Berdych v Indian Wells nestačil na Hyeon Chunga. Federer nezaváhal

13. 3. 2018, 06:44
Aktuality 42
ATP INDIAN WELLS - Tomáš Berdych dohrál na Masters 1000 v Indian Wells stejně jako loni ve třetím kole, letos v něm s jednadvacetiletým Korejcem Hyeon Chungem. Naopak po hladké výhře postoupil do osmifinále a obhájce titulu a loňský šampion Roger Federer.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych po nevydařené loňské sezoně nenachází herní pohodu ani v roce 2018. Až na Australian Open, kde vypadl ve čtvrtfinále s pozdějším šampionem Federerem, nemůže být se svými výsledky ani výkony spokojený. 

Naposledy neuspěl na prvním letošním turnaji Masters 1000 v Indian Wells. V nepříliš oblíbené kalifornské poušti, kde se ze 14 startů dostal jen třikrát dál než do osmifinále a pouze jednou byl v semifinále, nenašel recept na jednadvacetiletého Korejce Hyeon Chunga. O jedenáct let mladšímu Asiatovi ve třetím vzájemném duelu podlehl poprvé.

Dvaatřicetiletý Čech přitom měl poměrně blízko k zisku první sady. Po obratu vývoje ze stavu 1-3 na 4-3 vedl 40-0 a měl tři brejkboly. Jenže nevyužil ani jeden, vzápětí přišel podruhé o podání a sadu už nezachránil. Ve druhém dějství zaváhal na servisu jen jednou, ale sám se k brejkbolu nedostal a tak po necelé hodině a půl prohrál dvakrát 4-6.

Patnáctý hráč světa Berdych v Indian Wells vypadl ve třetím kole druhý rok po sobě, loni v něm neudržel vedení 6-1 a 5-2 proti Japonci Nišiokovi. Další zastávkou české jedničky bude Florida, kde bude na Masters v Miami obhajovat 180 bodů za čtvrtfinále.

Semifinalista letošního Australian Open Hyeon Chung bude o své první čtvrtfinále na podniku Masters 1000 bojovat v pvním vzájemném střetnutí proti Pablu Cuevasovi. Uruguayský tenista postoupil ze třetího kola poté, co mu za stavu 3-6 6-4 a 4-2 vzdal kvůli zranění kotníku šestý hráč světa Rakušan Dominic Thiem.

Federer bez problémů postupuje
18. výhru v 18. zápase sezony zaznamenal Roger Federer. Šestatřicetiletý Švýcar si ve třetím kole poradil za necelou hodinu hry jednoznačně 6-2 6-1 se Srbem Filipem Krajinovičem, s nímž se utkal poprvé.

"Odehrál jsem dobrý zápas. Není moc věcí, se kterými bych nebyl spokojený. Cítím se tady dobře a doufám, že to potvrdím i v dalších zápasech," řekl pětinásobný šampion Federer, který potřebuje postoupit alespoň do semifinále, aby udržel post světové jedničky.



V osmifinále obhájce titulu Federer narazí na Jeremyho Chardyho (h2h 3-1). Francouz se mezi šestnáctku nejlepších dostal po výhře 7-5 4-6 6-1 nad krajanem Adrianem Mannarinem, s nímž si poradil i v pátém vzájemném souboji.

"Už jsem s ním pár zápasů hrál, takže vím, co mě čeká. Je to silný soupeř, který umí překvapit každého. Také jsem s ním jednou prohrál, takže se na něj musím dobře připravit," uvedl Federer před duelem s Chardym.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 7.972.535 dolarů
pondělní výsledky (12. 03. 2018)
• Dvouhra - 3. kolo •
Hyeon Chung (23-Kor.) - Berdych (12-ČR) 6-4 6-4
Federer (1-Švýc.) - Krajinovič (25-Srb.) 6-2 6-1
Cuevas (30-Urug.) - Thiem (5-Rak.) 3-6 6-4 4-2 skreč T.
Anderson (7-JAR) - Kicker (Arg.) 7-6(1) 7-6(3)
Carreňo (11-Šp.) - Medveděv (Rus.) 6-1 7-5
Čorič (Chorv.) - Bautista (13-Šp.) 6-1 6-3
Chardy (Fr.) - Mannarino (20-Fr.) 7-5 4-6 6-1
Fritz (USA) - Verdasco (Šp.) 4-6 6-2 7-6(1)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

42
Přidat komentář
Hook2424
Tomášovi Novakova hra nikdy moc nevyhovovala. Chung je Djokovičova kopie. Všechno doběhne, vše vrátí a když soupeř poleví, bezproblémů zakončí! Chung taky výborně returnoval, to podle mě udělalo zápas. Zatímco Tomáš po soupeřově 2.servisu měl očividné problémy s timingem. Chung ty 2.servisy na returnu zvládal o moc lip a často šel do tlaku!
Myslím, že Chung je budouci No.1
Reagovat
Mayo
Takých už bolo.
Reagovat
spaniel
V budoucnu se asi bude o post jednicky delit vic hracu...
Reagovat
Nola
Chung sa mi z tych mladych paci asi najviac, nema ziadne muchy, nikto si ho velmi nevsima, netlaci ho , ako trebars Grigora, mladeho Zvereva. Gyrosa....

Tom nevyuzil svoje sance, mal 0:40 na returne v 1.sete.. myslim, ze tam si prehral zapas, Chung hra BH takmer identickym stylom ako este nedavo Nole, z celkom nehratelnych pozicii dokaze zahrat winner, je pohyblivy, mozno stoji za to, ho sledovat do buducnosti
Reagovat
Kozoroh
"Naopak po hladké výhře postoupil do osmifinále a obhájce titulu a loňský šampion Roger Federer."

Obhájce titulu a loňský šampion je jedno a to samé. Místo slova 'loňský' bych uvedl 'pětinásobný'. A první 'a' vymažte.
Reagovat
George_Renel
Stačilo vypustit to první a.
Reagovat
Marduch
Však i pan Zabloudil je člověk jako ty, já nebo my :D
Reagovat
smazaný uživatel
nie je,pretoze my tu piseme zadara,kym on za to berie peniaze:-P
Reagovat
Patik
Federer môže prehrať len v dvoch prípadoch..buď sa porazí sám..alebo ho zradí zdravie..ale samozrejme občas sa stane nejaké to prekvapenie.
Reagovat
Fandina
Roger super, Filipa Krajinovice jsem nikdy hrát neviděla, ale koukám, že se mu poslední dobou hodně daří. Má nejeden skalp. Roggí super, tak jen tak dál a držím palce proti Chardymu.
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
Fandina
Berďulka škoda, ale je vidět, že Hyeon Chung nebyl v SF na AO náhodně a vyhrál Next Gen, takže uvdidíme, jak si mladíček povede dál. Berďi škoda, tak snad se mu bude v Miami hrát líp a nebude tam na něj povrch ještě pomalejší.
Reagovat
stefankelner
Tomto je R?žer a Nájdi jedinečný... Vrátiť sa na takej vysokej úrovni, a nech nikto netare o slabej konkurencii... Viď. Body! A teraz Djokovič!
Reagovat
smazaný uživatel
Je jedno jaká je konkurence. Tu vytahují jenom Hateři a fandové Nadala s Djokovičem.

Roger nemůže za to, že si neumí profesionální tenisti sestavit kalendář tak, aby neskončili na invalidním vozíku ve 30ti letech. To je jejich problém.
Reagovat
Kytka
Přesně, je jim těsně 30, Nadal je delší dobu čas od času mimo - i na půl roku a Djokovič už takhle laboruje od června loňského roku. Navíc Roger je útočný typ, na svém servisu to je někdy za minutu vyhrané, nenaběhá se jak pes než získá míček a to šetří hodně sil. Navíc kdysi jsem slyšela, že Roger má výborné pohybové návyky, proto bude hrát ještě velmi dlouho a jako opak uvedl Andy Murraye, a to bylo asi před sedmi lety. Tomovi tehdy garantoval tak 6 let na úrovni co byl - no a asi to tak je
Reagovat
Kytka
Pan profesor Kolář.
Reagovat
ipko
https://www.youtube.com/watch?v=hKE1mF8v9nE
Roger včera vážne špičkový výkon, čoho dôkaz je aj to, že mal pri každom podaní Krajinoviča aspoň jeden BB, čo sa už veľmi dlho nestalo.. a celkovo takmer bez UE, veľký počet winnerov a hlavne tie dropshoty
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono když máš šňůru 35ti výher na ATP v řadě a prohrál jsi naposledy na ATP Finals v roce 2017, tak sebevědomí je někde na LVLU 9999. To si pak můžeš dovolit co chceš.

Já to tady už psal před pár týdny. Roger je v současné době nejhorší možný soupeř pro každého. On hraje tenis jenom pro zábavu, nepotřebuje peníze, nebo tituly. Nemá si co dokazovat. A potom to vypadá tak, jak vypadá.
Reagovat
smazaný uživatel
Berďa jednoduše vyhořel s prvním kvalitnějším soupeřem. Z toho nelze dělat závěry. Uvidíme, co předvede v Miami.

Snad Federer potká během své Americké tour alespoň jednoho důstojnějšího soupeře, kterého nevyklepe za hodinku. Jediný, kdo to může asi dokázat je DelPo, jinak je tam velká černá díra.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes jdu opět jednat na magistrát, aby Tomáš měl sochu na Karlově mostu. Snad to vyjde. Argumentovat budu dnešním výkonem s Chungem. Stále se snažím i o Jyrku Veselého...
Reagovat
spaniel
Nuselák by mohl vyjít...
Reagovat
smazaný uživatel
zajímavý nápad, dopíšu si do svých poznámek
Reagovat
peggy
Tomas,by mohl do toho trochu slapnout,ale tito tricatnici uz pomalu dohravaji.Pan Federej je jiny,ale nic noveho tenisu nepridava a to by mohl uznat.
Reagovat
Krisboy
Jistě to uzná, neboj.
Reagovat
janek_da
Pani peggy taky uz nic noveho neprinasite na TP.To byste mohla uznat a pomalu dohrat.
Reagovat
mahycek
Neviděl jsem Berdycha, ale čekal jsem 3 sety. Viděl jsem
Federera a nezdá se mi, že by to bylo až tak pomalé.
Není to rycchlejší, než když tam Djoko dominoval? Ale, říkalo se, že kurt č. 2 je rychlejší, než kurt č. 1.
Já vím, Fedex i Berdych hráli na kurtu č.1, ale zase každý v jiných podmínkách. Tom až večer jejich času.
Rogerovi pražilo slunce.
Reagovat
Fandin
O rychlost podle mne nešlo, z forhendu dokázal Tomáš zatlačit, ale jak mu zahrál Chung do bekhendu, skoro vždycky zkazil.
Reagovat
Roger_Federer
Tom je v pekne krizi, fackovaci panak hracu, co by mel jeste porad být schopný porazet, za posledni rok se mu povedly dva turnaje, Wimbledon a AO, kde ho pokazde vyprovodil Federer..
Jinak cista bida.
Reagovat
Fandin
Už se soustředí jen na grandslamy, malé turnaje vypouští.
Reagovat
GaelM
Zrovna Indian Wells je taky skoro grandslam...
Reagovat
Krisboy
Neměl bys radši trénovat než vysedávat u TP? Herbert není tak snadný soupeř, jak by se snad mohlo zdát...
Reagovat
a.magerova
Jéééžiš, nech ho spočnout před zápasem... místo, abys ho pochválil za pěknou češtinu, tak ho peskuješ... :-P
Reagovat
Krisboy
Pravda, je to profík, tak snad ví, co dělá. Omlouvám se, už nikomu do přípravy kecat nebudu!
Reagovat
a.magerova
Tak asi věděl, proč sedí tu a netrénuje, už něco tušil a šetřil se a šel to jen prubnout...
Reagovat
peRFect
nemládne
Reagovat
Kytka
Bude mu letos 33. každý není Roger. jen se podívej kolem na další jeho věku. Taky už to není taková hitparáda.
Reagovat
Krisboy
Bohužel, Tomova kariéra celkem kopíruje tu Ferrerovu...David byl taky x let (skoro) špička, ale oba mají tu smůlu, že hráli v době Big4 :( Jejich údělem je sbírat zbytky :)
Reagovat
Pavol
Ale to foto veľa naznačuje. Pomalý povrch bolo zrejme nutné moc behať a Heyon je behavý typ.
Reagovat
EllNino
no zlomilo ho promrhané vedení 4:3 40:0 na returnu v 1. setu, pak okamžitě prohrát servis a už byl horším hráčem na kurtu ...

IW mu nesedí už pár let a je to přesně, jak říkáš ...Pomalé, a Tomáše je každým rokem o pár setinek déle u míče, to je zákonité
Reagovat
Fandin
Co jsem viděl, tak hodně nevynucených chyb z backhandu. To byl rozhodující faktor.
Reagovat
George_Renel
Taky jsem to tak viděl. Tím, že je pomalejší si vytváří stašně málo šancí.
Reagovat
Kytka
Dát jeden z těch breakballů na returnu, mohlo se to odvíjet možná jinak. To jsou ty zlomové míče, co nezvládl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist