Bitva nejlepších: Djokovič zastavil Murrayho a v Dauhá obhájil titul

7. 1. 2017, 18:21
Aktuality 189
ATP DAUHÁ - Novak Djokovič ve finále turnaje v Dauhá vyhrál měření sil dvou nejlepších tenistů současnosti. Brita Andyho Murrayho, který ho na konci loňské sezony připravil o post světové jedničky, udolal po téměř třech hodinách boje, ukončil jeho sérii 28 výher v řadě a obhájil loňský titul.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič a Andy Murray dnes svedli celkově 36. vzájemný duel, ale vůbec poprvé se střetli na podniku nejnižší kategorie ATP 250. Stalo se tak hned na prvním turnaji sezony v katarském Dauhá. 

Devětadvacetiletý Brit se na konci loňského roku stal poprvé v kariéře světovou jedničkou, když z trůnu sesadil právě svého srbského vrstevníka. Posun do čela žebříčku pak stvrdil v listopadu výhrou ve finále Turnaje mistrů, v němž porazil právě Djokoviče.

Statistiky zápasu
Murray - Djokovič
8 esa 2
4 dvojchyby 3
60 % 1. podání 'in' 72 %
78 % úsp. 1. podání 68 %
47 % úsp. 2. podání 61 %
30 winnery 36
33 nevyn. chyby 31
17/18 hra na síti 24/35
2/7 brejkboly 3/4
čas: 2:54

Tomu se dnes povedla odveta a zvýšil tak své sebevědomí v boji o návrat na trůn. Djokovič zvítězil po 2 hodinách a 54 minutách 6-3 5-7 6-4 a Murraymu připravil první porážku po šňůře 28 výher.

Djokovič mohl zvítězit rychleji, jenže za stavu 6-3 a 5-4 neproměnil tři mečboly, poprvé v zápase přišel o servis a po čtyřech prohraných gamech v řadě druhou sadu ztratil. Na třetí dějství se však dokázal znovu zkoncentrovat. Převlékl si tričko, za stavu 2-3 odvrátil brejkbol a v následné hře se mu povedl rozhodující brejk. 

Djokovič Murraymu oplatil porážku z finále loňského Turnaje mistrů a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 25-11. A znovu potvrdil pravidlo, že když proti Murraymu získá první set, vyhraje nakonec i celý zápas. Dnes se mu to povedlo již podvacáté.



Bělehradský rodák se dočkal turnajového triumfu po pěti měsících. Získal 67. titul v kariéře a v historickém pořadí mu chybí dva triumfy na šestého Španěla Rafaela Nadala.

Pro oba nejlepší tenisty současnosti byl dnešní zápas posledním před Australian Open, které startuje za devět dní. Srb bude obhajovat titul, britský pětinásobný finalista bude útočit na premiérový triumf.

• ATP 250 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 1.334.000 dolarů
sobotní výsledky (07. 01. 2017)
• Dvouhra - finále •
Djokovič (2-Srb.) - Murray (1-Brit.) 6-3 5-7 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

189
Přidat komentář
Nola
kam ty vlastne patris? asi nikam.... si obycajny provokater, uz to prestava byt aj vtipne... Gulbis tvoje fandenie iste oceni.... tenisovy fanda sa vyjadruje hlavne k danemu matchu....
nechala som sa vyprovokovat, tak prepac, Gyros u mna tvojim prispevkom skoncil..
Reagovat
gigin
Nerozumím ti vůbec. A to je možná dobře. Tweet Nicka je velmi vtipný. Dal jsem ho pod článek, kterého se to týká. Nevím, co sem taháš Gulbise. Přijdeš mi nějaká nevyrovnaná poslední dobou.
Reagovat
gigin
A tady se to nějak selektuje, že musím někam patřit? Dej se dohromady prosím tě. Je to jenom tenis.
Reagovat
Nola
:D
dakujem za podporu, zatial som OK, ale ak mas poruke psychiatra mozes mi poskytnut kontakt, akykolvek....
Reagovat
Nola
medovniky som zatial nezdobila, vlani som ich ani nepiekla... mozno velkonocne vajcia vyzdobim...
Reagovat
gigin
:-DDD
Reagovat
Stan_Borowitz
Vždycky musíš někam patřit, bo jak nikam nepatříš, tak jsi nevyhraněný. Někoho by pak mohlo napadnout, jestli třeba nepochybuješ. A od pochybností je jen krok k reakčním myšlenkám. A reakčním živlům umí tenisportal ukázat svou ocelovou pěst.
Reagovat
gigin
Báječný portál pod psa?
Reagovat
Stan_Borowitz
:-)
Reagovat
janek_da
:-)))
To jsou ty maloburžoazní živly
Reagovat
VlS
No, a nemůžeš patřit k těm, co nikam nepatřej? To vlastně někam patříš, ale ne zas nějakým svazujícím způsobem, ne?
Reagovat
gigin
Ale já nechci nikam patřit. Mne zajímá tenis. Proto sem chodím. Jestli to někomu nevoní, je mi to šumák. Tenis není Djokovič. Naštěstí.
Reagovat
VlS
Když nepatříš k těm, co někam patřej a dokonce ani k těm, co nikam nepatřej, tak jak bych to definoval , nóóó, ehm, kur... , že ty budeš Gigin :-)
Reagovat
gigin
https://twitter.com/NickKyrgios/status/817965970316632064
Reagovat
smazaný uživatel
U Noleho musi stacit, ze ho na TP pokara Kozoroh, za trest po nedelnim obede nenapise zadny vpis o stats. Noldy a neda si nedelni virzinko;)
Reagovat
gigin
Už na FO ho měli vyhodit.
Reagovat
Marduch
tvl a Můra by teď na AO usiloval o kariérní GS (to bych snad předstal sledovat tenis:))
Reagovat
Kozoroh
Dějiny stojí na vratkých základech.
Reagovat
turista
Nechápu proč má Novak v této zemi tolik haterů, kteří mu jeho úspěchy nepřejí.
Reagovat
Nola
:D Gyros a byvaly predseda fanklubu si vybreceli pokutu za neukaznene spravanie...
Reagovat
gigin
Za utržené peníze ti zaplatíme toho psýčka.
Reagovat
Nola
vdaka :D len si prosim nazrus skor konto ako ti stihnem poslat cislo uctu...
Reagovat
gigin
Já ti dovezu keš, když tak.
Reagovat
Nola
hotovost neberiem, ceske koruny su mi nanic, my patrime do eurozony, ponuku neprijimam :D dodrz co si slubil a nevykrucaj sa
Reagovat
gigin
Dobře, v první fázi ti můžu přislíbit, že si účet na TP nezruším do té doby, pokud spolu nebudeme kompletně, dočista vyrovnáni. Stačí? ;)
Reagovat
Nola
OK, nedotknutelny moralista :D
odnes snad odsudis kazde rozmlatenie rakety, odpalenie lopticky, nadavanie, vsetko cez pokuty a vylucenie...pokracuj v spolupraci s Gyrosom, je to vzor pre malych tenisovych nadsencov....
Reagovat
gigin
Já nejsem moralista. Líbí se mi emotivní projevy hráčů. Ale taky stejný metr pro všechny.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15965786_1151786698273324_867370664215519054_n.jpg?oh=9282cf1ae64a4fc084b25366e2f10717&oe=591F736E
Reagovat
Stan_Borowitz
Stejně si myslím, že za to může Federer, bo ta jeho milka Mirka Stana veřejně ponížila, když ho nazvala uplakánkem. Kokki se jen zachoval evolučně správně - využil oslabení jiného samce v očích jeho samice a spářil se s ní.
Reagovat
gigin
:-DDDDDDDD
Reagovat
gigin
Kdo ho kde hejtuje? Kdo mu to nepřeje? Co to zase meleš? Že toho dokázal mrak ví každý. To jsou fakta. Tím se ale nestává nedoknutelným.
Reagovat
Kozoroh
K naplnění skutkové podstaty však nedošlo, když raketa rozhodčího netrefila. Můžeš se stavět na hlavu, ale tak to je.
Reagovat
kada.tom
Grigor má break a jde servírovat na zisk titulu ...
Reagovat
Krisboy
Ale tenis je to pěknej, vo tom žádná.
Reagovat
Krisboy
Vůbec si netroufám tipovat, jak bude vypadat třetí set. Ze začátku byl trochu lepší Kei, pak Řehoř zapnul turbo, ve zbytku setu dominoval, v druhým setu zas Keie nechal vrátit se do zápasu...Kei na ošetření...hmm, hmm...
Reagovat
Mayo
...
Reagovat
Alexandria
K.Nishikorimu sa dnes v prvom sete nedarilo,resp.Grigor Dimitrov hral hodne dobre.Ten prvy set G.Dimitrov velmi markantne dominoval,uvidime na AO.V tomto zapase bol formalnym favoritom K.Nishikori a skutocnost?Druhy set sa K.Nishikori vzchopil,uvidi sa co bude v tretom sete,
Reagovat
Padme
chytá Djokomanýry? Vykolejit soupeře za každou cenu.. :(
Reagovat
Pe3k
Spise Nadalovy manyry. Nejvtipnejsi to bylo v Riu, kdyz po druhem setu proti Nadalovi odesel na 15 min. do satny, Rafael zuril, zapas prohral a pote to taky ostre komentoval, asi si myslel, ze tyto nefer taktiky muze praktikovat jen on :D
Reagovat
kada.tom
Grigor zatím skvěle, i když teď ztratil servis. Ale nevidím důvod, proč by si ho nemohl vzít zpět. Ale 3 sety by bodly, fakt pěkný tenis :-)
Reagovat
kada.tom
a znova ztráta ... tak to už 3. set bude
Reagovat
Pe3k
WoW. Dimitrov hraje jako DimiGod. Kei taky hraje dobre, mel spise smulu.
Bezi to v HD na youtube s dobrym komentarem.
Reagovat
Padme
Taky čumím... zatím hustý finále.
Reagovat
Pe3k
Krasny tenis, naprosty kontrast s vcerejsim finale dvou pasivnich obranaru...
Reagovat
Padme
myslím, že na ty dva to stačit nebude... ale zábavnější to pro mě je určitě..
Reagovat
Pe3k
No na tech pomalych kurtech na AO to bude proti DjokoMurarne velmi tazke, ale jinde budou mit tihle kluci slusnou sanci.
Reagovat
vrabejka
Já hlavně doufám, že to není náhoda a zase se vrací k formě kterou měl v roce 2014, kdy trápil celou špičku.
Na AO bude ale ted nepříjemný pro každého.
Reagovat
Pe3k
Pokud to dnes dotahne, tak bude jednim z cernych konu AO (spolecne s Federerem a Kyrgiosem).
Reagovat
turista
No Nišikori, Raonic a Thiem se opravdu nevyznamenali porážkami s Dimitrovem, který byl dlouho totálně neškodný na rozdíl od Berdycha, který má dlouhodobě velmi konzistentní výkonnost. No je začátek sezóny.
Reagovat
gigin
Dimi se zlepšoval už koncem roku, je vidět, že zabral a všechny tebou jmenované je schopný normálně porážet.
Reagovat
Marduch
S aktuální hrou je zralý na AO dojít třeba až do finálka.
Reagovat
turista
No pokud Dimitrov narazí během turnaje např. na Ríšu Gasqueta tak končí. S ním snad ještě nikdy nevyhrál.
Reagovat
turista
Porazil je jednou, ale stabilně porážet hráče první desítky určitě nemůže.
Reagovat
Stan_Borowitz
Není to tak dávno, co se to od něj v blízké budoucnosti očekávalo jako málem povinnost. Tak třeba začne konečně ta očekávání naplňovat.
Reagovat
gigin
win kvarteto. Tak fajn. V Sydney už hraje singla, shodou okolností v prvním kole proti Thompsonovi, se kterým teď vyhráli debla v Brisbane. Oba tam dostali divošky. Tak come on, Thanasi, vybanguj to tam celé!!
Reagovat
vrabejka
Snad Grigor vyhraje :)
Reagovat
brixner
že takhle nudný tenis předvádějí momentálně nejlepší hráči světa...Ten náboj rozdílnosti stylů prostě hrozně chybí, Pete-Andre, Roger-Rafa, i Srb-Rafa mívaly větší tenisové aroma, nedivím se, že si Magerka raději kapku dáchla. Ale i přesto - oba dva jsou nejvyššími favority za týden v Melbourne, to ano!
V téměř každé velké éře se objevil hráč, který vítězil často a míval dost velkou převahu, min. v určitém období. Srbovi bude třicet, Andy se tam také blíží, to je prostě milník a po přicítce to už nikdy lepší nebude, sem tam nějaký "výkřik". Takže se dost rychle blíží doba tzv. bezvládí, nikdo z nastupující generace totiž nemá ten potenciál Big Four posledních cca 10-12 let, Roger, Rafa, Srb i Andy mají prostě vítěznou mentalitu a ta, společně s nimi, brzy odejde...Ač tedy Srba nesnáším, jsem rád, že tu zatím ještě je, až odejde, nastane takové podivné, tenisové ticho...
Brix
Reagovat
smazaný uživatel
Zverevko moze byt kvázi na čele a vyhravat najviac tak za 3-4 roky...
Ale dominovat nebude..Uz zrazu aj homogenizované povrchy, nebudu tak homogenizovane, kedze kazdy povrch prinesie ineho vitaza
Reagovat
smazaný uživatel
Rafael Nadal's possible R3 opponents: Federer Gasquet Isner Karlovic Ferrer Cuevas Sock Zverev
Reagovat
smazaný uživatel
Z tych lahsich jedine Federer a Cuevas, s inymi to je otvorené..
Reagovat
Tornes
Chápu to správně, že čím častěji Nadala někdo porazí, tím lehčí je to pro něj protivník? Vybral jsi přesně ty hráče, kteří s Rafou mají procentuálně nejlepší bilanci...
Reagovat
smazaný uživatel
Nechapes :)..Bol to len neskodny stouch, nemohol som odolat..
Reagovat
Pe3k
Ja to chapu. Nadal je bez sance tak si aspon rypnes do Federera...
Reagovat
panzer.dragon
Pekny..
Reagovat
smazaný uživatel
Skvelý match, Andy hral vacsinu zápasu velmi dobre, ale vacsinou nestačí. Tie 3UE na príjme v poslednom geme ukazujú, ze Andy má sériu prehier s Nolem stále v hlave..
Reagovat
Marduch
To je možné. Na druhe strane mecboly v druhem setu odvracel suverene jako spravna no.1. Možno treba únava sehrala na konci roli..
Reagovat
smazaný uživatel
To áno...

Ale podla mna nie je MB ako MB...pri tych styroch nemal co stratit, kdezto za stavu 1:1 na sety uz aj on pocitoval tlak, kedze bol blizko vyhry:.
Reagovat
turista
No Sir Andy bránil tak dobře, že Novak musel smečovat míče na jistotu až po dopadu což na Andyho nakonec platilo.
Reagovat
Kozoroh
"Definitely one of the best ways to start a year. When he turned it around, I thought I hope this is not payback time for yesterday. All the way, to the last shot, you never know with Andy. It?s no strange occurrence for both of us to play three sets for three hours. It?s a very physical battle. We?re both going to need a little time to recover. To win here, against the biggest rival, is a dream start."
Reagovat
Krisboy
Já teda jsem tu ránu po proměněným mečbolu slyšel až ke mně do obýváku. (Jak mu spadla ze srdce ta dlažební kostka.)
Reagovat
Mayo
Vyhral titul po 5 mesiacoch? Take divne až. Po tom, co bol vyfackany na veľkých turnajoch sa dočkal.
Reagovat
Nola
aj vcera nemal daleko od vyfackania... tiahne mu na 30 - tku aj Andymu, je uplne normalne, ze nepodava konzistentne vykony celu sezonu, presli si tym vsetci velikani..

potesila ma statistika zapasu, Andy spachal viac nevynutenych chyb ako Nole, co sa mu stava tak raz za uhorsky rok... a to sa do vitaznych uderov pocitaju esa....
Reagovat
Mayo
Mna prekvapili iba 2 esá Nojeho. A to, ze mal Sir viac UE ma neprekvapilo. Skôr tie winnery, tam neni taký veľký rozdiel. 17/18 hra na sieti je tiež veľmi divná úspešnosť.
Reagovat
Marduch
34:22 bez es je jednoznačný poměr ;)
Reagovat
Nola
na sieti je Andy fakt skvely, taktiez dokazal lepsie vyuzit moment prekvapenia a zahrat skvely kratas, ktory Novak nemal sancu dobehnut, vlastne tymto sposobom ziskal najviac winnerov
Reagovat
Marduch
je to tak, od sítě udělal zřejmě nejvíc bodů. Ať už tam šel doklepnout skorowinner nebo ho tam Djok přitáhnul kraťasem.. Proti Djokovi by tam měl chodit častěji, protože Djok v podstatě buď jenom lobuje nebo prohazuje výhradně krátkým crossem..
Reagovat
Alexandria
Velka skoda,ze Juan Martin del Potro nema dobru kondiciu!
Reagovat
svetova.dvojka
Jaká je podle vás pravděpodobnost , že finále v Melbourne nebude Murray-Djokovič, podle mě maximálně 10%...
Reagovat
kada.tom
je to hodně pravděpodobné a pokud by měl některý z nich klopýtnout před finále, tak bych si vsadil spíš na Novaka, no ... ale uvidíme, třeba oba vyletí ještě před QF a pak to bude "sranda" ..
Reagovat
Nola
tak si vsad, Stana moze chytit v SF, to je jeho nocna mora.... Stan ho este v SF neklepol... vo finale naopak....
Reagovat
Kozoroh
Stan je v SF hratelnější než F.
Reagovat
kada.tom
Wawrinka je hratelný v každé fázi krom finále, tam je téměř nepřekonatelný
Reagovat
Marduch
Tohle si říkali ti hraci, které porazil na tech třech GS v kolech pred finale, taky :-)
Reagovat
turista
Krásný zápas. Novak vyhrál a 67.titul má v kapse. Bravo!
Reagovat
SubOptikT
Krásný zápas. Jsem rád, že jsem ho viděl.
Reagovat
svetova.dvojka
ZaplaŤ pán Bůh za Eurosport..., Novasport už místo tenisu bude vysílat Florbal..., švédskou florbalovou ligu :-)))
Reagovat
Kytka
Taky si říkám. Ještě k tomu šipky apod. Letos jsem zatím na Nova Sport nekoukala. Biathlon a zimní sporty jsou na Eurosportu a ČT sportu. Od března, kdy budou první tisícovky si k naší kabelové UPC přikoupíme od Nové Digi balíček Sport+. To jde i přes internet a přes STB od UPC propojený kabelem s modemem. Už jsem se informovala, že to tak dělají. Tak ATP mít budu zajištěné.
Reagovat
SubOptikT
Taky jsem to tak vyřešil.
Reagovat
Romario
Mám pocit, že pro Noleho bylo nakonec lepší že se hrál 3 set. Z psychickýho hlediska je to pro něj lepší než kdyby vyhrál snadně ve 2 setech jak to vypadalo. Alééé Nolééé!!!
Reagovat
Romario
Gratulace Nolemu, Andy hraje momentálně svůj nejlepší tenis a stejně to na Noleho nestačilo. Pro mně je Andy jen takovou zastupující světovou jedničkou, která na něj momentálně zbyla, když si Nole po vítězství na French Open dal menší pauzičku. Andy je dobrý hráč, ale mezi ty TOP hráče historie prostě nepatří.
Reagovat
Kozoroh
DJOKER JE KING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po takřka půlročním postu vyhrál No1e už svůj v pořadí 67. titul v kariéře. Ač je to jen 250, tak nepochybuji, že Djokera mocně povzbudí do blížícího se AO, kde bude usilovat o sedmičku :-)
Novak v dnešním zápase potvrdil, že když proti Andymu získá první set, nikdy zápas neprohraje. Mohl zápas vyhrát snadněji, kdyby dotáhl skóre 5:4 a 30-0 v druhém setu, bohužel však Andy zabojoval a No1e se musel podstatně víc nadřít na vítězství. Mnoho tenistů by ztráta nadějného vedení proti světové jedničce zlomila, Novak je však muž z oceli, jehož jen tak něco nerozhází :-))
Melbourne se blíží a je silným povzbuzením pro něj a nás jeho fanoušky, že si z generálky odvezl zaslouženou odměnu :-)))
Reagovat
tommr
dneska se jasně ukázalo, že Djokovic je lepší hráč než Murray, kterej se na tenisovej trůn dostal jen díky nepochopitelnýmu polevení Djokovice v závěru lonský sezóny. V boji o post jedničky si ale v Doha i přes porážku ve finále polepšil Murray ...
Reagovat
turista
Nole je lepší i než Fedex a Rafa. A tohle mu pomůže se vyhrabat z potíží. Rafa si asi jako obvykle odveze nějaký titul z jihoamerické antuky.
Reagovat
Stan_Borowitz
muž z oceli - Stalin! Tak ta paralela Novak - Verdasco/Stalin - Bucharin nebyla vůbec od věci.
Reagovat
Mayo
Forehand je fakt rozdielový, Djokovic po čiare ci krížom, hlavne ale po čiare čisté údery. Oproti tomu Murray slabšie (aj ked ten krížny monstrozny FH nakonci druhého bol super).
Reagovat
Marduch
On ty sprintem dobihany forehandy krizem umí parádně. Připomíná mi tim Roga v jeho ere.
Reagovat
Alexandria
Celkom slusny 3-setovy zapas!Blahozelam N.Djokovicovi a davam cest porazenemu,ktory predsa vyhral jeden set!Nuz zaver:Slava vitazovi a cest porazenemu!Pekny vecer vsetkym
Reagovat
svetova.dvojka
Federer bude až 17.nasazený v Melbourne, to bude zajímavý los... Nadal až jako děvet.
Reagovat
kada.tom
takové OF Wawrinka - Federer :-D
Reagovat
rod_laver
nechci kecat, ale myslím, že na GS ve 3. kole hráči 1.-4. mohou dostat hráče 25.-32. a ne 17.-24.
Reagovat
kada.tom
jo, asi máš pravdu
Reagovat
Kozoroh
V 3. kole hráči 1-8 vyfasují tenisty 25-32, 9-16 s 17-24. Na 4. kolo mají tenisté 1-4 nalosovány hráče 13-16, 5-8 se utká s 9-12.
Reagovat
ipko
takže možné 3.kolo Rafa-Roger?
Reagovat
kada.tom
přesně tak :-)
Reagovat
Pe3k
Doufam, ze chytne Wawu nebo Rao.
Reagovat
a.magerova
V tom šedém bezlímečkovém tričku byl vítěz rajcovnější než v tom modrém s límečkem... ;-)
Reagovat
Padme
A co tenis? Ten tě bavil? :D
Reagovat
a.magerova
Po dvaceti minutách zápasu, kdy to bylo "už" 2:1 pro Noleho.... jsem na dvě hoďky usnula... no a poprobuzení pěkně dokoukala.... takže TO, co jsem viděla, mě bavilo..... ;-)
Reagovat
a.magerova
A teď zhodnotím nového Vinnetoua... ale zatím jsem dost skeptická vůči výběru hlavních hrdinů.... podle fotek teda, láska na první pohled nehrozí.... počkám, zda-li mě pánové přesvědčí svými výkony... ;-)
Reagovat
Kytka
Já jsem konzerva. Starý Old Shatterhand mně byl sympatičtější. Takový chlapák. tenhle mi přišel jak uplakánek. No ale Vinnetou vypadal aspoň jako skutečný Indián.
Reagovat
a.magerova
Všichni původní, dle mého, byli sympatičtější.... Old - katastrofa, Vinnetou - no Indián jo, ale Vinnetou?!!!
Nšo-či - mi furt připomínala Viktorku z Babičky, což mě dost odvádělo od indiánské tématiky.... takže jediný, kdo to chvilku zachraňoval byl Gojko Mitič a mé nostalgické vzpomínky... ;-)

http://www.csfd.cz/tvurce/293484-iazua-larios/galerie/?type=film-1

http://www.krajskelisty.cz/images/textiky/Geprtova_Babicka.jpg
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně, Vinnetou jako postava nemá se skutečným Indiánem v podstatě taky nic společného, tak proč by ho měl hrát Indián...
Reagovat
VlS
A proč by byť jako Apač neměl bejt oblečenej jako lako Lakota, místo ve wikiapu bydlet v teepee a tak dál. I první filmy byly hodně mimo, ale tohle je ještě dál.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já spíš myslel takové ty hrátky na hatefree kulturu Indiánů...
Reagovat
VlS
No, tam totiž ten problém začíná, protože těch národů a jazyků je mrak a kultur ještě o něco víc, nic jednotnýho neexistuje a je v podstatě blbost se pokoušet cokoliv zobecnit, nebo generalizovat. Aspoň ale, když budu jako popisovat Apače u Mexický hranice, tak bych použil tam příslušné reálie. Apači nelovili bizony a teepee by neměli z čeho udělat, a vzhledem ke způsobu života ho taky k ničemu nepotřebovali. Oblečení měli vesměs textilní a ne kožený atd atd. ( na textil měli super zdroj - Mexico, kam poŕádali nájezdy. V podstatě se živili loupením a lovem se jen přiživovali. Atd atd
Reagovat
mahycek
Až budu mít více času, tak vám vysvětlím toho nového Vinnetoua.
Reagovat
a.magerova
Tak vysvětlit můžeš kdeco.... ale můj pohled na hlavní hrdiny se nezmění... použila bych koment z csfd.cz: "Poprvé mi nebylo líto, že Vinnetou zemřel."
Reagovat
Mayo
Najviac ma aj tak prekvapili len 2 esá Djokoviča.
Reagovat
Pe3k
Doufam, ze se na AO DjokoMurarny nedockame. Tenhle match-up je pro me nuda...
Kolik titulu chybi Novakovi na Nadala?
Reagovat
vasekafe
Nadal jich má 69, Novak dneska vyhrál 67.
Reagovat
turista
Novakovi chybí jen 2 tituly na Rafu. Na jaře snad Rafu dotáhne a na podzim by už mohl nahánět Mc.Enroea.
Reagovat
Kozoroh
Důležitější bude nahánět Peta Pistolníka a Rafu Býka v GS parametru :-)
Reagovat
turista
To ano, ale to bude pro Novaka těžká práce. Ale věřím, že to dokáže.
Reagovat
Kozoroh
Nebyl bych proti finále No1e vs Miloš třeba :-)
Reagovat
janek_da
lepší by bylo, když tak Nole-Wawra
Reagovat
Mayo
Stale to iste dookola. Sir pasívny, umožní aby sa hralo podľa Nojeho. Boji sa do toho opierať, Noje je ofenzívnejší hráč vich zápasoch. Pritom vie aj zatlačiť, na GS bude musieť byt aspoň 88% zápasu agresívny. Noje úvodných 35 zápasov bude mat 35-0 o tom sa ani nebavme, potom nastúpi niekto iný.
Reagovat
Mayo
Gratulujem Nojemu ku vtákovi.
Reagovat
Marduch
Je to tam! Mura vitezstvi v 1. polovině třetího setu odmitnul, kdyz svoji pasivitou nevyužil Noleho trauma z tech mečbolů a nebrejknul ho. Nole se z toho postupne vyhrabal a zaslouzene si díky ofenzivejsimu pojeti dosel pro pohár, byt mu to Mura v posledních gamech trivialnimi UE usnadnil. Zajimal by me počet winnerů Můry ve třetím setu.
Reagovat
svetova.dvojka
Jinak až dnes jsem si uvědomil, že existuje nějaký tenis a že Djokovič po tom loňském propadáku ještě hraje, jsem si myslel, že tenis skončil finálem turnaje mistrů a podívejme se Djokovič s Murrayum jsou tady znovu. Kde se vzali ?
Reagovat
Krisboy
I přes výhru si myslím, že Nol3 pořád zdaleka není tím hráčem, jako před rokem, dvouma. Je nejistý, podivně skučí při servisu, málo sebevědomí, chvílema se sotva udržel na nohou, párkrát dokonce kvjetákovsky řval do svý lože. Nic z tohodle dřív nedělal. A to všechno rozhodně není dobrá vizitka pro kvjetáka - Nol3 na 70% svých možností a přesto to stačilo, i když vo fous. Djokovič před rokem by dnešního kvjetáka přejel dvakrát 6:2.
Reagovat
Marduch
Ty koukam Noleho moc dlouho nesledujes.
Reagovat
Marduch
A tim neříkám, ze fazona z 2015 a půlky 2016 je zpět.
Reagovat
Krisboy
Nechápu. Sleduju ho asi deset let ale to je jedno. Každopádně jsem rád, že vyhrál a teď si jdu pustit zas nějaký film.
Reagovat
Marduch
Krome lability pri dopodavani resp. nizsiho sebevedomi ho tebou zmíněné atributy doprovází min. od konce 2012, od kdy atp sleduju. Zvláště utrpne výrazy 5 minut pred umrenim a potize s balancem se tady probiraly xkrat.
Reagovat
Krisboy
Nevím, tak to jsem ho sledoval fakt asi špatně.
Reagovat
Mayo
Hallooo, Noje ma 30 na krku, opotrebovanosť príde. Co čakáš dokedy diktát?
Reagovat
Krisboy
Kámo, já na rozdíl od jiných jsem si nikdy nemyslel, že Djokovič je neporazitelnej robot a bude vyhrávat všechno dalších dvacet let. Chtěl jsem tím hlavně říct, že kvjeták je jedničkou jenom díky absenci Rogera, zranění Rafy a poklesem formy Djoka.
Reagovat
Kozoroh
Návrat k nekdejší skvostné formě nebude lehký a krátký. Titul z Dauhá mu však k tomu může pomoct.
Reagovat
vrabejka
Noleeeeeeee jooooooo!!!! King IS Back!!
Dnes hrál skvěle!! Snad bude po AO zase jednička!!!
Reagovat
Nola
to tazko, obhajuje 2.000 bodov, Andy o 800 menej....
Reagovat
vrabejka
Tak musíme doufat že arogant vyletí už ve čtvrtfinále
Reagovat
kada.tom
to je dost možné, že Federer QF nepřekročí :-)
Reagovat
svetova.dvojka
Roger ještě hraje ?
Reagovat
kada.tom
bohužel
Reagovat
turista
Bohudík je zpátky.
Reagovat
Kozoroh
Pokud Andy neobhájí finále a No1e si dojde pro rekordní titul, může se vrátit na 1. místo.
Reagovat
kada.tom
pokud Andy vyloženě nevybouchne, tak jedničkou zůstane
Reagovat
Nola
pidi turnajik, ale porazit Muru to stalo za to, FH uz funguje, cakala som vyhru Andyho po tej traparne s Nandom, ale dnes velka radost, aj ked je to iba 250, sebavedomie je spat aj herna istosta, este odstranit nepremienanie match pointov, ale proti Andymu je to vzdy velmi tazke, vrati udery aj s tribuny...
Reagovat
George_Renel
ale na rozdíl od komentátora to pro mě žádný skvělý zápas nebyl. Ano, pár super výměn (ty najdeme skoro v každém zápasu), ale jinak nuda, nekonečné krosy s absencí rizika metr od bočních čar... Ale skalní budou určitě spokojení, zejména skalní Srba.
Reagovat
svetova.dvojka
Nerozumíš tenisu..., zápas jako řemen, měl všechno...
Reagovat
turista
Přesně tak. Takový skvělý tenis ve finále dvěstěpadesátky překonal i leckterá finále GS. Ty výměny byly úžasné z obou stran.
Reagovat
Nola
tak nepozeraj mrzut... urcite lepsi zapas ako semifinalove bitky vcera
Reagovat
Krisboy
Nechceš to nechat na každém, na co bude koukat?
Reagovat
Nola
iste.... najlepsie zapasy su za ucasti Fedexa, to ja nepopieram, prepac ale tie kecy o nude su mi vrcholne nesympaticke.... oni dvaja nemlatia do lopticky ako zmyslov zbaveni, preto su nudni? to su tenisove sachy, kto lepsie zvladne tah na krala...
Reagovat
Krisboy
Šachy jsou nuda.
Reagovat
Tornes
Šachy jsou celkem zábava, ještě mnohem taktičtější kriket ještě mnohem větší... ale pro mě Djokovič s Murraym nepatří do stejné kategorie. Té taktiky tam příliš nevidím.
Reagovat
Padme
neboj... konec druhého setu byl parádní... ale jinak mi to přišlo, jak píšeš... Andy musí tlačit, jinak ho Novak zničí... Třeba mu to dojde.
Reagovat
Marduch
Videl jsem to od mecbolů v 2. setu a v tom zbytku bylo skoro všechno. Misty top tenis, ale i Noleho zbrklost a nezdravě velka nervozita, jak kdyby šlo o GS. Potěšila me Noleho relativne casta volba o bh po care, byt mnohdy s nedostatecnou razancí, a pak to, ze to pres zesranej konec 2. setu utrhnul.
Reagovat
turista
Souhlasím. Na Noleho BH po čáře se koukám moc rád a tentokrát ho používal i když všeobecně nehrál na riziko, hodně loboval a čekal, že se Andy vyhází, ale na výhru se nadřel pořádně.
Reagovat
Stan_Borowitz
a jsem navýsost spokojen. 12 minut špičkového tenisu, jaký člověk očekává od dvou nejlepších hráčů současnosti.
Reagovat
kada.tom
Tak Novak to nakonec uhrál. Ale skvělé finále - díky oběma. Fantastický tenis, Novak i Andy vybírali neskutečné věci. U sítě byli oba dva samý úsměv, Novak se ani mco neradoval :-)

Andy smutnit nemusí, získal 150 bodů, Novak si "jen" obhájil to svoje z loňska :-) A pak taky - pro Andyho lepší, když ho porazil Novak v Doha než třeba v Melbourne nebo na kterémkoliv velkém turnaji :-)

Ale finále fakt parádní, jeden z těch lepší soubojů těchto dvou :-)
Reagovat
svetova.dvojka
Zápas roku, v roce 2017 už nic lepšího neuvidíme, tento zápas mě opravdu přikoval k obrazovce.
Reagovat
Krisboy
Tak přece. Drama to ale bylo, to zas jó.
Reagovat
EllNino
Joooooooo ! :) Je to tam králi :)
Reagovat
Krisboy
Nol3 chytá kvjetákovy móresy?
Reagovat
kada.tom
tak teď má Novak druhý pokus, jsem zvědav jak s ním naloží
Reagovat
Krisboy
Z toho si nic nedělej, Novaku, já bych to zahrál úplně stejně.
Reagovat
mahycek
Upřímně řečeno, když se na to tak dívám, na to finále Djoker - Murray, tak nevím, kde by je a jak chtěli porazit, naši znovuzrození válečníci, Roger a Rafa. Ano přeji si to, alespoň rok, aby zamíchali, když ne v pořadí ATP, tak alespoň na nějakém G.S. Manželka se mi směje, ač Rafaelka, že to není možné. No, uvidíme, přeji si ať se Roger, alespoň na rok probudí a Rafael také. Pohádka by byla Rafael 10 G.S. z Roland Garros a Roger po osmé Wimbledon. A skončí to jako Pretty Womman. A Teď VINNETOU na ČT 2 !!!!
Reagovat
baggik
Federer uz by mel skoncit.
Reagovat
turista
Proč by končil? Connors si taky orazil dokonce celý rok 1990 a pak přidal ještě dvě excelentní sezóny.
Reagovat
Stan_Borowitz
Kéž bys byl jasnovidec. I jedna by stačila, když si dal oraz jen půl sezóny.
Reagovat
Mayo
Andy nevyužil BB, tak Noje využil. Sirove úsilie bude zbytočne nakoniec.
Reagovat
kada.tom
pravděpodobně máš pravdu
Reagovat
Krisboy
Tak že by na druhej pokus..?
Reagovat
kada.tom
tak tohle Andy nezvládl ..
Reagovat
Krisboy
Chudák Kozoroh, ten z toho musí šedivět.
Reagovat
Padme
chvílemi vypadá jako by hrál ping-pong :D
Reagovat
Marduch
Podle me v trénincích hraje obíhačku sám se sebou ;)
Reagovat
Marduch
Nejen Kozoroh :-)
Reagovat
Krisboy
Jen si to užijte :)
Reagovat
Tuttovka
Třeba to bylo tričkem :D.
Reagovat
Krisboy
Tričko je nevinné!
Reagovat
Krisboy
Na druhou stranu, pokud do Djok fakt projede, bude to spravedlivé. Semifinále vyhrál jenom proto, že Verdasco ho vyhrát nechtěl, tak finále zase prohraje, protože ho nechtěl vyhrát on :)
Reagovat
Tuttovka
Už jsem si chtěl stěžovat u nejvyššího Karla :D.
Reagovat
Krisboy
Hmm, to brzo, páni redaktoři. Teď, když je zápas prakticky rozhodnutej.
Reagovat
Tornes
Jen ať vím, na co mám sázet - kdo teda vyhraje?
Reagovat
Krisboy
Myslím, že kvjeták už to nepustí. Djokovič navíc odpadá už fyzicky, zdá se mi...
Reagovat
Tornes
No já si to sice taky myslím, ale rozhodnuto ještě zdaleka není...
Reagovat
Krisboy
To určitě ne, nevsadil bych na to ani pětikorunu, u nich nikdy nevíš.
Reagovat
Padme
Dokud nemá ten druhý pohár v ruce, tak si furt myslím, že vyhraje Djoko...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist