Bracciali a Starace jsou podezřelí z prodávání zápasů

15. 10. 2014, 16:14
Aktuality 14
Jména italských tenistů Daniele Braccialiho a Potita Staraceho se znovu objevují v souvislosti se sázením na výsledky utkání. Italská média dnes zveřejnila přepisy rozhovorů po internetu, které naznačují, že oba prodávali zápasy.
Potito Starace

V zachycené konverzaci se Bracciali prostřednictvím Skypu v červenci 2007 domlouval s mužem, který byl zatčen v roce 2011, na zmanipulování výsledku svého zápasu na turnaji v Newportu proti Scovillu Jenkinsovi. Bracciali utkání s americkým tenistou prohrál 2-6 1-6.

V zachycené konverzaci z roku 2011 zase jeden bookmaker, také později zatčený, říká, že Starace souhlasil s tím, že prodá finále turnaje v Casablance. Zápas o titul v Maroku vyhrál Španěl Pablo Andújar 6-1 6-2.

Přepisy konverzací pocházejí ze spisů, které shromáždilo státní zastupitelství v Cremoně při vyšetřování ovlivňování zápasů ve fotbale. Autentičnost rozhovorů potvrdil agentuře AP hlavní vyšetřovatel Roberto Di Martino.

Šestatřicetiletý Bracciali a o tři roky mladší Starace stále působí na okruhu ATP. Oba v roce 2007 patřili spolu s Alessiem Di Maurem, Giorgiem Galimbertim a Federicem Luzzim mezi pětici italských tenistů, kteří byli potrestáni za sázení za zápasy. Bracciali a Starace tehdy dostali několikatýdenní tresty a pokuty. Tvrdili, že nikdy nesázeli na vlastní výsledky.

pva, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
Roger_Federer
Neni zadne prekvapeni, opet vybrali dva luzry, kteri budou obetni beranci..O techto dvou se to vedelo(italech vseobecne) uz radu let..Stejne jako o nekterych cesich..
Reagovat
Tenista
tak tak, ty čechy známe všichni
Reagovat
aligo
povídej, já o nich třeba nevím :)
Reagovat
Chrenda
Se říká, že třeba Ivo.
Reagovat
Roger_Federer
Ano, napriklad podivne zapasy na granslemech Ivo Minar- Oskar Hernandez z tusim 07-08, nebo nektere podivne prohry Lukase Rosola.
Reagovat
Tenista
doplním Hájka, o tom vím na 99%...
Reagovat
VlS
Tak podej trestní oznámení
Reagovat
speed
víč prd :-D:-D
Reagovat
Stan_Borowitz
Nevím, nechci nikoho obviňovat, ale třeba zvláštní je, že na to, jak si hráči jeho žebříčkového postavení obvykle stěžují na to, že s penězi tak tak vyjdou, si třeba Rosol žije možná trochu nad poměry...
Reagovat
spaniel
Top 100 je už v pohodě, špatně se mají třeba od 200 níž...

Dopručuji seriál videí mladých španělských tenistů, kteří jsou mezi 500 a 1500 místem v žebříčku ATP. Točí si své výlety na turnaje, jak spí, kolik vy(pro)dělávají atd.

https://www.youtube.com/user/LaClaseBajaDelTenis1/videos
Reagovat
Tenista
kdysi to podobně napsal McGee v době, kdy byl kolem 500.místa. Je to samozřejmě řehole a ač se systém snaží zlepšit, stále to je naprosto nedostatečné. Dříve se tenisem uživila top100, nyní dejme tomu už top200. Ale představa, že jste mezi dvěmasty nejlepšími hráči v individuálním sportu, když se v tom sportu snaží prosadit desetitisíce hráčů, mi přijde opravdu padlý na hlavu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ono je potřeba vidět taky to, že spoustu peněz z prize money musí skoro všichni podle smlouvy odevzdávat Černoškovi, třeba Berdych s tím má teď nějaké problémy...

Za celou svou kariéru podle ATP vydělal na prize money cca 2,5 mil. USD. Rosol není Monačan, takže efektivně musel v průměru tak 20% zdanit (přímé plus skryté přímé daně), takže zbývají 2 mega. Tipuju, že Černošek si vzal nejmíň polovinu z toho, co zbejvá, takže Rosolovi zůstalo 1 mega USD. Za deset let. To máme 100 tis. USD ročně. To teda není nic moc, když odečteme náklady "na zajištění a udržení" příjmů.

Na nějaké Porsche Cayenne, prstýnky za půl mega a dům za 30 mega mi to rozhodně nepřipadá adekvátní příjem. K tomu zlatokopka Ochotská, která je notoricky známá tím, že ráda žije "na vysoké noze"...
Reagovat
Tenista
ten youtube channel je super, škoda, že klukům rozumím každý třetí slovo, páč španělsky umim prd
Reagovat
spaniel
Poslední díly už jsou i s anlgickýma titulkama...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist