Bouzková si ve volnu zajela na Aljašku a tančila

16. 12. 2020, 12:36
Aktuality 38
Marie Bouzková si po uplynulé sezoně splnila jedno ze svých přání a podnikla šestidenní výlet po Aljašce. Za dobrodružstvím vyrazila dvaadvacetiletá česká hráčka sama, čímž trochu zaskočila své rodiče.
Profily hráčů
Marie Bouzková (© WTA)

"Minutu to vstřebávali, ale pak mě podpořili a těch šest dnů jsem si moc užila," uvedla v rozhovoru pro wtatennis.com. Už od malička je zvyklá si věci sama vyřizovat a organizovat. "Jezdila jsem po turnajích s tátou, který moc nemluvil anglicky, takže na mě hodně věcí nechával," podotkla.

V letošním roce ovlivněném koronavirem si Bouzková zahrála v březnu v Monterrey premiérové finále na okruhu WTA. Po dlouhé pauze si při restartu sezony připsala i skalp Petry Kvitové a aktuálně je na 52. místě světového žebříčku.

Po svém posledním startu, koncem října po vypadnutí z kvalifikace ostravského halového turnaje, se pražská rodačka rozhodla pro dobrodružný výlet. "Vždycky jsem chtěla navštívit Aljašku, protože miluju přírodu, ale nikdy jsem neměla dost odvahy na to jen pomyslet. Možná i díky tomuhle divnému roku jsem udělala něco, co bych normálně neudělala," řekla Bouzková, která nedávno získala v hlasování tenistek cenu Karen Krantzckeové za fair play a příkladné vystupování na kurtu i mimo něj.

© WTA

Na Aljašce chodila na výlety, pozorovala medvědy, jela na saních tažených psím spřežením a dvanáct hodin vlakem z Fairbanksu do Anchorage přírodním parkem Denali. Z okna viděla nejvyšší horu Severní Ameriky Mt. McKinley. "Byl to relax i náročné, ale jinak. Viděla jsem tolik přírody," rozplývala se. "Každý den jsem poznala nové lidi. Při seznámení se ptali, co dělám, a dva mě znali z televize."

Na cestu si pořídila nový fotoaparát a udělala okolo patnácti set fotek. "Na sociální sítě jsem nic nedávala. Byla jsem tak šťastná, že jedu sama a měla pocit, že to je můj osobní úspěch, takže jsem to nepotřebovala zveřejňovat," uvedla.

© WTA

Po návratu domů na Floridu se pustila do další nové aktivity. Nabitá energií začala tancovat. "Bylo to spontánní. Mám ráda muziku a muzikály jako Mamma Mia! a Hříšný tanec. Dělala jsem všechno - swing, waltz, rumbu a tango, trošku i jive a foxtrot. Bavilo mě to, tancovala jsem s nadšením a bylo to hezké zpestření."

Nyní už se připravuje na blížící se sezonu. Občas hraje i americké turnaje Universal Tennis Rating (UTR). "Cílem je být připravená na cokoli, co přijde. Snažím se zlepšovat celkově svoji hru a pracovat na drobnostech, jako třeba na servisu, abych měla více zbraní. Letos se mi to docela dařilo, tak doufám, že to ještě vylepším," řekla Bouzková. Vánoce stráví s rodinou na Floridě, ale podle českých tradic.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

38
Přidat komentář
FulnekUltras
o těchto věcech nejen český mainstream spolehlivě mlčí smile

https://www.youtube.com/watch?v=F_B6J7QueyQ
Reagovat
Michaelus
Pan poslanec je úplně mimo.

Řekl několik vyložených kravin, na které ho moderátor ani neupozornil, zjevně protože mu hrálo do karet to, co říkal.

Pan poslanec vyjádřil 3 argumenty proti korespondečnímu hlasování

1.) Nevíte, co se z vaším hlasem stane. No pravdou je, že to víte, protože ve státech USA existuje možnost jak se přesvědčit, že váš hlas dotazil a byl uznán, někde dokonce máte ještě možnost zhojit vadu, kterou tam máte (třeba ten špatný podpis)

2.) Nevíte, za jakých okolností člověk vyplňoval lístek. Tady je ovšem nutno říct, že to nevíte ani při normální volbě. Ovlivnit někoho můžete i před volební místností, měl jsem kamaráda, který takhle chodil volit komunisty jen protože mu pak jeho babička dala 200 kč

3.) Biden dostal více hlasů než Trump.
Už že tohle řekne ukazuje, že nemá ani šajna o tom, co se v USA dělo. Trump schválně své voliče odrazoval od toho, aby šli volit korespondečně, říkal, že to je podvod a že to neuznává - naopak Biden v tom své voliče podporoval. Pak je jasné, proč Biden jasně vyhrál v těch korespondenčních. Jen tak naokraj - Trump zvítězil v těch battleground states skoro všech v těch in-person volbách. To panu poslanci nebylo divné že tam měl naopak Trump výrazné vedení?

Obecně, pan poslanec v rozhovoru dokonce špatně používá anglické termíny, zaměňuje hlas jako voice místo ballot (hlas jako mluvení a hlas ve volbách), sám přižnává, že se vlastně nebavil s žádným local a většinu dojmů má od Kmoníčka (jehož jméno taky zkomolil), což je celkem výrazný Trumpův podporovatel.

Je mi líto, ale tohle je fakt úplně mimo rozhovor.
Reagovat
FulnekUltras
Na hru se slovíčky mě moc neužiješ. Korespondenční stejně jako online hlasy jsou už svou podstatou jako dělané k manipulaci - a nijak se nedivím, že u nás tohle svinstvo propagují hlavně piráti, a také strany potácející se na hraně volitelnosti. Co není dostatečně hmatatelné a viditelné, není ani kontrolovatelné či dodatečně ověřitelné. Což ostatně platí i pro covid a s ním související psychotickou kampaň. Ne náhodou časově koordinovanou s rokem těchto amerických voleb. Zdánlivý globální nástup neofašistických novosvazáků za vydatné podpory "filantropy" podplacených médií, soudů atd. nic nemění na tom, že ostatní obyvatelé planety si od této samozvané kasty srát na hlavy nenechají. Tenhle zásadní střet o vnímání světa teprve začíná a rozhodně neskončí jen několika protizákonně umlčenými projevy stále ještě úřadujícího amerického prezidenta nebo pár tisíci zdemolovaných koloběžek.
Reagovat
annah
Fuj! Až jsem se otrepala, kdyz jsem tu veselou obludu uviděla na obrazovce. Poslouchat jsem vydržela jen první větu, pak jsem to vypla. Takhle poránu- to je teda začátek dne!
Reagovat
gigin
Reagovat
FulnekUltras
Maloburžoazní kokůtek Šarapatka si z celého rozhovoru prostě vytáhl jen to, co byl ještě schopen si zapamatovat. ;-)))
Reagovat
annah
Je to nechutny spratek, kterého by vůbec neměli pouštět na veřejnost.
Reagovat
FulnekUltras
Uvedu jenom jeden fakt proti. Na rozdíl od mainstreamových "hvězd" typu Moravec nebo Drtinová - Xaver obvykle neskáče svým respondentům do řeči a nechá je doříci celý názor, ať je jakýkoliv.

Proto je taky kanál XTV divácky tak úspěšný, zatímco angažované bakalovské sračky z ČT nebo DVTV dnes už sledují v podstatě jen setrvační zoufalci.
Reagovat
d@ve
Sis spletl portál, ne? smile
Koho tady ty demagogie zajímají? smile
Reagovat
FulnekUltras
přidám klidně ještě tři reálná fakta, která tady kolega "znalec" raději cudně neuvedl:

- starší lidi byli v USA mediální kovidovou kampaní záměrně strašeni, aby v zájmu ochrany svého zdraví nechodili k volbám osobně, ale místo toho raději volili korespondenčně - že jde převážně o voliče Trumpa, nemusím snad ani dodávat

- BLM aktivisti a další paraziti z neziskovek upláceli hlasy amerických černochů i dalších nebílých etnik, jejichž zástupce volby obvykle vůbec nezajímají, naprosto stejným způsobem jako to u nás dělá preferenčně upadající modrá pakáž s cikány

- poměr korespondenčních hlasů cca 4:1 pro Bidena smrdí natolik, že to svou tradiční rádoby sofistikovanou demagogií neobhájí ani ti, kteří tolik spoléhají na to, že ač budou manipulovat a lhát sebevíc, prodejná mainstreamová média spolu s cenzurou druhé strany to vždycky nějak zachrání

A jestliže tady výš "maddam" dokonce operuje se vzhledem člověka, který pronáší jí nepohodlné názory, tak už pro veřejnou charakteristiku současných "modrodemokratů" asi opravdu nelze udělat víc.

smilesmilesmile
Reagovat
blixa
Ultrasi, ty být američan, tak je z tebe konzervativní pravičák ! smile Progresivisté chtějí zničit americký kapitalizmus a ty jim nefandíš ? Aby si tě, chlapče, nepředvolal uliční výbor tvé matky strany !!! smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
už jenom jeden citát z diskuze pod tím xtv videem:

"O volbě prezidenta v Rakousku také rozhodly manipulace s korespondenčními hlasy v momentě, kdy na první pokus nevyhrál ten správně ideově vyprofilovaný soudruh. Korespondenční hlasování nesmíme nikdy dopustit."

Na záchranné čluny už seru, tak se teď musíme hlavně co nejdýl udržet na palubě. ;-)))
Reagovat
Krisboy
Blixu a Fandinu.
Reagovat
blixa
Cože ? smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
to, že volby v USA byly zkorumpovaný je jedna věc, ale to, že je Biden jistojistě daleko horší volbou než Trump je věc druhá...
Reagovat
blixa
Tak na tom se asi každý, kdo není šílený progresivista, shodne ;-)
Reagovat
gigin
Tvl, ty vaše výrazy jeden "realita", druhý "jistojistě"... navíc už s tou politikou fakt už běžte do piče.
Reagovat
blixa
"tobše , tobše, my teda dem ... ale požóóóór, my zase pšídem !!!" smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
A určíš nám jakou píču přesně a nebo si můžeme vybrat?
Reagovat
Krisboy
Můžete si vybrat. Fandina nebo peggy.
Reagovat
gigin
Ty si jistojistě vybereš dobře. Pokud bys tápal, tak ti poradí FU. Ten ví vše nejlíp.
Reagovat
Krisboy
Vidíš, já jsem si zase dycinky myslel, že ze všech nejchytřejší je blixa. Ale FU je také hlava otevřena, to se musí nechat smile
Reagovat
gigin
Blixa je předčasně zmoudřelý chlapec, ale jistojistou realitu ví jen FU.
Reagovat
Krisboy
...a Jan Orteláček smile Ten ve své bezedné studnici moudrosti AeroNetu najde také odpovědi na všechny otázky. Bůh jim žehnej smile
Reagovat
gigin
Však odtud FU čerpá zřejmě. A z jiných podobných zdrojů plných pravdivých realit.

Vysvětlovat těmto lidem, co jsou to dezinformace, je stejný jako nechat dítě pomáhat s vařením.

Je to otravný, leze ti to chvílema na nervy, v krátkodobém horizontu to nemá reálný užitek, ale když to nebudeš dělat, nenaučí se to nikdy.

Ale na to já už bohužel nemám. Možná v RL jo, ale na TP určitě ne :)
Reagovat
blixa
Dítě se vařit časem naučí, ale Ultras nepochopí nikdy. Zkroucenej mozek.
Reagovat
gigin
Tak ono z toho dítěte taky nemusí být pokaždé nějak extra dobrej kuchař :D

A FU je pozér. Pořád si to myslím.
Reagovat
blixa
Extra dobrej nemusí, ale základy zvládne. FU není pozér, on tím žije. Porouchanej mozek, špatný zpracování.
Reagovat
FulnekUltras
Dneska jsem si s chutí hodil koloběžkou - a jsem zase v cajku. ;-)))
Reagovat
Krisboy
Nevím, jestli je pozér nebo tím žije, ale rozhodně má radost z vašich reakcí.
Reagovat
blixa
No dobře. Musím uznat, že jsem se zmýlil. Kdoví proč jsem usoudil, že nejsi naprostý dement, ale přesvědčil jsi mě, že jsem byl na velikém omylu. smile
Reagovat
Krisboy
Nic si z toho nedělej, mýlit se je lidské smile
Hlavní je, že si dokážeš přiznat chybu, to každej neumí smile
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
misa
Mám radost, že ji nesežral medvěd nebo že někde na cestě neumrzla :) S lepším servisem by příští rok mohly přijít i lepší výsledky a posun na zajímavější místo v žebříčku.
Reagovat
misa
Pár dalších fotek ze stránek WTA:
https://www.wtatennis.com/photos/1940543/northern-light-bouzkova-s-adventures-in-alaska
Reagovat
turista
Držím palce Marušce do dalších tenisových let ať vybojuje nějaký ten titul.
Reagovat
turista
No ten medvěd na pozadí se netváří moc přátelsky. Takový zážitek bych si odpustil. A ješta ta zima k tomu.
Reagovat
Mantra
tohle je jako kdybych napsal, že jsem byl 6 dní u Mácháče (každý máme v souřasnosti jiný budget na cestování). Jinak já jsem v 18ti letech sám (a za svoje) byl v Jižní Americe - SaoPaulo, Rio, Foz do Iguaco, Brasilia... bez víza jsem se nechal taxikářem převézt přes hranice do Paraguay a Argentiny.... vše tenkrát bez internetu, jen telefon z budky domů za denní rozpočet smile Jiná doba, vůbec jsem si nepřipouštěl, že by se mi mohlo něco stát. Krásné vzpomínky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist