Bouzkovou a Petersonovou v Chicagu vyhnalo z kurtu zapadající slunce, dohrávat budou dnes

23. 8. 2021, 11:24
Aktuality 61
WTA CHICAGO - Marie Bouzková kvůli špatné viditelnosti nedohrála v neděli svůj zahajovací zápas na turnaji v Chicagu proti Švédce Rebecce Petersonové. Česká tenistka prohrála první sadu 9-11 v tie-breaku a poté získala při svém podání úvodní game druhé sady. Duel byl následně přerušen kvůli ostrým paprskům zapadajícího slunce a bude se dohrávat dnes.
Marie Bouzková

Třiadvacetiletá Bouzková se snaží v generálce na US Open ukončit nepříznivou sérii. Od čtvrtfinále červnového turnaje v Birminghamu vypadla na čtyřech následujících turnajích hned v prvním kole a minulý týden se z kvalifikace neprobojovala do hlavní soutěže v Cincinnati.

Na turnaji v Chicagu se z českých hráček představí ještě Tereza Martincová a stříbrná olympijská medailistka Markéta Vondroušová, jež bude plnit roli páté nasazené.

• WTA 250 CHICAGO II •
USA / Illinois, tv. povrch , 235.238 dolarů
nedělní výsledky (22. 08. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bouzková (ČR) - Petersonová (Švéd.) 6-7(9) 1-0 / přerušeno
Gračovová (Rus.) - Zidanšeková (4-Slovin.) 6-3 1-6 6-2
Kosťuková (8-Ukr.) - Sebovová (Kan.) 6-0 6-3
Abandaová (Kan.) - Koviničová (Č. Hora) 6-4 6-2
Kanepiová (Est.) - Kalininová (Ukr.) 3-6 6-2 7-5
Paoliniová (It.) - Doiová (Jap.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

61
Přidat komentář
tommr
tak Markéta "povinnou" výhru zvládla. Výkon těžko hodnotit protože soupeřka byla opravdu hodně slabá ...
V příštím kole už to ale bude jiný kafe. AVU je hodně nepříjemná soupeřka ...
Reagovat
Jon61
Soupeřka Markéty za celý zápas nevyhrála své podání, Markéta ji darovala dva gamy svými dvojchybami.
Reagovat
horska.kraslice
Soupeřka byla dost zvláštní. To, jak v pauzách neustále žonglovala s raketou, k tomu po dobu prvního setu sebevědomý úsměv, sem tam se blýskla parádní výměnou, ovšem její šikovnost jí byla k ničemu kvůli nekonzistentnosti výkonu a především neschopnosti uhrát si svoje podání. Maky odvrátila hodně BB, ukázala svoji mentální sílu a schopnost koncentrace.
Reagovat
sojka1
Gleason jsem nemohla prijit na chut, byla sice opravdu velmi sikovna, ale prevazilo to "zvlastni", chtela jsem ji tu tvrde okomentovat (stvala me podobne jako Maky, te to taky nesedlo, myslim, ze ji hnal spis "vztek" nez vysoka koncentrace pozornosti) ale nekdo me tu uz sprdnul, ze vsichni nemohou byt stejni... ;-) ale stejne byla dost desna... :-))) pritom zadne kuzle uz a ke vsemu servis hodne spatny, ten nizky nadhoz a vubec....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takže, přišel jsem o něcosmile? Žonglování dobr??smile
Reagovat
sojka1
ale dobr, ja umim jen pinkat mickem na hrane rakety a prohazovacku jako 1111, tohle bych nezvladla a predevsim necitim tu potrebu... :-)) jinak jiste vetsi ztrata je, ze ja jsem nevidela Kacenku... a nema clanek ani... :-(
Reagovat
horska.kraslice
Jo, přesně, několikrát jsem tu Gleason v duchu posílala k cirkusu s tím jejím žonglováním a sebeprezentaci! V Maky to asi fakt vřelo, ale zvládla to, což cením.
Reagovat
Fransoas
Krize u Marušky se stále prohlubuje.Tímto způsobem se těžko udrží v elitní stovce.Horší by bylo,že na velký turnaje by musela absolvovat kvalifikace.
Reagovat
misa
prohrála na okruhu WTA už 10 tiebreaků v řadě, naposledy se radovala v září 2019.
Reagovat
EllNino
skoro dva roky nevyhrála TB, to je snad nějaký rekord ne?
Reagovat
misa
Nevím, ale ten její poslední vyhraný tb byl ve třetím setu a prohrávala v něm už 2-6, a přesto jej otočila.
Reagovat
sojka1
TB je o servisu... vetsinou...
Reagovat
com
to je zas novinka stoleti.. Sojko bonzacko smile
Reagovat
Fransoas
Ano - souvisí to se servisem.Je to loterie.Jeden ztracený servis může hrát významnou roli.
Reagovat
com
no vsak jo smile ale tady Trautenberkuv špeh dela, jak kdyby na to prisel prave ted smilesmile
Reagovat
misa
Lucka Šafářová na tom byla s tiebreaky taky všelijak a to měla podle čísel jeden z nejlepších servisů na okruhu.
Reagovat
Jon61
Lucka měla jednu z nejlepších statistik v odvracení brejkbolů.
Reagovat
com
a taky vede statistiku k odlakani manzelu a rozpadu manzelstvi smile
Reagovat
misa
Ve svých nejlepších letech byla v téhle statistice v první pětce, stejně jako v % vyhraných míčů (nebo her) při svém servisu.
Reagovat
Holahej
...statistika sportovních zápasů je pomocník, ne dogma, nezohledňuje "vše", protože třeba zrovna Lucie /chybí, sluníčko/ měla zápasy, kdy jí šel během setů servis, ale v koncovkách přišly nervy, najednou v gamu nedala ani jednou první servis, jednu dvojchybu k tomu a byl z toho prohraný servis, zápas.., záleží i na konzistenci, kdy, co a jak v zlomových situacích, na BB, v TB..
Reagovat
misa
K tomu jeden dobrý příklad: Šafářová proti Plíškové v Antverpách 2015 ztratila v prvním setu do stavu 6-6 při vlastním servisu 3 (!!) míčky, Plíšková musela odvracet několik brejkbolů, pak se hrál tiebreak, ve kterém přišla Lucka čtyřikrát o bod při servisu. A takových zápasů, kdy podávala celý set senzačně, aby pak v tiebreaku netrefila 1. servis, bylo hodně.
Reagovat
misa
Lucka chybí, samozřejmě bych ji už v jejím věku nerad tahal na kurt... Hlavně že je teď šťastná, rád na ni vzpomínám.
Reagovat
Davor1
Včera mala v prvom Tb snáď 5 setbalov, na returne aj servise, pri všetkých zahrala ako nejaká vystrašená pubertiačka, ktorá netuší, čo v takých momentoch robiť. A to Peterson nie je žiadny zázrak, chybu spraví snáď v každej druhej výmene...
Reagovat
sojka1
neveri si....
Reagovat
misa
4
Reagovat
tommr
TB je hlavně o tom kdo má pevnější nervy. Dneska v něm Marie vedla 3:0 a šla podávat - a úplně přestala hrát ... smile
Reagovat
sojka1
no vsak pisu a nejsem sama, ztrata sebeduvery...
Reagovat
EllNino
vůbec nevím, co s tím :/

Zápas těsný, mohlo a mělo to dopadnout obráceně :/ Už je to trochu beznaděj

Už je opravdu kousek od vypadnutí ze stovky :/
Reagovat
EllNino
Nezvládla tiebreaky se píše v expreskách ... tiebreak nevyhrál už hooodně dlouho
Reagovat
misa
Když je hráčka v dlouhodobé krizi a neví co s tím, měla by se rozloučit s trenérem.
Reagovat
sojka1
jenze on nemuze za vypadek zpusobeny zranenim ruky ani za ta kilicka navic....
Reagovat
EllNino
přesně
Reagovat
misa
Nevšimnul jsem si, že by měla kila navíc. V americkém počasí Marie rychle propotí nátělník, který se jí přilepí na tělo, kde vidím vystouplé břišní svaly.
Reagovat
EllNino
Má znatelně kulatější obličej i nožky jsou trochu oplácené, připomíná mi fakt tu Lucku někdy v sezóně 2009, nezapomeň, i Lucka měla roky 2008, 2009, 2010 krizi a zlepšilo se to pak až kolem Biljany a Roba, takže třeba má Maruška prostě teď stagnaci a propad bude hluboký, ale bude to znamenat nějaký nový impulz
Reagovat
sojka1
:-)) koukam na Maky, tak jsem se "zasnila"....
Reagovat
misa
https://www.flickr.com/photos/wtbgallery/45632029975

Vidíš, jak byla "kulatá" už na přelomu let 2018/19 :) Postava vypadá jinak, protože přibrala nějakou svalovou hmotu v oblasti paží a ramen (aniž by to mělo nějaký dobrý vliv na její hru). Sám jsi napsal, že se Lucka zlepšila po výměně trenéra, může to být řešení i pro Marušku.

Chápu ale, že jde o dlouholetého trenéra (nevím, jestli s ním nebyla už při výhře na US Open 2014), kterému vděčí za postup do první padesátky a ke kterému má citové pouto. Navíc je velmi hodná a nechce nikoho poškodit. Najít dobrého trenéra je těžké, navíc v její situaci, kdy si tenisem zatím moc nevydělala. Ale podle mě by to měla zkusit...

Dnes jsem si všimnul, že rezignovala na první servis, který bezpečně umí přes 160 km/h a posílala tak prakticky jen druhý servis okolo 120 km/h. Nevím, jestli se tak bojí, nebo nemá sílu. Všechno se jí pokazilo.
Reagovat
Davor1
No, ani by som netvrdil, že si tenisom zatím moc nevydelala. Na PM zarobila už skoro 1,5 milióna, čo je v jej veku veľmi, veľmi pekné číslo. Niekedy 30 rokov späť to mali top hráčky za celú kariéru...
Reagovat
misa
To je ale teoretická suma, která se hodně daní a snížují ji i náklady na tenis a před 30 lety měl dolar jinou hodnotu než dnes.
Reagovat
Davor1
No veď to mi je jasné, že je to hrubá suma. Ale aj keby jej z toho ostala len polovica (čo už som výrazne prehnal, až také náklady mať nebude), tak sú to pre hráčku na začiatku kariéry, ktorá ešte vôbec nič nevyhrala a na GS nevie prejsť prvým kolom, stále krásne peniaze, na ktoré by vo väčšine športov ani úspešnejšie nemali šancu dosiahnúť.

Dolár mal síce inú hodnotu, ale niekedy by priemerni hráči okolo 100 miesta, prakticky bez titulov a väčších úspechov, nemali šancu za pár rokov zarobiť peniaze na zvyšok života. Dnes je v tenise toľko peňazí, že aj keby hráčky ako Maruška za celú kariéru nič nevyhrali a len sa motali okolo stovky s pravidelnou účasťou v prvých kolách GS, tak skončia kariéru s pár miliónmi na konte, čo je obrovský rozdiel oproti minulosti...
Reagovat
misa
Tady Plíšková před třemi roky uvedla, že ji trenérský tým stojí skoro 1 mil. dolarů ročně.
https://www.lidovky.cz/sport/ostatni-sporty/pliskova-ve-fed-cupu-nemam-kamaradky-muj-tym-me-stoji-az-20-milionu-korun-ale-vyplati-se.A180510_111509_ln-sport-ostatni_atv

Na takové trenéry nemůže Marie ani pomyslet, ale i ti "normálnější" budou asi dost drazí.
Reagovat
sojka1
ja zase vnimam tvar a ta se ji velmi zakulatila, po navratu mela i oplacane ruce, nohy... to brisko jsem nekontrolovala... :-)) ale uz je lepsi.... ;-) Pocasi je silene, mam zpravy primo z mista...
Reagovat
sojka1
Marusce v tom paraku jahudky v kosicku zplesnively... :-(
Reagovat
Davor1
Bouzková je mi sympatická a fandím jej, ale ten jej tenis je slabý ako čaj. Servis totálna tragédia, razancia úderov ako u dorasteniek, nemá žiadny výrazný úder, nevie ukončiť výmenu a väčšinou to len pinká na stred. Okrem pohybu nemá vôbec nič, čím by sa mohla nejako viac presadiť.
Reagovat
com
takze je na tom v podstate stejne jako Kristyna smile
Reagovat
EllNino
Jenže třeba v Austrálii to tak vůbec nebylo ... tam dokázala vyhrabat skvělé míče, umístit je k čáře a vypadala absolutně jinak po fyzické stránce, momentálně je z ní docela "budulínek" ...

Špatně začala hrát v Miami a od toho zranění v Madridu a následné pauzy evidentně přibrala a ztratila všechno sebevědomí ...
Reagovat
Davor1
No veď aj ja som ju videl hrať už ďaleko lepšie, keď som si myslel, že na harde by mohla byť zaujímavá hráčka. Žial, výkonnostne išla brutálne dole a príde mi ako ten typ, čo to psychicky len tak neotočí...
Reagovat
misa
Nebo loni v Monterrey hrála výborně a byla kousek od vyhraného turnaje.
Reagovat
Jon61
Jak totálně zbabrat tie-break, Maruška mohla vást 5:0, kdyby využila oba své servisy, místo toho nechala soupeřku, aby skore otočila, sice koncovku zdramatizovala, ale nakonec podlehla. Marušce se poslední dobou vůbec nedaří.
Reagovat
com
no nerikal sem to, ze bude búúúúúúú smile
Reagovat
Jon61
Vaše hlasové projevy nikoho nezajímají, vy vykleštěný býku. smile
Reagovat
Jon61
Na returnu to Marušce jde, ale při servisu se trápí.
Reagovat
Jon61
Sláva! Maruška otočila a konečně vyhrála své podání. To abych si dal panáka Tullamorky. smile
Reagovat
sojka1
Maruska podani spatenka a v te hre, vzdyt musi sama citit, ze jakmile najde lajnu nebo zahraje uhel, je okamzite ve vyhode, rovne primky stredem jsou darecky a predevsim bez prekvapeni... ted Peterson pomohla, tak toho hlavne vyuzit, pojd! :-)
Reagovat
sojka1
jenze takhle ne...
Reagovat
tommr
naštěstí Peterson na tom na podání taky není dobře ...
Reagovat
sojka1
a dobre ji "strili" pryc FH, Maruska to nastesti vidi....
Reagovat
com
Ja bych to tipoval, ze MaryBú udela po zapase búúúúú smilesmile
Reagovat
Jon61
Burrows je váš chlastkámoš? Je to stejný prudič.
Reagovat
com
to je muj fuckbuddy smilesmile
Reagovat
Jon61
Vy musíte být Velký Úchyl, že? Nešeptáte mu do ouška: "Zmrskám tě, drahoušku, až se zhroutíš k zemi. A pak ... se tě zmocním." smile
Reagovat
com
a nevim proc prudis.. Prvni set prohrala a nemyslim si zrovna Peterson porazi smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist