Berdych v Rotterdamu vydřel postup přes Simona

12. 2. 2019, 16:38
Aktuality 13
ATP ROTTERDAM - Tomáš Berdych v prvním kole halového podniku ATP v Rotterdamu zdolal francouzského kvalifikanta Gillese Simona a ujal se vedení ve vzájemné bilanci. Ve druhém kole se šampion ročníku 2014 utká s nasazeným Denisem Shapovalovem.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych se po půlroční pauze zaviněné bolestmi zad na všech třech předchozích turnajích dostal do závěrečných kol. V Dauhá prohrál až ve finále s rozjetým Španělem Bautistou, v osmifinále Australian Open nestačil na Španěla Nadala a v sobotu v hale v Montpellieru podlehl domácímu Herbertovi.

Za dalším kvalitním výsledkem vykročil třiatřicetiletý Čech v hale v Rotterdamu. Šampion ročníku 2014 na úvod zdolal 7-6(8) 6-4 houževnatého kvalifikanta Gillese Simona, Francouze porazil již počtvrté v řadě a ujal se vedení ve vzájemné bilanci.

Berdych v koncovce úvodního dějství dvakrát ztratil servis, jenže Simon ani jednou set nedopodával a dlouhodobě nejlepší český tenista nakonec slavil vítězství 10-8 v tie-breaku, v němž byly k vidění setboly na obou stranách.

V první polovině druhé sady byl v klíčových momentech silnější Berdych a vypracoval si vedení 4-0. O něj však přišel a dovolil soupeři srovnat na 4-4. Závěr si nicméně pohlídal a po více než dvou hodinách slavil postup.

Berdych od své premiéry v roce 2005 vynechal nizozemský halový podnik jen třikrát a od roku 2011 neskončil dříve než ve čtvrtfinále. O pokračování této série se utká s nasazeným Denisem Shapovalovem, se kterým má vyrovnanou bilanci. Kanadský mladík si poradil 7-5 6-3 s chorvatským kvalifikantem Frankem Škugorem.

Jedenáctý hráč světa Karen Chačanov skončil na třetím ze čtyř letošních turnajů hned v prvním kole. V Rotterdamu druhý nasazený Rus podlehl 6-3 3-6 2-6 domácímu Tallonu Griekspoorovi, který tak zaznamenal svou druhou výhru na okruhu ATP. Tu první si připsal loni rovněž v Rotterdamu proti Stanu Wawrinkovi.

Set na úvod soutěže ztratil nejvýše nasazený Kei Nišikori, který ale dokázal vývoj otočit a čerstvého finalistu z Montpellieru Francouze Pierrea-Huguese Herberta zdolal 3-6 6-1 6-4.

Ve druhém kole na Japonce čeká Lotyš Ernests Gulbis (h2h 3-0)., který v duell dvou lucky loserů porazil Rumuna Mariuse Copila.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 1,961.160 eur
úterní výsledky (12. 2. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Berdych (ČR) - Simon (Fr.) 7-6(8) 6-4
Nišikori (1-Jap.) - Herbert (Fr.) 3-6 6-1 6-4
Griekspoor (Niz.) - Chačanov (2-Rus.) 3-6 6-3 6-2
Raonic (4-Kan.) - Kohlschreiber (Něm.) 7-6(8) 7-5
Monfils (Fr.) - Goffin (8-Belg.) 7-6(5) 7-5
Shapovalov (10-Kan.) - Škugor (Chorv.) 7-5 6-3
Gulbis (Lot.) - Copil (Rum.) 6-2 6-4
Verdasco (Šp.) - Ebden (Austr.) 7-5 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

13
Přidat komentář
peggy
Snad pan Berdych brzy vypadne.
Reagovat
annah
No vida! Tsitsi si na AO vyšlápl na Rogera a teď mu nějak došel dech.Už zase skončil v prvním kole. Nemohl mu sakra ten dech dojít o pár týdnů dřív? :-)))
Reagovat
Fandina
Berďa dobře. Simona jsem se bála, ale v podstatě poslední teď už čtyři zápasy s ním vyhrál, takže sice mi vadilo, že prohrál x svých podání, ale zase, když si je vzal z5, tak jsem to kvitovala. :-) Takže super Berďulko a držím palce dál!!!
Reagovat
FulnekUltras
Berďa jde zas nahoru. A zřejmě i díky čistší hlavě. Jen tak dál.
Reagovat
EllNino
Hodně těžký ... klidně mohl vyhrát 2:0 Gilles, 1. set měl na lopatě, a to hned několikrát ...ve druhém sicel vedl Tomáš opticky hodně, ale všechny gemy byly přes shodu, mohlo to klidně být 0:4 místo 4:0 a Tomáš stejně tak mohl vyhrát 6:0 a bylo to 4:2 :D A nakonec byl rád, když to bylo 6:4 ...:)

Gilles kousal, běhal, vracel, jako vždycky, naštěstí i chyboval a Tomáš nakonec postupuje :))

Uvidíme, co s Denisem, to bude asi těžké vyhrát, musí jít lépe servis :)
Reagovat
Kytka
Alespoň běhat nebude Tom muset tolik jako dneska. Na konci byl úplně propocený. Ale Tomáš vyběhal víc míčů než jsem čekala. No ještě jeden postup by potřeboval. Po odpočtu bodů z loňska by potřeboval těch 45 bodů. Zase je 67 po dnešku. Ale bude to hodně těžké.
Reagovat
Kytka
Dneska trefený první servis 51%, to je hrozně málo.
Reagovat
Marduch
Na druhou stranu snad pro něj pozitivní poznatek, že i když ztratí x-krát servis, na kterém jeho výsledky často stojí, tak přesto dokázal zápas zvládnout..
Reagovat
gigin
Paradoxně byla pro Berďu klíčová kvalda tohoto turnaje. Žillú tam klepl Gulbu. Být to naopak, dnes se Tomík loučí s tímto podnikem. A Francouz leze v suchým přes Copila dál.
Reagovat
andeloo
výborně Tomáš letos parádní výsledky
Reagovat
George_Renel
Tomáš působil po většinu zápasu jaksi zadrženě. Ale vyhrál zaslouženě byť rozhodčí dnes byli naprosto marní. A Simon měl namále že ta mrštěná raketa odrazem čárového netrefila, jinak asi nedohrál.
Reagovat
Kytka
No tak proti Simonovi hrál vždycky nerad. Té raket jsem si tak všimla. To je těžké, když tam nemají jestřába na takové dva hádavé kohouty jako je Tomáš a Giles.
Reagovat
fujtajblick
že díky té své hádávé podstatě se vyvede z konceptu a prohraje.. ale naštěstí to ustál, když viděl, že chyby rozhodčích byly na obou stranách, ne jen proti němu...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist