Bryanové vyhráli 11. grandslam a vyrovnali rekord

2. 7. 2011, 20:44
Aktuality 2
Američané Bob a Mike Bryanové vyhráli podruhé Wimbledon a svým jedenáctým grandslamovým triumfem ve čtyřhře vyrovnali rekord Australanů Todda Woodbridge a Marka Woodforda. Nejlepší pár světa porazil v dnešním finále na trávě v Londýně 6-3 6-4 a 7-6 švédsko-rumunskou dvojici Lindstedt/Tecau.
Bratři Bryanové (© wimbledon.org)

Na své cestě do finále odehrála třiatřicetiletá americká dvojčata dva velmi náročné zápasy, v tom včerejším proti dvojici Llodra/Zimonjič prohrávala 1-4 v páté sadě. Ve finále už bratři Bryanové podobné drama nepřipustili a zvítězili ve třech setech.

Lonští poražení finalisté Robert Lindstedt a Horia Tecau ztratili hned své první podání a od začátku tak tahali za kratší konec. Při servisu nasazených jedniček se za celý zápas neprosadili ani jednou, a když ve druhé sadě znovu přišli o podání, byli Bob a Mike Bryanové blízko vyrovnání rekordu australských 'Woodies'.

Ve třetí sadě neviděli diváci v Londýně ani jeden brejk, a tak se muselo rozhodnout ve zkrácené hře. Tu pro sebe získali Američané poměrem 7:2 a pojedenácté v kariéře tak mohli nad hlavu zvednout grandslamovou trofej.

"Tři srdceryvná finále jsme tady prohráli, ale teď jsme zase na tabuli (vítězů) a máme druhý titul. Je to mimořádný pocit," řekl Mike Bryan, jenž s bratrem kraloval wimbledonské čtyřhře v roce 2006. Finále prohráli v letech 2005, 2007 a 2009.

"Vyrovnali jsme se 'Woodies', které jsme vždycky zbožňovali a pořád jsou pro nás nejlepším tenisovým párem na světě. Je to neuvěřitelné. Teď se pokusíme o dvanáctý titul a hned na US Open," dodal Mike Bryan.

Výsledky - Wimbledon - muži:

Čtyřhra - finále:
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Lindstedt/Tecau (8-Švéd./Rum.) 6:3, 6:4, 7:6 (7:2).

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za penízky bratři !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist