Bude se jiskřit? Radwaňská vyzve letos stále neporaženou Azarenkovou i v Indian Wells

13. 3. 2012, 23:29
Aktuality 20
WTA INDIAN WELLS - Agnieszka Radwaňská letos prohrála pouze tři zápasy v závěrečných kolech a pokaždé nestačila na v této sezoně stále neporaženou Victorii Azarenkovou. Frustraci z porážek nedávno ventilovala i ostrou kritikou na adresu Bělorusky, se kterou si zahraje také zítra ve čtvrtfinále turnaje v Indian Wells.
Agnieszka Radwaňská

Victoria Azarenková dnes nastoupila ke svému jubilejnímu 20. zápasu sezony a přemožitelku nenašla ani v něm. Němku Julii Görgesovou porazila navzdory dvěma ztraceným servisům hladce 6-3 6-1 a letos tak i nadále zůstává naporažená.

Dvaadvacetiletá Běloruska od začátku roku vyhrála turnaj v Sydney, na Australian Open získala premiérový grandslamový titul a zajistila si post světové jedničky a před třemi týdny dominovala i v Dauhá. Na všech turnajích si úspěšně poradila s Agnieszkou Radwaňskou, se kterou se utká i nyní v Indian Wells. Polská tenistka dnes ztratila set s domácí překvapivou osmifinalistkou Jamie Hamptonovou, za stavu 6-3 4-6 a 3-0 však její soupeřka kvůli křečím vzdala.

Radwaňská letos startovala na pěti turnajích a její jedinou přemožitelkou - za to hned trojnásobnou - je právě její příští sokyně Azarenková. Běloruska kvůli zranění kotníku nestartovala pouze v Dubaji, čehož Polka využila a došla si pro titul. Před týdnem v deštivém Kuala Lumpur pak sama vinou zranění lokte z turnaje před čtvrtfinálovým zápasem odstoupila. 

Victoria AzarenkováV pořadí čtvrtý letošní vzájemný souboj Azarenkové s Radwaňskou bude mít zřejmě největší náboj. Když se totiž střetly naposledy (semifinále v Dauhá Azarenková vyhrála 6-2 6-4), padla Běloruska na začátku 2. setu k zemi a dlouho si nechávala ošetřovat kotník. Navzdory problémům postoupila a uspěla i v následném finále, v Dubaji pak ale raději nehrála.

Třiadvacetiletá Polka však přesto svou dlouholetou kamarádku podezřívala z taktizování a bez servítek se do o půl roku mladší kolegyně opřela. "Ztratila jsem k ní respekt," zlobila se Radwaňská. Nicméně Azarenková zůstala nad věcí a s odstupem času prohlásila, že Agnieszku vnímá stále jako kamarádku.

A teď se poprvé od slovní přestřelky poprvé střetnou na kurtu. Čtvrtfinálový souboj Azarenkové s Radwaňskou bude v programu už ve středu. V celkové vzájemné bilanci vede Běloruska přesvědčivě 9-3.

"Ona pokaždé přijde s něčím jiným. Je to takový malý kouzelník," řekla Azarenková směrem k duelu s Radwaňskou. "Nikdy jsem s ní neměla problém. Je to skvělá hráčka a skvělá holka. Taže k tomu nemám víc co říct," reagovala na dotaz kolem konfliktu v Dauhá.

Pokud Azarenková vyhraje i 21. zápas sezony, vyrovná tak počin Sereny Williamsové z úvodu roku 2003.

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
úterní výsledky (13. 03. 2012)

Dvouhra - osmifinále:
Azarenková (1-Běl.) - Görgesová (14-Něm.) 6-3 6-1
A. Radwaňská (5-Pol.) - Hamptonová (USA) 6-3 4-6 3-0 skreč H.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (ČR) - Dellacquaová/Stosurová (Austr.) 3-6 6-2 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
tommr
cokoli jinýho než jednoznačný vítězství Azarenkový by bylo velký překvapení ...
Pro mě jako pro fanouška Kvitový je těžký volit komu přát - at vyhraje kdokoli bude to pro Petru špatný. Jako menší zlo volím výhru Azarenkový, která má na Petru už i tak příliš velkej náskok a její výhra tudíž nic moc nezmění. Pro Petru v její současný formě bude asi lepší když si udrží bezpečnej náskok před Radwanskou ...
Reagovat
pepin
Máš pravdu, pokud se nestane něco nepředvídaného, tak to bude jednoznačná záležitost, i když bych si to nepřál, raději abychom viděli vyrovnaný zápas.
Reagovat
Stan_Borowitz
pro Radwańskou je jednoduchý. Po každém zkaženém míči se domáhat u rozhodčího trestného fiftýnu pro Azarenkovou a odvolávat se na tenisová pravidla.
Reagovat
dadaft
ten recept bude ještě jednodušší: všechno od Agy musí být zahráno přesně a zároveň to musí být dostatečně dlouhé (popřípadě krátké)).
Reagovat
smazaný uživatel
Dnešek opět ukázal v jaké krizi se nachazí český tenis. Tento týden se nedá nazvat jako totalní výbuch společně s vymlouvajicí Kvitovou ktera pozná jak se pada z top 1O. Doufejme že se nevydá ani na LOH protože takovou trapárnu nemusí dělat....
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně začíná Anči šlapat!!! Máme se na co těšit.
Reagovat
gigin
Kráska krásně !!
Reagovat
VlS
Souhlas - pěkně hrála.
Tím odsunula Caro z první čtyřky na příčku č. 6.
Škoda Lucky, ale na MARION prostě nemá.
Reagovat
freeteepek
Bože, Klára už zahodila minimálně 2 breakbally a 3 gamebally. Jen, co jsem viděl.A je to 0:4...ta score board vypadá dost beznadějně:-(
Reagovat
Fandina
Dalo se to čekat, ale stejně by mě zajímalo, jestli Klárka hraje tak blbě nebo Na Li dobře ... úsměv
Reagovat
freeteepek
Doufám, že aspoň jedna z nich dostane do té doby střevní chřipku. Jinak to nebude vůči Petře ale vůbec spravedlivé! Jakto, že Petra je v krátké době už podruhé nemocná, zatímco její hlavní konkurentky jedou dál, jako mašiny? Dokonce i Aga, která v K*ala Lumpur vzdala kvůli zranění.
Reagovat
Heather_Fedex
to od tebe neni vubec hezke... vzdyt petra neni sama, co se stala obeti nakazy. co pak ostatni holky v pavouku muzou zato, ze ony to neschytali?? tedy ano, muzou ale zrejme udelali nake veci dobre, na rozdil od peti
Reagovat
gigin
:-)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Masha vyhrála 6:2, 6:1. :) Takže je jisté, že budu mít ve čtvrtfinále tři favoritky... Můžu jít s úsměvem do peří. :)
Reagovat
Fandina
To se tedy moc máš .... hned tři fav ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
můžu se zeptat, kolik ti je let?
Reagovat
Heather_Fedex
tak tohle bude opravdu pikanterie, aga bude "pomstychtiva" a aza...no ta se bude lehce usmivat ;) muj tip: 6:2 6:3 pro viku, nemyslim, ze by to byl 3 setak
kazdopadne je to k agnezce dost kruty,ze uz na 4. turnaji letos na ni narazi- nemohou ti organizatori "nastavit" los tak, aby mnela ve sve casti pavouka agu treba masa- tak by to bylo myslim mnohem zajimavejsi...
Reagovat
pepin
Pokud bude Agn. hrát jako dnes, bude bita jak to žito.
Reagovat
VlS
Pokud organizátoři nastaví "los", tak už to nebude los :-)
Reagovat
Heather_Fedex
tak treba VYLOSOVAT :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist