Berrettini a Alcaraz v deštivém Riu vyhráli noční bitvy o čtvrtfinále

19. 2. 2022, 09:28
Aktuality 15
ATP RIO DE JANEIRO - Matteo Berrettini si svůj premiérový zápas v Jižní Americe užil dlouho do noci. Na antuce v Riu de Janeiru zdolal domácího Thiaga Monteiru až těsně před půlnocí, neboť zápas byl přerušován deštěm. Ve čtvrtfinále narazí na španělského mladíka Carlose Alcaraze, který dohrál dokonce ještě o dvě hodiny později.
Matteo Berrettini (© AFP)

Letošní ročník podniku ATP 500 v Riu de Janeiro už několik dní komplikuje déšť, kvůli kterému se v pátek sotva dohrály zápasy druhého kola. Kompletní čtvrtfinále bylo odloženo na sobotu, kdy by se mělo hrát i o finále. Předpověď počasí ale příliš optimistická není. 

Matteo Berrettini se do Ria de Janeiro vydal ke své premiéře na antukových turnajích ATP v Jižní Americe, na svůj úvodní zápas si ale musel počkat až do pátku. Souboj s Brazilcem Thiagem Monteirou měl rozehrát v poledne, ale začalo se až během odpoledne a dohrálo až těsně před půlnocí.

Berrettini v prvním zápase od porážky v semifinále Australian Open a nové roli světové šestky absolvoval první soutěžní utkání na antuce od loňského Roland Garros a domácí soupeř ho pořádně potrápil.

25letý Ital sice získal první set a ve druhém měl po obratu z 2-5 dva mečboly, ale v tie-breaku je nevyužil a muselo se do třetího dějství. To bylo kvůli dešti na několik hodin přerušeno, po návratu na kurt se hrálo už jen několik minut, během kterých Berrettini zkompletoval vítězství 6-4 6-7 6-3.

"Ve druhém setu jsem měl dva mečboly, ale Thiago byl silný. Teď je tady půlnoc a my hrajeme. Chce to silnou psychiku," komentoval Berrettini první vzájemný zápas s aktuálně 106. hráčem světa.


Ve čtvrtfinále Berrettini narazí na Carlose Alcaraze (h2h 1-1), s nímž v nedávné minulosti svedl dvě vyrovnané bitvy na tvrdém povrchu. A na antuce bude mírným favoritem teprve 18letý Španěl. 

Talentovaný Alcaraz, který se už vyšplhal na 29. místo světového žebříčku, v Brazílii otočil duel s krajanem Jaumem Munarem a ve druhém kole si v zápase rozděleném do dvou dnů poradil s Federicem Delbonisem. Argentinského soka porazil 6-4 7-6, mečbol proměnil dvě hodiny po půlnoci.

Zbylé tři čtvrtfinálové dvojice vytvořili už ve čtvrtek Schwartzman s Andújarem, Cerúndolo s Kecmanovičem a Fognini s Coriou.

 

• ATP 500 RIO DE JANEIRO •
Brazílie, antuka, dolarů
páteční výsledky (18. 02. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Berrettini (1-It.) - Monteiro (Braz.) 6-4 6-7(6) 6-3
Alcaraz (7-Šp.) - Delbonis (Arg.) 6-4 7-6(1)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
sojka1
ten dest je take neco, sotva se Matti trochu rozjel, zase preruseni... :-(
Reagovat
sojka1
za dve hodiny cekani Matti totalne vytuhl, v podstate opakovani zacatku zapasu, bez preruseni by byl obrazek hry jiny... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
ta Veronika dostane asi richtu. Sice jí fandím, ale asi málo.smile
Reagovat
Blondie
Tynka Pliskova se vdala, gratuluju! smile
Hlavne at tehotenstvi probiha dobre a paru to vyjde smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile já taky. Štěstí to je přítomnost milované osoby.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jako máš ty tadysmile
Reagovat
Basa
Dneska jsem ji měl na spolukoment u finále Dubaje...říkala tam dost věcí...
Reagovat
sojka1
diky za info, jeste s vetsim zajmem se zpetne podivam, uz takhle jsem nadsena, ze Penko vyklepla Carevnu... :-) Peti ale bylo samozrejme skoda!
Reagovat
Pe3k
Zápas Alcaraze byl přerušen, někde bylo napsané zrušen, jinde přerušen a nikde jsem sem se nedozvěděl co se tam stalo smile
Reagovat
sojka1
porad tam leje, zapas byl preruseny pro dest, ale pak ho jeste vcera dohrali, Alcazar 6:4, 7:1 v TB.
Jinak antuka (ke vsemu mokra) pro me oko a hlavne pro hrace naproste utrpeni, hrozny, divala jsem se chvili na Mattiho, nic cloveku nepomuze, musi drit do umoru... :-)) a priznam se, ze nejsem EllNino, takze jsem i hledala, kdo je to ten monter Monteiro, pekne me stval... :-))
Reagovat
sojka1
*Alcaraz :-)))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tiaga jsem jeden čas chvíli sledoval, ptze mi přišel celkem nadějný, minimálně na antuce. Ale někde chlapec zamrzl, nevím jestli nenatrefil na toho pravého trenéra nebo co, nicméně od jisté chvíle se už progres nekonal. Sem tam nějakého favorita porazí, někdy vyhraje pár zápasů v řadě, ale moc velká sláva to není a kdy naposledy vyhrál turnaj, to se budu muset podívat a něco většího než challenger to se obávám nebude.
Ale je to takový ten úporný neúnavný antukář.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nejlepší sezóny měl 2013-2016, když mu bylo kolem 20let.loni vyhrál v Braze challenger a celkem solidní vysledky měl v Austrálii. Ale jinak žádná sláva...
Reagovat
sojka1
diky moc za svodku, antuka a sikovny, otravny levak = udesna a pracna kombinace, hlavne po druhem setu mi za Mattiho zatrnulo... :-))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a navíc hrál domasmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist