Bouchardová v Hobartu do kvalifikace nemusí, dostala divokou kartu

14. 12. 2017, 08:49
Aktuality 26
Eugenie Bouchardová vstoupí do nové sezony na turnaji v Hobartu. Na tasmánském ostrově, kde si loni zahrála finále, by vinou žebříčkového postavení musela teprve podruhé za poslední téměř čtyři roky do kvalifikace, pořadatelé generálky na Australian Open však kanadské tenistce dali divokou kartu.
Profily hráčů
Eugenie Bouchardová

V roce 2014 se dostala do semifinále na Australian Open i na Roland Garros, dokonce si zahrála wimbledonské finále a byla pátou hráčkou světa. Poslední tři sezony se však Eugenie Bouchardová marně snaží navázat na svůj životní rok. Od French Open prohrála 11 z 13 zápasů a v žebříčku se nachází na 82. místě. 

I proto by svůj první turnaj v sezoně 2018, který si naplánovala do Hobartu, musela začínat v kvalifikaci. Třiadvacetiletá Kanaďanka ale do ní teprve podruhé od února 2014 nastoupit nemusí, byť by pro ni nemuselo být od věci rozehrát se na začátku roku proti papírově slabším soupeřkám.

Pořadatelé turnaje WTA International totiž Bouchardové, jež si mezisezonní přípravu zpříjemňuje schůzkami s fanouškem, s nímž se seznámila letos na jaře po prohrané sázce na twitteru, vyhověli s žádostí o divokou kartu do hlavní soutěže.


"Jsem nadšená, že se v roce 2018 vrátím do Hobartu. Moc si vážím toho, že mi dali divokou kartu. Bude to pro mě skvělá příprava na Australian Open a doufám, že na kurtu strávím spoustu dobrého času stejně jako v roce 2016," uvedla v prohlášení Bouchardová.

"Hobart je nádherné město a při mé poslední návštěvě se mi dostalo úžasné podpory. Takže se těším, až se zase potkám se svými tasmánskými fanoušky," dodala kanadská tenistka, která loni svůj jediný start v Tasmánii proměnila v jedno z šesti finále na okruhu WTA. Tehdy v boji o svůj druhý titul podlehla Alizé Cornetové.

Právě Francouzka Cornetová bude patřit mezi favoritky i příštího ročníku. Titul bude obhajovat Belgičanka Elise Mertensová, mezi adeptkami na titul jsou také Číňanka Shuai Zhang či Rumunky Soarana Cirsteaová a Irina Beguová. V osmičce nasazených by neměla chybět Kateřina Siniaková, z českých hráček má pak jistou hlavní soutěž ještě Kristýna Plíšková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
marekv
Proč tuhle mrtvolku vláčej ještě za nožičky po zemi...kdyby ji vláčeli v Bravíčku, tak pochopim, že se těm pubescentům předhodit dá, ale vlastně ani tam už asi moc ne...
Reagovat
Jabadu
Tvl, Máro, měj trochu uznání! Vždyť to děvče po té "hrozné události" je totálně v prd ... Přikláním se k názoru, že to Petra tehdy trochu přehnala.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň je hezká no
Reagovat
Nola
ved prave, pani.....
staci mat peknu tvaricku, postavicku, narodit sa na spravnom mieste tejto zemegule, dosiahnut nejake obstojne vysledky, hoc aj par rokov stare, a mate zarucene tlacenky cez sponzorov, co na tom, ze vas tenis uz nezivi.... druha Kournikova - vynimka potvrdzuje pravidlo, asi jedina z vychodneho bloku.....
Kuznetsova sa na tuto temu vyjadrila celkom jasne.....modelky patria na mola, nie na kurt, pansky tenis je v tomto ohlade o parnik napred, aj ked tam su nejake tie vynimky.....
Reagovat
Lunej..
Ale Evza tenis umi, kdyz vybouchala Masenu, tak najednou byla skvela, ale pak zase na ni byly kecy. Urcite ma vetsi talent nez Kurnikovova. A prala bych ji, aby se ji zacalo zase darit, protoze na jeji tenis se dobre diva, at se hateri posmivaji jak chteji...
Reagovat
Nola
ved prave, umi.... ale iba to, zial nestaci, bez prace nie su kolace - slovenske porekadlo, ak sa nevenuje tenisu naplno, tak u nej plati to iste ako u Anicky, ako si prisla na to, ze je vacsi talent ako Kournikova? Masha po zarachu je meradlo?
patri medzi najkrajsie hracky na okruhu, ale to patrila aj Ana Ivanovic, ale ona mala za sebou aj vysledky....
Reagovat
Lunej..
A Evza se nevenuje tenisu? Nebo ti nerozumim. A proc by Masena nebyla meridlo, i po pauze je to porad top hracka s obrovskymi zkusenostmi a Evza zrovna ma dlouhodobe blbe obdobi. A do finale wimblu s Petrou se nedostala proto, ze hezky vypada. Blixa a spol. tady z ni delaji pomalu zrudu a na druhou stranu litovali Masenu, jak chudak dostala neopravnene trest za meldonium. To je hlavne pro me usmevny.
Reagovat
blixa
Cococo ? Jakou zrůdu ? Já mám Evženu v oblibě a dlouhodobě jí fandím aby se udržela v první stovce !!! ;-)
(No prostě je blbá jak pučtok, jinak proti ní vůbec nic nemám ;-) )
Reagovat
Lunej..
tys tu psal, ze je Evza moralni bahno, tak co zvatlas?:P
Reagovat
blixa
No jo, kolikrát to ještě vytáhneš ? Taky jsem se za to omluvil.
Reagovat
Lunej..
To jsem tedy vubec nepostrehla, jinak bych to nevytahovala.
Reagovat
Nola
to blbe obdobie trva uz dost dlhu dobu, ci? Mashu porazila, lebo si potrebovala nieco snad dokazat, hecla sa, adrenalin a pod., to je tak vsetko.... prehrava aj s hrackami, ktore by mala porazit lavou, zadnou, uz asi 3 roky..... mala slubne nastartovanu karieru, no mimotenisove aktivity s nou zamavali, to je moj nazor
nemam nic proti Evze, ale vadia mi tlacenky, doslova ich neznasam, ak Evza uspeje na velkom turnaji nemam problem sa kajat :D

snad ma neukamenujes za moj nazor, patris medzi moje oblubene nicky
Reagovat
Lunej..
Proc bych te kamenovala, vypadam tak?:D ale Evza nema nejak caste tlacenky, ne? Ja si treba myslim, ze nejvic tlacenek obdrzela Masena a ne vzdy to bylo koser. Ale jinak mam tlak zcela v poradku, s tebou se da normalne diskutovat, byť mas jiny nazor.:)
Reagovat
Nola
Maruska ma 5 GS..... Genie ma jedno finale, Masha bola,je? mediami, sponzormi pretlacana, ale po zasluhe - Wimbledon 2004 a nikdy snad neklesla dole pod svoju uroven bez evidentnej priciny...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesné počty divokých karet nevím, ale jestli jich Masha dostala víc, tak na tom není nic zvláštního. Jako vítězka GS a TM jich totiž může dostat neomezený počet, na rozdíl od Evženy...
Reagovat
smazaný uživatel
Když už jsi to nakousla: Já si s odstupem času myslím, že Evženě ta výhra nad Mashou v dalším průběhu sezony paradoxně uškodila. Jak píšeš, vyhecovala se na jeden zápas a nějak ji to vyčerpalo až do konce sezony... :D

K těm divokým kartám: Je svaté právo pořadatelů, komu je dají. Rozdíl je ale v tom, že Masha toho aspoň dokázala využít a trochu se propracovat žebříčkem, zatímco Evženě můžou dávat divoký karty asi donekonečna a stejně jí to není nic platný...
Reagovat
a.magerova
Fakt slovenské a né české?!
Zrovna toto je asi globální... ;-)

http://www.prolingva.cz/cs/jazykovy-koutek/8-bez-prace-nejsou-kolace.html
Reagovat
a.magerova
Ovšem při hledání původu jsem narazila na toto a jaksi tomu nerozumím či co....

Práca oslabuje muža a posilňuje ženu. (africké príslovie)

http://www.juko56.dobrosoft.sk/prislovia/praca.htm
Reagovat
a.magerova
Ale našla jsem česká přísloví, kde fakt koláče nejsou, zato tam jsou některá, která slyším/čtu prvně... :-)))

http://www.juko56.dobrosoft.sk/prislovia2.htm#3
Reagovat
Fandina
:-))
Takže podle tebe holka s hezkým vzhledem nemůže hrát tenis?
Reagovat
smazaný uživatel
musí!
Reagovat
Jabadu
Je to princezna! Ona nemusí. Nic nemusí!
:-)
Reagovat
bIbec
Pokud Evžénie drží nějaký rekord, tak je to nepochybně počet nevyužitých divokých karet (vypadnutí v prvním kole po udělení WC)
Reagovat
George_Renel
V tomto případě by se mi líbilo, kdyby v 1. kole vyfasovala nějakou kvalifikantku a ta s ní vymetla kurt.
Když si totiž přečtete, že se soudí nejen o ušlé peníze na tom a následujících turnajích, ale také za to, že se již po pauze nedokázala dostat do předchozí formy, tak u mě to děvče definitivně skončilo.
Reagovat
blixa
Nebuď na Evženku zlej, kdo by nás bavil kdyby všichni byli seriózní ;-)
Reagovat
George_Renel
Na chudý lidi muší bejt přísnost. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist