Budu se snažit hrát dobrý tenis a proměňovat šance, říká před finálovým kláním s Djokovičem Berdych

5. 10. 2014, 09:48
Rozhovory 152
Tomáš Berdych prošel na turnaji v čínském Pekingu bez ztráty setu až do finále, kde dnes změří síly s aktuální světovou jedničkou Novakem Djokovičem. Hrát finále s nejlepším hráčem světa je vždycky skvělé. Budu se snažit hrát dobrý tenis a uvidíme, jak to dopadne, řekl před zápasem se Srbem šestý hráč světa.
Profily hráčů
Tomáš Berdych (© chinaopen.com)

Kližan tady v Pekingu vyřadil Rafaela Nadala, vy jste s ním ale problémy neměl. Co můžete říct o jeho hře, čím je nebezpečný?
Je to velmi talentovaný kluk. Nehrál jsem s ním poprvé, takže jsem počítal s tím, že by to mohl být těžký zápas. Zdá se, že se mu tady v Pekingu daří, porazil tu Nadala a ukázal, že dokáže hrát i proti hráčům z Top 10. Hrál jsem s ním nedávno na US Open, kde jsem ho porazil až v pěti setech. To pro mě byla velká zkušenost, takže možná proto jsem tady v Pekingu dopadl lépe, byl jsem lépe připravený a věděl jsem už, co všechno z jeho strany může přijít.

Ve finále vás čeká světová jednička Novak Djokovič, co vy na to?
Bude to finále proti nejlepšímu hráči světa, takže to bude zvláštní moment. Já jsem šťastný, že jsem se do finále probojoval, protože každé finále se počítá a je to velký úspěch. Novak tady hraje v neuvěřitelné formě, zdá se, že je na tento turnaj maximálně koncentrovaný a ukazuje tady znovu svůj nejlepší tenis. Má tu pravdu skvělou bilanci, takže nebude lehké s ním hrát! Bude to ale nový den, nová výzva a nová příležitost pro mě. Budu se snažit hrát dobrý tenis, využívat šance a uvidíme, jak to dopadne.

Na sociálních sítích jste v poslední době poslal asi tři zprávy čínským fanouškům. Cítíte podporu ze strany místních?
Díky sociálním sítím můžu být v kontaktu s fanoušky po celém světě, což je úžasná věc. Vím, že lidé, kteří sledují tenis, chtějí vidět i něco ze zákulisí, nechtějí jen oficiální fotky a zprávy z tiskových konferencí, proto se snažím na sociální sítě vkládat různé komentáře, obrázky a tak. Tady v Číně se cítím už od prvního dne skvěle, místní fanoušci jsou skvělí a milí. V minulých letech se mi tu dařilo, takže je to možná i tím. Moc si toho vážím.

Ve finále budete čelit čtyřnásobnému vítězi tohoto turnaje, který tu má asi ještě větší fanouškovskou základnu, nemyslíte? Jakou očekáváte atmosféru?
Mluvíme o aktuální světové jedničce. Novak už vyhrál opravdu hodně turnajů a je tedy normální, že je díky svým úspěchům populární po celém světě, tedy i v Číně.

V roce 2011 jste tady v Pekingu vyhrál. Ve finále jste tehdy porazil Chorvata Marina Čiliče, letošního vítěze US Open. Co říkáte na jeho triumf v New Yorku?
S Čiličem jsem hrál už hodně krát. Letos jsem ho porazil ve finále v Rotterdamu, ve Wimbledonu a na US Open ale zvítězil on. V New Yorku předváděl neuvěřitelné výkony a zaslouženě tak vyhrál celý turnaj. Jeho vítězství je pro mě další motivací, stejně jako tomu bylo na začátku roku, když v Melbourne triumfoval Wawrinka. Musím se dál snažit, dál tvrdě pracovat a věřit, že jednou to přijde.

TenisPortal.cz, chinaopen.com

Komentáře

152
Přidat komentář
smazaný uživatel
To snad nemyslíte vážně? Jak tohle vůbec můžete vypustit? O Djokovičovi je celkem známé, že má problém doservírovat, kolikrát už to tu bylo. A fakt jsem si nevšimla, že by vypustil. To je zas akorát potřeba některých kydat na Tomáše. Oni to vzali s úsměvem, nevím, proč to tak nemůžete vzít taky!
Reagovat
smazaný uživatel
přesně :) Ani kdyby to bylo 5:0 a 40:0, hraje se do posledního míčku a po zkušenostech z Říma...ehm :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslim si ze by mu to Nole na konci uplne daroval, ale hlo se v nem svedomi a hral zamerne s mensim soustredenim nez by bylo normalni pro championship ponit. Kazdy kdo hral nekdy tenis a stal na kurtu se slabsim souperem tento pocit zna. Takovy Nadal by tam Berdovi nemilosrdne nalozil 2 kanary. V tom vidim mezi Novakem a Rafou. Rafa hraje vzdy na doraz bez ohledu na stav zapasu a jine okolnosti. Tento rozdil uz Novakovi prohral par dulezitych zapasu, nicmene dnes to Tomase zachranilo od poradne ostudy.
Reagovat
smazaný uživatel
A btw. Djokovic na 100% nekazil schválně :D Nechápu jak si to někdo může myslet...
Reagovat
smazaný uživatel
To se nemohlo hrát celou dobu jako ty 2 gamy? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tom to vzal hodně sympaticky :))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Poděkoval mu u sítě, ne? :)

Gratulace Nole, ať je konec roku tvůj :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsme se pobavili, když už to bylo nevyhnutelný :D
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovi zřejmě otcovství svědčí a je vidět, že Tomáše má docela rád, když mu nechal 2 hry :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
no jasně, já mu to hrozně přeju, s Tomem se dobře znají a má ho rád, narozdíl od jiných ;) na druhou stranu jsem ale doufala, že s tím otcovstvím si dá trošku pohov a šanci budou mít i jíní a ono to tak zatím nevypadá, no uvidíme, třeba si z turnaje odskočí jako Roger ;)
Reagovat
kada.tom
Gratulace Novakovi, dneska nedal Tomášovi šanci třeba jen zadoufat, že by to mohlo být dramatičtější. Jestli si Novak přiveze takovou formu i do Šanghaje, tak se maj soupeři "na co těšit".

Tomáš se snad vzpamatuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jevgentleman a nechtel ho uplne potupit
Reagovat
Fandina
myslím, že ne, ale je to jedno, Nole hrál super, Berďa neměl šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
;))
Reagovat
Kozoroh
6:0, 6:2 to jsem nečekal ani já :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakoniec jasná prehra, ale s dobrým koncom..

To sú tie paradoxy..
Reagovat
pockerface
Velká gratulace Nolemu k titulu a hlavně k výkonu.To byly přesné údery radost pohledět.Možná si ani sám Nole nepamatuje,kdy naposledy hrál takhle bezchybně.Snad se z toho Tomáš nepoloží a v Shangaji dojde taky daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně proti ženskému finále bylo i přátelské setkání u sítě, jsem ráda, že Tomáš to bral s humorem ke konci, co mu taky zbývalo, Djoku díky za dva gemy, jinak skvělá hra. Tome, tak zase příště :)
Reagovat
Fandina
má radostttttttttt a na tváři úsměv ... super super super. Super a teď otoč Berďo, jako v Římě, je to 2:5 ... Berďo pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáš horečku? :D
Reagovat
Fandina
Velkou ... a ty?
Reagovat
misa
:-)
Reagovat
Mayo
5-2 :D tak nakoniec to nebude také hrozné :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D Tak tohle si zaslouží pochvalu za herecký výkon, Nole, směju se ještě teď, jak hrál schválně na půl plynu a netrefoval podání, myslím, že i Berdych to ví a může být rád :D :D Nole, mám tě ještě radši, tohle by Rafa neudělal :))
Reagovat
smazaný uživatel
Je to machr :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ani Djokovic to neurobil schválne.
Reagovat
pockerface
no taky mi to prostě tak přišlo,že ten jeden game Nole odbyl.Že by mu tak rychle z ničeho nic odešlo podání se mi nechce věřit.Teď Nole zase zapne a dokončí to.
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak, já myslím, že ten Berdychův úsměv od ucha k uchu o něčem vypovídá, Nole v sobě má trochu lidskosti a už z úcty k fanouškům a Tomášovi si to na poslední chvíli rozmyslel, vždyť to bylo tak do očí bijící, že hrál to co musel a když toho Berdych nevyužil, tak při MB schválně kazil :D To mi připomíná, že Rafa tohle udělal jedině pro Rogera loni ve finále Říma, tam to bylo taky očividný :)
Reagovat
Mayo
čo urobil Rafa pre Rogera ?
Reagovat
smazaný uživatel
loni ve finále Říma ho drtil podobným způsobem a aby skóre nevypadalo tak hrozivě, nechal mu na závěr gentlemensky jeden nebo dva gemy, už nevím přesně, ale bylo to podobný, měl slitování ;)
Reagovat
Mayo
Tak Býk je kamoš s Maestrom (:
Reagovat
Stan_Borowitz
to se vůbec nedá srovnávat. V Římě to skončilo 6:1 6:3. I když první set hrál Roger tragicky a hrozil mu kanár, ve druhém se zlepšil, tam to bylo o jednom brejku. I když to byl jednoznačný zápas, rozhodně mu nehrozily dva kanáry.
Reagovat
smazaný uživatel
dva kanáry ne, ale byl to podobně jednoznačnej zápas a pro Rogera ještě potupnější výsledek, kdyby ke konci Rafa trošku nezvolnil, si myslim já, ten zápas si pamatuju
Reagovat
Stan_Borowitz
Já právě docela taky. První set ano, to jsem se skoro cítil trapně za Rogera a měl docela kliku, když za stavu 5:0 konečně uhrál jeden game. Ale nebylo to proto, že by Rafa hrál nějak grandiózně, ale tím, jak strašně hrál Roger. Standardní forhendy mu lítaly dva metry za základní čáru a tak.

Ve druhém se Roger trochu probral a přestal tolik vyhazovat. Pořád to bylo jednoznačné, ale už se na to trochu dalo koukat.

Ten dnešní zápas jsem neviděl, ale z toho, že měl Novak 6:0 5:0 a mečbol si říkám, že to přece jen muselo být trochu potupnější, když byl jeden míč od výsledku, který je na této úrovni nevídaný.
Reagovat
Roger_Federer
Tomas byl dnes za ucne, to je cele zhrnuti zapasu;)..Ale, projevilo se presne to co je Berdychovi casto vytykano.On za stavu 6:0 nic nezmenil, nemel nahradni plan, taktickou zmenu, neco udelat..jen to dojel.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, máš pravdu, i když dneska by asi nepomohlo nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě si Djok získal, když vloni hrál s Radkem, evidentně měl navrch, ale nechal ho hrát a občas udělali divákům show, to je super. Tak aspoň se člověk zasměje, když jinak to skore je k pláči :D
Reagovat
misa
Ale letos ve Wimbledonu už to tak lehké neměl.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak, já mám prostě Noleho radši než Rafu, protože když už trestat bezchybným výkonem, tak aspoň důstojně a s trochou srandy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle se pozná kolega :)
Reagovat
spaniel
Novak ma bezne problemy dopodavat zapas, ale dnes jsem to teda necekal.
Reagovat
pockerface
Je dobře,že to Tomáš bere s úsměvem.Třeba se teď rozjede :-)
Reagovat
Fandina
Jako v Římě, tam to bylo tedy bez kanára, ale ve druhém otočil Berďa od 2:5 ... Berďo pojď pojď pojď!!!
Reagovat
kada.tom
juchůů, nebudou to dva kanáři :-D
Reagovat
Mayo
no tak mu 1 gem nechal
Reagovat
smazaný uživatel
To říkám, on schválně kazí :D
Reagovat
Fandina
Že by se chlapci domluvili? :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Díky Djoku a Tomáš vtipně jásal :D Že by se Nolemu ještě nechtělo z kurtu? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nole chtěl, aby diváci jásali, si představ jak by to vypadalo, kdyby ho bez milosti dorazil druhým kanárem ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nole si chce ještě zahrát :D
Reagovat
Mayo
2 x 6:0 v mužskom tenise...ten tenis speje do sr.ček :D:D to je nonsens proste
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, Nole si řekl, že by mu měl nechat ten gem útěchy, tak tam hodil DF :D Ne fakt, tohle je děsná kruťárna.
Reagovat
Davor1
Myslím že minulý rok vyhrala Aga finále s Cibuľou dvakrát 6-0. Že niečo také uvidím aj u chlapov, to by som neveril...
Reagovat
pockerface
já tady dnes o Tomášovi píšu trochu s nadsázkou a ironií.Ale teď to fakt napíšu vážně: je mi ho vlastně opravdu líto.Takové finále bych nepřála nikomu.Musí být chudák flustrovaný a možná kdyby se nestyděl,tak se rozbrečí bezmocí.Je mi ho líto za hodinu hotovo.Škoda,to může Tomáše psychicky srazit na kolena.
Reagovat
misa
frustrovaný
Reagovat
pockerface
sorry, frustrovaný.Píšu do PC,koukám na TV a ještě u toho čtu knížku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň čestný gem by mu mohl Novak nechat...
Reagovat
spaniel
Flustrovany urcite neni.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Berdychovi ten pocit fakt nezávidím..Ani nie pocit po zápase, ale behom zápasu..To snáď nestojí ani za finálove prize money.
Reagovat
kada.tom
no ty vole ... co tam dneska Novak dělá .... Tomáš schytne 6-0 6-0 :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevycházím z údivu, až je mi Berdycha líto, proti něčemu takovýmu člověk prostě nemá šanci, co si Novak před zápasem vzal? :D Mám dojem, že Berdy se už tak ironicky šklebí, že by mu šel nejradši pogratulovat rovnou, než aby utrpěl potupu, takhle hekat jsem ho taky dlouho neslyšela, musí to hodně bolet takovej vejprask. TVL!!!
Reagovat
Mayo
0-6, 0-6 :D to je smiešne fakt ... neuhrať ani 1 gem to je sila
Reagovat
smazaný uživatel
wow wow wow
Reagovat
smazaný uživatel
Ale správně Tome. Když už prohrát, tak pořádně!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Taková prohra tolik nebolí. Ale nevím jestli se z ní dá vzít i něco pozitivního.
Reagovat
pockerface
tak jestli Tomáš dnes prohraje 2x 6:0,tak dnes když se porovná ženské a mužské finále,tak co se týče finančního ohodnocení,tak dneska nikdo nemůže říct ani zbla,že je nespravedlivé,že ženy berou stejný price money jako chlapy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš bez šance těžko uhraje 1 gem
Reagovat
r176
tak tohle je na ručník :-(
Reagovat
pockerface
to říkám MTO i když by to bylo neetické a nesportovní :-) Jsem zvědavý co bude Tomáš na tiskovce říkat.Bude určitě rozladěný.Novak opravdu snad ještě neudělal UE.
Reagovat
pockerface
Nole mu nedává absolutně žádnou šanci.To jsou od Novaka údery to člověk zírá.
Reagovat
smazaný uživatel
Djoka v laufu může porazit jen Djok v laufu..
Reagovat
smazaný uživatel
nebo Rafa v laufu, ale ne v halové části sezony, to se na to můžou ostatní rovnou vykašlat :D
Reagovat
Mayo
Roger v mladšom vydaní a Andy vo forme.
Reagovat
smazaný uživatel
Rogera jsem právě nezmínila právě proto, že jedině když by byl mladíš. Tomáše je mi upřímně líto, jako hrozba druhého kanáru ve finále je děs. Taky bych tam nejraději naházela všechny ty ručníky, kterými včera sušili kurt...
Reagovat
Mayo
2 x kanár bude dosť trapas ...
Reagovat
Fandina
Nolemu tam padá všechno a Berďovi nic. Co s tím naděláš ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, Djok co dneska předvádí je prostě luxus, srbský kat Mydlář. Ať to už dohraje, Tomáš ať se někde ožere a zapomene na dnešní zápas...
Reagovat
smazaný uživatel
Holt, je to pech hrať v ére Djokovica s Nadalom..Ak to nevyhrá jeden, tak to vyhrá druhý a podobne..Berdych s Ferrerom by vedeli rozprávať, tí si možu založiť klub večných čakateľov a pritom to sú veľmi dobrí tenisti, podľa mňa lepší ako niektorí víťazi GS..Wawrinka, Del Potro, tí to sčasti zlomili, Murray taktiež ešte vo vačšej miere, no čo všetko už mohli mať nebyť tejto dvojice..

Dnes je Nole ozaj dobrý..Je dobrý, lebo je sebavedomý, hrá uvoľnene, prakticky súperovi nevyšiel už prvý gem a hneď sa to zlomilo..Navyše Berdych hrá presne ten tenis, pri ktorom najviac vyniknú Noleho zbrane a dnes veru vynikajú..
Reagovat
smazaný uživatel
V každé éře máš někoho takového. Když se podíváš na tabulku s finalisty GS, tak zjistíš, že se ti tam v každé éře opakují stále stejná jména.
Reagovat
Davor1
presne tak, ide len o mieru dominancie tých hegemónov, dnes je mimoriadne vysoká, ale vždy boli hráci ako Berdych či Ferrer a niekto od nich lepší, kto bral GS a ostatné lepšie turnaje...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si napríklad myslím, že Ferrer je lepší tenista ako bol Moya, Costa, či Corretja, no bohužiaľ oni nemali na antuke Rafu..

A nemyslím si, že je Berdych horší ako bol Korda, hoci tu budú mnohí nesúhlasiť..Tazko sa to porovnáva samozrejme.
Reagovat
Davor1
absolútne sa nedajú zrovnávať rôzne historické obdobia... :/
Reagovat
smazaný uživatel
Medzi tými obdobiami až taký veľký rozdiel nie je, nenazval by som to historické obdobia..Hlavne porovnanie antukárov hore je tak v rozmedzí 10rokov cca..
Reagovat
Davor1
Moyu s Ferrerom by sa ešte dalo no...ale neodvážil by som sa povedať, že Ferrer je lepší, Carlos bol výborný...
Reagovat
Fandina
Srovnávat dva hráče z jiného období nejde. Korda vyhrál GS, takže v tomhle směru je lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
A presne o tom píšem..Ze v urcitých obdobiach sa dostalo aj na hráčov druhej vlny, hegemóni z pavúka vyleteli alebo proste v tom čase žiadny neboli..Korda vtedy vyradil v SF Slováka Kučeru a vo finále Čiľana Riosa..Obaja protihráči nikdy nevyhrali GS..Berdych nikdy nemal na GS v tejto fáze turnaja také šťastie..That s the point..
Reagovat
smazaný uživatel
Čínské publikum má můj obdiv, alespoň Tomáše pořádně povzbuzují, komu by se taky líbilo dát prachy za lístky na finále, který připomíná vraždění neviňátek?
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
pockerface
nevím jestli Tomáš nepřehodnotí to tvrzení,že rád hraje v neděli :-).Bylo by to velice nesportovní a neetické,ale Tomáši co takhle MTO,třeba by to Novaka trochu vyvedlo z rytmu a tebe by to nakoplo.Takhle to vypadá na ostudu.No a Novaku mohl bys mu nechat alespoň 1 game.
Reagovat
smazaný uživatel
Ikdyz mu fandim, protoze je Cech, objektivne vsak na Turnaji mistru tento rok by nemel byt, takto ostudne odehrane finale. Jak Raonic tak i Nishikori jsou ptoti Molemu schopni zahrat mnohem lepe
Reagovat
pockerface
Nishikori už na TM je (tedy dnes říkali na 99%) o TM bojují Raonic,Berdych,Ferrer,Murry,Dimitrov.
Reagovat
smazaný uživatel
Tahle kecy úplně nesnáším. Pokud se tam kvalifikuje, tak tam co dělat má! Je to zcela logické. Pokud se tam místo něho kvalifikuje Raonič, pak tam má co dělat Raonič. Ony ty body nejsou přidělovány formou loterie.
Reagovat
Davor1
ale hrá tam rolu aj kus šťastia. už len los robí veľa, Andy má teraz dvakrát po sebe v QF Novaka, rovnako ho schytal aj na USO...ak by ho mal trikrát Berdych, tak neprelezie cez štvrťfinále...pritom Andy dokázal uhrať s Djokom prakticky vždy vyrovnaný zápas, Berdych ani omylom...
Reagovat
smazaný uživatel
No jasně, ale zapomínáš na dvě věci.
1) Toto štěstí / smůla na los není celoročně konstatní. Nemůžeš srovnávat jen poslední turnaje.
2) Berďa je 6., Andy 11., to při losování taky sehrává svou roli.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám na skóre Tomáše a zatím teda nic moc :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Končím, u tohohle nevydržím. Snad to Tomáš ještě zdramatizuje.
Reagovat
spaniel
Lol, to budou 2 kanary, skvele finale. Uz zbyva jen znovu urazit umpira a mame Berdycha v plne parade.
Reagovat
kada.tom
začínám mít pocit, že Tomáš může být v Londýně asi do počtu a že ti, co by ho měli ve skupině by se mohli docela radovat ... Novak dneska hraje fantasticky, ale Tomáš hraje neuvěřitelně pasivně a bázlivě :-(

jsem zvědav, jestli se Tomáš do Londýna kvalifikuje, přál bych si to, ale pokud by tam měl být fakt jen do počtu, tak to radši ať tam jede Andy nebo Miloš
Reagovat
pockerface
Andy ne.To když už tak ten Miloš,David by mi taky nevadil.
Reagovat
kada.tom
Ferrer tam nemá co dělat ... já doufám v Andyho a Grigora, ale Miloš by mi taky nevadil
Reagovat
pockerface
tak jestli Tomáš dnes prohraje 2x 6:0,tak dnes když se porovná ženské a mužské finále,tak co se týče finančního ohodnocení,tak dneska nikdo nemůže říct ani zbla,že je nespravedlivé,že ženy berou stejný price money jako chlapy.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna lastovička leto nerobí.
Reagovat
misa
Vzájemná bilance mluví jasnou řečí.
Reagovat
Mayo
Uhrá Berdych aspoň 1 gem ?
Reagovat
smazaný uživatel
Jak bylo ženské finále velice důstojné, tak nedůstojné je to mužské, bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
dneska teda ale jak mašina. Dlouho jsem ho neviděla hrát takhle fantasticky.
Reagovat
kada.tom
a je to vůbec první kanár, kterýho Tomáš od Novaka dostal
Reagovat
kada.tom
při nastalé situaci lze doufat, že dneska zůstane u jednoho
Reagovat
pockerface
tak to bude asi hodně rychlý finále.Na to asi Tomáš nebude rád vzpomínat.Tak jediný pozitivum jsou ty body za finále,který se mu hodí do race žebříčku kvůli TM.
Reagovat
Davor1
Novak je v tej Ázii proste neskutočný, jasná jednotka.
Berdych ukazuje, že to finále je opäť predovšetkým výsledok šťastia na los, ak by mal v QF Čiliča alebo Murrayho namiesto Isnera, tak by zrejme skončil už tam.
Andy má zas strašnú smolu na los, v Šanghaji má v QF opäť Novaka, takže v tomto má Berdych veľkú výhodu čo sa kvalifikácie na TM týka...
Reagovat
smazaný uživatel
Nole vyhral v Pekingu ozaj vela zápasov, ten najdolezitejsí paradoxne prehral.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou čísla po servisu... noční můra.
Reagovat
Mayo
Berdych vyfackaný.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to mnohem jednoznačnější, než jsem se obávala ve svých nejhorších představách :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tady se ukazje jak daleko je Berda od spice. Angazovani Lendla by pro nej byly vyhozeny penize
Reagovat
Fandina
Dneska Nole jede, ale jindy to tak nebývá, takže naopak, angažovat Lendla má smysl, aby se do špice dostal.
Reagovat
smazaný uživatel
Angažování někoho nového by pro něj byl posun. O kolik a kam, to už je otázka. Každopádně Berďa už je roky na stejném místě a samo se to nikam nepohne. S tímhle GS nevyhraje, šanci by měl snad jen tehdy, pokud by protihráče překvapil něčím novým. Toho těžko dosáhne, když bude dál setrvávat v zajetých kolejích.
Reagovat
steve79
Co to hraje berdych??
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je síla, Djokerovi tam spadne prostě všechno perfektně, takhle to nepude, kralevic jede bez slitování.
Reagovat
smazaný uživatel
Něco jako Petra a Wimbl ne? Prostě přijde, vypráská to a je konec zápasu. Taky jsem čekala větší bitvu, ale třeba Tomáš zapne, všechno. :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak nějak, když to tak sleduju, napadá mě jediný slovo "ridiculous"
Reagovat
kada.tom
hmm, tak na 99% kanár ... to nepotěší
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, na kanára jsem se eda netěšil...
Reagovat
smazaný uživatel
No konečně! Je to těžký, dře to, ale jde to :)
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš dře to a nejde to :(
Reagovat
smazaný uživatel
to byl zdá se jen záblesk, a už to zase nejde, to bude debakl
Reagovat
spaniel
Klasicky Berdych. Uplakany trapak, v zapasech, kdy vyhraval mu micky nevadily.
Reagovat
Davor1
presne tak no...
Reagovat
pockerface
jak se Tomáš začíná hádat s rozhodčím,tak je s nervama v čudu a většinou mu to vůbec nepomůže,naopak ještě víc rozhodí.
Reagovat
smazaný uživatel
Už víme čím to je, špatný míčky :D
Reagovat
pockerface
no vždyť už to říkal ten chudák Rafa a nikdo mu nevěřil :-) dokud neprohrál s Kližanem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, kdyby byly lepší míčky, Nole už má set, takhle to myslíte? :))
Reagovat
pockerface
Tome pochlap se.Snad neodejdeš s kanárem.Zabojuj jako Petra ať to je důstojné finále.Trochu toho Novaka pozlob.
Reagovat
Mayo
Berďa aby kanára nejakého nedostal
Reagovat
kada.tom
Tomáš zcela bez šance. Tohle skončí nehezkým výsledkem pro Tomáše. Tipuju tak 6-2 6-3
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle bylo ono!
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem čekala jinej začátek, jakoby měl proti němu stažený půlky
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje hrozne pasivne, jen se brani i pri svem podani
Reagovat
smazaný uživatel
Berďa přišel s moc velkým respektem...
Reagovat
smazaný uživatel
Nole se s ním nesere.
Reagovat
pockerface
tak Tomáš nezačal dobře.Jinak ze záběru z kamery,která je vysoko nad kurtem,vypadá jako když má Tomáš čelenku.Úplně jsem se podivil,že by změnil image.ale ona to dělá ta čepice,kde z té výšky jde vidět jen ta oranžová barva,ta šedá splývá.
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem se tak podivil na začátku turnaje, skoro jsem si ho spletl s Nadalem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Return Noleho na Tomáše platí :))
Reagovat
kada.tom
Předpokládám výhru Novaka, ale případnýmu překvapení bych se vůbec nebránil :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já předpokládám výhru Toma a případnýmu překvapení se teda bráním :D Hlavně jsem zvědavá, jak bude Tomáš proměňovat šance, pokud nějaké bude mít. :) Hodně štěstí Berďo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pojď Tome, spláchni ho z kurtu!
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych bude na Nova Sport nebo na Fandovi? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel Nova Sport.
Reagovat
Kozoroh
Na Wikipedii jsem si prošel ročníky China Open 2009-10 a 2012-14 a narazil jsem u Noleho na pozoruhodný fakt - Novak v každém zápase vyhrál první set. A svést s Djokerem alespoň tříseťák se povedlo jen Verdaskovi (2009 a 2013) a kvalifikantu Berrerovi (2012).
Tom sice Djokera porazil 2x, ale nikdy ne na betonu, zde je bilance 13-0 pro světovou jedničku.
Reagovat
smazaný uživatel
ty se taky trosicku prober
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně...
Reagovat
smazaný uživatel
Příští US open bereš ty Tome! A dneska Peking!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist