Berlocq na domácí antuce smetl Fogniniho, postupují i Almagro a Robredo

27. 2. 2015, 06:58
Aktuality 2
ATP BUENOS AIRES - Ve čtvrtek viděli diváci v Buenos Aires čtyři rychlé osmifinálové duely. Uspěl v nich jeden ze tří domácích hráčů, když Carlos Berlocq vyřadil Fabia Fogniniho, či dva Španělé a bývalý šampioni Nicolás Almagro a Tommy Robredo. Jeden z nich v Argentině neprodlouží šňůru semifinále, neboť je čeká vzájemný souboj.
Carlos Berlocq

Fabio Fognini minulý týden v Riu ukončil šňůru devíti turnajů, na nichž se nedostal dál než do druhého kola. V sobotním semifinále si navíc připsal skalp Rafaela Nadala, ale další dva zápasy už zase prohrál. Ve finále s Ferrerem a v prvním kole turnaje v Buenos Aires s domácím Carlosem Berlocqem.

Dvaatřicetiletý Argentinec, který na předchozích deseti turnajích ATP nebyl dál než ve druhém kole a vyhrál na nich jen tři zápasy, přehrál o pět let mladšího Itala hladce 6-3 6-0 a ve třetím vzájemném střetnutí zaznamenal první úspěch.

Ve svém prvním čtvrtfinále od loňského července se Berlocq utká s levorukým Blažem Rolou. Čtyřiadvacetiletý Slovinec, který v prvním kole vyřadil Jiřího Veselého, deklasoval 6-2 6-1 domácího Facunda Bagnise.


Znovu po dvou týdnech na sebe na jihoamerické antuce narazí zkušení Španělé Nicolas Almagro a Tommy Robredo. V brazilském Sao Paulu zvítězil Almagro, který v oficiální vzájemné bilanci vede 6-1. Oba Španělé proměnili své poslední čtyři starty v Buenos Aires vždy minimálně v semifinále, letos pro jednoho z nich série skončí.

Šampion z roku 2011 Almagro bude hrát i ve třetím zápase na turnaji s krajanem. Po Andújarovi si totiž ve druhém kole poradil 6-3 6-4 s Albertem Ramosem, jehož porazil i ve čtvrtém vzájemném duelu.

"Věděl jsem, že to bude těžký zápas, ve kterém bude Albert velmi agresivní. Takže jsem musel být opatrný a proměňovat své šance. Povedlo se mi to brzy na začátku zápasu i v úvodu druhého setu. Důležité je, že každý den hraju o trochu lépe a to mě posouvá turnajem dál," řekl bývalý devátý hráč světa Almagro, který po loňském Roland Garros léčil až do konce sezony zraněnou nohu.

Proti Robredovi bude hrát o první semifinále po deseti měsících. "Tommy je na tomto povrchu skvělý tenista, vyhrál na něm spoustu turnajů," dodal Almagro. "Jsou to vždy těžké zápasy. Musím zůstat pozorný a převzít iniciativu," plánuje vítěz turnaje z roku 2009 Robredo.

Dvaatřicetiletý Robredo, který je nasazenou dvojkou a v prvním kole měl volno, smetl 6-1 6-2 domácího Renza Oliva a poprvé v sezoně, v jejímž úvodu ho přibrzdilo zranění lýtka, si zahraje ve čtvrtfinále. "Teď si musím odpočinout, užít si vítězství a připravit se na zítřejší bitvu."

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 573.750 dolarů
čtvrteční výsledky (26. 02. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Robredo (2-Šp.) - Olivo (Arg.) 6-1 6-2
Berlocq (Arg.) - Fognini (4-It.) 6-3 6-0
Rola (Slovin.) - Bagnis (Arg.) 6-2 6-1
Almagro (Šp.) - Ramos (Šp.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
George_Renel
kam zp dal jízdenku svému přemožiteli Veselyl.
Reagovat
PH94
To musel být zase výkon od Fogniniho :D Dostává za to pokuty?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist