Bouzková je v Mexiku po výhře nad další Rumunkou ve čtvrtfinále

10. 3. 2021, 22:32
Aktuality 12
WTA GUADALAJARA - Marie Bouzková na turnaji WTA 250 v mexické Guadalajaře nezaváhala ani s druhou rumunskou soupeřkou. Po třísetové výhře nad Baraovou dnes porazila 6-3 6-2 Mihaelu Buzarnescuovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm se druhá nasazená Češka střetne se Slovenkou Karolínou Schmiedlovou,
Marie Bouzková

Marie Bouzková letos utrpěla porážky jen s papírovými favoritkami Ashleigh Bartyovou, Elinou Svitolinovou a Darjou Kasatkinovou, s níž před třemi týdny na Phillip Island Trophy v Melbourne prohrála i své druhé finále na okruhu WTA.

Po krátkém odpočinku se 22letá Češka vydala do oblíbeného Mexika, na které má spoustu hezkých vzpomínek. V Acapulku 2015 si připsala debut na okruhu WTA, v Monterrey 2018 poprvé prošla kvalifikací podniku WTA, vyhrála dva turnaje ITF (Cuernavaco 2016 a v Irapuato 2018), v roce 2019 se dostala do finále akce WTA 125k v Guadalajaře a loni si v Monterrey zahrála své první finále na hlavním okruhu WTA.

Pár dní poté byla sezona na půl roku přerušena kvůli pandemii koronaviru. Ve chvíli, kdy Bouzková dorazila do Guadalajary obhajovat finále. Šanci navázat na tehdejší úspěch tak má až letos, kdy turnaj 'povýšil' do kategorie WTA 250 a česká tenistka na něm plní roli nasazené dvojky.

Bouzková už má za sebou úspěšně absolvovaná dvě kola. Zatímco v pondělí zdolala Irinu Baraovou navzdory pěti prohraným servisů, dnes další Rumunce Mihaele Buzarnescuové nenabídla ani jeden brejkbol a zvítězila 6-3 6-2.

O postup do semifinále se 50. hráčka světa Bouzková střetne se Slovenkou Karolínou Schmiedlovou (h2h 1-0). Slovenka, kterou Češka porazila loni cestou do finále v Monterrey, si ve druhém kole poradila 6-3 5-7 6-1 s domácí Renatou Zarazúaovou.

Jednička Podroská prohrála s Cocciarettovou
Šance Bouzkové na zisk první trofeje z turnaje WTA v Mexiku zvyšují zaváhání favoritek. Už v úterý vskončila v prvním kole třetí nasazená Ruska Anna Blinkovová a ve středu v utkání 2. kola zaváhala nejvýše nasazená Nadia Podoroská

Argentinská semifinalistka loňského Roland Garros v boji o čtvrtfinále podlehla 5-7 5-7 dvacetileté Italce Elisabettě Cocciarettové, která včetně loňské výhry v semifinále Prague Open vyrovnala vzájemnou bilanci na 2-2.

Poprvé od loňského Roland Garros vyhrála dva zápasy po sobě Eugenie Bouchardová. 27letá Kanaďanka ve 2. kole porazila 6-4 6-3 osmou nasazenou Slovinku Kaju Juvanovou a čeká ji boj o semifinále proti 19leté Američance Caty McNallyové.

Z nasazených hráček se mezi osmičku nejlepších dostala kromě Bouzkové už jen Španělka Sara Sorribesová. Ve druhém kole vypadly také Danka Koviničová z Černé Hory a Kanaďanka Leylah Fernandezová.

• WTA 250 GUADALAJARA •
Mexiko, tv. povrch, 235.238 dolarů
středeční výsledky (10. 03. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Bouzková (2-ČR) - Buzarnescuová (Rum.) 6-3 6-2
Cocciarettová (It.) - Podoroská (1-Arg) 7-5 7-5
Sorribesová (4-Šp.) - Küngová (Švýc.) 6-3 6-3
Davisová (USA) - Koviničová (6-Č. Hora) 6-2 6-2
Sharmaová (Austr.) - Fernandezová (7-Kan.) 6-4 6-4
Bouchardová (Kan.) - Juvanová (8-Slovin.) 6-4 6-3
Schmiedlová (SR) - Zarazúaová (Mex.) 6-3 5-7 6-1
McNallyová (USA) - Zidanšeková (Slovin.) 6-4 6-7(4) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
tommr
další solidní výkon od Marie. AKS neměla šanci ... smile
Po dnešku by se měla Marie posunout na 45.místo v žebříčku což by bylo její nové kariérní maximum ... smile
V semifinále narazí na Sáru Sorribes Tormo což je její příležitostná deblová partnerka takže se obě dobře znají. Dá se proto čekat urputná bitva ...
Reagovat
tommr
škoda, že se čtvrtfinálovej zápas Marie se Schmiedlovou hraje v takovou nekřestanskou hodinu ... smile
Reagovat
George_Renel
Třeba to dopadne jako předposledně.
Reagovat
tommr
ted fakt nevím na co narážíš? smile
Reagovat
George_Renel
První zápas taky měla hrát v noci a začala až před půl sedmou.smile
Reagovat
tommr
tak to jsem ani nezaregistroval. Pro mě je to stejně půlnoc ... smile
Reagovat
Petr_Fisk
To už mám ulyžováno 15km...smile
Reagovat
misa
Horší je, že v případě postupu si moc neodpočine.
Reagovat
makro99
Tak Nadia Podoroska, úspěšnější pařížská souputnice Báry Krejčíkové, už vystoupala do role turnajové jedničky.. a najednou to nejde. V prvním kole ještě udolala domácí kvalifikantku někde z šesté stovky žebříčku, Italku z druhé stovky už ne... Uvidíme, jak bude pokračovat příběh Báry, zatím to jde samo, je na vlně a víceméně ve všech zápasech může jenom překvapit. Jsem zvědav, jak to půjde, až přijde tlak, že by "měla" vyhrát, "měla" obhajovat...
Reagovat
lvicek
Gratulka Marusce :). Sup pro titul!
Reagovat
d@ve
Hezký Maruška! smilesmile
Reagovat
tommr
nečekaně jasná výhra. Marie dominovala hlavně na servisu kde soupeřce nedovolila ani jeden brejkbol. Na returnu to už bylo o něco slabší, ale naštěstí vypomohla soupeřka, která Marii dva brejky darovala dvojchybou ... smile
Ve čtvrtfinále už to bude mít Marie asi o dost těžší. Čeká jí bud nebezpečná Schmiedlová nebo domácí Zarazua. Postup do semifinále je ale určitě v jejích silách ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist