Berdych v Indii dál válí, zahraje si o finále

7. 1. 2011, 15:11
Aktuality 12
Tomáš Berdych je v Čennaí už jen dvě výhry od premiérového titulu v letošní sezoně. V dnešním zápase si hladce poradil se Slovince Kavčičem 6-3 6-3 a znovu bez ztráty setu postoupil do semifinále. V něm bude jeho soupeřem Švýcar Stanislas Wawrinka.
Tomáš Berdych

Pětadvacetiletý Berdych v Čennaí zatím bez větších problémů potvrzuje roli největšího favorita na titul. Na rozdíl od předchozích duelů měl v dnešním utkání s Blažem Kavčičem ze Slovinska menší problémy, ale zápas znovu skončil dvousetovým vítězstvím českého hráče.

Berdych ještě s přehledem získal první set a a i ve druhém se zdálo, že má duel pod kontrolou. Finalista Wimbledonu v něm Kavčičovi znovu sebral podání, Slovinec mu to ale oplatil, a když mu český tenista sebral podání znovu, Kavčič srovnal na 3-3.

Chvilkovou krizi ale Berdych překonal, získal další tři gamy a za hodinu a 24 minut zvítězil dvakrát 6-3. "Poslední gamy zápasu nebyly, jak bych si představoval, ale to je tenis. To je na něm krásné. Musíte bojovat do posledního míče. To jsem udělal a prošel jsem do semifinále," řekl Berdych v rozhovoru na dvorci.

Nejlepšího českého hráče nyní dělí od titulu, který naposledy získal v Mnichově 2009, dvě výhry. "Budu se snažit, abyste mě mohli vidět vyhrát ještě dvakrát," slíbil Berdych indickým fanouškům, kteří si ho oblíbili.

Berdychovi bylo jedno, jestli narazí na Wawrinku, nebo na Haaseho. "Oba jsou silní soupeři, ale mým cílem je dojít ještě o zápas dál," řekl český tenista, který prochází turnajem bez ztráty setu. "Když to tak půjde dál, tak se zlobit nebudu."

Nyní ho čeká třetí nasazený Stanislas Wawrinka, jenž po včerejším problémech s dvacetiletým Goffinem se dnes trápil i s dalším mladíkem Robinem Haasem. Holanďan totiž v prvním setu dominoval a po dvou brejcích se ujal vedení. Druhý set probíhal takřka jako přes kopírák, jen v opačném gardu. Švýcarovi se začalo dařit číst soupeřův servis a vyrovnal. V rozhodujícím dějství si tempo udržel a přiblížil se obhajobě loňského finále. 

Berdych má s Wawrinkou bilanci čtyř výher ze sedmi duelů.

Výsledky - Čennaí (tvrdý povrch, dotace 398.250 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (1-ČR) - Kavčič (Slovin.) 6:3, 6:3, Wawrinka (3-Švýc.) - Haase (8-Niz.) 3:6, 6:3, 6:3, Tipsarevič (6-Srb.) - Nišikori (Jap.) 6:4, 6:4, Malisse (7-Belg.) - Phau (Něm.) 6:0, 6:2.

Semifinálové dvojice: Berdych - Wawrinka, Tipsarevič - Malisse.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak zatim se vysledky obou nasich kluku i Petry ctou vyborne. Dnes se konecne v klidu na vsechny podivam.Doufam, ze i v realu to vyjde a pujdou dal vsichni tri. Je to vyborne. Super zacatek sezony. Gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
ale na wawrinku nemá. To beru jako tutovku. bohužel
Reagovat
smazaný uživatel
ty bereš jako tutovku všechno pokud jde o Tomáše ;) Wawrinka je hodně nepříjemný hráč, což hodněkrát potvrdil, Nadal s ním měl problémy...ale Tomáš je lepší hráč a měl by to potvrdit...takže si svoje tutovky strč někam
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si uplne v pasti priteli.. vzpamatuj se. Co budes psat az ho Tom porazi ty demente blbej? Tvoje postrehy a analýzy tu nikoho nezajimaji. To co tu pises za kraviny je fakt k smichu.
Reagovat
smazaný uživatel
jsi jen tupý hovado, co ani neumí slušně zareagovat, natož zaargumentovat, takže...víš jak ;)
Reagovat
smazaný uživatel
zeby valel sa mi nezda to moze povedat len ten kto ten zapas nevidel
Reagovat
smazaný uživatel
Všechny 3 zápasy vyhrál hladce ve dvou setech...to ti nestačí?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dobrý nadpis musí šokovat, zaujmout, to je to co "prodává" :-)
Já ten zápas viděl, sice se nedá říct, že by válel, ale špatně také nehrál..
Reagovat
smazaný uživatel
zápas sem viděl.. že válel se asi říct nedá, ale ukázal zkušenost a to že patří tam kde je.. když potřeboval zahrát, zabral a když byl brejknutej, vzal si game z5.. to je důležité..
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas...vystihl jste to přesně..
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud nezíská titul, naštve mě :)
Reagovat
smazaný uživatel
jj..TOM zatím ukazuje, že na TOMTO turnaji má být ten nejlepší, takže snad celý turnaj vyhraje...mohl by získat trochu sebevědomí...aby na AO neprohrával, s kým by neměl(papírově)...přeji moc úspěchů Tomášovi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist