Bronzettiová v Rabatu vyhrála bitvu o premiérový triumf na turnaji WTA

27. 5. 2023, 21:59
Aktuality 2
WTA RABAT - Lucia Bronzettiová na antuce v marockém Rabatu proměnila své druhé finále na okruhu WTA v premiérový titul. 24letá Italka dosáhla na životní úspěch po vydřené výhře 6:4, 5:7, 7:5 nad finálovou debutantkou Juliou Grabherovou z Rakouska.
Profily hráčů
Lucia Bronzettiová

Lucia Bronzettiová si loni v Rabatu zahrála poprvé v semifinále turnaje WTA a letos v Maroku dosáhla ještě výraznějšího milníku - dokráčela až k premiérovému triumfu.

24letá Italka ve svém dosud jediném finále loni na domácí antuce v Palermu prohrála, od té doby nezvládla dvanáctkrát po sobě úvodní kolo a vypadla z Top 100.

Černou sérii přerušila až tento týden a nakonec nenašla přemožitelku. Po včerejší drtivé výhře nad favorizovanou Sloane Stephensovou zvládla i dnešní třísetovou bitvu s Juliou Grabherovou. Rakušanku, která až dosud nikdy nebyla ani v semifinále udolala 6:4, 5:7, 7:5.

26letá Grabherová, které patří ve světovém žebříčku 74. místo, v pondělí poprvé nakoukne do první šedesátky. Ve finále turnaje WTA byla jako první Rakušanka od července 2013, kdy Yvonne Meusburgerová triumfovala na domácí antuce v Bad Gasteinu po výhře nad Andreou Hlaváčkovou.

Bronzettiová se v prvním kole nadcházejícího Roland Garros střetne se světovou sedmičkou sedmičkou Ons Džabúrovou z Tuniska. Granherová bude při premiéře v hlavní soutěži French Open bojovat o první výhru na grandslamu proti Nizozemce Arantxe Rusové.

• WTA 250 RABAT •
Maroko, antuka, 259.303 dolarů
sobotní výsledky (27. 05. 2023)
• Dvouhra - finále •
Bronzettiová (It.) - Grabherová (Rak.) 6-4 5-7 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
frenkie57
Maročtí pořadatelé na trofeji pro vítězku rozhodně nešetřili. Víla Zuběnka má s ní co dělat, na druhou stranu to aspoň vypadá jako trofej. Ne, jako občas vidíme , ty plexisklové, rádoby umělecké.
Reagovat
IngStavinoha
i vítězka - v 1. kole RG ji ovšem panděroska slupne jak malinu smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist