Budu se snažit Serenu co nejvíc rozběhat, plánuje Šafářová

5. 6. 2015, 13:32
Aktuality 74
První grandslamové finále ve dvouhře čeká zítra Lucii Šafářovou, která na Roland Garros vyzve od v boji o titul světovou jedničku Serenu Williamsovou. Na pařížské antuce nebude proti Američance favoritkou, díky své odvážné hře ale bez šance na vítězství není.
Lucie Šafářová (© FFT)

Řečí čísel je Lucie Šafářová jasnou outsiderkou. S Williamsovou prohrála všech deset vzájemných zápasů a získala jen tři sety. Ve finále spolu hrály jen na americké antuce v Charlestonu, kde ji Serena před třemi lety deklasovala 6-0 6-1.

"Serena je jednička a hraje vždycky nejlepší tenis, když se dostane do finále. Díky tomu vyhrála tolik grandslamů," řekla Martina Navrátilová o Williamsové, která může získat už svůj dvacátý vavřín z turnajů velké čtyřky a třetí na French Open.

I další statistiky v kariéře mluví výrazně pro třiatřicetiletou Američanku. Vyhrála už 66 turnajů ve dvouhře oproti šesti Šafářové a na odměnách vydělala skoro sedmdesát milionů dolarů, zatímco brněnská rodačka přes šest milionů. "O ní nemusíme debatovat. Se všemi svými úspěchy už je legenda," řekla Šafářová.

Kodeš: Šafářová má na ni hru
Na druhou stranu letos v Paříži je na tom v turnaji lépe Češka. Cestou do finále neztratila set, zatímco nachlazená Williamsová otáčela čtyřikrát z 0:1 na sety. "Takhle špatně mi nebylo," říkala Williamsová po semifinále, ve kterém často kašlala o pauzách do ručníku. "Na finále se rozhodně stoprocentně připravím," vzkázala.

Šafářová vyřadila obhájkyni titulu Marii Šarapovovou, včera porazila další hráčku světové desítky Anu Ivanovičovou a ještě dvě hráčky patřící do dvacítky.

"V tenisu je všechno možné," naznačila Navrátilová, že Šafářová není ve finále bez šance. Dvojnásobný vítěz Roland Garros Jan Kodeš věřil, že jeho krajanka naváže na Hanu Mandlíkovou a po 34 letech se Češka stane v Paříži vítězkou dvouhry žen. "Je to stoprocentně hratelné, ona na ni má hru," řekl Kodeš.

I Šafářová si věří, že může s Williamsovou hrát vyrovnaně. Tak jako letos v Hopman Cupu, kde prohrála až v tie-breaku třetího setu poměrem 6-8. "Antuka je její nejméně oblíbený povrch. Musím do toho jít, nemá ráda moji levačku, leváckou rotaci a servis na tělo. Určitě se ji budu snažit rozběhat," plánovala Šafářová.

Kodeš chce krajanku před finále povzbudit, aby do úderů šla bez respektu a od prvních míčů odhodlaně. "Já tomu věřím, že ji může porazit a já ji nabudím. Když na Serenu spustí rychlou hru, tak to může jít. Připadá mi, že Serena malinko nabrala a není tak pohyblivá. Samozřejmě, je psychicky silná, ale Lucka nemá co ztratit. Může hrát odvážně a já se na to těším. To finále bude bomba!" řekl Kodeš.

Přípravu na zápas probere Šafářová se svým kanadský koučem Robem Steckleym. Oba očekávají, že bude mít při podání Američanky mnohem méně času a šancí na brejk než proti ostatním soupeřkám. "A když přijdou, tak bude potřeba je proměňovat," řekl trenér s tím, že taktiku dělají se Šafářovou společně. "Od začátku jí zdůrazňuju, že musí zápasovému plánu rozumět a vzít ho za svůj. Nemůžu jí ho vnucovat."

Williamsová má jistotu, že zůstane po turnaji světovou jedničkou. Šafářová se poprvé v kariéře dostane do světové desítky. V případě prohry bude sedmá a zisk titulu ji posune na šestou pozici. Za účast ve finále už má jistých 900.000 eur (24,7 milionu korun), jako vítězka by vydělala 1,8 milionu eur (asi 49 milionů korun).

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

74
Přidat komentář
FulnekUltras
Hraje se dnes od 15 hodin v Paříži.
Reagovat
lars
no "nejlepsi" je zverejnit cast taktiky pred zapasem, aby to spion z USA mel usnadneny :(
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka je holt taková upřímná :-)

Myslím, že se neodkryje žádné tajemství, když se pohovoří o obecně známých slabinách soupeřky. Navíc to zcela určitě nebude hlavní zbraň, takže to může zafungovat i jako "kouřová clona" kryjící skutečnou taktiku. Pochybuji, že to nějak ovlivní Serenu v její hře.
Reagovat
Frick
a proto jsem se dnes rozhodla 130 minut honit na na tý výhni...
Reagovat
Fandina
stejně by trénovala, máš to jedno
Reagovat
Fandina
navíc dvě finále jsou super, šance na vítězství a finance.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc by bylo docela nefér vůči Bethanii, kdyby kvůli svému úspěchu obětovala ten společný.
Reagovat
VlS
Přesně
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Lucy nechala ve stychu Betku, asi bych se dost zlobil...ikdyz je to jeji vec, ale stejne, nemohu si pomoct....aspon v tomhle...
jedna krasna modelova situace!

Wimblas 2012
Aga postupuje pavoukem v singlu jak drak, take dosla az do finale, kde lehla se Serenou, jenze take postupovala jak dracice se segrou Ulou a mely hrat o SF. Jenze Aga ji nechala lehnout, aby se soustredila na finale GS,,,,hmmmmmmmm jednak stejne rupla, a jednak.... se to proste nedela, hlavne segre. Ale su ze stary skoly.;)

Takze Lucy to udelala naopak, a za to ma muj respekt!!!
Aga ho tehdy ztratila, a mam od ty doby radeji tu Ursulu, jedno jak hraje, suma fuk...;)
...Chudak holka, fakt mne ji bylo lito...Wimblas a tohle....to byla kudla do zad proste...se nedela...
Reagovat
smazaný uživatel
*oprava, chtela se soustredit na SF, proste na singl, protoze ji to tak slo, no...
Reagovat
smazaný uživatel
Já si konkrétně u Lucky nedovedu vůbec představit, že by byla něčeho takového, jako je nechat Bětku ve štychu, schopna. To prostě není její styl. Myslím....
Reagovat
VlS
Taky si to nedovedu představit, Lucka fauly nedělá.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, fakt ne, opravdu nedělá. Já si myslím, že Lucka je na kurtu přesně taková, jaká je i v životě. V jejích očích se prostě vše aktuální krásně zrcadlí. A nebo že bych se v nich utopil?:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak samozřejmě není ideální a občas udělá něco, co trochu vybočuje z toho, jaká jinak je. Třeba že si přihlásí bydliště do Monaka ;-) Nebo že se zbytečně dohaduje s rozhodčí o tom, jestli opakovat výměnu nebo rovnou dát bod. Ale to jsou víceméně drobnosti, jinak se chová velmi férově, hodně toho dělá pro ostatní (za což taky nedávno od ostatních hráček dostala cenu) a tak dále. Rozhodně v tomto patří (podobně jako třeba Lucka Hradecká) k nejlepším na okruhu.
Reagovat
misa
Lucie se dohaduje s rozhodčím jen v případě, že je evidentně poškozená!
Reagovat
VlS
Lukk jen blbě provokuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Provokace bylo to Monako. Ty dohady s rozhodčí jsem zažil letos dvakrát. Lucka měla v obou případech asi pravdu, ale dohadovat se bylo zbytečné, jen to působí zbytečnou ztrátu koncentrace, rozhodčí nemění své rozhodnutí na základě protestu.
Reagovat
Michaelus
Nevím, jestli si to dobře pamatuji, ale nebyla tam Aga nachlazená, nebo něco? Zdálo se mi, že tehdy něco psali v tom smyslu
Reagovat
lars
Ano byly zpravy o tom, ze Aga byla nachlazena
Reagovat
lars
ale mozna by netrenovala v horku
Reagovat
VlS
Hele, tommrovi všichni přejem rychlé a úspěšné zotavení, ale jestli ho tady chceš zastupovat v šíření pesimismu, tak vyval na plac plnou moc :-)
Reagovat
panzer.dragon
dotáhla to do konce, takže bych to i přes vydaný síly bral jako psychickou vzpruhu, prostě lucka má vítěznou vlnu kdekoli se objeví a to okusí i serena :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace Lucince. Jsem moc rád, že se jí to povedlo jak v singlu tak v deblu.
Finále singlu bude dost zajímavé. Hrají proti sobě moje velké favoritky. Nebude to mít ani jedna jednoduché. Serena zatím není nijak dominantní, ale všichni víme, že ve finále bývá velmi málo ve špatné formě. Ale Lucka z těch Sereniných pomalých začátcích jen těžit.
Uvidíme.. Ať vyhraje ta lepší :)
Reagovat
VlS
Ať vyhraje Luckááá
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulka holkám k postupu do finále debla!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Důkaz, že Lucka čte diskuze na TP

"O ní nemusíme debatovat. Se všemi svými úspěchy už je legenda," řekla Šafářová.
Reagovat
smazaný uživatel
TP by četla pouze v tom případě, kdyby to řekla o Petře... :D
Reagovat
smazaný uživatel
to říká "pro jistotu", kdyby náhodou NĚKDO pochyboval
Reagovat
Patri.k
To je dost chabej důkaz :D
Reagovat
smazaný uživatel
u soudu by stačil :D
Reagovat
Fandina
Jestli jsme tenisové legendy, Lucka už ano, vtipkovala Kvitová ...

http://sport.idnes.cz/tenis-fed-cup-ohlas-tym-07a-/tenis.aspx?c=A141109_215955_tenis_tny
Reagovat
mrafe
Rozhovor s Janou Novotnou nejen o Lucce

http://sport.idnes.cz/novotna-komentatorka-safarova-tenis-roland-garros-f87-/tenis.aspx?c=A150605_124146_tenis_ten

P.s. Pokud už to jsem někdo dal tak se omlouvám
Reagovat
Patri.k
Já to nečetl, i kdyby to dal, tak duležité a zajimavé věci neuškodí víckrát :D
Reagovat
Patri.k
Pokud bude stále nachlazená, tak je to od Lucky dost nesportovní gesto :D
Reagovat
smazaný uživatel
V tom kontextu, jak to řekla, to tak určitě není. Může to tak vypadat, pokud si člověk přečte jen titulek článku. Doufám, že to rozběhávání nebude vypadat tak, jako když Lucka nedávno "rozběhávala" Venus, tedy že jí to hrála všecho doprostřed a sama lítala po základní čáře. Tentokrát to snad bude lepší ;-)
Reagovat
VlS
Nechal bych rady na Roba a nepletl se mu do toho, jak je vidět, tak si na to s Luckou stačí bez poradců.
Reagovat
Carloss
taky se na to finále těším. můj recept je: pokusit se eliminovat serenin servis a dostat jí do mezihry. zkrátka znejistit její největší zbraň - servis. všiml jsem si že lucka v paříži mimořádně dobře returnuje, tohle by mohlo vycházet. a pak by měla zkoušet kratší míče k lajnám.
Reagovat
LukasH
Pokud vůbec existuje nějakej recept na dobře hrající Serenu, tak je to hrát jí to hodně pod nohy nebo velký rány jako třeba Petra, u kterých Serena není. Pořád se říká Serenu rozběhat - no, možná, když je ještě v prvním setu hlavou na nákupech. Pak začne "pokusy o rozběhání" zakončovat perfektníma kros úderama, popř. bekhendem po lajně. Jsem na to finále fakt strašně zvědavej..:):)
Reagovat
sprchon
Pravda. :)
Reagovat
VlS
Já myslím, že jedinej recept na dobře hraji ci Serenu je hrát líp, než ona. Trochu problém je, jak tu drobnost zařídit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak prý má od 3. kola chřipku. No, s Vikou to moc poznat nebylo...
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/681095-
Reagovat
sprchon
To je úplně jedno, co má... Nechtěla s Vikou prohrát, tak vyhrála. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nechtěla prohrát ani se Sloane, ani s Timeou... :D
Reagovat
sprchon
A pochybuju, že bude chtít zítra. :)
Reagovat
blixa
Zejtra jo, řekne si Lucka, taková hodná holka, nemá ještě GS, to bych mohla prohrát ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím tě, vždyť už v zápase s Vikou o pauzách smrkala a kašlala. V dalším zápase říkali na britském Eurosportu, že se bylo vidět, jak se v přestávkách mezi sety třese zimou.
Proč by na ní po zápase s Vikou nemohlo něco lézt a postupně se to zhoršovat? V pozápasovém rozhovoru se Sarou pěkně hnusně kašlala - a takový kašel asi nenasimuluješ. A včera na tréninku by asi taky neměla potřebu simulovat a dělat, že je jí zle, a že kašle. Po zápase včera sotva lezla ze schodů, pak tam někde zvracela, ale lidé si myslí, že simulovala.:-o

K zápasu s Mášou na AO - včera jsem četl, jak jsi psal, že na ní nebyla žádná nemoc znát. Dovolím si nesouhlasit, byla nachcípaná i na AO a bylo to na ni znát hlavně na začátku finále. Pomohla ji ta dešťová pauza, kdy šla rychle dozadu, bylo vidět, jak je tam předkloněná a pak říkala, že se byla vyzvracet - ta dešťová pauza jí jednoznačně pomohla.

A celkem mě zaráží, že zrovna ty zpochybňuješ něčí zdravotní problémy, které jsou evidentní, když jsi se kolikrát zastával do krve svých holek (hlavně Viky), kde to bylo místy opravdu na hraně....

Jako nějakým hejtům proti Sereně, že simulovala, a že si dělala aliby, kdyby náhodou prohrála, se jenom směju. Ona to má asi tak zapotřebí, dělat si nějaké aliby.:-/ To samé je s tím, že to dělá proto, aby soupeřku zmátla....Ale od tebe mě to překvapilo - už včera s tím AO.
Reagovat
George_Renel
+10
Reagovat
mihate
Kto je tak vážne chorý a nemôže dýchať a hrať, tak nehrá taký tenis, ako hrala ona. Je dokonalá herečka a zosmiešnila protihráčku. To sa nerobí. Keď je chorá, nech nehrá.
Reagovat
EllNino
ať si dělá, co chce, timeouty si nebere, hru nezdržuje, jen se blbě ksichtí ...ale to není trestné :)
Reagovat
LukasH
Nesouhlasím. Fakt na ní bylo znát, že je nemocná - kašel, skelný oči. Jenže ona je prostě tak strašně tvrdá, že to dokáže v sobě potlačit a hrát dobře. Proto taky vyhrála to, co vyhrála. Jak jednou řekla - museli by jí z kurtu odnést na nosítkách, aby přestala hrát.
Proč by to simulovala? Zrovna ona? Navíc, jak píše EllNino, nebere si MTO, nezdržuje, jen se ksichtí, brečí, rozhazuje rukama a plouží se.:-) Toho si soupeřka nesmí všímat stejně jako zaťatých pěstí a výkřiků Marie a jejích ledových pohledů...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tebou. Byl tady i odkaz na video, jak si ublinkla (pak jí možná bylo trochu líp)... Já taky nechápu, proč se Sereně předhazujou nějaké ksichty, pomalá chůze apod. Její soupeřka se má přece starat o sebe, ne? Nakonec byla Serena lepší než Timea, tak holt vyhrála.
Reagovat
Patri.k
Já si myslím, že i nachcípanej člověk může předvádět skvělé výkony... Soudím to z vlastní zkušenosti, pokud jsem v něčem lepší, tak jsem v tom lepší i když mám horečku, sice mě to stojí víc energie, ale stále jsem lepší, dokonce mám jednu zkušenost, že mi bylo blbě, zvracel jsem a za 5 minut jsem běhal jako rybička... tělo se prstě rychle regeneruje
Reagovat
slacker
-10
Reagovat
EllNino
Serena nemá potřebu cokoli simulovat, tak tak ...
Reagovat
VlS
Taky to tak vidím
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to promiň, ale já jsem nikde nenapsal, že Serena simulovala (což tady napsalo dost lidí). Takže mi tady nepředhazuj něco, co není pravda... Jenom mě prostě překvapilo, že už to měla tak brzy, protože při zápase s Vikou jsem na ní fakt nic nepoznal...

K tomu finále AO: Napsal jsem DOSLOVA, "že nakonec to na výkonu Sereny nebylo vůbec znát". Minimálně na servisu teda určitě ne... Jinak vůbec nezpochybňuju, že nachlazená byla. Tam jsem ji pokašlávat viděl a taky máš pravdu v tom, že si asi ráda odfrkla během té dešťové pauzy.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, tys přímo nikde nenapsal, že simulovala. Ale zpochybnil jsi její stav při AO a i teď na RG.

"Tak prý má od 3. kola chřipku. No, s Vikou to moc poznat nebylo..."

To je jako když se běžně říká někomu, o kom si nemyslíme, že mu něco je: "Hele, ty že jsi nemocný? Tomu moc nevěřím, však to na tobě a tvé práci není vůbec znát...."
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se omlouvám, jestli jsem to napsal nejednoznačně... Ten její zdravotní stav při finále AO jsem ale nezpochybnil. To jsi špatně pochopil, nebo spíš špatně přečetl. Když napíšu, že "nakonec to na výkonu Sereny nebylo vůbec znát", tak to přece neznamená, že něco zpochybňuju. Na ní to znát bylo, na jejím výkonu ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, nechci se v tom ňahňat.

Já prostě nechápal, proč sem ten odkaz na ten článek dáváš s tím doprovodným komentářem, který mi prostě přišel takový, jaký jsem napsal. Jakože jsem nechápal, proč dávat článek s odkazem na to, že je někdo nemocný a připsat tam, že to na něm nebylo znát. Nechápal jsem důvod té poznámky.

Uznávám však, že jsem svůj příspěvek směřoval pouze tobě, ale napsal jsem to celkově, jak si to myslím i s ohledem na včerejší komentáře tu, a dal jsem to do jednoho komentu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten doprovodný komentář vznikl tak, že původně jsem tam tu Viku vůbec nechtěl dodávat, ale pak mě napadlo, že ve 3. kole vlastně hrála Serena právě proti ní. Vždyť víš, že se specializuju hlavně na moje favoritky (a taky mě pořád ještě trochu štve ten závěr 2. setu :D)... Ale Sereně ohledně jejího zdravotního stavu jsem fakt nic nevyčítal. A že tady těch komentářů typu "herečka" bylo hodně...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to vím, že sleduješ hlavně své holky.:-)

Jaký závěr 2. setu myslíš? V jakém zápase?
Reagovat
smazaný uživatel
V zápase Vika - Serena.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty myslíš ten moment na setbol Sereny, kdy čárový zahlásil špatně aut a Kader Nouni rozhodl opakovat výměnu?

Pokud myslíš tohle, tak můj názor je takový - z opakovaných záběrů mi to přišlo opravdu jako pozdě ohlášený aut, který neměl na úder Sereny žádný vliv. Neodehrála by ho lépe. Nouni měl připsat fiftýn Vice.

Na druhou stranu jsem byl v tenise opravdu strašně často svědkem toho, že rozhodčí takhle rozhodnou. Pro jistotu, protože si nejsou přesně jisti, kdy k tomu ohlášení došlo. Je nemilé, že to přišlo na setbolu, ale rozhodčí jsou součástí hry a je nutno se s tím smířit, je to součást tenisu.
Třeba si i vezmi, že je poměrně častý jev, že dá hráč nechytatelné podání, které protihráč jen štrejchne, nedokázal by ho odehrát za žádných okolností. Rozhodčí ohlásí aut, on to aut není a empajr nařídí nové podání.

Následná reakce Viky, kdy chtěla po Sereně, aby přiznala, že by míček neodehrála, mi přišla naprosto zbytečná a mimo. I kdyby to Serena nakrásně přiznala, Nouni tam byl od toho, aby rozhodl, ne ona. A on nařídil opakování výměny.

Byl to už stav zápasu, který byl hodně emotivní a vypjatý, nervy pracovaly na obou stranách. Hráčky byly ponořeny hluboko do sebe....Teď jako nevím, jestli chápu správně, že myslíš, že snad měla Serena říci, že by míček neodehrála?
Reagovat
smazaný uživatel
Noudi udělal chybu, měl rovnou přiznat bod. Na druhou stranu, pokud si nebyl jistý, opakování výměny je menší chybou, než nesprávné přiznání bodu. Ohledně Sereny - nemusela si přesně pamatovat, kdy hlášení zaznělo. Pak je opravdu lepší to nechat na rozhodčím. Podobně se Štěpánek nemíchal do sporu Istomina s rozhodčím El Jennatim na loňském IW, kde rozhodčí nechtěl Istominovi dovolit jestřába s tím, že si požádal příliš pozdě (a pak udělal další chybu, že dal bod Štěpánkovi, který přitom následující úder poslal ven; tady to podle mě podělal i supervisor, kterého si Istomin nechal zavolat, protože výklad pravidel by měl být takový, že se tedy hrálo dál).
Reagovat
smazaný uživatel
Noudi -> Nouni ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, na to si pamatuju. Tak rozhodně, od rozhodování tam jsou rozhodčí a hráči by do toho být zamícháni určitě neměli.

Si i pamatuju jednu situaci z WTA - nevím ale přesně kdo hrál a kdy - no a tam nastal okamžik, kdy se obě hráčky shodovaly na tom, že má být fiftýn přiznán té jedné, diskutovaly s rozhodčí, ale ta si stejně stála na svém a rozhodnutí nezměnila.
Reagovat
smazaný uživatel
Někdy se to stává. Podobně třeba Dimitrov v Bukurešti přiznal bod Rosolovi a rozhodčí tam měl nějaké námitky, nerozuměl jsem bohužel jaké. Nakonec to ale potvrdil.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, přesně to myslím... Já to Sereně nevyčítám a Vika taky ne. Při tom zápase tam prostě emoce pracovaly, ale po zápase bylo mezi nima všechno v pohodě. Možná nevíš, že Vika dala Sereně pár svých šortek, protože se jí líbily. :D Vyčítat se to dá jedině tomu lajnovému a Nounimu. A že to rozhodčí takhle většinou řeší, to prostě neberu. On je tam od toho, aby dával pozor a rozhodl to správně. To se bohužel nestalo a zrovna to bylo v důležitém momentu, kdy se rozhodoval 2. set. Fakt neříkám, že by Vika ten zápas vyhrála, ale průběh to prostě ovlivnilo. Minimálně by Serena neměla ten setbol, který nakonec proměnila...

Jinak chápu, že jsi to tady v poslední době asi nečetl. Já už jsem tady tu situaci hodně rozebíral, nejvíc asi tady (viz odkaz)... Ten příspěvek úplně nahoře prosím opravdu ber jenom jako odlehčení. :D
http://www.tenisportal.cz/zpravy/serena-je-prvni-hrackou-otevrene-ery-s-padesati-vyhrami-na-kazdem-grandslamu-16507/#comments
Reagovat
smazaný uživatel
Tu diskuzi, co dáváš odkaz, jsem nečetl - kouknu tam.

Tím, že píšu, že se to hodně často stává, nemyslím, že je to v pořádku, a že to tak mělo být. Nemělo, ale prostě se to stalo, byla to součást utkání.

Tak to si teda myslím, že bys chtěl po Sereně trochu moc, aby v tak emotivní a vypjaté chvíli, kdy si nemůžeš být jist tím, že opravdu věděla, kdy rozhodčí zahlásil aut, ještě vykládala, že by míč stejně neodehrála. Navíc měla setbol, na grandslamu, byla dole o set.....Ona Vice nic neupřela, rozhodnutí nebylo na ní, ale na rozhodčím. Serena ukázala na stopu a signalizovala, že byl míček dobrý.

Napadá mě teď otázka - seš si sebou jistý tak, že by ses ve stejné situaci zachoval, jak myslíš, že měla Serena? Když mám být upřímný, tak já to za sebe říct nemohu, nevím, jak bych se zachoval....

....Ale čím už jsem si u sebe více jistý, je to, že bych při podání soupeře neoznačil jinou stoupu, vzdálenou od té správné tak na 10 cm. A pak bych tam nedělal nad tím scény....Mimochodem to bylo v pěkně nevhodnou dobu, kdy měla Vika tři brejkboly, Serena dva odvrátila, pak tam bylo to divadélko, načež udělala Serena dvojchybu.

A můžu ti upřímně říct, že jsem si to při psaní předešlého příspěvku vybavil, ale záměrně jsem to nenapsal. Nechtěl jsem na Viku nasazovat. Nebylo to od ní hezké, ale bral jsem to tak, že se cítila po tom konci 2. setu ublíženě a nezvládla to....

Takže opravdu nevím, co by měla Vika Sereně vyčítat?:-o Myslím, že ta druhá situace byla daleko horší....
Reagovat
smazaný uživatel
Čoveče, nejsi ty dneska trochu mimo? :D Vždyť jsem hned ve druhé větě napsal, že to Sereně nevyčítám. Fakt po ní nechci, aby tam kromě tenisu ještě rozhodcovala... A že Vika potom neudělala správnou věc, to samozřejmě uznávám. Na druhou stranu, těžko se člověk mohl divit její frustraci... Ale jinak ta první situace byla určitě za důležitějšího stavu než ta druhá...
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, nejsem mimo.:-D

Já: "Teď jako nevím, jestli chápu správně, že myslíš, že snad měla Serena říci, že by míček neodehrála?"

Ty: "Jo, přesně to myslím..."

A od toho ta moje reakce. Prostě si nemyslím, že by měl někdo po Sereně něco chtít, aby říkala - ani Vika, ani ty, víš?

Z frustrace ukazovat jinou stopu je docela úlet, je v tom prostě myšlenka obohatit se na cizí účet, ukrást soupeřce vědomě bod. Ale Viku neokradla Serena, okradli ji rozhodčí. Proto tu druhou situaci považuji za horší, jakože z hlediska férové hry. Ale nechci moralizovat.

Ale když bych chtěl být hnidopich, tak to byl také důležitý stav - brejk v rozhodujícím stavu a stav 2:0 je hodně důležitý.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježíši, tak to jsem zase byl nepochopen. :D Já jsem reagoval na tvou první větu: "Ty myslíš ten moment na setbol Sereny, kdy čárový zahlásil špatně aut a Kader Nouni rozhodl opakovat výměnu?" Nedošlo mi, že ses pak ještě ptal na konci... Ale sám jsem napsal, že vyčítat se to dá jedině tomu lajnovému a Nounimu, takže snad bylo jasné, že to neházím na Serenu...

Hele, Vika se prostě cítila (právem) poškozená a podle toho jednala. Nebýt toho momentu na konci 2. setu, tak by to asi neměla zapotřebí. To jí sice neomlouvá, ale občas je taky dobré vidět souvislosti a vžít se do toho, co se jí v tu chvíli asi honilo hlavou... A co se týče tohoto konkrétního zápasu (a řekl bych, že i většiny jiných), tak stav 5:4 a shoda je daleko důležitější než druhý gem. V tom prvním případě se bezpodmínečně rozhoduje set, v tom druhém se ještě zdaleka rozhodovat nemusí. Tak to nakonec i bylo...
Reagovat
smazaný uživatel
No tak vidíš, nakonec jsi byl roztržitý ty!:-D

Ano, je dobré vidět věci v širších souvislostech. Já napsal toto: "Nechtěl jsem na Viku nasazovat. Nebylo to od ní hezké, ale bral jsem to tak, že se cítila po tom konci 2. setu ublíženě a nezvládla to...." To mi přijde jako vidění věci v širší souvislosti.

Na druhou stranu ale to, že mě někdo poškodí, mi nedává právo chovat se jako hajzlík a chtít poškodit zase druhé....
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, nevím, že jí dala Vika nějaké šortky.:-) To víš, já se zas o takové věci moc nezajímám.:-)

A nedivím se, že jsou spolu normálně v pohodě jako jindy. Byl to velmi hektický a emotivní zápas, obě byly vyšponované na krev, ale jinak jsou to profesionálky a obě vědí, že se takové situace stávají. S vychladlou hlavou to určitě posuzovaly jinak....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist