Bouzková padla i ve třetím finále. V Guadalajaře slaví Stephensová

28. 2. 2022, 07:02
Aktuality 17
WTA GUADALAJARA - 23letá Češka Marie Bouzková ani ve třetím finále na okruhu WTA premiérový titul nevybojovala. Také v Guadalajaře podlehla ve třech setech bývalé hráčce Top 10, v Mexiku prohrála 5-7 6-1 2-6 se Sloane Stephensovou. Američanka ukončila čtyři roky dlouhé čekání na 7. triumf.
Sloane Stephensová

Marie Bouzková v Guadalajaře po roce vyhrála v hlavní soutěži víc jak dva zápasy po sobě, ukončila stejně dlouhé čekání na semifinále a nakonec se potřetí v kariéře dostala do finále turnaje WTA.

V něm už ale přemožitelku našla. Stejně jako v Monterrey 2020 a v Melbourne 2021 podlehla ve třech setech bývalé hráčce Top 10. V Mexiku v boji o premiérový titul prohrála s Američankou Sloane Stephensovou.


23letá Bouzková jediný vzájemný zápas v Torontu 2019 vyhrála, ale v Guadalajaře uspět nedokázala. Česká vítězka dívčího US Open 2016 bojovala s šampionkou ženského US Open 2017 dvě a půl hodiny, než podlehla 5-7 6-1 2-6.



28letá Stephensová dorazila do Guadalajary, kde absolvovala teprve druhý turnaj sezony, bez jediné letošní výhry. V prvním kole vyřadila čtrnáctiletou českou debutantku na elitním okruhu Brendu Fruhvirtovou a nakonec se dostala do svého prvního finále od Turnaje mistryň 2018 a získala v něm celkově 7. titul, na který čekala od Miami 2018.

"Je teprve začátek sezony, takže ještě je před námi spousta tenisu, ale jsem nadšená, že jsem zase dokázala vyhrát pár zápasů za sebou, získat titul a doufám, že se od toho odrazím dál," řekla bývalá světová trojka Stephensová, jež se na Nový rok vdala.

Stephensová vyhrála prvních šest finále, do nichž v kariéře postoupila, v dalších třech pak ale uspět nedokázala a od podzimu 2018 si nikde o titul nezahrála. Znovu uspěla jen necelé dva měsíce po svatbě.


Bouzková v oblíbeném Mexiku dosáhla už řady milníků, v Guadalajaře se ale dalšího významného bodu v tenisové kariéře se nedočkala.

V minulosti v zemi ve Střední Americe zaznamenala debut na okruhu WTA (Acapulco 2015), vyhrála první dva turnaje ITF W25 (Cuernavaco 2016 a Irapuato 2018), poprvé prošla kvalifikací podniku WTA (Monterrey 2018), poprvé se dostala do finále akce WTA 125k (Guadalajara 2019) a zahrála si své první finále na hlavním okruhu WTA (Monterrey 2020).

"Mám za sebou úžasný týden a nemohla jsem si to více užít. Samozřejmě jsem teď smutná, ale užila jsem si každou minutu na kurtu. V Guadalajaře hraju moc ráda. Teď budu dál tvrdě pracovat a doufám, že se příště vrátím ještě lepší," řekla Bouzková, jež se ve světovém žebříčku posune z 96. na 81. místo.

 

Příští týden budou obě finalistky startovat na dalším mexickém podniku WTA 250 v Monterrey. Předloňská finalistka Bouzková začne proti zkušené Italce Saře Erraniové, Stephensová se pokusí navléknout další korálek na vítěznou šňůru proti Egypťance Majar Šarífové.

• WTA 250 GUADALAJARA •
Mexiko, tv. povrch, 239.477 dolarů
nedělní výsledky (27. 02. 2022)
• Dvouhra - finále •
Stephensová (6-USA) - Bouzková (ČR) 7-5 1-6 6-2
• Čtyřhra - finále •
Marozavová/Christianová (3-Běl./USA) - Lin Zhu/Xinyu Wang (Čína) 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
aape
koukám, že Maruška se dostala na původní váhu a hned se jí hraje líp smile
Reagovat
turista
Škoda.
Reagovat
EllNino
Poslední dobou samá finále, bohužel tituly nějak nepřicházejí, škoda :/

Gratulace za povedený turnaj a dobrý vstup do sezóny :)
Reagovat
Dobry-den
Kromě Petry zamlada naše holky ty finále nezvládají dlouhodobě. I ta Karolína vzhledem ke svému postavení nemá nic moc bilanci...
Reagovat
misa
tradičně bojovala o každý míček, ale ve finále nezahrála tak dobře jako ve čtvrtfinále a semifinále. (Např. na síti kazila víc než je u ní běžné.)

V prvním setu se dostala do vedení 4-1, pak začala víc chybovat. Ve třetím měla za stavu 2-2 brejkbol který nevyužila, poté ztratila vlastní servis ze stavu 40-0 a bylo po zápase...

Po loňské mizerné druhé půlce sezony je finále velkým povzbuzením a doufám, že letos ještě přijde pár povedených turnajů.
Reagovat
R01316
Ja si myslim, ze kdyby Maruska hrala se Sloane na turnaji v drivejsim kole, tak by ji porazila. Prijde mi, ze Sloane hraje dobre jenom kdyz o neco jde- na grand slamech a nebo ve finale.. Jinak jsou jeji vykony v prubehu roku nic moc
Reagovat
misa
Díval jsem se ještě na statistiky a v 1. setu měla Marie úspěšnost prvního podání jen 51 % a velmi vysoký počet nevynucených chyb: 23. Ve druhém setu pak úspěšnost 1. servisu 75 % a pouhých 5 UE. Ten první set jí hlavně vlastní vinou utekl.
Reagovat
tommr
asi se za stavu 4:1 lekla že by mohla vyhrát a začala blbnout. Je to velká škoda, protože kdyby ten první set dotáhla tak by na ten třetí vůbec nemuselo dojít ...
Reagovat
mamina
Moc jsem Marušce přála aby nad Slogan vyhrála. Mnoho tomu nechybělo. Nevadí, teď do Monterrey, tam by to vyjít mohlo.
Reagovat
tommr
v Monterrey je výrazně větší konkurence a Marie bude muset být ráda za každou výhru. Zisk titulu nebo aspon obhájení finále je čirá utopie. Spíš čekám brzkej konec a vypadnutí z top-100 ...
Reagovat
Nenela
TEd se budou teprve odepisovat body za 2020? A jak je to s vysledky 2021? Jinak jsem si prave rikala, ze Maruska vloni po Guadalajore nic moc neuhrala, takze nemusi obhajovat, ale naopak stradat bodiky
Reagovat
EllNino
tohle je poslední turnaj, kde se obhajují body z roku 2020
Reagovat
tommr
WTA ted najela na odečítání bodů podle turnajů bez ohledu na to kdy se odehrály. Takže Marii se tento týden odečte 180 bodů za finále v Monterrey z roku 2020 ...
Reagovat
RF46
V ty nahledovy foto, chvili sem si myslel, ze je to dalsi clanek o Rafovi...
Reagovat
vergus
Hodně jsem jí to přál, ale bohužel ta pauza před 3. setem jí udělala medvědí službu smile
Snad se zadaří v Monterrey, ale tam už fyzicky bude trochu ztrácet, obzvlášť když začne proti Errani
Reagovat
d@ve
..ale podle výsledku to patrně nebylo tak jednoznačné. Věřím, žes bojovala statečně. smile
Reagovat
Mony
Není škoda, myslím, že by ji to sombrero moc nesluselo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist