Bouzková v Charlestonu skončila ve druhém kole po tříhodinové bitvě s Tomljanovicovou

8. 4. 2021, 07:56
Aktuality 36
WTA CHARLESTON - Marie Bouzková skončila na turnaji WTA 500 na zelené antuce v Charlestonu ve druhém kole. Česká tenistka v něm podlehla po téměř tříhodinové bitvě 6-4 5-7 5-7 Australance Ajle Tomljanovicové. Naopak nezaváhala světová jednička Ashleigh Bartyová, jež bravurně zvládla rychlý přechod na antuku.
Marie Bouzková

Marie Bouzková v pondělí v prvním letošním zápase na antuce porazila Maďarku Tímeu Babosovou, druhou výhru ale přidat nedokázala. Ve 2. kole po bezmála třech hodinách boje prohrála 6-4 5-7 5-7 s Australankou Ajlou Tomljanovicovou.

22letá Češka přitom zápas rozehrála lépe. V prvním setu sice přišla o náskok dvou brejků, ale nakonec ho přeci jen získala. Za stavu 6-4 a 5-5 měla brejkbol, ale nevyužila ho a rozhodnout musel třetí set. 

V něm dvakrát dotáhla manko brejku, dostala se ze stavu 1-4 a za stavu 4-5 a 0-40 při svém podání odvrátila tři mečboly v řadě, ale pouze tím o pár minut odvrátila své vyřazení. 

Bouzková v Jižní Karolíně ještě zůstává, neboť hraje čtyřhru s Lucií Hradeckou. Pak už bude mít 56. hráčka světa před sebou týden volna, během kterého se bude aklimatizovat na evropskou antuku. Další turnaj ji čeká ve Stuttgartu, kde zřejmě bude muset začínat v kvalifikaci.


Na zelené antuce v Charlestonu se nakonec vůbec nepředstavila dvacátá hráčka světového žebříčku a nasazená devítka Markéta Vondroušová, jež se kvůli nemoci odhlásila krátce před svým prvním zápasem proti Kurumi Naraové z Japonska.

Na Volvo Car Open tak z tria českých tenistek pokračuje už jen Petra Kvitová, která už v úterý porazila Australanku Storm Sandersovou. V osmifinále ji ve čtvrtek čeká Danka Koviničová z Černé Hory (h2h 2-0), s níž před pěti lety odehrála dvě třísetové bitvy. Koviničová v utkání druhého kola porazila 6-4 3-6 6-3 kanadskou teenagerku Leylah Fernandezovou.

Tomljanovicová se po vydřené výhře nad Bouzkovou může chystat na duel s domácí Sloane Stephensovou (h2h 0-5). 28letá Američanka ve druhém kole v souboji bývalých šampionek a v repríze finále US Open 2017 porazila dvakrát 6-4 krajanku Madison Keysovou, oplatila jí předloňské vyřazení a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 4-1.

Dlouhodobě se trápící Stephensová tak poprvé od loňského US Open vyhrála dva zápasy po sobě. Delší vítěznou sérii zaznamenala naposledy na Roland Garros 2019.



Světová jednička Ashleigh Bartyová čtyři dny po triumfu na tvrdém povrchu v Miami bez potíží zvládla první zápas na antuce od triumfu na Roland Garros 2019, když si poradila hladce 6-2 6-1 s Japonkou Misaki Doiovou.

"Měla jsem jen pár hodin tréninku. Doufala jsem, že neupadnu, když se budu snažit klouzat. Ale vrátilo se to docela přirozeně," řekla o stylu hry typickém pro nejpomalejší povrch Bartyová, jež se o postup do čtvrtfinále utká letos už potřetí s domácí Shelby Rogersovou (h2h 3-0).

Naopak vypadl domácí nasazená dvojka Sofia Keninová, která v Charlestonu potřetí ze čtyř startů nezvládla svůj úvodní zápas v hlavní soutěži. Letos světová čtyřka podlehla 6-4 3-6 4-6 krajance Lauren Davisové, která zaznamenala svůj pátý skalp hráčky Top 10.



Ze hry venku je také pátá nasazená Belinda Bencicová. Světovou dvanáctku vyřadila Paula Badosaová, která Švýcarku porazila 6-2 6-7 6-1 a připsala si první skalp hráčky Top 30. O postup do čtvrtfinále si 23letá Španělka zahraje s domácí Caty McNallyovou.

• WTA 500 CHARLESTON •
USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 565.530 dolarů
středeční výsledky (07. 04. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Tomljanovicová (Austr.) - Bouzková (17-ČR) 4-6 7-5 7-5
Bartyová (1-Austr.) - Doiová (Jap.) 6-2 6-1
Davisová (USA) - Keninová (2-USA) 4-6 6-3 6-4
Badosaová (Šp.) - Bencicová (5-Švýc.) 6-2 6-7(2) 6-1
Cornetová (Fr.) - Mertensová (7-Belg.) 7-5 6-3
Stephensová (USA) - Keysová (8-USA) 6-4 6-4
Džabúrová (12-Tun.) - Baptisteová (USA) 6-3 6-3
Rogersová (USA) - Anisimovová (13-USA) 1-6 7-5 6-4
Gauffová (14-USA) - Samsonovová (Rus.) 4-6 6-1 6-4
Kuděrmětovová (15-Rus.) - Navarrová (USA) 6-4 6-4
Koviničová (Č. Hora) - Fernandezová (Kan.) 6-4 3-6 6-3
McNallyová (USA) - Sevastovová (Lot.) 7-6(3) 2-6 6-4
Naraová (Jap.) - Osuigweová (USA) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
Dobry-den
Bouzková smile
Martincová smile
Kvitová smile
Reagovat
SydneyOpen
úplně zbytečně prohraný set smile v důležitých chvílích totálně odešel servis
Reagovat
zfloyd
mě tžo připadalo , že ten konec setu vyloženě odflákla , podcenění soupeřkysmile
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec ji nejde podání.
Reagovat
sojka1
nevidela jsem a Maruska se evidentne stale jeste hleda, cemuz se vubec nedivim, taky jsem se jeste z Miami nesebrala ... :-)) ale posuzovat ji podle antuky, na ktere odehraje za sezonu kazdorocne sotva 10 zapasu, spis min (a je jedno, co na kurt rozemleli) mi pripada jako hodnotit na drti napriklad Bencic... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
v charlestonu ale nikdy nebyla, neni a nebude antuka, to je spis sterk
Reagovat
sojka1
stavebni materialy jsem videla tak leda z rychliku, ale sterk jsou podle me nejake kaminky... :-)) s antukama jsem na tom lip, zelena je mnohem jemnejsi nez cervena, takze se "spece", je pod nohama hutnejsi... ve vysledku rychlejsi a ma nizsi odskok... ale je puvodem stejne prirodni, klouzes, zaprasi te... co bys jeste chtel? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nic, jenom že herni podminky na antuce a na antuce v charlestonu jsou trochu jiny, treba prave v ty rychlosti a odskoku, jak spravne pises
Reagovat
Holahej
..o povrchu..řekla Barty v Charlestonu..na webu turnaje..

?I find that green clay is almost a ?middle man? between hard courts and European red clay. Sometimes the green clay is a little bit quicker. You can typically move on it like a hard court if you wish, or you can go straight into sliding a little bit and moving like on a traditional clay court, so we?ll have to be patient this week and not feel like we?re rushing into trying to feel like we?re playing our best clay-court tennis straight away. It?s important to let the body adjust.?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Až na to, že tam nevidim moc té zelené, potvrzuje to mé představy. Škoda, že se nerozpovídala víc a neřekla i něco o spinech.
Reagovat
smazaný uživatel
do antuky to má daleko, stejně tak třeba sarasota, houston a podobně
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Psal jsem vedle, že mi to chvílemi připadá, jakoby hráli na prašné cestě někde mezi domy a parkemsmile
Reagovat
rosm
Nebo jako na antuce pri vanku. Bozeee
Reagovat
Tomas_Smid_fan
narážím na barvusmile
Reagovat
Titan
Štěrk je úplně něco jiného (má oválné oblázky). V Charlestonu je drcený čedič.
Reagovat
smazaný uživatel
psal sem spis sterk, ne ze to je sterk... kazdopadne to neni klasicka antuka
Reagovat
Titan
Když je to drcený čedič, tak to není klasická antuka.
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
mě tady asi budete kamenovat, ale...

pro me je maruska podobny typ jako treba martincova, stovka je limit a nekam vic vis to proste moc nepujde
Reagovat
misa
Marie už byla v padesátce, to je o dost lepší než jen top 100 a taky hrála dvě finále na okruhu WTA.
Reagovat
EllNino
Až bude mít Martincová dvě finále, finále 125k, semifinále Premier 5 (tehdy) a porazí Biancu Andreescu (což se minulý týde nestane), možná bude na Maruščiné úrovni :)

46>98
Reagovat
smazaný uživatel
ten skalp Andreescu je treba brat s rezervou, to vis i ty sam...
Reagovat
EllNino
proč? podívej, s kym letos ve třech prohrála :)
Reagovat
sojka1
proc by to delal, hur by se mu shazovala... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja nikoho neshazuju, za me jsou obe hracky aktualne na podobny urovni a ani u jedny nevidim moznost se na delsi dobu propracovat treba do padesatky, bouzkove neberu jeji uspechy a zatim toho v tenise bezesporu dokazala vic jak martincova, ale ani u jedny nevidim moznosti pro neco vetsiho, hlavne pak jejich hra na to nema zbrane
Reagovat
sojka1
uprimne, me ta drina nebavi ani u jedne, ale zase trochu objektivne - Marii je teprve 22, technicky bezesporu nabidne mnohem vic nez Tereza, a proto u ni ocekavam vic, prijde mi to logicke....
Reagovat
smazaný uživatel
o trochu asi jo, i ten jeji tenis mi dava vetsi smysl
Reagovat
sojka1
lepsi meritko je pro me SF v Torontu, kde ten jeden setik vytirala kurt se Serenkou... :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je to nejlepší měřítkosmile
Reagovat
misa
je bojovnice jako málokterá jiná. Škoda, že nemá zbraň, kterou by ukončovala nadějně rozehrané výměny. Projít kvalifikací Stuttgartu bude velmi těžké - uvidíme, samozřejmě jen na livescore :)
Reagovat
turista
Škoda.
Reagovat
George_Renel
Bylo to hrozně upracované, žádná radost ani z výsledku a už vůbec ne z podívané.smile
Reagovat
EllNino
Škoda, forma z Austrálie se někam trochu vytratila, nebo spíše od zápasu se Sorribes ...

Pak přišel ten šílený zápas s Rus, s Babos také nic moc a s Ajlou te´d takováhle bitva se špatným koncem ...

Nedá se nic dělat, nevím, jestli by pak porazila zlepšující se Sloane, ale určitě se o to mohla pokusit ... škoda, že nevyužila brejkbol na 6:5 ve druhém, pak měla gembol do TB, tam se to lámalo ... ve třetím už byla horší

Tak už jen Petra a Tereza, kterou dneska čeká domácí divoška, pak může zopakovat match se Stefkou ... no los má dobrý, snad se popere s podmínkami, tady jsou opravdu těžce vydřené, i když zdánlivě levné body :))

Petra s Kovinic, vůbec nevím, co mám čekat ... ale určitě bych radši případnou prohru ve čtvrtfinále s Garbi než teď
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Svitla tam naděje po odvrácení tří MP. To jsem si říkal, že by mohla Alju zlomit, ale nestalo se.
Petra by Danku porazit měla. Její zápas s Leylah byl hodně nevyrovnaný a hlavně na servisu toho moc nepředvedla - takže si myslím, že klíčem k úspěchu budou servisy+returny.
Reagovat
d@ve
Škoda, no. Ale bitva to byla velká, až do samého konce. smile
Reagovat
misa
V části druhého setu se Sorribes hrála Marie výborně, byla aktivní, zatlačila soupeřku do defenzivy, chodila si pro voleje a získala náskok. Pak jí ale uletěl jeden úder do autu, jako by si přestala věřit a sklouzla k pasivní hře... V Miami pak hrála hodně zle.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist