Bouzková končí v prvním kole. Vondroušová ztratila jen dva gamy

28. 3. 2017, 11:46
Aktuality 37
ITF CROISSY-BEAUBOURG - Marie Bouzková v prvním kole turnaje ITF 60k ve francouzském Croissy-Beaubourgu nepřekvapila. Hned v prvním kole jasně nestačila 2-6 3-6 na pátou nasazenou Marynu Zaněvskou. Ve druhém kole je Markéta Vondroušová. Sedmnáctiletá Češka smetla 6-2 6-0 lucky losera Dianu Marcinkevicovou z Lotyšska.
Marie Bouzková

Marie Bouzková se letos převážně pohybuje jako 231. hráčka světového žebříčku na okruhu ITF. První úspěch zaznamenala v australském Burnie, kde si zahrála semifinále. O dva týdny později získala na menší akci v Perthu svůj první letošní a celkově devátý titul a v březnu dosáhla jubilejního desátého triumfu v Orlandu.

Mezitím si odskočila zahrát kvalifikaci podniku WTA International v mexickém Acapulku. Tam však neuspěla a s turnajem se rozloučila hned po prvním zápase, v němž nestačila na Asii Muhammadovou.

Po zisku titulu v Orlandu následovala čtrnáctidenní pauza, během níž Bouzková po dlouhém americko-australském turné nabírala síly a postupně si zvykala na evropské podmínky. Dnes odstartovala své první letošní evropské vystoupení duelem prvního kola s Marynou Zaněvskou na akci ITF 60k ve francouzském Croissy-Beaubourgu.

Ze začátku to vypadalo, že Bouzková bude nasazené pětce rovnocennou soupeřkou. Češka šla dokonce jako první do výhody brejku, když se ujala vedení 2-1. Poté ale přišel nepochopitelný zkrat.

Bouzková ztratila pět gamů v řadě a tím i úvodní sadu a sérii prohraných her zastavila až v pátém gamu druhého dějství. Tehdy začala stahovat vedení naturalizované Belgičanky a ziskem tří her v řadě se vrátila zpět do utkání.

Byl to ovšem jen záblesk lepšího výkonu. Bouzková poté prohrála zbylé dva gamy a s turnajem se rozloučila již v prvním kole. Na vině jsou i nevyužité brejkboly. Osmnáctiletá Češka zužitkovala pouze tři z patnácti a sama dokázala odvrátit jen jeden ze sedmi.

Zaněvská si o čtvrtfinále zahraje s ruskou tenistkou Anastasií Komardinovou, kterou před dvěma lety na antuce v Praze jasně přehrála.

Vondroušová navázala na úspěšnou kvalifikaci
Do druhého kola naopak postoupila Markéta Vondroušová. Sedmnáctiletá Češka prožívá fantastickou sezonu. Letošní rok zahájila šňůrou dvaceti vítězství v řadě a na úspěšné první dva měsíce navazuje i v březnu.

Na poslední zastávce australské poutě uhrála v Clare finále a na právě probíhajícím halovém podniku v Croissy-Beaubourgu s dotací 60 000 amerických dolarů přemožitelku zatím nenašla.

Rodačka ze Sokolova absolutně fenomenálně zvládla tříkolovou kvalifikaci a příliš dlouho se na kurtu nezdržela ani v prvním kole hlavní soutěže. Šťastnou poraženou z kvalifikace Dianu Marcinkevicovou totiž z kurtu vypráskala za pouhých 56 minut, Lotyšce navíc nadělila kanára.

Dnes byla Vondroušová prostě v ráži. I přes mizernou úspěšnost prvního servisu (43%) nečelila jedinému brejkbolu a za celý zápas ztratila na podání dohromady sedm fiftýnů. Byla úspěšná i na brejkbolech, využila pět z devíti nabídnutých.

Ve druhém kole premiérově změří síly se sedmou nasazenou Sabinou Šaripovovou. Uzbecká tenistka již včera uspěla v téměř tříhodinové bitvě s Ivanou Jorovičovou.

• ITF 60k CROISSY-BEAUBOURG •
Francie, tv. povrch / hala, 60.000 dolarů
úterní výsledky (28. 3. 2017)
Dvouhra - 1. kolo
Zaněvská (5-Belg.) - Bouzková (ČR) 6-2 6-3
Vondroušová (ČR) - Marcinkevicová (Lot.) 6-2 6-0
Robsonová (Brit.) - Šinikovová (8-Bulh.) 6-1 3-6 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

37
Přidat komentář
vibbi
No, ja v nich vidim tuto analogii:
Marie-Lucie
Marketa-Petra.

Obe budou dobry tenistky, ale Marketa bude takova...Proste petra.
Reagovat
VlS
No, Lucka hrála v Maruščině věku QF AO a na pouťáky už nejezdila.
Reagovat
Fandina
Lucka začla brzy, ale třeba Kája v jejím věku hrála samé ITF a na žebříčku byla podobně.
Reagovat
VlS
Jo, ale tady jí přirovnává k Lucce.
Reagovat
Fandina
Já vím, pisatel možná přirovnával Marušku a Markétku k současným úspěchům Šafi a Petry.
Reagovat
lars
bude hrat asi se Smitkovou
ta teda hluboko klesla
Reagovat
tommr
po tolika zraněních není žádná ostuda, že se musí rozehrávat na ITF turnajích a je u ní šance, že se zase brzo vrátí do širší špičky. Hůř je na tom Robsonová, která se z těch ITF turnajů už asi nevyhrabe ...
Reagovat
EllNino
a skvělé bilanci s hráčkami top 10 :D
Reagovat
tommr
pokračuje v letošních dobrých výkonech i v Croissy takže se zdá, že nejde o žádnou náhodu, ale o skutečnej vzestup výkonnosti ... :)
V dalším kole jí čeká první vážnější prověrka na turnaji v podobě 140.hráčky světa. Pokud jí Markéta zvládne bude zase o kousek blíž ke druhý stovce ...
Reagovat
smazaný uživatel
No nic, naše nejúspěšnější alpská lyžařka (a po Katce Neumannové) nejlepší lyžařka vůbec, její úspěchy se možná docení až za pěkně dlouhou dobu. Šárka je jediná lyžařka ze země kde nejsou prakticky žádné hory a dokázala přesto vyhrát zlato z MS a dlouhodobě konkurovat alpským, skaninávských a severoametickým velmocím. Díky Šárko za krásnou kariéru plnou emocí! Jsi borec https://www.youtube.com/watch?v=LfGlP9wk8F4&t=96s
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak je to samožřejmě definitvní konec lyžování u nás, vypadá to že na novou Neumannovou nebo Strachovou budeme čekat i 20 let, nová Katka se hledá už 10 let: bez výsledku
Reagovat
Frick
Máme hory po celym obvodě hranic (vyjma jihu Moravy). Ve Švédsku má kupřkladu nejvyšší vrchol 2 100m, to není zas o tolik více..
Reagovat
smazaný uživatel
Máme kopce, na kterých se nedá profesionálně lyžovat (alespoň úroveň FIS cupu) to jedině ve Špindlu ale jen pro ženy lyžařky, protože pro muže byl ten kopec moc jednoduchý
Reagovat
themimone
teď nevím jestli to myslíš vážně nebo si děláš srandu... Když pomineme fakt, že ve Švédsku mají jenom těch dvoutisícovek asi 12 zatímco mi jednu usmolenou šestnáctistovku a to ještě s vrcholem v Polsku, tak i klimatické podmínky jsou naprosto rozdílné. Zatímco tady už koncem února začíná sníh tát a začíná se bořit (čti nevhodné podmínky pro trénink na úrovni), tak ve Švédsku (příklad ?re) je i dneska teplota pod nulou. Pak jde samozřejmě i o stromost těch kopců, nepotřebuješ mít 4k horu, stačí ti klidně tisícovka když bude mít dostatečné převýšení, ale taková hora(kopec) nemůže být v mírném podnebném pásu kde bude v půlce března +10°C jako u nás. A když už se u nás teda aspoň nějaký ten svah najde kde by mohly závodit aspoň ty ženy ve slalomu, tak je to samozřejmě komerční sjezdovka kterou ti nikdo nevyklidí pro potřeby tréninku reprezentace (na rozdíl od Alpských zemí kde je to pro ta střediska dá se říct čest a jedná uzavřená sjezdovka na den pro ně v zásadě není problém)...
Reagovat
Frick
Ok, vysolvím se trochu jinak - jsme zemí, kde je zimní sportování vysoce rozšířené. Nejsme prostě Nizozemsko, Belgie, Dánsko nebo Maďarsko.
Reagovat
themimone
tak to nikdo nerozporuje, pro hobbíky ty naše sjezdovky víceméně stačí resp. pro nenáročné lyžaře. Ale podmínky jako při závodech tu prostě zdaleka nejsou, to se potom trénuje blbě. V zásadě, provozovat systémově tak náročný sport jako je lyžování bez toho, abys měl nějaké rozumné zázemí se moc dobře nedá, holt si zase budeme muset nějakou tu dobu počkat než se zase objeví nová Šárka, která se na vrchol dostane v porovnání s konkurencí s mizivou podporou státu
Reagovat
lars
prakticky zadne hory nejsou v tvem bydlisti - Plzni, ale CR neni jenom Plzen :) .... Krusne hory, Jizerske hory, ...
Do jaky lyzarsky velmoce patri Kostelic ?
Reagovat
VlS
No, tak Slovinsko má Alpy, jestli sis nevšimnul
Reagovat
George_Renel
Ale on je Chorvat, to jen pro pořádek.
Reagovat
VlS
Ale ten začínal ještě v Jugoslávii
Reagovat
lars
Tim chces naznacit, ze vic nez 50 % lyzar. treniku bylo v jugoslavskych Alpach ?
Reagovat
lars
* treninku
Reagovat
VlS
Tím chci naznačit, že Jugoši na rozdíl od nás měli doma lepší podmínky, jako státy s velehorama. Ona to byla i Kosteličová a teď třeba v poslední době Tina Maze. I v minulosti jsme měli tu a tam dobrý lyžaře, kteří dělali slušný výsledky - Olina Charvátová, Jana Šoltýsová, Milda Zeman, Sochor - ale nikdy to bepřesáhlo tu a tam více méně nahodilou bednu. V tomhle byla Šárka fakt výjimka a asi díky zabejčenosti otce. Pak se projevil, jak se projevil, ale bez tý jeho zarputilosti by to Šárka nedosáhla. Uvidíme, co vyroste z Ester, protože Ester, to je ďábel.
Reagovat
Frick
Jako bohužel, ale pokud se chce někam dostat, tak s někým, kdo se ve 24 letech nedostal do TOP 100, nemůže v necelých 19 letech hladce prohrávat.

Ty její "vrstevnice z ročníku" začínají Marušce regulérně utíkat :-(
Reagovat
Frick
..ostatně jsem už o tom psal. Před dvěma roky nad ostatníma holkama ročníku 1998 vyčnívala, zatímco dnes ty samý už hrajou grandslamy (min. v kvaldě), Maruška se pořád ani do tý TOP 200 nemůže dostat.
Reagovat
smazaný uživatel
Začíná to vypadat že Maruška bude něco jako Eva Birnerová nebo Tereza Martincová možná Petra Cetkovská, někdy něco uhraje jinak spíš turnaje ITF. Zatím to u Marušky nevypadá na nějakou zvlášť úspěšnější kariéru, to ale u Maky říct nelze
Reagovat
Fandina
Maruška je na tom podobně jako byla Kája Plíšková v jejím věku, jak na žebříčku, tak tím, že hrála ITF turnaje. Takhle se to nedá odhadnout, jak na tom bude dál.
http://www.tenisportal.cz/hrac/pliskova/?annual=2010
Reagovat
EllNino
Petra Cetkovská byla ve třicítce a hrála fiále premieru a 4. kola na GS, takže přirovnat ji k Birnerové nebo Martincové ...
Reagovat
bIbec
jj, ta Petra mi tam taky neštrachuje vedle té Martincové nebo Birnerové =)

Jinak na Marušku sem letos koukal chvilku akorát proti Krejčíkové a tenisově se mi to zdá takové nemastné neslané zatím. Má před sebou ještě dlouhou cestu. Těžko odhadovat, může se chytnout v pozdějším věku, ale taky může dopadnout jako např Vaňková (bývalá slušná juniorka). Nebyla by první ani poslední, co se z top 10 juniorek nějak neprosadil.
Reagovat
EllNino
přesně, já tam taky potenciál moc nevidím upřímně, neznamená dobrá v juniorce - dobrá v seniorech, protože juniory nehrají zdaleka všichni a taky je důležité, kdy třeba ty tituly v GS na juniorkách vyhraješ, v 18 mezi 15tiletejma se hraje snadno, navíc prostě někteří tenisté dorzrávají až po pár letech, někteří vyletí a spadnou, no prostě není nikde žádná záruka ničeho a proto nemám moc rád předčasné odepisování nebo naopak vynášení do nebes ...

Uvidíme :)
Reagovat
VlS
Nedá se než 2,3 roky počkat, ale taky nečekám žádnej jó průlom. Ale je fajn, když hezká holka sportuje, lepší než držet diety a kroutit zadkem a silikonama na přehlídkovým molu.
Reagovat
Frick
To myslíš bikini fitnessky? :-D

https://www.youtube.com/watch?v=N3tf404Amco
Reagovat
Frick
No, tak jestli se "18 letá mezi 15 letejma vyhrává snadno" dalo u někoho argumentovat, tak to byla jedna současná žhavá kandidátka na post no. 1...

Marušce bylo 16 let, když vyhrála US Open....
Reagovat
EllNino
tak Kája je jedna z mála :) a už tehdy vypadala jako dvacítka, spíš takovým dobrým příkladem je její sestra ... jo Maruška vyhrála v 16, neříkám, že nemůže být dobrá, ale věřím jí míň než madam Vondrousové
Reagovat
VlS
S tou Petrou Cetkou jsi řádně mimo ( a to nehledě k fyzickejm předpokladům a hlavně velmi častejm a vážnejm zdravotním problémům)
Reagovat
George_Renel
No, Markétka se s tím moc nemazala, soupeřku nakonec vyprovodila kanárem :-D.
Reagovat
Haitik
No, Maruško, škoda.. :-/ Škoda, že to nebylo k vidění, takhle se toho moc nedá co říct.. Jen to, že to využívání BP je naprosto šílené.. 3/15.. Tak snad to v Istanbulu půjde líp.. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist