Bolest se stupňovala. Už nezabíraly ani tlumící prášky, řekla zklamaná Krejčíková

9. 11. 2022, 21:50
Aktuality 8
Za velké zklamání označila Barbora Krejčíková absenci na finálovém turnaji o Pohár Billie Jean Kingové. Šestadvacetiletá tenistka, která měla v týmové soutěži plnit roli české jedničky a být oporou ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou, se na poslední chvíli omluvila kapitánovi Petru Pálovi kvůli zraněnému zápěstí. Nechtěla riskovat o to víc, že letos na jaře prožila tříměsíční absenci kvůli zraněnému lokti.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková (© j48tennis.net)

"Je to velké zklamání. Těšila jsem se, jak budu reprezentovat a po víceméně vydařeném tripu do Ameriky předvedeme formu i v Glasgow. Jsem smutná z toho, že se to takhle sešlo. Je to pro mě hodně hořké," řekla Krejčíková v telefonickém rozhovoru s novináři.

Bývalá světová dvojka a vítězka letošních tří grandslamů ve čtyřhře měla do Skotska dorazit po Turnaji mistryň, kde se dostaly se Siniakovou do finále. Nejprve ji ale zdržely potíže s letenkou a po přistání v Londýně se dozvěděla výsledky magnetické rezonance, které potvrdily nález v levém zápěstí, jež ji bolí už od turnaje v Tallinnu na přelomu září a října.

"Od té doby jsem hrála s tejpem. Dalo se s tím ještě hrát, ale během posledního týdne v Americe se už bolest stupňovala tak, že jsem ji cítila i přes prášky proti bolesti. Jsem z toho hodně špatná," uvedla Krejčíková. Bolest ji limituje hlavně při bekhendu. "Už je toho prostě moc," podotkla rodačka z Brna.

Magnetickou rezonanci si nechala v Texasu dělat proto, že lékaři museli využít pro lepší lokalizaci zranění kontrastní látku. "Obávala jsem se, abych na ni nedostala nějakou reakci a nevěděla jsem do čeho jdu. Začalo se to zhoršovat ke konci turnaje a ještě před magnetickou rezonancí jsem absolvovala ultrazvuk, na kterém už doktoři něco viděli. Magnet měl definitivně potvrdit, jaké to je a jestli budu schopná na Billie Jean King Cup přijet. Bohužel to vyšlo tak, že ne," doplnila Krejčíková.

Opatrná s rozhodnutím byla i poté, co letos vynechala na jaře tři měsíce kvůli zranění pravého lokte. Zranění zápěstí ji trápí na druhé ruce. Jak dlouho bude trvat rekonvalescence, zatím nedokázala říct.

"Mám z toho strach. Je hodně pozdní konec sezony, ta nová mi začíná 29. prosince a není moc času. Lhala bych, kdybych řekla, že nemám obavy z toho, abych neskončila tak jako letos, kdy jsem stála tři měsíce s loktem. Už mi není dvacet, stárnu a musím si dávat větší pozor, abych vydržela celou sezonu zdravá. Letos mi trvalo strašně dlouho, než jsem se vrátila do slušné formy a moc by mě mrzelo, kdyby se to mělo opakovat," dodala Krejčíková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
misa
29. 12. začíná ta nová nesmyslná akce s názvem United Cup, která stejně zase vydrží 2 roky a pak zanikne. Kdo bude hrát souběžně pořádané turnaje?

Britové pořádají finále BJK Cupu, ale Emmička nehraje. Zajímá to tam ještě někoho? Zítra si musím pustit nějaký zápas, abych viděl návštěvnost.
Reagovat
Nenela
Ne vsichni jsou fandove Emmicky. Mne treba vubec nechybi. Na vecerni zapas nasich holek se podivam a urcite tam nekdo bude, prijeli i Slovaci. I kdyz jisch bylo asi osm smile
Reagovat
EllNino
To nic, misa ma rejpave obdobi, a to i presto, ze mela Marie vybornou sezonu :) proc by me meli porad zajimat navstevnosti, za kazdou cenu hledat chlupy na vsem ;)
Reagovat
EllNino
*mely
Reagovat
paddy
Vidíš jen část výseče, Sofie naopak shořela
Reagovat
misa
Chudák, ta dopadla smile Příští rok snad bude lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Však on misa ožije, až Maruška do Vánoc půjde před Číňanky na žebříčkové maximum. ;-)
Reagovat
misa
Krásný předvánoční dárek :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist