml si Robredo, jenž může ve třetím kole narazit na Djokoviče. Nejdříve ale musí přejít přes Němce Kohlschreibera, který dokonale zvládl obrat proti Italovi Bolellimu.

Za třetím titulem během tří týdnů vykročí první hráč světa Rafael Nadal zápasem proti domácímu Seppimu. Italský tenista v úvodním kole vyřadil Sama Querreyho a posledním Američanem v soutěži tak zůstal Mardy Fish, který v tie-breaku třetí sady udolal Rusa Andrejeva. Čerstvě ženatý Roddick v italské metropoli nestartuje, James Blake vypadl už v prvním kole s Rumunem Crivoiem.

- ATP MASTERS 1000 ŘÍM (Itálie, antuka, 2.750.000 eur) -
úterní výsledky (28. 04. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Zverev (Něm.) - Berdych (ČR) 4-6 6-2 7-5
Gonzalez (12-Chile) - Chardy (Fr.) 6-4 6-1
Robredo (13-Šp.) - Safin (Rus.) 2-6 7-6(5) 6-2
Južnyj (Rus.) - Gimeno-Traver (Šp.) 7-5 6-4
Kohlschreiber (Něm.) - Bolelli (It.) 4-6 6-1 6-0
Söderling (Švéd.) - Granollers (Šp.) 6-3 6-0
Fognini (It.) - Volandri (It.) 6-7(3) 6-1 7-6(4)
Gulbis (Lot.) - Almagro (Šp.) 3-6 7-6(5) 6-2
Seppi (It.) - Querrey (USA) 3-6 6-4 6-3
Melzer (Rak.) - Benneteau (Fr.) 3-6 6-2 6-3
Fish (USA) - Andrejev (Rus.) 6-3 4-6 7-6(2)
López (Šp.) - Bellucci (Braz.) 6-4 6-2
Tipsarevič (Srb.) - Acasuso (Arg.) 6-3 6-4

Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (3-Srb.) - Montaňés (Šp.) 7-6(5) 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Do prčic Tomaší už s tím začni konečně něco dělat nebo skončíš jako Vaidišová a zpatky tam kde teď seš to půjde hodně pomalu.
Reagovat
smazaný uživatel
Labil, labil, labil a nakoniec este pridam DEBIL!!! :))
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
SubOptikT
... chtěl jsem si na Berdycha vsadit, protože jsem předpokládal, že lopaťáka typu Zvereva porazí. No - nakonec jsem si nevsadil, protože Berdych je momentálně na tom tak, že by ho porazil i Ulihrach o půlnoci, opitý a v kanadách ... a dobře jsem udělal.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D lol
Reagovat
dabelsobul
Neco na tom Ulihrachovi bude :D I se svym soucasnym zranenim :))
Reagovat
smazaný uživatel
No bylo tu o měm už asi napsáno hodně,ale tohle fakt nechápu:-/
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych je totálně mimo a celkově mě už ten českej tenis přestává bavit...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist