Berdych v Paříži postupuje, Hájek dohrál

24. 5. 2010, 15:47
Aktuality 14
Třísetovou výhrou vstoupil do letošního French Open Tomáš Berdych, který v Paříži zůstal poslední českou nadějí v mužské dvouhře. S grandslamovým turnajem se dnes totiž rozloučil Jan Hájek, nad jehož síly byl dvacátý nasazený Stanislas Wawrinka.
Tomáš Berdych

Patnáctý nasazený Tomáš Berdych se s Jorge Aguilarem nadřel jen v úvodní sadě. Tu vyhrál až za 73 minut 9-7 v tie-breaku, v němž musel odvracet setbol. Pak duel ovládl, když si pomohl mimo jiné 17 esy a 51 vítěznými míči oproti 16 soupeřovým. První kolo French Open tak zdolal počtvrté ze sedmi pokusů.

"Byla to dobrá zkouška na začátek turnaje. Byl to nepříjemný soupeř, od začátku mě docela dostával pod tlak a výměny byly náročný," řekl Berdych Radiožurnálu. "Rozhodující byl druhý brejk ve druhém setu, to ho zlomilo a pak už byl poloviční," uvedl Berdych, který ve 2. kole změří síly s domácím Edouardem Rogerem-Vasselinem, jemuž v žebříčku ATP patří 127. pozice.

V okamžiku své výhry byl už Berdych jediným zbývajícím českým zástupcem v mužské dvouhře. Svůj zápas předtím totiž nezvládl Jan Hájek, nad jehož síly byl dvacátý nasazený Švýcar Stanislas Wawrinka. Hájek si proti favorizovanému soupeři vypracoval za celý zápas jen tři brejkboly a ani jeden z nich navíc nedokázal využít. Wawrinkovi stačilo k postupu pouhých 94 minut, během kterých zvítězil 6-1 6-3 6-3. V mužském pavouku tak má Česko již jen Tomáše Berdycha, který právě svádí boj s Jorgem Aguilarem z Chile.

Bez větších problémů postoupil i Wawrinkův krajan, nejvýše nasazený Švýcar Roger Federer, který Australana Petera Luczaka přehrál ve třech setech 6-4 6-1 6-2. Zaplněnému stadionu v Paříži, kde dnes panují vysoké teploty, předvedl suverénní tenis, diváky znovu bavil například přesnými kraťasy.

"Odehrál jsme skvělý zápas," dal Federer po utkání najevo spokojenost. "Byl to festival kraťasů, je fajn, když fungují, ale když ne, vypadáte trochu směšně," dodal.

Ze stavu 0-2 na sety se dokázal dostat Andy Murray. Čtvrtý nasazený Brit statečně čelil domácímu publiku a především Richardu Gasquetovi, kterému došly síly.

Pětisetovou bitvu svedl nečekaně také Španěl Nicolas Almagro, který měl namále s Holanďanem Robinem Haasem. Stejně jako Murraymu se povedl skvělý návrat do zápasu Japonci Nišikorimu, který si poradil s Kolumbijcem Giraldem.

Výsledky - French Open - muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (15-ČR) - Aquilar (Chile) 7:6 (9:7), 6:3, 6:1, Wawrinka (20-Švýc.) - Hájek (ČR) 6:1, 6:3, 6:3, Federer (1-Švýc.) - Luczak (Austr.) 6:4, 6:1, 6:2, Djokovič (3-Srb.) - Koroljov (Kaz.) 6:1, 3:6, 6:1, 6:3, A. Murray (4-Brit.) - Gasquet (Fr.) 4:6, 6:7 (5:7), 6:4, 6:2, 6:1, Gonzalez (12-Chile) - Alves (Braz.) 6:2, 4:6, 6:4, 6:4, Monfils (13-Fr.) - Kindlmann (Něm.) 6:3, 7:5, 6:7 (5:7), 6:2, Ljubičič (14-Chorv.) - Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) 7:6 (7:5), 7:5, 6:3, Isner (17-USA) - Golubjov (Kaz.) 6:4, 6:3, 6:2, Almagro (19-Šp.) - Haase (Niz.) 6:4, 3:6, 4:6, 7:6 (7:3), 6:4, Troicki (Srb.) - Robredo (21-Šp.) 6:4, 6:4, 6:3, Bellucci (24-Braz.) - Llodra (Fr.) 6:4, 6:2, 6:2, Baghdatis (25-Kypr) - Witten (USA) 6:3, 6:4, 6:3, Reister (Něm.) - F. López (27-Šp.) 6:1, 7:6 (7:5), 6:2, Hanescu (31-Rum.) - Hernandez (Šp.) 6:1, 1:6, 6:4, 6:3, Ščukin (Kaz.) - Ram (USA) 3:6, 6:4, 6:2, 6:4, Dolgopolov (Ukr.) - Clément (Fr.) 3:6, 7:6 (7:5), 3:6, 6:3, 6:3, Gimeno-Traver (Šp.) - Tursunov (Rus.) 6:1, 6:1, 6:1, Beck (Něm.) - Lorenzi (It.) 4:6, 6:3, 6:2, 6:2, Dent (USA) - Lapentti (Ekv.) 6:3, 6:4, 7:6 (7:3), O. Rochus (Belg.) - Paire (Fr.) 3:6, 7:6 (7:4), 6:4, 7:5, Lacko (SR) - Yani (USA) 4:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:4), 6:7 (5:7), 12:10, Andujar (Šp.) - Bolelli (It.) 7:6 (7:2), 6:4, 6:2, Ball (Austr.) - Petzschner (Něm.) 3:6, 6:7 (4:7), 6:2, 7:5, 9:7, Mayer (Arg.) - Stachovskij (Ukr.) 7:6 (7:4), 6:3, 6:2, Granollers (Šp.) - Mathieu (Fr.) 6:3, 3:6, 3:0 skreč, Darcis - Vliegen (oba Belg.) 6:1, 6:4, 6:4, Nišikori (Jap.) - Giraldo (Kol.) 2:6, 4:6, 7:6 (7:3), 6:2, 6:4., Fish (USA) - Berrer (Něm.) 5:7, 6:4, 3:6, 6:1, 6:3.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak tak koukám na ty výsledky, tak vidím, že Baghdatis postoupil. Myslím si, že i on by mohl být černým koněm turnaje, protože dokáže vyhrát i pětisetovou bitvu, třebaže se tam bude modlit, brečet nebo děkovat Bohu za výhru. Právě těmi různými šaškárnami si získal moji přízeň.

Dokonce i Slovák Lacko postoupil, a to je co říct! Od takové žebráka ale můžete očekávat maximálně druhé kolo. :DDDDDDDDD

Naopak chorvatské koleno Ljubičič může udělat díru do světa. Ne svým účesem ani pérem, ale svými tenisovými úspěchy zásluhou dělového podání, které mu Bůh nadělil z řitě snů.
Reagovat
smazaný uživatel
Hájku, to by mě zajímalo, kolik ti zase zaplatili za start na grandslamu, že hraješ takový nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne zapas ako som cakal vysoka kvalita, vyrovnany i ked u mna bol mierny favorit Gasquet. Myslim si ze Gasquet zas naplno ukazal ze vie zahrat vyborne ze ma talent, jeden z najlepscih beckhandov a moze len lutovat ze dostal vtedy ten distanc a vypadol z tej spicky, ktovie mozno doteraz by sa tam drzal, predsa len inac sa hraje ked som nasadeny a na kazdom turnaji mam svojou cast pavuka ako ked sa musi predierat. Murray zvitazil podla mna len vdaka svojej kondicke, je zname ze Murray trenuje v neskutocnych horucavach na Floride a je to jeden z fyzicky najlepsie pripravenych hracov na okruhu a to rozhodlo. Predsa len Gasquet uz velmi dlho nehral takyto dlhy zapas plus hral nonstop teraz 2 tyzdne a vyhral Bordeux a Nice, cize ta unava v 3, 4 sete musela priijst a vedel som ze ak prijde 5ty set tak Murray vyhra na beton. Murray musim uznat ze hral velmi dobre na svoje antukove pomery a nadviazal na ten vykon s Ferrerom v Madride a vtejto casti pavuka kde nie je ziadny super hrac tak Murrayho toto moze psychic. nakopnut a bude prave on tym semifinalistom z tejto svtvrtiny.
Reagovat
skott
Ja byl jako prikovany v kresle behem prvnich dvou setu;-)Nadhera, co oba predvadeli.Takovy tenis byva obvykle nutne vytahnout az nekdy od ctvrtfinale na grandslamech, a ne v prvnim kole.Nechybelo tam skoro nic: od mocnych servisu, nabehu na sit, voleju pres stopbaly, loby nebo paradicky jako uder mezi nohama (i kdyz neskncil bodem) az na to dramtictejsi rozuzleni na konci, protoze Richie uz fyzicky uplne odpadl a bylo jasne, jak to dopadne.Ac nejsem nejaky jeho velky fanousek, tak mi ho bylo lito, protoze ty petisetaky pro nej musi byt cernou murou.Za posledni dva roky, takhle na GS skoncil uz poctvrte (Andy, Gonza, Youzhny a ted opet Murray) a asi to nebude pouze nahoda.Popravde, ze mu dochazi sily, bylo znat jiz behem druhyho setu, ale poakzde Richie jeste zadrel a na shode nebo gembolech, pripadne BP zacal servirovat jako stroj a ten tie-break mu taky Andy nabidnul dvojchybou a neduraznym volejem pri 5-5...
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda Andym to bylo ale drama. Naštěstí feťák nemá ještě netrénováno a už nemohl od 4.setu. Ale opět se ukázalo, že talentu dostal do vínku požehnaně, plýtvá jím ale dost.
Reagovat
smazaný uživatel
si ubohý s tím feťákem! Hlavně, že Murray má formu jak hrom..
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak.. pěkná ubohost.. byl očištěn, tak nevím, co se tu zas řeší... tohle je snad server o tenise, ne o bulváru...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si tzo nečtěte, navíc to není žádný bulvár, ale holý fakt. Navíc si ten ubožák neumí vymyslet pořádnou výmluvu. Pro mě to prostě je arogantní hajzl a na to se nic nezmění, ať má talent jaký chce. A o Murrayho formě tady nikdo nemluvil, tak bych prosil zdejší trotly, aby se bavili k tématu. Hlavně, že vy jste tenisoví odborníci a píšete o tenise. Jenom se tady pořád hádáte jak dementi s barneym a spol.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomašíňo, jaký holý fakt? Kdyby skutečně drogy bral, našli by mu víc než nějaké sotva změřitelné stopy.
Reagovat
smazaný uživatel
Broz má pravdu, jestli je feťák, když v něm našli kokain o velikosti zrnka soli, tak co pak jsou lidi, co pijou kafe a kouří cigarety?
Reagovat
smazaný uživatel
Je to prostě hloupý, že si to nepohlídal, pro mě jsou takoví lidi blbí a na stejné úrovni jako feťáci. Jinač Brozi, nekomol pořád můj nick, já ti taky nepíšu třeba Mroži. Navíc bys už někdy mohl napsat něco o tenise, většinou vždycky jen přijdes rozdávat rozumy o družicích anebo útočit na skottovi názory.
Reagovat
smazaný uživatel
Cely 1. set sa tam otukava nemal ani breakball obaja si drzali servis a ked viedol 5:4 a isiel podavat Luczak som cakal ze teraz ho breakne nebude cakat na tie-break a Federer fakt zabral a breakol ho:D. Federerovi staci vyhravat zapasy 6:4 kludne si pinka a ked sa rozhodne ze breakne hraca tak breakne- samozrejme proti superom ako Luczak takeho Nadala nebreakne kedykolvek si zmysli:D
Reagovat
smazaný uživatel
diky tomu nebyl v podstate zranenej, vi kdy usetrit sily:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist