Berrettini v derby se Sonegem kraloval na servisu a zahraje si první semifinále od října 2022

5. 4., 19:55
Aktuality 7
ATP MARRÁKEŠ - Matteo Berrettini (27) odehrál na antuce v Marrákeši své první čtvrtfinále na nejvyšším okruhu po 13 měsících a i díky odvrácenému setbolu a parádnímu představení na servisu v něm přehrál 6:3, 7:6 krajana Lorenza Sonega (28). Bývalý šestý hráč světa vracející se po zdravotní pauze ve svém prvním semifinále na této úrovni od října 2022 vyzve Mariana Navoneho (23).
Berrettini zvládl derby se Sonegem a poprvé od října 2022 postoupil do semifinále turnajů ATP (© Profimedia)

Berrettini – Sonego 6:3, 7:6

Matteo Berrettini si na loňském US Open zranil kotník a sezona pro něj skončila. Návrat na kurty uskutečnil bývalý šestý hráč světa a finalista slavného Wimbledonu až před necelým měsícem a na svém prvním letošním antukovém turnaji v Marrákeši potvrzuje velmi solidní formu.

Šampion sedmi turnajů ATP předvedl ve čtvrtfinálovém derby s Lorenzem Sonegem takřka bezchybný výkon na servisu. V utkání trefil 81% prvních podání a dlouho držel tuto statistiku nad 90%, v úvodní sadě minul jen dva z 22 prvních servisů. Jedinou hrozbu, ale výraznou, musel řešit v koncovce druhého dějství. Za stavu 4:5 pustil krajana k jedinému brejkbolu a zároveň setbolu. Set nakonec urval až ve zkrácené hře poměrem 7:5.

Ital zahájil letošní sezonu až v polovině března ve Phoenixu, na americkém challengeru padl ve finále s obhájcem titulu Nunem Borgesem. Před cestou do Marrákeše, kde zakončil svůj jediný předchozí start hned v úvodním kole, stihl ještě Masters v Miami a na Floridě prohrál bitvu prvního kola s Andym Murraym.

V Maroku odehrál své první čtvrtfinále na nejvyšším okruhu po 13 měsících a zajistil si svou první semifinálovou účast na této úrovni od října 2022, kdy nezvládl finálové derby s Lorenzem Musettim v Neapoli.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Nyní má na dosah své 13. kariérní finále, do cesty se mu postaví rozjetý Mariano NavoneArgentinský mladík hraje v Marrákeši svůj první turnaj po senzačním postupu z kvalifikace do finále antukové pětistovky v Rio de Janeiru. Ve čtvrtfinále si poradil snadno 6:2, 6:4 s Aleksandarem Vukicem, navázal na skalp Stana Wawrinky a zabojuje o další finálovou účast.

 

Carballés – Moreno De Alboran 6:4, 4:6, 6:4

Roberto Carballés pokračuje v Marrákeši v obhajobě jednoho ze svých dvou triumfů na nejvyšším okruhu. Španělský antukový specialista zaznamenal v Maroku svou teprve druhou letošní vítěznou sérii a první od úvodního vystoupení v Aucklandu.

Po cestě za zopakováním loňského prvenství si poradil s Matteem Gigantem, trápícím se Danielem Evansem a také debutantem ve čtvrtfinále turnajů ATP Nicolasem Morenem De Alboranem a přesně po roce postoupil do semifinále na hlavní tour. V dvouapůlhodinové bitvě s Američanem čelil jen jednomu brejkbolu, a přesto potřeboval tři sety.

O své celkově třetí finále na této úrovni zabojuje proti Pavlovi Kotovovi. Oba předchozí souboje o titul zvládl, trofej pro šampiona přebíral v roce 2018 v ekvádorském Quitu i loni v tomto dějišti.

Kotov přijel do Marrákeše s mizernou letošní bilancí 4:6, ale i tak dokázal obhájit loňskou semifinálovou účast. Ruský tenista ve čtvrtfinále deklasoval 6:1, 6:2 kvalifikanta a bývalou světovou devítku Fabia Fogniniho a bude usilovat o své druhé kariérní finále na okruhu ATP.


Výsledky turnaje ATP 250 v Marrákeši

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Fandina
Italové jedou.
Reagovat
com
Matteo aspon vypada jako opravdovej Ital
Ne jak ten zrzek
Reagovat
Fandina
Italský Berďulka je Tyrolák, takže není nutné, aby vypadal jako malý tmavý Ital. Naopak, vypadá hodně dobře, tak jak vypadá, včetně sportovní postavy.
Reagovat
Fandina
Ale samozřejmě Matteo je velký fešák.
Reagovat
Fandina
Charismatický fešák.
Reagovat
Pe3k
Tobě jde jenom o sex
Reagovat
NereknuHele
Nechala by sis od něj naštěkat?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist