Zverev porazil Nadala už potřetí v řadě, poprvé ho skolil i na antuce

7. 5. 2021, 17:17
Aktuality 119
ATP MADRID - Alexander Zverev poprvé na antuce a celkově potřetí v řadě bez ztráty setu porazil Rafaela Nadala. Dnes na Masters 1000 v Madridu zvítězil šampion z roku 2018 nad domácím pětinásobným vítězem dvakrát 6-4, když Španěla přestřílel na vítězné údery 28-6, a vzájemnou bilanci snížil na 3-5. V semifinále se 24letý Němec utká v repríze tři roky starého finále s Rakušanem Dominicem Thiemem (h2h 2-8).
Alexander Zverev (© AFP)

Alexander Zverev se po březnovém triumfu v Acapulku dostal částečně i vinou problémů s loktem do útlumu, když vyhrál pouze dva z pěti zápasů. Porážky utrpěl s Ruusuvuorim, Goffinem a Ivaškou.

Tento týden na antukovém Masters 1000 v Madridu však našel ztracenou herní pohodu. I při svém čtvrtém startu šampion z roku 2018 nechyběl ve čtvrtfinále a po třech dvousetových výhrách postoupil již mezi kvarteto nejlepších. 

Statistiky zápasu
Nadal - Zverev
0 esa 4
3 dvojchyby 5
64 %
1. podání 'in' 62 %
62 %
úsp. 1. podání 82 %
50 %
úsp. 2. podání 43 %
6 winnery 28
17 nevyn. chyby 25
5/8 hra na síti 11/15
1/2 brejkboly 3/6
čas: 1:44

24letý Němec si po Japonci Keii Nišikorim a Britu Danielu Evansovi poradil i s domácím sedm zápasů neporaženým Rafaelem Nadalem, kterého připravil o šanci bojovat o šestý triumf.

O deset let staršího Španěla porazil 6-4 6-4 a na čtvrtý pokus si připsal antukový skalp třináctinásobného vítěze French Open. Celkově ho porazil potřetí v řadě a znovu 2-0 na sety.

Zverev na rychlé madridské antuce vsadil na agresivní hru a nevýrazného Nadala ve výměnách přetlačil. Nastřílel 28 winnerů, zatímco soupeř jen 6. Mrzet ho tak nemusel ani vyšší počet nevynucených chyb, neboť rozdíl nebyl tak výrazný (25-17).




"Tohle je jedna z největších výher mé kariéry, protože porazit Rafu na antuce je jedna z nejtěžších věcí v našem sportu," radoval se Zverev, který v prvním setu otočil vývoj ze stavu 2-4. 

"Klíčovým momentem bylo, že Rafa za stavu 3-4 při brejkbolu netrefil forhend. Od té chvíle jsem se cítil dobře a předváděl dobrý tenis," komentoval německý tenista, který jako teprve třetí po Andym Murraym a Thiemovi porazil Nadala na antuce a zároveň Federera na trávě a Djokoviče na tvrdém povrchu.


Zverev, který postoupil i do semifinále čtyřhry s krajanem Timem Puetzem, si o druhé letošní a celkově 24. finále zahraje s Dominicem Thiemem, kterého před třemi lety porazil ve finále. Celkově ale vyhrál pouze dva z 10 vzájemných soubojů, naposledy o čtyři roky staršímu Rakušanovi podlehl loni ve finále US Open, kde ho přitom dělil jediný míček od zisku prvního grandslamového titul.

"Dnešní výhrou to tady pro mě nekončí. Teď mě čeká Dominic, který je také skvělým antukářem. Ale já vím, že jsem schopný ho porazit i na antuce. Pamatuju si naše finále na US Open, kde to bylo hodně těsné. Moc se na náš další zápas těším," dodal šestý hráč světa Zverev.

Finalista z let 2017 a 2018 Thiem, který se v Madridu vrací po bezmála dvouměsíční pauze zaviněné problémy s kolenem a ztrátou motivace, dnes po obratu zdolal 3-6 6-3 6-4 Američana Johna Isnera a počtvrté v řadě nechybí na antuce ve španělské metropoli v semifinále.

Druhou semifinálovou dvojici vytvořili 22letý Nor Casper Ruud a 25letý Ital Matteo Berrettini, kteří svedou souboj o své největší finále kariéry.

• ATP MASTERS 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 3.226.325 eur
páteční výsledky (07. 05. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Zverev (5-Něm.) - Nadal (1-Šp.) 6-4 6-4
Thiem (3-Rak.) - Isner (USA) 3-6 6-3 6-4
Berrettini (8-It.) - Garín (16-Chile) 5-7 6-3 6-0
Ruud (Nor.) - Bublik (Kaz.) 7-5 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

119
Přidat komentář
Patik
To jastrabie oko pekne klame..loptička sa síce deformuje ale hento by musela byť placka aby chytila čiaru..
Reagovat
Pe3k
Vzhledem k losu Římu k zápasu mezi Djokovicem a Nadalem nedojde, což je vlastně dobře, zajímavější jsou jejich souboje s nastupující generací. Djokovic si to o5 vyžral a chytl hodně těžký los, Rafa na své šťastné poměry, taky nic moc, takže snad bude o5 neočekávaný vítěz. Dom už by se mohl probudit z té své depky a začít o5 hrát svůj top tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Los Rím.

Tragický los pre Nadala a Djokovica zároven.

Nole má opat Evansa, v QF Tsitsipasa a v SF Thiema.

Pre Nadala hned prvy zapas s domásim Sinnerom a v QF opat Zverev.

Ak Rafa vypadne skoro, tak sa dostane pred RG do velkej depresie. Naopak, ak sa mu podari revans so Zverevom, pripadne by turnaj vyhral, moze sa dostat do psychickej pohody.
Reagovat
soloo
vidim to na výhru
Reagovat
Kozoroh
Inu čas nikdo nezastaví, ani Nadal na antuce ne. Proher s hráči Next Gen bude přibývat i na antuce. Zastavit Nadala na RG je však náročnější výzva a proto Nadal bude opět suverénně největším favoritem.
Reagovat
smazaný uživatel
Prehry na antuke pribúdaju v podstate dlhodobo. Rafa je dnes už skor dominantným hráčom na RG, než dominantným hráčom antukovej sezóny. Automaticky sa od neho očakáva triumf na kazdom turnaji skor zo zvyku, nez aby to bolo podložené údajmi.

Od roku 2014 vyhral 19 antukových turnajov zo 41, na ktorých štartoval. Vrátane nejakých 2-3 atp250, ktore ma medzi vyhrami. To je uspesnost okolo 45%. V sezónach 06-2013 bola ta uspesnot niekde na hranici 75-80%, tipujem.
Reagovat
spaniel
Madrid je jiny, nikdy to nebyl Rafuv podnik a ve vztahu k RG nam nic nerekne. Kazdopadne ale dobre ukazuje na Nadalovu mnohem nizsi uspesnost na rychlejsich povrsich, je to jeho obrovska slabina. Zverevovi navic Nadal vyslovene chutna.
Reagovat
sojka1
tak i Sasa je rychlejsi a asi je to i tou vyskou, nemyslim nadmorskou... :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
tak obecne si ten Madrid "hardari/ky" pochvaluji, vzhledem k jinym turnajum hranym na antuce...
...krom 1111ho, ktery byl prekvapen kam az dokracel v turnaji a Medveda, nebot se nam z antuky sesypal jeste driv nez BiMac, ktery ironicky prohlasil, ze antuka mu pomohla k psychiatrovi ke kteremu stale jeste dochazi:)
Reagovat
sojka1
:-)) vim, ale konkretne u Sasi jsem si vsimla, jak celkem v pohode zachazi s temi Nadalovymi skakavicemi...
Reagovat
Marduch
Asi proto Djoker radši zvolil Řím, bo Madrid jako příprava na RG je jalový.
Reagovat
soloo
ved prave. a kvoli tej pomalosti Pariza je taky tam uspesny
Reagovat
Pe3k
To ano, ale zas to ukazuje jak je úzce zaměřený a z Big 3 je zdaleka nejméně komplexním hráčem, ale to není žádná novinka.
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak, ukazuje to, ze Nadal ma spomedzi big3 ako jediny vyarendovane jedno obdobie v roku, o tie ostatne sa rovnomerne bojuje.

Zima, jesen, Nadal, leto. Rybár :)
Reagovat
Marduch
No rovnoměrně moc ne:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu, v NY je lepsi.
Reagovat
Amputace
Djokovič s Federerem jsou na antuce v podstatě marní ve srovnání s Nadalem na hardu (na trávě je to, dejme tomu, podobné), tak jak můžeš tvrdit, že je zdaleka nejméně komplexní? Nedává to žádný smysl. Nadal všechny vždy dvojnásobně převyšoval na antuce, plus byl schopen s nimi svádět vyrovnané bitvy a bojovat s nimi o tituly na hardu a trávě, zatímco oni s ním na antuce v podstatě nikoli, nebo spíš výjimečně ( a to navíc ještě hlavně Djokovič, Federer na RG vs Nadal úplně mimo a totálně bez šance). Tak jak můžeš o takovém hráči suverénně tvrdit, že je nejméně komplexní? Hrozně krátkozraké myšlení máš.
Reagovat
smazaný uživatel
Si tak komplexný, jak dobrý si na svojom najslabšom povrchu.

Tu dvojica Federer, Djokovic evidentne stráca na antuke v porovnaní s Nadalom na tráve. Ten tam navyše porazil Federera vo finále v zapase, ktory sa vo vseobecnosti povazuje za najlepsi zápas historie. Kariérny Grandslam Nadala dosiahnuty v 24 rokoch je uz len čeresnickou na torte.
Reagovat
Patik
Oni používajú len obraty že Nadal je lepší na harde než oni na antuke..čo je síce pekné ale držať niekde krok neznamená rovnať sa im smile oni sú jak zaseknuté platne..keď si to porovnáš že máš 100 titulov s niekým kto má 20 to nemôžeš myslieť vážne sa nedivím že sa utešujú stále s tými obratmi povrchov..smile
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu Paťo.

Majú 100 titulov z hardu. Dokopy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevýhra v Madride je jedna vec, ale Rafov problém je tento rok vypuklejší. Je to tretí antukovy turnaj v rade, kde nie je presvedčivý. Z dobrých hráčov porazil len tedne Tsitsipasa, naopak s Rublovom, ci Zverevom hladko prehral.

Nadal vyhrával RG, ale vždy mal akú takú výkonnosť, naopak keď išiel na RG bez triumfu na antukovej tisícke v roku 2015, RG opustal bez výhry.

Madrid viackrat nevyhral, ale prehry s Thiemom, či Murrayom mozno oznacit za "dobré prehry" po kvalitnom zápase. Včera to bol slabý zápas a zlá prehra s hráčom, ktorý bol hratelný.
Reagovat
Patik
Nato aby mal Djokovič dobrú prípravu na French Open by musel hrať tenis na ihrisku pre plážových volejbalistov.
Reagovat
a.magerova
Ovšem kolo má suprové smile

https://mtbs.cz/media/foto/268/imgba0c94e767c88d963792bacb70687c67.jpg

https://mtbs.cz/media/foto/268/imge24f0a741eb01e6c1389558bde13f589.jpg

https://mtbs.cz/clanek/bikecheck-mondraker-podium-rafaela-nadala/kategorie/preview#.YJZLC7UzZPY
Reagovat
blixa
Ten chlapec asi moc neušlápne, že tam má tak extrémně lehké převody, ten by se na klasickém časovkářském kole asi vůbec nerozjel ... smilesmile
Reagovat
sojka1
ale tak zas... neco prestriknout a beru... :-))
Reagovat
a.magerova
Tak tak... je tam zbytečně moc oranžové a málo růžové, chtělo by to nějak vyvážit... smile
Reagovat
sojka1
myslela jsem spis ten vnitrni napis... :-)) k barvam radeji nic....
Reagovat
a.magerova
Jo takhle... já hlava děravá... smile
Reagovat
Roger_Federer
Rafa rupne na antuce v masters, Ale Forehend, napíše slovo Federer 30x, ktery za posleni 2 roky odehral 5 zápasů ????smile
Reagovat
smazaný uživatel
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/183337317_3884812421637391_3478986046582963075_n.png?_nc_cat=109&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=hXAaxLU1Om4AX8qxs98&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=0af75c677fb37f630799501935ca2720&oe=60BAFD66
After his defeat to Sascha, Rafa met a 95-year-old woman and his fan named Manuela who was diagnosed with Alzheimer's a short time ago.
"Before I forget what's tennis and what Rafa means to me, I would like to meet him": Manuela
True Gentleman
smile
Reagovat
gigin
https://twitter.com/coachdal/status/1390771617861709824?s=19
Reagovat
smazaný uživatel
tak to ma byt, ja som tiez jeho fanusik ale nie fanatik ako poniektori
Reagovat
RF46
Mohol by nam zdejsi odbornik ze Slovace objasnit Rafovu impotenci zahrat winner? Zduraznuju Rafovu.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nevim jestli ti na to odpovi, ale pokud jen netrollis, a nebo se nevyslovujes jen k jednomu zapasu,... tak je to zajimave tema.
Hlavne mimo antuku. Takze podavam Hard.

Winners:
Nadal 49
Medvedev 54
(18 FH, 9 BH, 4 FHV, 8 BHV, 1 BH1/2V, 9 OH)
(20 FH, 13 BH, 7 FHV, 1 FH1/2V, 6 BHV, 7 OH)

Winners
Nadal 35
FH 20
BH 9

Federer 73
FH 28
BH 14

To, co je zajimave, tak soucasni hraci, jestli hraji winner, tak vlastne od BL. Kde se nejcasteji pocitaji ty FH, BH.

Fedex a Nadal, Medved je vlastne maji podobne, neni tam az tak propastny rozdil...

Ale tam, kde je ten rozdil je prave jeden z generacnich rozdilu pojeti tenisu. Volej...
Federer je mnohem "odvaznejsi" hrac. Takze vyuziva na winner sako. Obecne generace pred Nadalem/Djokovicem sako vic vyuzivali. Ted ti do toho jen tak nekdo nepujde. Vetsinou vime proc...

A proto za mne opet, cele srovnavani generaci a hledani GOATa je varene spis v hlavach a predstavach fans a novinaru...:)

Impotentni neni, hraje to, co hraji vesmes vsichni v nove generaci. Prehazovanou a je v ni skoro nejlepsi. Winnery jsou, ale od BL.
Na antuce, hardu jak si hraci prehazuji od BL, ok, ale jak s tim vejdou na travu, tak je lepsi delat cokoliv jineho, nez se na to divat...

Federer na svuj zpusob nejen v roce 2017 tezil z neschopnosti jinych hracu...mnohem vic nez v dobe, nez prisel Nadal s Djokem :D
Vlastne diky tomu, ze cela ta generace zdechla, tak jeste nejake ty GS vyhral, jak by hral prehazovanou, tak nema narok. Jak by se narodil driv, tak tolik GS neposbira...

Jak by byl Nadal uplne impotentni na winnery od BL, tak pochopitelne take nema moc narok na GS. Jak by se narodil drive, tak GS by sbiral...ale take ne tolik...

Djokovic je umi take, ale je to tezce vydrene...po 30 prehozech, jak mu tam souper zdechne unavou, tak ten winner prileti:)

Vsechno v zjednoduseny zpusob...
Reagovat
dadaft
Přesně, celé to GOATování je prostě mentální onanie těch fanoušků, kteří mají pocit, že úspěchy jejich ikon jsou z části i jejich zásluhou. smile
Já už třeba diskuse o mužském tenise tady nečtu, je to pořád dokola ta samá onanistická písnička.
Reagovat
RF46
No me zajimal spis konkretni vcerejai zapas.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Při 8 vyhraných gemech a záporné bilanci W/UE nemá moc smysl ty W počítat. Možná spíš ty UE a těch bylo nadprumerne...
Reagovat
RF46
Hm,Rafa si zda se zacina zhorsovat statistiky...vek nezastavis.
Reagovat
smazaný uživatel
U niekoho sa zastavi vek v 35, u niekoho v 28..

Ked dvaja robia to iste, nie je to vzdy to iste, kopýtko :)
Reagovat
RF46
Moc nevim co te tak rozhodilo? Si podrazdeny...
Reagovat
smazaný uživatel
Podrázdený?...

Neblázni, kopýtko?...Ved ty si len taky tajtrlik, co tu sem tam vrtí chvostíkom, to naopak vzdy pobaví.

La dolce vita smile
Reagovat
RF46
No prave proto nechapu tvou podrazdenost. Sak zo i ty sam driv nebo pozdeji pochopis...No...pozdeji...
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu.

Nechápeš :)
Reagovat
RF46
Prohry holt bude pridavat...pokud neukonci karieru. Vem to tak, ze tvuj idol z toho vymack co moh. Dokonale vyuzil antuky, ktera je na okraji zajmu a vytah z toho 13GS. Vyuzil svou levacku, trosku si nasypal, trosku mu sem tam podhodili par lopat cihly a ovecky jako ty kejvou hlavičkami do rytmu:) Sak jo, dyt v poho, tak uz bud konecne spokojenej a stastnej! Huraaa na pastvu!smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si si zatrolil, zahejtoval..

A ani lístok na strome sa nepohol, kopýtko smile
Reagovat
RF46
Listok mozna ne, baca ano smile
Reagovat
smazaný uživatel
Páči sa mi ako nezvládaš. Zdivočelé kopýtko :)smile
Reagovat
RF46
Zda se. ze mas ktom jinyho i slabinu v usudku smile
Reagovat
smazaný uživatel
Myslis?...

No je pravda, ze ta zbytočne preceňujem, niktoško :)
Reagovat
mahycek
V Římě je to pomalé, když to řeknu
laicky, po častých deštích, je tam antuka
vlhká a míče nevyskakují, ale to může
být každý rok jiný. Třeba Roger tam
nikdy nevyhrál, ale to tady všichni
víte, co jste tady víc, jak 8 let.No
zkrátka náš milovaný Fedex a a Rafa odchází... Ještě záchvěv může být. Ale,
hlavně s modlím za Fedexe, aby to
nebyl nějakej trapas.... Tak, ještě
jednou: 5 set Wimbledonu 40-15 při vlatním podání, to Roger zazdil, asi
největší zklamání ve sportu mimo našich
republik. Vidíte, pořád beru Československosmilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Kamosko, nechcem ti brat ilúzie ale Federer odisiel tak 10 r dozadu :)

Rok 2017, je ta jedna vlaštofka
Reagovat
stopan
To ze Federer nevyhral v Rime si moze za to sam, Nadala mal v 2006 vo finale na lopate, mal matchbaly ale potom urobil niekolko pozicne zle zahranych uderov a nevynutenych chyb, ktorymi to nadalovi daroval v tiebreaku, myslim, ze tento zapas definitivne psychicku vyhodu priklonil na stranu Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
To ze Federer nevyhral v Rime si moze za to sam, Nadala mal v 2006 vo finale na lopate, mal matchbaly ale potom urobil niekolko pozicne zle zahranych uderov a nevynutenych chyb, ktorymi to nadalovi daroval v tiebreaku, myslim, ze tento zapas definitivne psychicku vyhodu priklonil na stranu Nadala.
Reagovat
mahycek
Není to ani tak velké překvapení, to
je přirozený vývoj. A Rafa si zatím
nemůže zvyknout, na to,že i na antuce
bude prohrávat. Je to vidět i na hře těla a mimice obličeje, už v MC s Rublevem
a teď i dnes. Přesné vyjádření: mírná
odevzdanost, když se blíží konec. Už
nevěří ve vlastní síly. To je ale
přirozenost, nedá se roky zastavit.
Ať je rád za tu pětistovku v Barce.smile
Reagovat
steve79
V Řimě to bude jiny Rafa. Pral bych si, aby tam vyhrak a vsem pochybovacum zavrel usta.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A co když už nikdy nic nevyhraje?smile
Reagovat
turista
Donekonečna žádný hráč nevyhrává.
Reagovat
steve79
Je to velke prekvapeni, ale Rafovi se v Madridu tolik nedari jako v Monte Carlu ci Říme. Nadal musi zapracovat ns servisu.
Reagovat
soloo
Madrid je prirýchly pre Rafu
Reagovat
Pe3k
Jo no, Rafa umí hrát jen na jednom typu antuky, goat prostě.
Reagovat
turista
No s 6 winnery Zvereva porazit nemohl.Kdyby jich dokázal zahrát 20 tak by naději měl.
Reagovat
Pe3k
Už je fackovací panák i na antuce smile
Reagovat
smazaný uživatel
Povedal fackovaný životom :)
Reagovat
turista
Velká gratulace Sašovi Zverevovi! Neexistuje větší tenisová výzva než porazit Rafu Nadala na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
V parizi.
Reagovat
turista
Ano. Ale znamená to hodně v podstatě kdekoliv.
Reagovat
Pe3k
No spíše znamenalo smile
Reagovat
smazaný uživatel
ako dlhorocny nadalov fanusik si dovolim tvrdit ze tenro rok to FO nevyhraje, pokial rublev, thiem, tsitsipas, zverev nevysmahnu v prvych kolach tak tento rok ho mozu porazit, je to realnejsie podla mna nez inokedy za posledne 3 roky
Reagovat
mahycek
Omlouvám se, řídkou stolici jsem měl
ve středu, když Sparta to projela
doma se Slavií. Vzduch je řídký.
Reagovat
paddy
Sparta je v řiti už dlouho smile
Reagovat
FulnekUltras
;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

to je moc... ;-)))
Reagovat
FulnekUltras
kór když čtu jako vždy zeshora ;-)
Reagovat
paddy
Doufám, že ti u toho smíchu nepovolil svěrač smile
Reagovat
paddy
změna situace na bitevním poli smile

po vyřazení Nadala hledejme vítěze mezi touto čtveřicí
Berrettini, Bublik, Ruud, Garin
či lidově BB na RG (Bridget Bardot na Roland Garros) smile
Reagovat
mahycek
Tak, šokujícím utkáním bych to nenazval, ale Rafa mohl v 1 setu utéct na
5-2, nepotvrdil a prohrál ho nakonec
4-6. Ale Zverev skvěle servíroval,ani
občasné dvojchyby mu neuškodily. V
Madridu je řitší vzduch i antuka není
taková vrstva jako v MC, takže to Sašovi vyhovovala. Vždyť i Roger tady
porazil Nadala. Před 3 týdny při
Monte Carlu, jsem tady střelil, že
Nadal vyhraje alespoň jednu antuku. To
se stalo na ATP 500 v Barceloně. To se
může stát skotečností. V Římě přijde
Djoko, bude tam stále rozehranější Thiem a Nadal nevyhraje ani tam. A pak
Roland Garros, vím, že jsem to říkal
už před dvěma roky,dali jste mi to
někteří sežrat, ale teď si fakt myslím, že už je to Rafova konečná a
po dlouhé době si vsadím. Není to tak,že se vysmívám nadalovcům, to vůbec,
mám úctu k Rafovi, ale ta výkonost
půjde dolů, ten věk se nedá zastavit.
Pokud Thiem se dostane do formy, tak
už budde mít velkou šanci, nebo Djoko a je tu pár mladých dravců, Tsitsi,
Rublev i ten Saša. Medvěda na antuce
neberu. Z pěti antuk může mít Rafa,
jen ten jeden z Barcelony. Mít dva,
tak to bude úspěch velkej...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
souhlassmile
Reagovat
paddy
"řitší vzduch" smile
není odvozeno od řitě, ale od řídký

zároveň se píše řídká stolice, i když je původem z řitě smile smile
Reagovat
Vlk-v-trave
A to ja si tipnu taky, vyhraje Nadal, a ve finale to bude pro nej 3:0 max. 3:1
motto vek nezstavis, no to si fakt objevil ameriku:)
Ma 34, takze v soucasnych podminkach, kord u neho, si muze kupit i cely ostrov, jen tezko hned tak zvadne.

Vynechal cely hard. Nepocitam jedno GS. Fedex tohle delal take...a bude dal delat, Djokovic s tim pomalu zacina.

Minuly rok Nadal vynechal cely hard pred RG. Na turnaji pred RG vypadal, jak by sjizdel kokajn, nebo bary, kde vychlastal litry levne koralky. Vysledek snad znas.

Thiemovi proste neverim, ze ho v Parizi da.
Djokovic lozi po horach, bo se potrebuje nejak probrat...antuka mu podle mne uz leze i usima, ten se vic uz tesi beztak na travu.
Tsitsipas je zajimavy, ale ma sve propady, a to podle mne na GS nestaci na antuce.
Diego je trochu zvadly, jeste mozna na ty 2 vitezne, kdyz je v dobrym modu.
Fedex bere RG jako pripravny turnaj.
Medvedev antuku nesnasi a je na ni mimo.
Zverev na antuce, no mozna Madrid, nebo na 2 vitezne, ale muze na RG nekde rupnout drive, a take nevim jestli na 3 vitezne to da. A predstava jak hreje finale s Nadalem...3:0 pro Nadala...

Napadaji mne pouze 2.
Drzoun Rublev. A musi to sypat, nesmi dostavat caste cholericke zachvaty.
A pak Karatsev, ale nesmi se pred RG utavit. Uz ted je zjevne uvareny po te cele snure turnaju. Takze otazka, jak se na RG pripravi.
Zatim se mi nejvic libil na antuce Stefan, no, ale vlna skoncila a ted otazka, zda se na ni vrati...

Porad mi nejak vychazi ten Nadal.
Reagovat
turista
V době RG bude Nadal mít už plných 35.
Reagovat
RF46
jestli ma RG nekdo vyhrat v 35, tak Nadal.
Reagovat
Mayo
Tak trochu som to očakával. Aj taký je však šport.
Reagovat
Pe3k
Si zvykneš ty paštiko, Rafu si chleba namaže kde kdo už i na antuce smile
Reagovat
Patik
presne som to písal vo vedlajšej téme že Zverev nemusí stratiť ani set a ani nestratil..keď ho tu Nadal nedokázal poraziť tak na harde nech sa mu radšej vyhýba lebo dneska si Saša odnesie fajnové sebavedomie..a kopec hráčov to videlo takže týmto opäť len dodá sebavedomie aj iným.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafo,Rafo leta leti.Ja to tušila.smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile jo, jó
Reagovat
peggy
Rafo,Rafo leta leti.Ja to tušila.smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jsme si tipl nekdo jiny, jestli jde o viteze, a nejmene jsem tusil, zeby ten tip ohrozil nejvice prave jediny ktery zustal, cili Thiem:)))
Skoda dneska Janka.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, taky jsem dal z hecu jiného vítězesmile Izzyho rozhodně škoda. Rozhodlo pár hloupých chyb. Měl to takřka ve svých rukou...
Reagovat
Ereinion
Tak Rafovi dlouhodobě nesvědčí podmínky v Madridu, ale z hlediska RG, kde je nižší nadmořská výška a centr na míru, to asi nic neznamená
Reagovat
soloo
jop
Reagovat
paddy
ne na míru, ale na Rafu smile
Reagovat
soloo
smile
Reagovat
com
clanek mel mit lepsi nazev.. např. Šokující utkání v Madridu smile
Reagovat
svetova.dvojka
Tak vida Saša je nejlepším hráčem historie...
Reagovat
blixa
Dobrá práce Sašo ! smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
opravdu dobrásmile
Reagovat
soloo
Tak ja vidím čo pomohlo Zverevovi vyhrat a to bol fungujuci servis a agresivnejsia hra! ale to preto ze je v Madride rýchla antuka! v Parizi ten povrch bude servis tlmit a a agresivnu hru taktiez a Nadal ako vzdy z toho profituje!
Reagovat
turista
RG Nadal může vyhrát ještě letos asi naposledy. Později už těžko. Ty tisícovky mu tam už padat jako na běžícím páse taky nebudou. Djokovič na tom je podobně. Léta holt běží. A mladí hráči jsou lepší a lepší.
Reagovat
soloo
Máš pravdu ale Rafa na RG je zvira aj ked píšeš s cim suhlasim a ten pomaly povrch je stvoreny pre Rafu a 3sety takze vieme nase nazory ale proste Rafa ten RG vlastni, ale nepohneval by som sa ak by nevyhral
Reagovat
Pe3k
Je nejlepší na jednom kurtu na světě, GOAT smilesmile
Reagovat
Amputace
V 35ti letech. Ano, dost solidní. Federer v 35ti letech nebyl nejlepší nikde.
Reagovat
smazaný uživatel
To Federer ani v 27 :)
Reagovat
Pe3k
Jo no byl jenom světová jednička smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Par tyzdnov.

Koncorocna naposledy v 28r :D
Reagovat
dappe
I jeden týden na prvním místě znamená, že byl předchozích 12 měsíců nejlepší. To tady podáváš, jak kdyby byl nejlepší pár dní.
Reagovat
paddy
ne, pouze k určitému týdnu získal nejvíc bodů za posledních 12 měsíců

ale i tak je to vynikající výkon vzhledem
- k tehdejšímu věku
- faktu, že od r. 2004 to dokázali pouze 4 hráči, z toho Murray 41 týdnů
- když proti sobě měl 2 ze 3 nejlepších hráčů historie v nejlepších letech

smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je to teď s Rafou o nervy, chápusmile
Reagovat
peRFect
Otázkou je,zda to zvíře v Rafovi bude i při méně úspěšné přípravě.Pokud nevyhraje Řím,tak ho budou pochybnosti hlodat...
Reagovat
turista
Tak výhra v Barceloně není pro něj k zahození. V Římě může vyhrát leckdo z hráčů, kterým to aktuálně jde.
Reagovat
peRFect
V tom máš pravdu,ale pokud vy jej v Římě vyřadil letos např. třetí různý hráč,bude vědět,že těch reálných soupeřů je víc.
Klidně se může stát,že celý RG proletí bez ztráty setu,možno se mu soupeři porazí sami,možno budeme svědky velkého překvapení.Uvidíme.
Reagovat
peek
Gratulace Sašovi, celkem snadno si poradil se stárnoucí legendou. To i ten Evans mu dal víc práce.smile
Reagovat
baba
Nadal hrál male opravdu špatně, myslel že vysokými míči Zvereva zdolá a on si na to pak zvykl a byl lepší...
Reagovat
baba
ne male , ale ....
Reagovat
Krisboy
smilesmilesmile
Reagovat
Alien
Jaro, léto a je to! Paráda Zvěrev!
Reagovat
George_Renel
ve dvou setech, tentokrát už i na antuce - z toho začíná koukat komplex.
Reagovat
raron
paráda!!
Reagovat
raron
paráda!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist