Berdych v prvním kole Masters v Římě přehrál Mischu Zvereva

15. 5. 2017, 14:02
Aktuality 39
ATP MASTERS ŘÍM - Tomáš Berdych v prvním kole turnaje Masters v Římě žádné překvapení nepřipustil. Trápícího se Mischu Zvereva zdolal 7-6(7) 6-4 a ujal se vedení ve vzájemné bilanci. Ve druhém kole čeká loňského osmifinalistu Robin Haase, s nímž by se letos utkal potřetí a podruhé během dvou týdnů, nebo Carlos Berlocq.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych letos úvodní zápasy na jednotlivých turnajích neprohrává. Pravidlo potvrdil také na právě probíhající akci Masters v Římě. Po osmifinálových účastech v Monte Carlu a Madridu má tak po výhře nad Mischou Zverevem nakročeno k třetímu osmifinále v řadě.

Zverev se naopak od senzačního postupu do čtvrtfinále Australian Open extrémně trápí. Od životního úspěchu v Melbourne vyhrál pouze dvě utkání ze čtrnácti, přičemž už třetí porážku mu na antuce připravil český tenista. V Marrákeši a Monte Carlu byl jeho přemožitelem Jiří Veselý.

Berdych byl na kurtu po celou dobu lepším hráčem, nicméně o úvodní dějství po čtyřech odvrácených brejkbolech málem přišel, když za stavu 5-4 nevyužil vedení 40-0 na returnu a celkem čtyři setboly.

Namále měl totiž v tie-breaku, v němž byl Zverev třikrát míček od zisku prvního setu. Berdych ale nakonec zpřesnil mířidla a svého německého protivníka ve zkrácené hře přehrál 9-7.

Druhá sada byla v kompletní režii české jedničky. Jedenatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí nečelil jediné brejkbolové hrozbě a v pátém gamu, i přes mizernou úspěšnost využívání brejkbolů (1/9), definitivně rozhodl o svém postupu do druhého kola.

Jednatřicetiletý český reprezentant vybojoval 599. vítězství na okruhu ATP v kariéře a v historických tabulkách se vyrovnal svému trenérovi Goranu Ivaniševičovi.

V dalším zápase na Berdycha čeká Carlos Berlocq. Český tenista vede ve vzájemné bilanci s o tři roky starším Argentincem 3-1, poslední duel před třemi lety ve finále antukového turnaje v Oeiras však prohrál. Berlocq dnes porazil 6-3 7-5 Nizozemce Robina Haaseho a navázal tak na dvě výhry z kvalifikace.

• ATP WORLD TOUR MASTERS 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 4,835.975 eur
pondělní výsledky (15. 5. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Berdych (12-ČR) - M. Zverev (Něm.) 7-6(7) 6-4
Goffin (9-Belg.) - Bellucci (Braz.) 6-7(5) 6-3 6-4
Del Potro (Arg.) - Dimitrov (10-Bulh.) 3-6 6-2 6-3
Querrey (USA) - Pouille (11-Fr.) 7-6(6) 7-6(8)
Struff (Něm.) - Tomic (Austr.) 6-7(8) 6-1 6-4
Troicki (Srb.) - Napolitano (It.) 7-6(1) 6-2
Berlocq (Arg.) - Haase (Niz.) 6-3 7-5
Mayer (Něm.) - Monteiro (Braz.) 6-4 6-2
Edmund (Brit.) - Sousa (Portug.) 6-3 6-4
Almagro (Šp.) - Seppi (It.) 7-6(6) 6-3
Harrison - Donaldson (oba USA) 2-6 7-6(0) 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

39
Přidat komentář
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
rod_laver
Forehande, doufám, že těch 360 bodů, které by nerozehraný Roger max uhrál, nebudou hrát roli :-)
Reagovat
Kozoroh
Roger mermomoncí chce poosmé vyhrát Wimbledon. S hrou, kterou předvedl v první třetině roku ho na SW19 (kde letos může symbolicky získat 19. GS titul) bude těžké zastavit. A Fedex se tak tedy evidentně rozhodl obětovat RG, než aby riskoval, že se utaví. Jedná se o pragmatické rozhodnutí.
Reagovat
Ondra979
asi to tak bude, ale jsem stejne zklaman..tesil jsem se na jejich pripadny souboj. podle me to mohl Roger zkusit a pokud by se dostal daleko (treba SF) tak mohl vynechat pripravu na trave a jit rovnou na Wimbl, to by se snad dalo ale holt se rozhodl takto tak snad se to vyplati
Reagovat
janek_da
Serena Williams ho teď zastaví v pohodě
Reagovat
kada.tom
Huráááá, pi*us nebude v Paříži hrát :-)
Reagovat
Mercury
A ty jsi tam nekdy snad hral?
Reagovat
dunphy
Přemýšlím, kde se v tobě bere všechna ta zloba a naprostá hloupost. Fakt nevím. A to prosím nemluvím jako fanoušek Rogera.
Reagovat
blixa
Dělá co může chlapec. Nejeni lehký obstát v konkurenci Fricka a Stalinultrase ;-)
Reagovat
Krisboy
V tom případě doufám, že Dominic a Rafa nebudou ve stejné půlce pawouka a zopakují si včerejší finále. Ale Rogera teda fakt velká škoda, moc jsem se těšil na jejich souboj s Rafou :(((
Reagovat
pockerface
Christopher Clarey? @christophclarey
Roger Federer just withdrew from the French Open!!
Dear Fans..
Regrettably, I've decided not to participate in the French Open. I've been working really hard, both on and off the court, during the last month but in order to try and play on the ATP World Tour for many years to come, I feel it's best to skip the clay court season this year and prepare for the grass and hard court seasons. The start to the year has been magical for me but I...
Zobrazit další
Christopher clarey @christophclarey
Roger Federer se právě odhlásila z French Open!! ????
Vážení fanoušci..

Bohužel, rozhodla jsem se k účasti na French Open. Pracoval jsem opravdu tvrdě, oba na hřišti i mimo něj, během poslední měsíc, ale aby to zkusit a hrát na atp World Tour po mnoho let, cítím, že je to nejlepší přeskočit clay court sezónu v tomto roce a Připravte se na trávě a tvrdě soudu sezón. Začátek roku byl kouzelný pro mě, ale musím uznat, že plánování bude klíčem k mému dlouhověkost kupředu. Tedy, můj tým a dospěl jsem k závěru, že dnes hraje jen jednu událost na clay nebylo v nejlepším zájmu mé tenis a fyzické přípravě na zbytek sezóny. Bude mi chybět francouzské fanoušky, kteří byli vždy tak podporující a těším se, až je uvidím na Roland Garros příští rok
Reagovat
pockerface
Jo a ten překlad není můj. Je to automaticky přeloženo. Je to převzatý z facebooku. Tak jen, aby mě tu někdo nebombardoval, jak jsem to překládal :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dear Fans,

Regrettably, I've decided not to participate in the French Open. I've been working really hard, both on and off the court, during the last month but in order to try and play on the ATP World Tour for many years to come, I feel it's best to skip the clay court season this year and prepare for the grass and hard court seasons. The start to the year has been magical for me but I need to recognize that scheduling will be the key to my longevity moving forward. Thus, my team and I concluded today that playing just one event on clay was not in the best interest of my tennis and physical preparation for the remainder of the season. I will miss the French fans, who have always been so supportive and I look forward to seeing them at Roland Garros next year.

Roger
Reagovat
Herbert_Hoover
Juan Monaco končí s tenisem.
Respekt, Pico, za celou kariéru, kdysi jsi patřil k mým oblíbencům. :) Myslím si, že rozhodně dosáhl vícero úspěchů, než na co možná objektivně měl..možná nebýt zranění, tak ještě přidá nějaké úspěchy, ale i tak bych řekl, že může být s kariérou spokojen.

http://img.ctrlv.in/img/17/05/15/5919e3369aeda.png
Reagovat
Jabadu
Antukový gaučo. Respekt. Na antuce byl postrachem.
Reagovat
smazaný uživatel
Snáď Rafu táto info nerozhodí.
Reagovat
Herbert_Hoover
http://estaticos.marca.com/imagenes/2015/01/09/tenis/1420836081_extras_noticia_foton_7_0.jpg

Kemkovia, Dauhá 2015 :)
Reagovat
George_Renel
Tomáš s nepříjemným Zverevem odehrál velmi slušný zápas. Jediné co bych mu vyčítal je množství neproměněných brejkbolů a setbolů.
Reagovat
smazaný uživatel
S nepríjemným Zverevom??

Si si istý, že vieš, s ktorým Zverevom to vlastne Berdych hral? :-)

Na celom svete zrejme nenajdeš tenistu, ktorý sa zúčastnil 6 antukových ATP turnajov a zaznamenal jedinú výhru. Bodaj by bolo viac takýchto nepríjemných súperov pre prvé kolá.
Reagovat
Fandina
Ale bývaly i doby, kdy Miša Berďu v Římě v prvním kole porazil a také bývalou jedničku Ferrera, Ramireze, Mathieua, Simona. Pořád je to chlapík nebezpečný.
Reagovat
Kytka
I M. Zverev je velice nepříjemný soupeř - celkem slušné podání, pestrá hra a rusko-německá zarputilost. Navíc letos vystoupal žebříčkem. První set byl nervák. Už jsem ho měla za ztracený. No došla jsem k takové tiché podpoře Tomáše při odvracení těch setballů jako Berďulko, no tak, to dáš. A zabralo to. Důležité je, že Tom urval nakonec ty důležité balóny. Antuka tady je určitě pomalejší než ta v Madridu. Zkrátka pomoc si esy a přímými body je mnohem nižší. Ale Tomův los tady je nepříjemný. No ostatně co čekat proti době, kdy byl v top 8. To měl první kolo zadarmo a los příznivější, pochopitelně. Tak jsem moc ráda, že to dal. I když dost nevynucených chyb. Ve druhém kole Haase nebo Berloq, to bude horší.
Reagovat
Fandina
Jj, je nebezpečný. Já jsem to teď neviděla, sice jsem moc chtěla, ale nakonec jsem musela odběhnout, ale jinak Miša umí hrát pěkně i servis volej, nevím, jak se mu to daří na antuce, ale letos na AO zářil.
Reagovat
Kytka
Servis volej Míšovi moc nešel. Na síti byl lepší Tom. I kraťasy Tom úspěšně dobíhal. Asi byly dost čitelné. Ale Tom to musel vydřít. Výměny byly delší.
Reagovat
George_Renel
Na rozdíl od tebe jsem ten zápas viděl....
A měls to říci třeba A. Murraymu v lednu v Melbourne....
Raději dále vymýšlej ódy na tvého oblíbence a nereaguj na mě, já na tvé kraviny také nereaguji. Jsi osel.
Reagovat
smazaný uživatel
Na to si ty malý pán Giorgio, aby si vravel, na čo mám reagovať :)

Proste keď komik pobaví, ľudia reagujú. Je to prirodzené...

Apropos, aj priemerne inteligentný osol by sa neodvážil porovnávať Zverevov S/V tennis z AO s jeho účinnosťou na antuke. Rozumeno?..
Reagovat
tito
Ani mne nenapadlo dívat se na na antukové výsledky Míši, tam se predikuje snadno, ale když už se debata rozjela.....:-) M.Zverev odehrál slušné zápasy v roce 2009 právě v Římě, kdy se dostal do QF, mimo jiné přes TB. Jak hrál a co hrál tenkrát nevím. Každopádně od roku 2010 dosud neodehrál na antuce žádný výsledek jak na turnaji, tak proti známějšímu hráči s výjimkou Bautisty Aguta, který však v onom roce 2012 byl 116. hráčem. Prostě M.Zverev bude antukovým otloukánkem, tak jako všichni, kdo ortodoxní S-V praktikují a nemají kvalitní hru od BL.
Reagovat
Nola
Misa je pre niekoho neprijemnym superom, pre ineho lahka korist.... pausalne najde zrovnat, Andy nema problemy s hracmi - servismanmi, Novak ano , Andy dava kanarikov Pujovi, naopak Rafu dokazal porazit na GS, vsetko je relevantne, niekedey nehra ani povrch vyznamnu ulohu, skor aktualna forma, Tomas je v poslednej dobe v miernom poklese, Misa sa tento rok posunul na karierne maximum, viac si veri na superov.....
Reagovat
Nola
ako priklad mozem uviest Puja, dnes prehral so servismanom Querreym na pomalej antuke...
Reagovat
tito
Sam je pohybem, ve hře od BL jinde, než Míša.
Reagovat
Herbert_Hoover
Kvéry není úplné poleno a zdá se mi, že Puj mívá se "servisáky" celkem problém..na antuce je to překvapivější, ale Puj mohl klidně vyhrát, kdyby klíčové momenty neprohospodařil..docela zbytečné chyby někdy. Ta hlavička makovička. Ale Kvéry slušně, i v deblu..bohužel Simon je fakt koule u nohy v deblu.
Reagovat
smazaný uživatel
Sam však na antuke solídne výsledky má. Neviem, či dokonca nevyhral antukový turnaj.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jojo Bělehrad, ve finále s Isnerem, to byl tenisový svátek..mnozí antukáři si tento den připomínají jako temnou antukovou neděli.
Reagovat
Nola
ano, v Belehrade porazil vo finale Isnera v roku 2010
Reagovat
tito
Ale ano, pokud spolu budou hrát na hardu či trávě, tak bude nepříjemným soupeřem. Bez debat. Ale na antuce? To je to, na co reagoval Forehand a následně já. Třeba trénuje s bráchou a zlepšil se i na cihle, ale posledních 7 let to nějak neprokázal. Koneckonců letos porazil pouze Dustina B., který má stejný problém. Hard tráva ano, antuka ne.
Reagovat
Nola
ja som zapas videla, Misa nehral vobec spatne, preto reagujem, kazdy zapas je iny, fandite antukovemu kralovi, tak je pre vas nepredstavitelne, ze aj hrac, ktory na antuke neuhral ziadne vysledky moze trapit lepsieho hraca....
Reagovat
tito
OK
Reagovat
Lunej..
I když mnozí nebudou souhlasit, já vidím pod Goranem zlepšení hry, ty crossové úhly má Tomáš skvělé, hraje aktivněji i na saku, takže i když nemá žádnou turnajovou výhru, mě těší, že na sobě pracuje.
Reagovat
turista
Nějaký titul během sezóny Tomáš přidá. Je na vzestupu.
Reagovat
Kytka
JJ, jen ať nám chvíli vydrží aspoň takhle. Jirka tady je taky v druhém kole a včera hrál dobře. I když Evans se mi na antuce zdá bezzubý. No ale Pavlásek v poslední době hraje pod psa. A víc toho nemáme.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist