Bratři Bryanovi prohráli čtyřhru a Srbové vedou 2-1

7. 4. 2013, 09:30
Aktuality 10
Nečekané rozuzlení měla čtyřhra čtvrtfinálového duelu Davisova poháru mezi Amerikou a Srbskem. V zápase trvajícím téměř čtyři a půl hodiny poslali svůj tým do vedení 2-1 Srbové Bozoljac se Zimnonjičem výhrou 7-6 7-6 5-7 4-6 15-13 nad domácími favority a párem číslo jedna Bob Bryan, Mike Bryan.
Reprezentace Srbska

Favorizovaní Bob a Mike Bryanovi sice dokázali v prvním setu získat zpět ztracené podání, v tiebreaku však neudrželi vedení 4-1 a prohráli 5-7.

Také druhou sadu musela rozhodnout zkrácená hra, jelikož na servisu byli Američané i Srbové bezchybní. Tiebreak vůbec nevyšel domácím tenistům, kteří prohráli 1-7 a dostali se tak do nebezpečné ztráty 0-2 na sety.

Reputaci si zkušený pár z Ameriky napravil ve třetím a čtvrtém setu. V obou sadách získali Bob a Mike Bryanovi po jednom brejku a srovnali stav duelu na 2-2.

Více než hodinu a půl trvající pátý set rozhodl 17. gam. Bozoljac se Zimnonjičem se na returnu dostali k vedení 40-15 a druhý brejkbol dokázali využít. Domácí tenisté měli stejné vedení k dispozici v následující hře, šanci však nevyužili a překvapení bylo na světě.

„Musíme před soupeři smeknout klobouk,“ řekl Bob Bryan. „Hráli celý zápas opravdu dobře. Šestatřicet es mluví za vše, nedali nám moc šancí, obzvlášť pak v rozhodujícím setu,“ uznal.

Pro Srbsko se výhra ve čtyřhře rovná téměř jistému postup do semifinále. V úvodní dnešní dvouhře totiž nastoupí první hráč světa Novak Djokovič, který letos prohrál jen dva zápasy. Jeho soupeřem bude dvacítka žebříčku ATP Sam Querrey.

Srbský kapitán Bogdan Obradovič chtěl Djokoviče nasadit i do čtyřhry, ale nakonec se rozhodl pro Bozoljace, 1150. hráče světa ve čtyřhře. "Věděl jsem, že jsem schopen hrát vyrovnaně s nejlepšími na světě a povedlo se," řekl Bozoljac.


Pro šestatřicetiletého Zimonjiče byla výhra nad bratry Bryanovými, nejúspěšnější deblovou dvojicí tenisové historie, jednou z nejlepších v kariéře. "V Davis Cupu ji řadím úplně nejvýš. Zápas se nám povedl úplně parádně," řekl Zimonjič.


V souboji Argentiny s Francií, ze kterého vzejde soupeř pro lepšího z dvojice Česko - Kazachstán, se ujali vedení 2-1 domácí tenisté. O druhý bod se v Buenos Aires zasloužili David Nalbandian a Horacio Zeballos, kteří zdolali pár Michaël Llodra, Julien Benneteau 3-6 7-6 7-5 a 6-3.

Francie porazila Argentinu ve všech pěti dosavadních daviscupových střetnutích. Nyní bude muset vyhrát obě závěrečné dvouhry, pokud chce svou vítěznou sérii prodloužit.

V neděli se na antuce v Parque Roca jako první utkají týmové jedničky Jo-Wilfried Tsonga a Juan Mónaco. Po nich by měli na kurt nastoupit Gilles Simon a Carlos Berlocq, jenž v pátek vzdoroval světové osmičce Tsongovi v pěti setech.

Do vedení 2-1 se dostali také hráči Kanady. V sobotní čtyřhře získali druhý bod pro svou zemi Daniel Nestor s Vaskem Pospisilem, kteří s italským párem Bracciali, Fognini vyhráli po čtyř a půl hodinách hry 6-3 6-4 3-6 3-6 15-13.

- ČTVRTFINÁLE DAVIS CUP 2013 -
sobotní výsledky (06. 04. 2013)

Kanada - Itálie 2-1 ... po sobotní čtyřhře
Pospisil - Seppi 7-5 6-4 4-6 3-6 3-6
Raonic - Fognini 6-4 7-6 (7-4) 7-5
Nestor, Pospisil - Bracciali, Lorenzi 6-3 6-4 3-6 3-6 15-13

USA - Srbsko 1-2 ... po sobotní čtyřhře 
Isner - Djokovič 6-7(5) 2-6 5-7
Querrey - Troicki 7-6(1) 3-6 4-6 6-1 6-4
B. Bryan, M. Bryan - Zimonjič, Bozoljac 6-7 (5-7) 6-7 (1-7) 7-5 6-4 13-15

Argentina - Francie 2-1 ... po sobotní čtyřhře
Berlocq - Tsonga 6-4 2-6 3-6 7-5 2-6
Mónaco - Simon 7-6(2) 6-2 6-4
Nalbandian, Zeballos - Benneteau, Llodra 3-6 7-6 (7-3) 7-5 6-3

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Brianovci museli byť minulú noc preklínaní v stávkových na celom svete :)
Reagovat
smazaný uživatel
Další pětiseťák. Se tam kluci pěkně vyřáděj.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tam! Tak konečně to vyšlo, po tý smůle z pátku. Tak teď je to na Danovi.
Reagovat
smazaný uživatel
:O Janowicz teče s nějakým Roelofsem..
Reagovat
gigin
Jak si vede Andis Juška, nevíš?? Rozodující mač....
Reagovat
smazaný uživatel
Lisnard-Juška 6:2,1:2 s brejkem.
Reagovat
gigin
Jj, díky... dáš link?
Reagovat
smazaný uživatel
http://sportacentrs.com/teniss/latvijas_sportisti/07042013-tiesraide_izskirosa_cina_deivisa_kausa_li
Reagovat
gigin
Děkuji ti...
Reagovat
smazaný uživatel
Krásná fotka:-))))
Kluci mi včera udělali neuvěřitelnou radost, tak snad dnes Nole potvrdí roli favorita a přidá Srbům 3. bod. Querrey se sice v zápase s Troickim zdál většinu zápasu marný, ale dnes bude hrát o to, aby měly Spojené státy ještě nějakou šanci, takže neočekávám snadný zápas...každopádně: IDEMO!
(A Kanada v čele s Milošem taky!:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist