Birnerová v Monterrey 48. start na turnaji WTA ve čtvrté čtvrtfinále neproměnila

24. 2. 2012, 09:11
Aktuality 0
WTA MONTERREY - Eva Birnerová má v 27ti letech na kontě celkově 48 startů na turnajích WTA ve dvouhře, alespoň do čtvrtfinále ale postoupila pouze třikrát. V mexickém Monterrey se do něj nedostala poté, co ve 2. kole podlehla hladce ve dvou setech Rakušance Mayrové.

Loni na podzim si Eva Birnerová zahrála v uzbeckém Taškentu poprvé ve finále a už měla na kontě čtyři turnaje WTA v řadě, na nichž přešla přes 1. kolo. To se jí na dalších dvou turnajích stalo konečným, nyní v Jižní Americe ale vstupy do turnajů opět zvládá. Druhé kolo ale ani jednou nepřekonala.

V mexickém Monterrey sice přešla přes Maďarku Marosiovou, souboj o postup do čtvrtfinále s Rakušankou Patricií Mayrovou-Achleitnerovou ale prohrála hladce 1-6 3-6.

Sedmadvacetiletá Češka má za sebou už v celkově 47. start hlavní soutěži turnaje WTA, minimálně do čtvrtfinále ale postoupila dosud pouze třikrát.

Pětadvacetiletá Mayrová se ve čtvrtfinále utká s osmnáctiletou nadějí Timeou Babosovou. Maďarská úspěšná juniorka si zahraje o druhé semifinále během dvou týdnů poté, co otočila souboj s třetí nasazenou Rumunkou Soranou Cirsteaovou.

Druhou maďarskou čtvrtfinalistkou je Greta Arnová, jež v Mexiku neztratila set ani proti Chrovatce Marii Abramovičové. V dalším duelu na zkušenou Maďarku čeká Ruska Bratčikovová, jež včera vyřadila nejvýše nasazenou Vicniovou.

Poprvé si ve čtrvtfinále turnaje WTA zahraje šestadvacetiletá Mandy Minellaová. Lucemburčanka v třísetové bitvě zdolala Jaroslavu Švedovovou z Kazachstánu a čeká jí souboj s druhou nasazenou čtvrtfinalistkou letošního Australian Open Sarou Erraniovou.

- WTA INTERNATIONAL MONTERREY -
(Mexiko, tv. povrch, 220.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (23. 02. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Mayrová-Achleitnerová (Rak.) - Birnerová (ČR) 6-1 6-3
Babosová (Maď.) - Cirsteaová (3-Rum.) 4-6 6-4 6-2
Arnová (6-Maď.) - Abramovičová (Chorv.) 6-4 6-2
Minellaová (Luc.) - Švedovová (Kaz.) 6-3 6-7(1) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist