Buzarnescuová i ve finanční tísni přispěla nemocnici na boj s koronavirem

24. 3. 2020, 11:18
Aktuality 3
Jednatřicetiletá Mihaela Buzarnescuová se rozhodla přispět jedné z rumunských nemocnic na boj se zákeřným koronavirem, přestože se o pár dní dříve svěřila se svými finančními potížemi a už od loňského září je bez výdělků.
Profily hráčů
Mihaela Buzarnescuová

"V této době je nejdůležitější, abychom co nejvíce byli doma a zdravotnický personál mohl dělat svou práci. Přála jsem si, abych jim mohla pomoci byť jediným procentem. Proto jsem se rozhodla přispět bukurešťské nemocnici Dimitrie Gerota. Spolu všechno překonáme!," napsala Buzarnescuová na Facebook.

"Pro všechny milovníky sportu a hlavně pro nás atlety jsou to krušné časy," uvedla Buzarnescuová, která kvůli zranění poslední zápas odehrála loni v září v Taškentu a od té doby nemá žádné výdělky.

"Měla jsem teď být v Charlestonu, ale turnaje jsou zrušené. Posledních šest měsíců žiju jen z toho, co jsem vydělala. Není to pro mě jednoduché období. Nevíme, jak dlouho pauza bude trvat, snad se zase brzy dostaneme na turnaje."

Jednatřicetiletá Buzarnescuová se dostala do podvědomí tenisových fanoušků teprve až v roce 2017, kdy se poprvé objevila v elitní stovce. Ještě lepší sezonu prožila předloni, kdy si zahrála tři finále na okruhu WTA, v San José vybojovala svůj jediný dosavadní titul a vyšplhala se až na 20. příčku žebříčku.

Pár dní po srpnovém triumfu v San José se však zranila a svou životní formu od té doby stále marně hledá. Od skreče v Montréalu vyhrála jen 14 ze 46 zápasů a ve světovém hodnocení jí momentálně patří až 120. místo.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
FulnekUltras
Haide Romania
Reagovat
RF46
https://www.sport.cz/fotbal/la-liga/clanek/1308672-kloboucek-trenere-guardiola-venoval-na-boj-s-pandemii-milion-eur.html#hp-artcl
Reagovat
Davor1
V kariére zarobila cez 2 milióny, takže aj s ohľadom na výdavky zrejme nejakých pár tisícok odložených mať bude. V Rumunsku zas tak veľké náklady na život nie sú. Čo by dala drvivá väčšina ľudí za takú finančnú tieseň :D. Ale aj tak, rešpekt že to spravila, väčšina ďaleko bohatších ľudí to vôbec nerieši...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist