Berdych v Kalifornii hladce postupuje, Djokovič rozmetal Gulbise

15. 3. 2011, 20:46
Aktuality 34
ATP INDIAN WELLS - Tomáši Berdychovi se v Indian Wells zatím daří. S papírově slabšími soupeři si bez problémů poradil, aby však alespoň zopakoval loňské čtvrtfinále, musí porazit ještě Švýcara Wawrinku. Parádní formu v Kalifornii potvrzuje Novak Djokovič, jenž letos neprohrál ani ve svém 17. utkání.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych nedávný neúspěch v Davis Cupu zřejmě dokázal rychle hodit za hlavu. V Indian Wells podává slušné výkony a bez ztráty setu postoupil do osmifinále.

V dnešním duelu s Thomazem Belluccim od úvodu diktoval tempo hry a brzy se vypracoval první brejkboly. Ty ve čtvrté hře ještě nevyužil, ten čtvrtý za stavu 4-3 už ale ano a o první sadu se už připravit nenechal. Druhý set začal český tenista jako z partesu a devíti vyhranými fiftýny v řadě definitivně rozhodl o osudu brazilského tenisty. Jihoameričan si sice vypracoval dvě šance vzít favorizovanému soupeři podání, k tomu však nedošlo a Berdych po dalším brejku slavil výhru 6-3 6-2.

Sedmý hráč světa ve dvou zápasech odehrál 17 gamů na servisu a prohrál v nich jen devatenáct fiftýnů.

Pokud ale chce v Kalifornii minimálně vyrovnat svůj loňský výsledek, bude si muset poradit i se silnějším soupeřem. Ve čtvrtém kole narazí Stanislase Wawrinku, se kterým letos prohrál v semifinále turnaje v Čennaí. Celkově mají tenisté bilanci vzájemných zápasů vyrovnanou 4-4.

Pětadvacetiletý Švýcar si v Indian Wells po povedeném obratu s Rusem Davyděnkem poradil po slabším vstupu do utkání 7-5 6-3 s Marinem Čiličem, kterého porazil po dvou loňských neúspěších. 

Ani v 17. letošním utkání Novak Djokovič nenašel přemožitele. Duel s Ernestsem Gulbisem sice začal mizerně, když hned v první hře soupeři nabídl tři brejkboly, po jejich odvrácení už ale na jeho kontě přibýval jeden game za druhým. Sám se ani příliš nenadřel, neboť Lotyš sekal jednu chybu za druhou. Jedinou hru Gulbis získal až za stavu 0-6 a 0-3, na víc se už ale nezmohl. Nakonec spáchal takřka třicet nevynucených chyb, předvedl jediný vítězný úder a po pouhých 54 minutách světové trojce podlehl.

Větší výprask Djokovič naposledy uštědřil Janu Hernychovi před dvěma lety v Basileji, kde český tenista neuhrál ani game.

"Předvádím teď skvělý tenis, nejlepší v mojí kariéře. Lepší začátek sezony jsem si nemohl přát. Těžím ze získaného sebevědomí, cítím se parádně už od loňského finále Davis Cupu," řekl třiadvacetiletý Djokovič. "Ale neustále se snažím hrát ještě lépe, v každém zápase," dodal.

Djokovič, jenž se po turnaji může stát světovou dvojkou, v dalším utkání narazí na krajana Victora Troického. S tím posledních sedm utkání neprohrál, ale třeba na loňském US Open měl s o rok mladším krajanem velké problémy.

Troicki si dnes poradil dvakrát 6-3 s Michaelem Llodrou, kterého porazil i ľoni v rozhodujícím utkání finále Davisova poháru.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
úterní výsledky (15. 03. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (7-ČR) - Bellucci (26-Braz.) 6-3 6-2
Djokovič (3-Srb.) - Gulbis (31-Lot.) 6-0 6-1
Wawrinka (12-Švýc.) - Čilič (17-Chorv.) 7-5 6-3
Troicki (16-Srb.) - Llodra (24-Fr.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

34
Přidat komentář
smazaný uživatel
Přesně se potvrdilo co sem říkal! Wawrinka vyhrál! Byla to tutovka. Ten rozdíl výkonnostní rozdíl je markantní! Berdych nepatří do TOP20. Tenisu vůbec nerozumíte abookmakeři taky, protože ty kurzy byly výsměch! Jen úplnej neznalec mohl favorizovat Berdycha.
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka to má plně pod kontrolou. sice prohrál první set, ale už dominuje.
Reagovat
smazaný uživatel
No pánové...Wawrinka je velice nepříjemný soupeř...velice silný od základní čáry a forhend má také slušný...Abych řekl pravdu, tak jsem si více přál Čiliče...Sice Čilič už v této sezoně Berdycha porazil,ale myslím, že tady nemá takovou formu jakou měl v Marseille, ale Tomášovi prostě věřím a doufám, že jeho výkon ještě vygraduje od zápasu s Bellucim :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš si musí především hlídat svůj servis, protože Stanislase hodně těžko brejkne. Wawrinka má skvělý servis. Berďa má podle mne šanci jenom tehdy pokud nebude strácet vlastní servis.
Reagovat
smazaný uživatel
zrovna berdych má servis tragický. pořád dává do autu či do sítě
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, souhlasím s ajurikem. Ferrer na tom zůstane bodově stejně po tomhle turnaji, protože loni také vypadl ve 2. kole. Podlehl Blakeovi (1-6, 4-6) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na mě fakt udělal dojem, velmi dobrý první i druhý servis, forhend i bekhend, slušnej i na síti, hraje agresivně ... a je mu 18 let.

Jestli zopakuje tento nebojácnej výkon, tak to může být zajímavé i proti Rogerovi.
Reagovat
smazaný uživatel
cert a Matej nikdy nespi :-).... ale souhlas. Harrison podal zajimavy vykon a pro me skvela podivana na tenis "starych casu" (servis- volej). Neverim vsak, ze zaskoci Fedexe.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobré ránko pánové,opět se pročítám debatou a přihlouplé komentáře Lopaty mě snad ani nepřekvapí,nepředpokládám že by vypotil někdy něco inteligentního.Berďa na švýcara samozřejmě má a já mu věřím a držím palce!Mrzí mě prohra Lucky Hradecké,nemyslím že potřebuje psychologa,prostě ji nevyšel závěr,svým poctivým tenisem se dostala už tak daleko-klobouk dolů....Mateji,i ta TOP30 je reálná....Petra?...hold to nevyšlo,tuhle holku však nezatracujte,vyjde to v Miami.O českém tenise ještě letos uslyšíme a věřím že v tom positivním,vždyť máme devět holek ve stovce a sedmého hráče světa,kolik zemí se může tímto pochlubit?Tak vážně nechápu ty přiblblé komentáře některých rádoby "odborníků".
Reagovat
smazaný uživatel
postrehy O.K., ale nac ten sovinismus, jsou tu i damy :-) a nac ta zatrpklost, skoda slov, blbost se prece chvali sama. Navic si myslim, ze vas ma lopata na lopate a kralovsky se bavi, prece neverite, ze se nekdo takovy nestylizuje.....
Reagovat
smazaný uživatel
tak se potvrdilo že sem měl pravdu já a nikoliv ty trdlo. chlubíš se 7. hráčem světa? dlouho tam nezůstane... po wimbledonu bude rád za 20. místo
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou zas komenty, docela síla, ale už jsme si zvykli, to je fakt. Před každým Berdychovým zápasem napíšeš jak není výhodné vsadit proti němu a po zápase pak napíšeš vždycky nějakou blbost či tak. Jinak mimochodem, nechápu proč píšeš že je Berdychova prohra tutovka za barák, když dneska proti Beluccimu hrál super tenis, se kterým by si měl vystačit i na Wawrinku. Už se těším na tvůj koment po zítřejším zápase. :D
Reagovat
smazaný uživatel
v tomhle já se vyznám. věř mi.
Reagovat
smazaný uživatel
právě, že ti tu už málokdo věři hňupe( jak jsem se nedávno dozvěděl, hňup je vykastrovaný kozel), smýšlej malinko realisticky a uznej, že berdych je přeci jen favoritem a wawrinku by měl porazit, tak si nech své vize pro sebe...;) ale samozřejmě je možné, že wawrinka vyhraje, je to skvělý tenista
Reagovat
smazaný uživatel
wawrinka je lepší tenista než berdych a proto vyhraje. I když nechápu jak mohl prohrát s kazachama.... ale přesto vyhraje
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co, baví tě koukat, jak Roger "exceluje" proti slaboučkému Chelovi? :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová prohrála. Tušil sem to... Je z formy a momentálně neporazí vůbec nikoho. Proto by bylo možná vhodné vsázet vždy na její prohru.
Reagovat
smazaný uživatel
Barrois je hodně dobrá hráčka, když jí to jde, hraje určitě na úrovni top 30. Petra by potřebovala něco uhrát v Miami, aby před fed Cupem měla aspoň jakés takés sebevědomí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak osmifinále Berdych vs. Wawrinka, uvidíme, na zápasy je to 4:4, plus bylo by dobré, aby Tomáš vyhrál, protože jinak hrozí další totální mugfest v podání Wawrinky proti Rogerovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych nemá nejmenší šanci. wawrinka je daleko lepší hráč a proto čekám že vyhraje. Zároven se vyplatí si vsadit, protože bookmakeři tomuneorzumí a budou favorizovat Berdycha. Doporučuji vsadit hodně peněz na wawrinku. Vyděláte velký peníze.
Reagovat
VlS
Bylo by dobré aby Tomáš vyhrál a šel dál, má spoustu bodů na obhajování, ale v podstatě se asi nedá s jistotou žádný výsledek předvídat. Výjimkou jsou zápasy Nadala, Fedexe a teď Djokoviče, kdy (mimo zápasů jich mezi sebou) je prohra velké překvapení. Konec konců je to vidět v žebříčku. Od této trojky dál může zápas s kýmkoliv z třicítky (+ vyjímky typu Raonič, Del Potro)dopadnout jakkoliv. Doufejme že Tom vyhraje a bude zajímavý zápas s Fedexem (nebo Raoničem?)
Reagovat
smazaný uživatel
no raonič zatím ztrácí proti Harrisonovi...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte, kolik bodů na tomto turnaji stratil Ferrer? Předpokládám, že nějaký bodík stratil, vypadl dost brzy. Jinak gratuluji T. Berdychovi k postupu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer zůstává bodově stejně, pokud se dostane Berdych do semifinále, dostane se před něj.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych proti Wawrinkovi či čiličovi sice bude podle bookmakerů favoritem ale já vám říkám favorit bude Berdychův soupeř! a to říkám jako znalec.
Reagovat
VlS
Jasně, vsaďte na to boty
Reagovat
smazaný uživatel
klidně celý dům!
Reagovat
smazaný uživatel
Takže z tvého komentáře usuzuji, že máme vsázet na Berdycha...jako vždy...
Reagovat
smazaný uživatel
to by jsi prohrál. říkám ti že Wawrinka vyhraje. Je to lepší hráč. navíc kurz an něj bude vyšší.
Reagovat
EllNino
Je vidět že zapas nevidel a musel mu nekdo rick jak to bylo
Reagovat
EllNino
To mu asi někdo diktoval
Reagovat
smazaný uživatel
Co je to za de*ilní odstavec? Ten poslední?
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič prvni hra z 0-40 odvraceny tri bb. 1-0 a sam pak brejk na 2-0, potvrzeno 3-0, dalsi brejk 4-0, pak odvratil dalsi 2 bb a 5-0 a znovu brejk na 6-0. Druhy set 1-0, brejk a 2-0 potvrzeno 3-0. Az pak Gulbis prvni game 3-1, 4-1 ?
Reagovat
VlS
No vždyť přesně to ten odstavec říká - začal mizerně 0-40, odvratil a pak už to jelo samo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist