Bublik se v Newportu dostal poprvé do finále, vyzve v něm Isnera

21. 7. 2019, 07:14
Aktuality 23
ATP NEWPORT - Alexander Bublik na trávě v Newportu ve svém prvním semifinále na turnaji ATP udolal Španěla Marcela Granollerse a může se těšit na své největší finále. V něm dvaadvacetiletý Kazach vyzve domácího trojnásobného šampiona Johna Isnera, jenž měl namále s Francouzem Ugem Humbertem.
Alexander Bublik

Alexander Bublik letos vyhrál už tři challengery v Budapešti, Pau a Monterrey a ve světovém žebříčku se usadil v elitní stovce. 

A tento týden 83. hráč světa prožívá také své nejpovedenější vystoupení na okruhu ATP, když se na třetí pokus dostal přes čtvrtfinále. Na trávě v Newportu navíc uspěl i v semifinále a může se těšit na finálový duel.

Dvaadvacetiletý Kazach s ruskými kořeny v Rhode Island zdolal ve  třech setech všechny čtyři soupeře: Australana Alexe Bolta, Srba Viktora Troického, Američana Tennyse Sandgrena i Španěla Marcela Granollerse

Ve svém prvním semifinále přitom Bublik spáchal 14 dvojchyb, neodvrátil ani jeden ze čtyř brejkbolů a získal o sedm fiftýnů méně, než soupeř. Přesto zvítězil 7-6 3-6 6-4.

O nejcennější trofej si Bublik zahraje proti domácí hvězdě Johnu Isnerovi. Čtyřiatřicetiletý Američan, který v Newportu triumfoval v letech 2011, 2012 a 2017, měl v semifinále nečekané potíže s Ugem Humbertem. Francouze udolal až po 2 hodinách a 47 minutách boje 6-7 7-6 6-3, když odvrátil všech sedm brejkbolů.

• ATP 250 NEWPORT •
USA / Rhode Island, tráva, 652.245 dolarů
sobotní výsledky (20. 07. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Isner (1-USA) - Humbert (4-Fr.) 6-7(4) 7-6(5) 6-3
Bublik (7-Kaz.) - Granollers (Šp.) 7-6(5) 3-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Skvělý proslov:) Moje žena asi už odešla, nevadí, tak né, je tady...:)
Hodně důležitý tiutl před Atlantou, kde máme velké aspirace...
Horší je to jen s tím, že nám tam hrozí ten Opelka.
Reagovat
sojka1
:-))) je to opravdu mily chlapek, moc mu fandim....
Reagovat
Vlk-v-trave
:)))
Reagovat
Vlk-v-trave
o Bublíkovi... is a little bit crazy:)))
je to potvrzené, ten chlap, co dostal divošku bude určitě od gigina:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Jsem rád, že máme na okruhu dalšího hráče, tedy Bublíka, který vyznáva serv spodem. Na té trávě je to opravdu efektní, dostává ta hrá bohatší dimenzi.
Jo celkem sympatický hráč, s dobrým citem, je vidšt že ho tenis baví, prožívá to, celkem inteligentní, led pod čepičku, jistě dobré chlazení v prádelně...

Ale ikdyž Janek ztratil servis ležérním způsobem, a to dost v blbou chvíli...šlo to na 5:6...tak Janek přidal na víc aktivní hře, víc ostřejší FH...a bylo po naději mladého hráče...v TB získal pouze 2 fiftýny, a právě ze servu spodem...

Podmíky pro Janka asi náročné, zkouší to hrát na pohodu, jak musí zapnout, je to najednou jiný John...a pro Bublíka mnohem náročnější level.

Druhý set doufám Janek nepojede až moc na pohodu, aby nemusel do třetího...
Reagovat
sojka1
aaaa, pan je fajnsmekr..... mne ty spodary prisly jako pekny opruz, navic oba "esa"... :-)))
Reagovat
Vlk-v-trave
mě to nevadí, ani jak to udělá Jankovi, aspoň 1111 potrénuje start na míč...
... a Bublík bude mít hezkou vzpomínku na své první finále, které hrál na trávě s velikánem tenisu, kdy po pěkné snaze důstojně prohrál...
už je brejklý a já už pomalu leštím pohár...
dneska jsem si jistý, jak během turnaje jsem si nebyl jistý vůbec.
Dost vyždímané body teda...
Reagovat
sojka1
vyprane, upresnila bych... :-))
Reagovat
sojka1
zase pokracuje ve spatnem pohybu a neskutecnych chybach na saku, Bublik prudi servisy spodem... kdo to ma vydrzet, ke vsemu John ztratil servis, nastesti Bublik nedopodaval a dopustil TB, ktery si John pohlidal. Pry snadne body.... ;-) Come on!!!
Reagovat
sojka1
mam vsak radost nejen z unahnaneho setu tady, ale i z dohravky kvaldy v Atlante, Ryan Harrison presel pres Troickeho, ceka ho postupovy zapas s Kingem, takze snad..... John ma v Atlante zas Bublika, "nekdo tam nahore nas nema rad".... ;-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Bublík by byl vpohodě, horši by byl Opelka...a mám tucha, že po prádelně bude i ten nadšenec Bublík vyždímaný, takže toho kreativce Opelka přejede...

Jinak komenty na ATP tennis...John se cítí celkem vyšťavený, podmínky jsou pro něj náročnější...doufám, že je to tím, a že není pohyb omezovýn nártem.
Reagovat
sojka1
Opelka by byl mozna stopka, zacinam kreativcovi s predstihem fandit.... i kdyz si ted dela z 1111 nepokryte srandu.... uz chapu, proc mu fandi giginek.... :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Bublíkovi nic jiného nezbývá, ať si těch 5 min. slávy užije.
Ano tenhle hráč mi přesně ke giginkovi pasuje:) Byloby faaakt divné, jak by ho netlačil, něco by nebylo v tom tenisovém universu vpořádku.
Reagovat
sojka1
:-))) ale mame to, moc to Johnovi preju!!! :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
pohár jsem doleštil a už se těším na jeho předání...
Asi jedno z nejvíc vybojovaných vítězství...co si pamatuji. Celý turnaj na tři sety. Dnes musel srovnávat za 5.min. brejk. naštěstí to finále už na dva:)

Vzhledem k tomu kolik jsme tam měli starostí během turnaje.... je to opravdu bojovník...mám velkou radost...:)
Reagovat
smazaný uživatel
To by malo byt easy 250 bodov pre Isnera. Myslim, ze top 20 Isner udrzi do konca roka, drzim palce.
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
Vlk-v-trave
V tenisovém muzeu zvaném také Hall of Fame, tedy Síň Slávy se slavilo...:) Do síně nam vstoupili další 3 zajímavé legendy tenisu.

http://www.puntodebreak.com/2019/07/21/newport-celebra-hall-of-fame-2019

Yevgeny Kafelnikov: Top 10 ATP Shots
https://www.youtube.com/watch?v=w22MLn2KpoE

TOP10 of Mary Pierce greatest shots
https://www.youtube.com/watch?v=-iYD8K_q_oo

Li Na?s Funniest Moments
https://www.youtube.com/watch?v=u1PrdjYTut0
Reagovat
jurasekh
...a tohohle Zdeněk Kolář před pár měsíci smetl 6:3,6:2 a Bublik dnes hraje finále "250" v USA a Kolář nebude v příštím týdnu na challengru ani doma v Praze, ale někde ve Finsku?!...nějak to nechápu :-(
Reagovat
EllNino
on letos nehrál myslím ani v Prostějově
Reagovat
Torresek
Jeden zápas sezonu nedělá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist