Brazilka Pereiraová slaví na domácí antuce zisk druhého titulu

1. 8. 2015, 18:57
Aktuality 10
WTA FLORIANÓPOLIS - Brazilka Teliana Pereiraová se před domácím publikem dočkala druhého titulu na okruhu WTA. Po dubnovém triumfu v Bogotě vítězí na antuce ve Florianópolisu, když v dnešním finále udolala po více než dvou a půl hodinách boje Němku Anniku Beckovou.
Profily hráčů
Teliana Pereiraová

Finálový souboj mezi sedmadvacetiletou Telianou Pereiraovou a jednadvacetiletou Annikou Beckovou dlouho nabízel vyrovnanou bitvu. První dvě sady trvaly více než dvě hodiny a rozhodnout musel až třetí set. V něm domácí tenistka předvedla skvělý výkon a nakonec zvítězila 6-4 4-6 6-1. 

Pereiraová si své první finále zahrála letos v dubnu na antuce v kolumbijské Bogotě a stala se teprve třetí brazilskou vítězkou turnaje WTA. Dnes udržela svou finálovou neporazitelnost, ma domácí půdě triumfovala jako teprve druhá Brazilka v historii. 

"Těžko hledám slova, kterými bych popsala své momentální pocity," radovala se Pereiraová. "Když jsem sem dorazila, tak jsem nevěděla, zda vůbec budu schopná hrát, protože jsem měla problémy s kolenem. Takže tomu teď nemohu uvěřit, že se mi podařilo vyhrát," přiznala.

"Tohle je nejlepší den mého života. Právě teď prožívám svůj sen. V životě jsem si prošla těžkými chvílemi, byla jsem zraněná, takže vrátit se zpět nebylo jednoduché. Ale o to víc jsem šťastnější, že se mi to podařilo," řekla snědá Jihoameričanka.

"Vím, že nemám nejlepší forhend, že nemám ideální bekhend, ale bojuju až do konce. Nikdy se nevzdávám. Je pro mě inspirací, když mi lidé říkají, že jsem bojovnice," dodala Pereiraová, jež se ve světovém žebříčku posune ze 78. místa o třícet příček nahoru a poprvé pronikne do Top 50.

Ani Becková neopouští Brazílii bez trofeje. Už včera vyhrála s krajankou Laurou Siegemundovou čtyřhru, kterou na okruhu WTA vyhrála poprvé v kariéře.

"Měla jsem tu opravdu dobrý týden. Získala jsem svůj první deblový titul a finále dvouhry pro mě také moc znamená," uvedla Becková. "Teliana dnes hrála ve třetím setu mnohem lépe a k výhře jí musím pogratulovat. Celý týden hrála skvělý tenis a titul si jednoznačně zaslouží," dodala německá tenistka.

• WTA INTERNATIONAL FLORIANÓPOLIS •
Brazílie, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (01. 08. 2015)
• Dvouhra - finále •
Pereiraová (4-Braz.) - Becková (3-Něm.) 6-4 4-6 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Frick
Dezider z Chánova?
Reagovat
kada.tom
na fotografii je Teliana Perreira, brazilská tenistka, která vyhrala na okruhu WTA už 2 tituly, ne žádný Dezider z Chánova. Laskavě se nauč rozeznávat Brailce od Romů.
Reagovat
COMEON
like :)
Reagovat
blixa
Já myslím, že Teliana jako tvůj brácha nevypadá ... ;-)

http://www.wtatennis.com/javaImages/82/f6/0,,12781~13497986,00.jpg
Reagovat
Frick
No ale na tý fotce odtud ze článku trochu jako 18-letej cígoš vypadá :-D

Ale některý Brazilky jsou hezký, to určitě. Ty z jihu, což jsou mnohdy čisté Evropanky.
Reagovat
skott
zajímavý debut nedávno patnáctileté Vanessy Biancy Andreescu (aktuálně 37. v juniorském žebříčku). Čtyři zápasy a všechny bez ztráty setu, ten poslední proti ve formě hrající stříbrné medailistce z Panamerických Her Rodriguez 6-2 6-3. Ve finále ji čeká Alexa Glatch.
Reagovat
tommr
škoda jen, že to odnesla i naše Bára Štefková ... :(
Reagovat
skott
ale tak třeba o tom ještě jednou bude Štefková vyprávět vnoučatům:)
Reagovat
skott
vypadá to, že jihoamerické antukové turnaje našli svojí královnu. Lino Dominguez stárne a tohle bude její parketa a výkonostní strop.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist