Bezchybný Ruud přehrál Bublika a je na třetím antukovém Masters v řadě v semifinále

7. 5. 2021, 20:26
Aktuality 12
ATP MADRID - Casper Ruud dnes v Madridu udělal v souboji s Kazachem Alexanderem Bublikem pouhé čtyři nevynucené chyby, trefil devatenáct winnerů a na třetím antukovém turnaji Masters 1000 po sobě postoupil do semifinále. O své největší finále si 22letý Nor zahraje s o tři roky starším Italem Matteem Berrettinim, kterého čeká rovněž boj o životní výsledek.
Casper Ruud (© AFP)

Casper Ruud si semifinále na turnaji Masters 1000 zahrál poprvé loni na podzim v Římě a d té doby je to na antukových akcích této kategorie jeho standart. Mezi kvarteto nejlepších se dostal v dubnu v Monte Carlu a nyní i v Madridu. 

Dvaadvacetiletý Nor ve španělské metropoli neztratil ve čtyřech zápasech ještě ani set. Poradil si Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem, Japoncem Jošihitem Nišiokou, proti světové pětce Řekovi Stefanosi Tsitsipasovi si připsal nejcennější skalp a dnes zvládl i čtvrtfinále s Alexanderem Bublikem.

Statistiky zápasu
Bublik - Ruud
9 esa 5
2 dvojchyby 1
66 %
1. podání 'in' 70 %
70 %
úsp. 1. podání 76 %
29 %
úsp. 2. podání 75 %
23 winnery 19
21 nevyn. chyby 4
3/12 hra na síti 10/11
0/1 brejkboly 3/9
čas: 1:08

22. hráč světa Ruud dnes předvedl takřka bezchybný výkon. Ani jednou nepřišel o podání, nastřílel 19 winnerů, udělal pouhé 4 nevynucené chyby a po 68 minutách hry zvítězil 7-5 6-1.

"Se svým výkonem jsem velmi spokojený. Myslím, že jsem ve své životní formě. Během série turnajů na evropských antukách získávám sebevědomí, jsem koncentrovaný a hraju opravdu dobře," pochvaloval si Ruud. 

"Cítím se teď vážně dobře. Myslím, že jsem fyzicky i psychicky silnější než vpřed pár měsíci. Mám za sebou spoustu tvrdé práce. Byl jsem dlouho doma v Norsku, což se mi dlouho nestalo, ale byla to příjemná změna. Přes týden jsem tvrdě trénoval a o víkendu odpočíval," uvedl norský mladík.


Ruud se o své největší finále utká s Mateem Berrettinim (h2h 2-1), kterého v obou vzájemných střetnutích na antuce (French Open 2019 a Řím 2020) porazil. 

Také pětadvacetiletý Berrettini bude usilovat o své největší finále. V Madridu do semifinále turnaje Masters 1000 postoupil podruhé v kariéře a poprvé na antuce poté, co ve večerním duelu po obratu z 5-7 a 1-3 zdolal 5-7 6-3 6-0 Chilana Christiana Garína.

"Ani nevím, jak se ten vývoj otočil. Byl to zvláštní zápas. On hrál v první polovině zápasu velmi dobře, já se k tomu zlepšení musel propracovat. Postupně jsem nabral sebevědomí, ale překvapilo mě, jak jednoznačné to na konci bylo," komentoval desátý hráč světa.


"Je skvělé, že už tady můžou být alespoň nějací diváci. I když jsem slyšel hlavně chilské fanoušky, tak je to pořád lepší, než hrát před prázdnými tribunami. Diváci mi strašně chyběli. Tenis hraju rád před lidmi, takže se moc těším, až zase budou plné stadiony," uvedl Berrettini. 

"Teď si musím hlavně dobře odpočinout. Semifinále bude zajímavé, určitě se od nás očekává dobrý výkon. On tady hraje dobře, ale já si věřím, takže očekávám velkou bitvu," dodal nejlepší Ital současnosti směrem k sobotnímu semifinále.

První semifinálovou dvojici vytvořili německý šampion z roku 2018 Alexander Zverev, který vyřadil nejvýše nasazeného Rafaela Nadala, a Rakušan Dominic Thiem. Ten otočil souboj s Johnem Isnerem.

• ATP MASTERS 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 3.226.325 eur
páteční výsledky (07. 05. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Zverev (5-Něm.) - Nadal (1-Šp.) 6-4 6-4
Thiem (3-Rak.) - Isner (USA) 3-6 6-3 6-4
Berrettini (8-It.) - Garín (16-Chile) 5-7 6-3 6-0
Ruud (Nor.) - Bublik (Kaz.) 7-5 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
řezané laserem, slušná prácesmilesmile
Bubla měl znatelně rychlejší servis a myslím že i víc 1st in, přesto ho Casper daleko lépe returnoval. Byl i soustředěnější a cílevědomě si došel pro zasloužené vítězství. A žádné zdržování, až jsem si říkal, jestli není na antuku krátkých výměn až moc. Už i Dom x Izzy hráli delšísmile
Laser je citlivé zařízení, uvidíme, jak bude fungovat dál.
Reagovat
Teo
Kdo se mu to tenkrát tak vysmál, že hraje jak bídák? Psalo se o tom i tady a myslím, že to byl Kyrgios :) A kde jsou chlpaci dneska smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Alien
A jo! Co je vlastně s Kyrgiosem?
Reagovat
gigin
http://imgway.cz/v/1D8N.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Mateo podává na vítězství
Reagovat
smazaný uživatel
6:0smile
Reagovat
paddy
Ruud Gullit anebo Ruda Pivrnec? smile smile
Reagovat
paddy
Reagovat
Krisboy
Pamatuju z devadesátek jeho tátu. Ale Casper už ho dávno překonal,

smilesmile
Reagovat
darek.vrana
Já byl dokonce na Štvanici, když na centru byl zápas Damm-Ruud. A jednou se o mě v areálu ramenem otřel nějaký malý indián, který pak byl světovou jedničkousmile.
Reagovat
Krisboy
smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist